Summit la Cotroceni: Basescu primeste 11 sefi de stat si de guvern (Video)

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 10:55
3523 citiri
Summit la Cotroceni: Basescu primeste 11 sefi de stat si de guvern (Video)
Foto: Facebook/Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu gazduieste, miercuri, la Palatul Cotroceni, summit-ul sefilor de stat si de guvern din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP).

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va gazdui miercuri, 25 iunie a.c., la Palatul Cotroceni din Bucuresti, summit-ul sefilor de stat si de guvern din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), Romania detinand mandatul de Presedintie-in-exercitiu al SEECP 2013 - 2014", a anuntat, marti seara, Administratia Prezidentiala.

Reprezentantii presedintiei au precizat ca la summit participa 12 state din regiune, si anume Republica Moldova, Bulgaria, Albania, Croatia, Grecia, Turcia, Macedonia, Serbia, Slovenia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru si tara noastra.

De asemenea, la eveniment iau parte, in calitate de invitati, comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, si secretarul general al Consiliului Cooperarii Regionale (RCC), Goran Svilanovic.

"Obiectivul-cheie al Presedintiei-in-exercitiu romane a SEECP a fost reprezentat de sincronizarea actiunilor desfasurate in cadrul acestui format de cooperare regionala cu eforturile statelor regiunii de integrare europeana si euroatlantica (...)

Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), infiintat in 1996, este o structura de cooperare regionala neinstitutionalizata care a fost conceputa ca expresie a solidaritatii dintre statele din zona", se mai precizeaza in documentul presedintiei.

Demisia lui Basescu, ceruta in Parlament: Boicot cu biletele roz si vot "dupa constiinta"

In acelasi timp, Senatul si Camera Deputatilor s-au reunit la aceasta ora in sedinta comuna pentru a adopta o declaratie politica in care i se cere demisia presedintelui Traian Basescu din cauza scandalului in care este implicat fratele sau, Mircea.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Traian Basescu summit, #Traian Basescu summit Cotroceni, #summit Cotroceni , #presedinte
Comentarii