Stolojan: Constantinescu fabuleaza cum ne-a obisnuit de cativa ani

Luni, 31 August 2009, ora 16:10
2344 citiri
Stolojan: Constantinescu fabuleaza cum ne-a obisnuit de cativa ani

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, i-a transmis fostului presedinte Emil Constantinescu ca nu are o atitudine demna de un fost presedinte atunci cand il acuza pe el si pe Traian Basescu ca au fost apropiati ai Securitatii.

"Constat ca domnul Constantinescu fabuleaza in aceeasi nota cu care ne-a obisnuit de cativa ani de zile si nu reuseste sa adopte atitudinea publica potrivita unui fost presedinte al tarii", se arata intr-un comunicat al prim-vicepresedintele PD-L, remis Ziare.com.

Theodor Stolojan ii mai cere lui Emil Constantinescu si sa renunte la discursul bazat pe ura si resentimente.

"Il rog pe domnul Constantinescu sa opreasca discursul bazat pe ura si resentimente si sa incerce, din pozitia de fost presedinte al Romaniei, cu calm si moderatie, sa contribuie intr-o maniera pozitiva la constructia unei Romanii cat mai aproape de standardele europene", se mai arata in comunicat.

Fostul presedinte Emil Constantinescu a transmis luni o scrisoare deschisa societatii civile in care afirma ca actualul presedinte Traian Basescu si liderul democrat-liberal Theodor Stolojan au fost apropiati ai Securitatii.

In scrisoare, Constantinescu il descrie pe Basescu ca fiind "un nomenclaturist comunist de rangul doi si colaborator pe termen lung al Securitatii ceausiste", "un personaj inculpat la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cel mai mare proces de coruptie din Romania" sau "un personaj care si-a probat incompetenta intr-o indelungata cariera ministeriala prin distrugerea flotei si blocarea constructiei autostrazilor".

Fostul presedinte mai afirma despre actualul sef al statului ca este " un personaj cu educatie precara sa se poata pronunta, intr-un moment in care lumea intra in societatea cunoasterii, asupra unor probleme de educatie si cercetare stiintifica pentru care nu are nici un fel de pregatire si intelegere"

Despre Theodor Stolojan, fostul presedinte spune ca a fost "persoana de maxima incredere a Securitatii ceausiste" si ca a fost folosit pentru preluarea partidelor istorice democratice atunci cand acestea nu au putut fi eliminate.

In aceeasi scrisoare deschisa, Emil Constantinescu transmite societatii civile ca singurul candidat viabil la Presedintie este Crin Antonescu.

"Crin Antonescu poate fi definit nu numai prin raportare la Traian Basescu care acum este raul cel mare ci si prin raportare la modelul sefului de stat european de care Romania are nevoie", sustine fostul presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Emil Constantinescu scrisoare deschisa, #Constantinescu atac Basescu Stolojan, #Stolojan raspuns scrisoare Constantinescu , #presedinte