Surupaceanu: Traian Basescu are ceva de ascuns

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 17:51
2848 citiri
Surupaceanu: Traian Basescu are ceva de ascuns
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu spune ca nu se teme de faptul ca presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pentru acuzatiile adresate de el PD-L si presedintiei, care, in opinia sa, au "favorizat consumul de droguri usoare".

Dosarul a fost introdus pe rolul Judecatoriei Sectorului 5 pe 31 martie, iar instanta a fixat primul termen pentru 29 septembrie.

Traian Basescu l-a dat in judecata pe deputatul PSD Mugurel Surupaceanu

Surupaceanu a confirmat pentru Ziare.com actiunea deschisa in instanta de presedintele Traian Basescu.

"Am primit acum o saptamana si ceva citatie de la judecatorie. Ma voi prezenta, nu este nicio problema, voi sustine cauza in fata instantei si voi incerca sa demonstrez ca am avut dreptate. Pana atunci, sper sa am ocazia si public sa explic ceea ce se intampla in realitate in acest moment in Romania cu acest fenomen extrem de periculos al drogurilor usoare, si care, in continuare persista, si foarte multi tineri ajung pe patul de spital din cauza ca folosesc aceste droguri usoare", a declarat deputatul PSD pentru Ziare.com.

Acesta a adaugat ca a acuzat atat presedintia, cat si Guvernul, "ca entitate formata din membri PD-L".

Intrebat care au fost acuzatiile sale la adresa presedintiei, Mugurel Surupaceanu a raspuns: "Ca a favorizat consumul de droguri usoare, asta a fost una dintre acuzatii".

Argumente principale: respingerea promulgarii legii si ingroparea comisiei de ancheta

"Eu am fost unul dintre initiatorii legii antidrog, lege care a fost aprobata de Senat in noiembrie 2009 si de Camera Deputatilor in februarie 2010. Din pacate, dupa ce a fost votata de Parlament, aceasta lege a fost respinsa de presedinte, de Traian Basescu, care a refuzat sa o promulge. Domnia sa a dat atunci primul semnal ca, practic, se pozitioneaza de partea cealalta a baricadei, si in loc sa ma sprijine pe mine, care incercam sa ma lupt cu acest fenomen extrem de grav, al comercializarii drogurilor, domnia sa, de fapt, a respins o lege care interzicea sub toate formele comercializarea si consumul de droguri", a reamintit deputatul PSD.

In opinia sa, acesta a fost "primul semnal, primul element cand eu cu presedintele am intrat in coliziune pe aceasta tema".

"Al doilea a fost atunci cand eu am cerut constituirea unei comisii de ancheta, care sa stabileasca adevarul despre aceasta afacere, am numit-o eu 'a mortii', care a adus pe patul de spital si chiar a provocat moartea unor tineri nevinovati. Pentru constituirea comisiei au semnat alaturi de mine inca 54 de deputati. Practic insa, nu s-a putut infiinta aceasta comisie pentru ca partidul domnului presedinte, PD-L-ul, a votat impotriva, alaturi de celelalte formatiuni din arcul guvernamental si au ingropat aceasta comisie", reaminteste deputatul.

"A doua oara, iata, presedintele, prin intermediul partidului domniei sale, practic pune piedica in lupta impotriva drogurilor. Dupa care, domnia sa alege sa ma dea pe mine in judecata, cand eu ma lupt cu acest fenomen. Fac legi, fac comisii de ancheta, incerc sa aflu adevarul, incerc sa gasesc solutii pentru ca acest fenomen sa dispara, iar presedintele in loc sa ma sprijine, ca reprezentant al statului si alaturi de alte institutii ale statului, alege sa se lupte cu mine si sa ma dea in judecata. In ce tara traim?", se intreaba retoric Surupaceanu.

Intrebat daca stie motivul pentru care presedintele Traian Basescu a decis sa refuze sa promulge legea initiata de el si sa o retrimita la Parlament, deputatul PSD ne-a raspuns: "Nu stiu, intrebati-l pe dansul. Nu stiu daca domnia sa are vreo justificare, asta numai dansul poate sa va spuna. Cert este ca, in doua randuri importante, e vorba de o lege si o comisie parlamentara de ancheta, ambele initiate de mine, ambele au fost respinse de presedintele Traian Basescu".

Surupaceanu considera ca prin actiunea deschisa in instanta de presedinte acesta spera ca "o sa ma sperii si nu o sa merg mai departe cu a demonstra si a prezenta opiniei publice adevarul despre aceasta situatie in care, in momentul asta a intrat Romania".

Presedintele are ceva de ascuns

Un alt argument, in opinia deputatului PSD este faptul ca presedintele ar fi asteptat decizia Parlamentului in privinta comisiei de ancheta a afacerilor cu produse etno-botanice, pentru a demara actiunea in instanta.

"Eu am facut acele afirmatii pe care le incrimineaza presedintele Traian Basescu in actiunea deschisa in instanta in 14 februarie 2010. Domnia sa, in toata aceasta perioada pana cand Parlamentul, cu votul PD-L, a respins comisia de ancheta nu a facut niciun demers sa ma dea in judecata. Deci din 14 februarie, pana pe 30 martie domnul presedinte Traian Basescu nu a schitat niciun gest sa ma dea in judecata. In ziua cand a vazut ca s-a ingropat comisia de ancheta, in acea zi a inceput actiunea. Eu am dovada faptului ca in 30 martie avocatul domniei sale a inceput sa stranga documente pentru a face actiunea in instanta. Pana atunci nu a facut nimic. Ceea ce imi demonstreaza, daca mai era nevoie, ca presedintele are ceva de ascuns", a mai spus Mugurel Surupaceanu.

Deputatul sustine ca are si alte dovezi pentru a demonstra acuzatiile pe care le aduce lui Traian Basescu, dar precizeaza foarte clar: "o sa le prezint la instanta, nu o sa le dau presei".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Basescu proces Surupaceanu, #Basescu procese, #Mugurel Surupaceanu etnobotanice , #presedinte