Sorina Matei: Nu e pentru prima oara cand Gadea refuza un interviu cu Traian Basescu

Sambata, 26 Martie 2011, ora 11:16
4230 citiri
Sorina Matei: Nu e pentru prima oara cand Gadea refuza un interviu cu Traian Basescu
Foto: sorinamatei.blogspot.com

Jurnalista Sorina Matei, care a demisionat, recent, din Antena 3, in urma refuzului conducerii postului de televiziune de a face un intervi cu presedintele Traian Basescu, spune ca nu este prima oara cand Mihai Gadea respinge un interviu cu seful statului.

"Au fost momente tensionate si cu presedintele Traian Basescu sau cu Valeriu Turcan. Am cerut tratament egal al Palatului Cotroceni fata de RTV si Antena 3 pe fluxul informational. Si, cu greu, l-am obtinut. Si mai pot sa-ti spun ceva: nu e pentru prima oara cand Mihai Gadea refuza un interviu cu presedintele Traian Basescu.

Numai ca acum redactia l-a dorit. Iar eu am fost pusa, din nou, intr-o situatie penibila. Si asa s-a umplut paharul", a marturisit jurnalista, intr-un interviu pentru Puterea.

Sorina Matei a precizat ca Mihai Gadea a refuzat si inainte doua interviuri cu seful statului.

"In campanie, presedintele chiar a fost dispus sa vina la A3 in platou si sa-i dea interviu unul la unul lui Mihai Gadea. Am asistat la discutia dintre Valeriu Turcan si Mihai Gadea, in sediul de campanie al presedintelui. Ulterior, Mihai Gadea m-a sunat si mi-a zis ca trebuie sa-l roage pe el Traian Basescu sa vina. Si i-am spus: 'pana la urma, vorbim aici de presedintele Romaniei, Mihai'.

Se intampla inainte de primul tur sau intre cele doua tururi, data n-o mai retin exact. Anul trecut, Valeriu Turcan a venit in redactie sa discute, printre altele, si despre un posibil interviu al Antenei 3 cu presedintele. Chiar si cu Mihai Gadea. A ramas in coada de peste. Pentru ca realitatea este ca Mihai Gadea nu doreste sa faca acest interviu. Poate sa spuna ce vrea pe post. Eu stiu cum s-a intamplat", a explicat jurnalista.

Sorina Matei pleaca de la Antena 3 - vezi ce legatura are Basescu

In continuarea interviului, Sorina Matei vorbeste despre relatiile tensionate pe care le aveau jurnalistii cu administratia prezidentiala, precizand ca la Cotroceni erau priviti doar din perspectiva relatiei incordate a mogulilor cu presedintele.

"Si cei de la Realitatea au patit la fel. Pentru ca una era pozitia posturilor, iar alta era meseria noastra acolo. Noi trebuia sa aflam informatii si, bineinteles, eram si concurenti. Iar Palatul Cotroceni si presedintele ne tratau doar din perspectiva relatiei tensionate pe care ei o aveau cu Vintu si Voiculescu. Noi eram tot timpul la mijloc. Ani de-a randul.

In Israel, in avion la intoarcere, inainte de alegeri, am avut o discutie extrem de dura cu presedintele Traian Basescu. Apoi, m-am luptat si cu Cotroceniul pana am obtinut ce am cerut: tratament egal. La Sulina, dupa faza cu "scoala scoate tampiti", presedintele a avut o reactie dura fata de mine. Am cerut atunci sefilor mei sa renunt la Cotroceni. S-au opus. In timp, lucrurile s-au linistit. In sensul ca presedintele si cei de la Cotroceni s-au lamurit ca noi doar ne facem treaba", a punctat Sorina Matei.

Valeriu Turcan confirma ca a discutat cu Antena 3 pentru interviuri cu presedintele Basescu

Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui, a confirmat ca a avut in ultimii doi ani doua discutii cu sefii Antena 3 pentru realizarea unor interviuri cu Traian Basescu.

"A existat o discutie in timpul campaniei electorale din 2009 in care am exprimat, asa cum era corect si asa cum am facut-o si cu altii deschiderea Administratiei Prezindetiale de a acorda un interviu cu presedintele celor de la Antena 3. A fost o discutie telefonica intre mine si Mihai Gadea. Nu cred ca ar putea sa nege. Si am fost, a doua oara, in redactie la ei, in vizita. M-am vazut cu Alin Romascan si cu multi fosti colegi cu care ma cunosteam. Am stat o ora, am baut o cafea in birou la Alin, la invitatia caruia am venit", a punctat Valeriu Turcan.

Totodata, el spune ca nu intelege de ce cei de la Antena 3 nu se simt onorati de invitatia de a-i lua presedintelui Basescu un interviu in cadrul Palatului Cotroceni.

Sorina Matei: Nu doresc nimanui sa gestioneze relatia Intact-Traian Basescu

Mai mult, purtatorul de cuvant spune ca este pregatit oricind sa dovedeasca intelegerea scrisa dintre Administratia Prezidentiala si Antena 3 cu privire la interviul pe care trebuia sa-l ia Sorina Matei. "Daca ei sunt de acord, eu pot confirma public emailul prin care prezentam acordul presedintelui pentru interviu".

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Traian Basescu interviu Antena3, #traian basescu sorina matei, #sorina matei demisie gadea , #presedinte