Opinii Tinta anticriza a Opozitiei: calendarul antiBasescu si calendele grecesti

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 14:05
2721 citiri
Opinii Tinta anticriza a Opozitiei: calendarul antiBasescu si calendele grecesti

Judecand ca nu iesim din criza altfel, decat dand cu banii de-a azvarlita pe referendum si pe alegeri anticipate, opozitia Felix isi indreapta tunurile numai in directia Cotroceni, pe baza de calendar precis:

1. Crearea majoritatii necesare in parlament - 25 octombrie.

2. Suspendarea presedintelui - 15 noiembrie

3. Motiune de cenzura si un nou prim-ministru - 22 noiembrie

4. Referendum - 19 decembrie

5. Alegeri prezidentiale anticipate - 20 martie 2011

Numai un cutremur ne-ar mai lipsi, ca sa ne apuce primavara si flamanzi, si goi, si far-adapost - cum zicea Cosbuc. Sa le luam pe rand.

1. Avem o majoritate fragila, dar cautam alta si mai fragila

Pentru o noua majoritate, Opozitia conteaza intai si-ntai pe tradatorii profesionisti, gata sa tradeze a doua oara si sa se intoarca la cei tradati prima data, atunci cand scuipasera in farfuria din care tocmai au servit masa.

Fireste, exista si tradatori amatori, gata sa incerce in premeira marea cu degetul si sa dea cu nonsalanta vrabia din mana, daca cioara din gard tine in cioc farfuria cu miros de carnati si de mujdei.

Tocmai de aceea, pe traseul Ponta-Antonescu via Felix-Vantu sunt gata pregatite farfurii pline, anume pentru soarecii care sar, ca in proverb, dintr-o barca intr-alta, cand li se pare ca vasul se scufunda.

Daca Opozitia a pregatit si cate o farfurioara de dulceata pentru etniile de tot felul, nu mai ramane sa-si spuna cuvantul decat UDMR, cel care a gustat din toate farfuriile si gusta in continuare, fara sa scuipe in niciuna.

Unu la zero pentru asemenea partid educat. Totdeauna o ia incotro il duce curentu', o apuca incotro bate vantu', si poate nu i-ar displace chiar si o noua majoritate, daca bate palma cu autonomia.

2. Suspendarea se hotaraste in ograda Curtii

Noua majoritate are ca scop o noua suspendare, intrucat cea veche s-a irosit fara folos. O luam, deci, de la zero, cu Curtea Constitutionala a carei parere, pe atunci, era consultativa, iar acuma este definitiva.

Daca avizul consultativ, de atunci, a fost OK, de ce ar fi NO avizul definitiv de acum ? Una din doua: ori Curtea isi mentine pozitia - si atunci schema Felix se prabuseste ca un castel de nisip - ori Inalta Curte isi da cu stangu'n dreptu', jucand cazaciocul interpretat de maestrul Ponta, sub bagheta dirijorului Antonescu si cu regia de culise a artistului emerit Felix wan Secu.

Ar fi in premiera mondiala ca o Inalta Curte sa se transforme astfel intr-o micuta Ograda.

3. Batalia pentru un nou premier e fara cap si fara coada

Daca, prin absurd, sarim de hopul cu fragila majoritate si obstacolul cu gingasa suspendare, motiunea de cenzura e un fleac. In schimb, cu numirea noului premier, intram intr-un cerc vicios - ceva ce seamana mai mult a circ, decat a cerc.

Presedintele interimar Geoana, pus deja cu botul pe labe, va nominaliza negresit persoana propusa de dresorul Ponta, cu totul alta decat cea gandita de scamatorul Antonescu.

Automat, fragila majoritate se va imparti imediat in doua minoritati si insusi parlamentul va deveni atat de fragil, incat premierul propus se va face tandari.

Interimarul Geoana va nominaliza un altul. Dupa ce, si acesta se va face, zob, iar, dupa ce si al treilea va deveni cioburi, Romania se va pomeni plonjata in haos, intrucat presedintele interimar nu poate nici sa dizolve parlamentul, dar nici sa nominalizeze alti premieri.

La calendarul antibasescu, insusi motanul Felix, ca autor recunoscut, se va uita ca pisica la poarta noua - ca sa evit un termen neadecvat.

4. Referendumul lui Mos Craciun

Este greu de ghicit ce a misunat in capul lui Felix, cand, tot uitandu-se la poarta noua, a nascocit calendarul antibasescu si nu s-a gandit ca, in saptamana Craciunului, romanul taie porcul, frige soriciul, afuma carnatii, fierbe piftia si impodobeste bradul. Nu-l abati de la sfintele sarbatori, ca sa-l trimit la cuviosul referendum.

Ori - una la mana - nu se intruneste numarul de prezenti, ca sa fie referendumul validat si ramane Basescu presedinte, ca sa zic asa, din lipsa de cvorum.

Ori - doi la mana - se duc la referendum numai cei carora inca le mai e drag Basescu, intrucat Ponta nu-i e drag nimanui, Antonescu are prieteni numai printre ai lui, Felix n-are prieteni deloc, iar pe ceilalti, decat sa-i vedem la TV, mai bine schimbam canalul si privim telenovele.

Un al doilea referendum cu Basescu castigator ar fi ca un cataclism pentru Felix, plus ca ar baga toata opozitia intr-o cataclisma fara precedent.

5. Calendele grecesti - in termen rezonabil

Presupunand, tot prin absurd, ca trecem peste toate hopurile, obstacolele si minele antitanc enumerate mai sus, nu mai raman decat alegerile anticipate prezidentiale, ca sa incheiem cu succes calendarul antibasescu, sau sa-l amanam pana la calendele grecesti.

Geoana nu mai e un pericol, el a iesit din joc, ca Haplea. Ponta zice ca e primul in sondaje. Antonescu zice ca el. Pentru a impaca si capra si varza, n-ar fi exclus sa apara, un Deus ex machina. Ghinionistul Iohannis ar fi o salvare pentru Antonescu, dar un dezastru pentru Ponta. Nu poti impaca si capra, si varza,

Trebuie impacat si spanacul. Atata asteapta patronul OTV, cunoscutul purtator de cuvant al Elodiei, de pe lumea cealalta. Dar, daca ne punem, cumva, in cap sa impacam si stevia, patrunjelul, loboda, prazul, lista se va lungi la nesfarsit.

Singura solutie e tot in ograda Curtii, ca sa lamurim daca Basescu mai poate candida si dupa suspendare. In caz afirmativ, nu e greu pentru un batran lup de mare, sa castige in turul doi, dupa dialogul TV cu oricare din ei.

Si n-ar castiga pentru ca el e iubit. Ar castiga pentru ca opozitia nu e iubita. In plus, e slaba, dezbinata, detestata, dar mandra si cu coada sus.

Citeste si:
Cum poate crește USR ca principal partid de opoziție după ce a ieșit de la guvernare. PNL, aflat în „hemoragie” de puncte iar PSD își caută vocea
Cum poate crește USR ca principal partid de opoziție după ce a ieșit de la guvernare. PNL, aflat în „hemoragie” de puncte iar PSD își caută vocea
După ce formațiunea condusă de Dacian Cioloș a fost lăsată în afara guvernării cu PNL, USR a devenit principalul partid de opoziție, alături de AUR, și ar putea devenit principalul...
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....