Traian Basescu a decorat un fost judecator al Curtii Constitutionale

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 18:22
2412 citiri
Traian Basescu a decorat un fost judecator al Curtii Constitutionale
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul de decorare a profesorului universitar doctor Viorel-Mihai Ciobanu, fost judecator al Curtii Constitutionale, acesta primind Ordinul National "Steaua Romaniei" - in grad de Ofiter.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Viorel-Mihai Ciobanu a primit decoratia "pentru contributia sa remarcabila la dezvoltarea si afirmarea gandirii juridice romanesti, precum si in considerarea prodigioasei sale activitati ca profesor universitar si ca membru in diferite institutii academice, stiintifice si de arbitraj international".

Decorarea a fost facuta la propunerea consilierului prezidential Claudiu Dinu, seful Departamentului Constitutional Legislativ al Administratiei Prezidentiale.

Viorel-Mihai Ciobanu a fost judecator la Curtea Constitutionala in perioada 1992-1998, fiind propunerea Senatului. De asemenea, a predat procedura civila la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti.

#Traian Basescu decorat judecator CCR, #Basescu decorat Viorel Mihai Ciobanu, #presedinte CCR decorat Steaua Romaniei , #presedinte