Sondaj in presa din SUA: L-a lovit Basescu pe copil?

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 21:24
9407 citiri
Sondaj in presa din SUA: L-a lovit Basescu pe copil?
foto: Huffington Post

Huffington Post, cel mai mare portal de stiri din SUA, a realizat un sondaj de opinie in randul cititorilor sai pe tema filmuletului in care presedintele Traian Basescu pare ca loveste un copil, la un miting electoral din 2004. Rezultatul: cei mai multi respondenti sunt convinsi ca Basescu l-a lovit pe baiat.

Imaginile in care presedintele Traian Basescu pare ca ar lovi un copil, in timpul unui miting electoral din 2004, au facut rapid inconjurul lumii. Publicatia Huffington Post a dedicat incidentului un amplu articol si chiar un sondaj online, prin care cititorii sunt intrebati daca imaginile prezentate de ziarul Gardianul par veridice.

"Filmul de 18 secunde realizat in 2004 il arata pe Traian Basescu, pe atunci primar al Bucurestiului, aplecat pe marginea unei scene, vorbind cu o femeie suparata din public. Ii intinde mana, in timp ce se uita in alta parte. Bogdan Istratoiu, in varsta de 10 ani, se intinde si il ia pe presedinte de mana. Basescu pare atunci ca il loveste rapid pe Istratoiu cu mana dreapta, peste fata", descrie The Huffington Post incidentul care tine de cateva zile prima pagina a ziarelor din Romania.

In cadrul articolului in care publicatia americana traseaza si cateva coordonate politice si economice ale Romaniei, se prezinta filmul publicat de ziarul Gardianul si se realizeaza un sondaj de opinie onlie prin intermediul caruia cititorii sunt intrebati ce cred despre imaginile prezentate.

La intrebarea "L-a lovit Basescu pe baiat?", mai mult de 69% dintre cei chestionati au raspuns afirmativ, aproape 11% au dat un raspuns negativ, in timp ce aproape 20% dintre respondenti au raspuns cu "Da, insa nu pare un gest intentionat".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Huffington Post sondaj Basescu, #Basescu lovit copil sondaj , #presedinte