Sondaj in presa din SUA: L-a lovit Basescu pe copil?

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 21:24
9208 citiri
Sondaj in presa din SUA: L-a lovit Basescu pe copil?

Huffington Post, cel mai mare portal de stiri din SUA, a realizat un sondaj de opinie in randul cititorilor sai pe tema filmuletului in care presedintele Traian Basescu pare ca loveste un copil, la un miting electoral din 2004. Rezultatul: cei mai multi respondenti sunt convinsi ca Basescu l-a lovit pe baiat.

Imaginile in care presedintele Traian Basescu pare ca ar lovi un copil, in timpul unui miting electoral din 2004, au facut rapid inconjurul lumii. Publicatia Huffington Post a dedicat incidentului un amplu articol si chiar un sondaj online, prin care cititorii sunt intrebati daca imaginile prezentate de ziarul Gardianul par veridice.

"Filmul de 18 secunde realizat in 2004 il arata pe Traian Basescu, pe atunci primar al Bucurestiului, aplecat pe marginea unei scene, vorbind cu o femeie suparata din public. Ii intinde mana, in timp ce se uita in alta parte. Bogdan Istratoiu, in varsta de 10 ani, se intinde si il ia pe presedinte de mana. Basescu pare atunci ca il loveste rapid pe Istratoiu cu mana dreapta, peste fata", descrie The Huffington Post incidentul care tine de cateva zile prima pagina a ziarelor din Romania.

In cadrul articolului in care publicatia americana traseaza si cateva coordonate politice si economice ale Romaniei, se prezinta filmul publicat de ziarul Gardianul si se realizeaza un sondaj de opinie onlie prin intermediul caruia cititorii sunt intrebati ce cred despre imaginile prezentate.

La intrebarea "L-a lovit Basescu pe baiat?", mai mult de 69% dintre cei chestionati au raspuns afirmativ, aproape 11% au dat un raspuns negativ, in timp ce aproape 20% dintre respondenti au raspuns cu "Da, insa nu pare un gest intentionat".

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...