Traian Basescu a depus juramantul in Parlament (Video)

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 15:34
5825 citiri
Traian Basescu a depus juramantul in Parlament (Video)
Foto: Realitatea Tv

Traian Basescu a depus juramantul in Parlament, dupa ce seful CCR a citit hotararea de validare a rezultatului alegerilor, iar Patriarhul Daniel a rostit o binecuvantare.

"Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!", a rostit Basescu.

Curtea Constitutionala a validat, pe 14 decembrie, rezultatul celui de-al doilea tur de scrutin si a stabilit ca Traian Basescu a fost ales in functia de presedinte al Romaniei.

In aceeasi sedinta, CCR a respins cererea de anulare a alegerilor desfasurate in turul doi de scrutin la data de 6 decembrie, formulata de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator.

Ceremonia de validare a mandatului lui Traian Basescu a avut loc intr-o sedinta publica a Curtii, pe 16 decembrie. "Este un moment unic in viata unui sef de stat cand este reales. Mie poporul mi-a facut aceasta onoare, la 6 decembrie. Unii dintre romani mi-au dat sprijinul lor, altii mi-au dat o lectie. Voi fi presedintele tuturor!", a declarat seful statului, cu acea ocazie. Basescu a mai adaugat ca obiectivul sau este de a fi mai bun decat in primul mandat, dar si reformarea statului.

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului este prezidata de presedintii acestor foruri.

Depunerea juramantului se consemneaza intr-o declaratie a Parlamentului, prin care acesta ia act de inceperea exercitarii mandatului.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Traian Basescu depunere juramant, #Traian Basescu mandat presedinte, #Traian Basescu presedinte Romania , #presedinte
Comentarii
Poza anexa4b
anexa4b
rank 2
Poza eugen180
eugen180
rank 3
TOVARASE BASESCU TE LEPEZI DE SATANA..??? BASESCU : hahahahah !! ce buna e asta!! n`o stiam parinte e tare...