Stolojan, prima optiune a PD-L Dambovita pentru europarlamentare

Joi, 26 Februarie 2009, ora 21:49
1301 citiri
Stolojan, prima optiune a PD-L Dambovita pentru europarlamentare

Prim-vicepresedintele Theodor Stolojan este prima optiune a PD-L Dambovita pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, votat in unanimitate de liderii localiin aceasta calitate, a anuntat, joi, presedintele PD-L Dambovita Florin Popescu.

"Am ales sa-l sustinem pe domnul Stolojan in unanimitate ca si candidat la functia de europarlamentar. Recomandarea noastra, a Biroului Permanent Judetean Dambovita, este ca domnul Theodor Stolojan sa deschida lista europarlamentara a PD-L, adica domnia sa sa fie pe pozitia intai pe buletinul de vot", a precizat Florin Popescu.

Prim-vicepresedintele partidului, Theodor Stolojan, a declarat, la Targoviste, ca a ramas placut surprins de propunerea facuta de presedintele PD-L Dambovita, de a sustine candidatura sa pentru PE, multumind organizatiei pentru sustinere.

Stolojan a amintit ca la alegerile din iunie 2009, numarul de europarlamentari se va reduce de la 35 la 33, PDL propunandu-si sa obtina cel putin 16 mandate.

"Vom avea o campanie bine organizata, sustinuta, vom pune destul de curand in circulatie platforma electorala a partidului democrat-liberal. In aceasta platforma se vor regasi teme de de rezonanta europeana, cu mare impact pentru Romania (...) Avem obiectivul adoptarii monedei euro. Daca Romania ar fi fost astazi in zona Euro, am fi suportat mult mai usor efectele crizei economice internationale", a precizat Stolojan.

Theodor Stolojan a adaugat ca pana sambata, 28 februarie, toate organizatiile PD-L din tara trebuie sa depuna dosarele cu candidaturile pentru Parlamentul European, precizand ca se acorda o mare importanta evaluarilor pe care le fac organizatiile judetene ale partidului, care pot propune cel mult doi candidati. Astfel, numarul candidatilor din partea PDL ar putea ajunge la 94.

"Criteriile sunt legate de rezultatele obtinute in activitatea profesionala si politica, de cunoasterea unei limbi de circulatie internationala, de integritate si credibilitate.

Toti candidatii PD-L care vor fi luati in evaluare la nivelul comisiei centrale, care s-a facut in PD-L sunt candidati care trebuie sa se bucure de increderea organizatiilor judetene. Niciun dosar nu se primeste la comisia centrala daca nu are sustinerea organizatiilor judetene", a subliniat prim-vicepresedintele PDL.

PD-L Dambovita o va sustine la alegerile europarlamentare si pe Oana Antonescu, care potrivit declaratiilor presedintelui PD-L Dambovita, este expert la PE din noiembrie 2007, activand mai mult in organizatia PD-L Bucuresti

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stolojan Dambovita europarlamentare, #Stolojan Boc Basescu , #presedinte