Semnatura lui Basescu (Opinii)

Vineri, 23 Martie 2012, ora 08:45
2644 citiri
Semnatura lui Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Oare la ce viseaza Traian Basescu, in momentul de fata, cand nu se mai bucura nici macar de sprijinul a 10% dintre romani? Probabil, dupa cum a spus, daca se va modifica Constitutia, va demisiona in noiembrie.

Ei, aici e chichirezul! In aceste conditii, modificarea Constitutiei ii va permite sa mai candideze o data? O va face, cu toate ca sondajele privind increderea populatiei in persoana sa arata cum arata? Nu stim.

Dar, ce stim cu siguranta, ca tocmai a declarat presedintele, e ca va fi viitorul fondator al unei scoli de politica.

Ceea ce mai stim este ca presedintele vrea sa ramana in istorie, prin modificarea Legii Fundamentale a tarii. A spus-o Teodor Paleologu, care a mai precizat ca semnatura lui Basescu seamana cu cea a lui Ludovic al XIV-lea si ca "nici macar Napoleon n-avea o semnatura atat de grandioasa".

Subtil si glumet, domnul Paleologu. Nici macar nici nu stii cum sa iei aceasta zicere; e o cununa de laude sau o declaratie facuta la misto?

Imi amintesc ca, acum un an sau doi, acelasi Paleologu spunea despre seful statului ca este "o pleasca pe capul romanilor"... Zilele trecute a venit cu aceasta declaratie soc despre semnatura lui Basescu.

Ma gandesc ca, acolo, in lumea dreptilor, unde se afla Regele Soare, daca ar auzi asemenea declaratie i-ar sari peruca cat acolo, iar lui Napoleon i s-ar zbarli ciuful din frunte de invidie.

Ce sa zic? Doar sa te fereasca Dumnezeu sa te ridice in slavi Paleologu. Rade de presedinte sau ii ridica osanale? Greu de zis.

Daca ne gandim, Ludovic al XIV-lea a fost un rege jucator. A condus Franta sapte decenii si l-a cam durut la peruca de parlament. A numit ministri dupa bunul sau plac. Deci, exista unele asemanari intre cei doi, numai ca Basescu nu este rege.

Probabil ca a ras si presedintele la porumbelul scos de Paleologu in legatura cu semnatura prezidentiala.

Sa ne amintim ca Traian Basescu a ras si la Bruxelles, cand a incurcat luna pe tratatul istoric pe care si-a pus semnatura. Dar, nu era tocmai rasul lui. A incercat presedintele, ce-i drept, sa dreaga busuiocul, invocand tot soiul de aiureli. Insa nu a facut decat sa atraga atentia asupra unei greseli pe care a lasat-o necorectata. Acest act va ramane in istorie. Ce vor spune istoricii, cunoscatori ai vietii si faptelor lui Traian Basescu? Nu stim. Oricum, a fost jenant.

Pana una alta, vrem sau nu vrem, cu semnatura sau nu, Traian Basescu va ramane in istorie. Asa, cum este el, cu bune si cu rele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Traian Basescu semnatura Paleologu, #Traian Basescu Paleologu laude, #Basescu modificare Constitutie , #presedinte