Sindicatele vor sa-l suspende pe Basescu (Video)

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 11:34
4369 citiri
Sindicatele vor sa-l suspende pe Basescu (Video)

Sindicatele vor sa stranga semnaturi pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, a declarat luni dimineata Ringo Damureanu, secretar general al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian.

"Cautam solutia juridica de a strange semnaturi pentru suspendarea din functie a presedintelui, el este adevaratul partener social si el este adevaratul cap al rautatilor pentru ceea ce se intampla", a declarat Damureanu.

"Juristii nostri lucreaza la aceasta posibilitate, sa vedem in ce masura suntem sau nu compatibili cu asa ceva, deoarece sindicatele trebuie sa ramana apolitice, dar cu siguranta ca cineva care ne joaca impotriva vointelor noastre nu trebuie sa aiba mai departe sustinere la nesfarsit", a adaugat liderul sindical.

Cererea de suspendare a lui Basescu, depusa in secret la Senat de Voiculescu

In 2007, Parlamentul l-a suspendat temporar pe presedintele Traian Basescu, sub pretextul nerespectarii Constitutiei, dar mandatul presedintelui a fost revalidat in urma referendumului pe aceasta tema care a avut loc ulterior.

In vara, Dan Voiculescu a vorbit despre o initiativa de suspendare a presedintelui, pe motiv ca seful statului ar promova masuri antisociale si ilegale, dar propunerea senatorului PC nu s-a bucurat de sprijinul altor formatiuni din Parlament.

Sezonul de toamna al protestelor fata de masurile guvernamentale incepe luni cu pichete in toata tara, sindicalistii sperand sa aiba astfel mai mult succes decat atunci cand s-au unit pentru actiuni comune care, insa, nu s-au soldat cu vreun rezultat favorabil.

10 motive pentru care Basescu trebuie suspendat din nou - fundatie apropiata PN

Politistii au anuntat ca vor protesta si ei, reclamand problemele legate de salarizare si logistica, insa dimensiunile actiunii nu pot fi anticipate in conditiile in care, potrivit sindicalistilor, autoritatile au exercitat presiuni pentru intimidarea angajatilor din domeniu.

Nemultumirile sindicalistilor sunt legate, in principal, de legislatia muncii si de politica salariala a guvernului.

"In acest sezon grevist, am incercat sa aplicam o alta stategie, practica - intr-un stat civilizat, cu un guvern responsabil, ar trebui sa dea rezultatele scontate. Am incercat sa facem actiuni in cascada, numite actiuni perlate, si din aceasta perspectiva, fiecare confederatie, dar toate corelate la un loc, si-a stabilit graficul propriu de actiuni, in functie de revendicarile generale ale tuturor, dar si dupa cele specifice", a declarat, la Realitatea TV, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

Iliescu: In 2007 ne-am grabit cu suspendarea lui Basescu

In 19 mai, la cel mai mare miting sindical din ultimii ani, circa 30.000 de oameni au protestat in Piata Victoriei fata de masurile anti-criza ale Executivului. Actiunea a fost organizata de principalele confederatii nationale (CNSLR Fratia, Meridian, Cartel Alfa, BNS si CSDR), insa urmarea a fost exact contrariul celor dorite de sindicalisti: guvernul si-a pus in practica planul ce includea, printre altele, reducerea salariilor bugetare cu 25%.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Traian Basescu suspendare presedinte, #Basescu sindicate suspendare semnaturi, #Ringo Damureanu suspendare Basescu , #presedinte