Ziare.com

Traian Basescu a economisit in an de criza - vezi declaratia de avere

de Marinela Rata
Luni, 04 Iulie 2011, ora 18:07

   

Traian Basescu a economisit in an de criza - vezi declaratia de avere
Presedintele Traian Basescu a reusit in an de criza sa faca economii. Conturile sefului statului s-au intregit cu cateva mii de euro din octombrie anul trecut pana in iunie 2011, cand si-a depus cea mai recenta declaratie de avere. In acelasi document apare si apartamentul din Constanta, mostenit de la parinti.

Astfel, in contul deschis la ABN Bucuresti impreuna cu sotia sa, Maria, Traian Basescu are acum 44.584 dolari, cu aproape 1.000 mai mult fata de anul trecut. Cu aproximativ aceeasi suma a crescut si contul in dolari de la ING al presedintelui, de la 35.472 la 36.373. Traian Basescu detine si un cont in euro la ING Bucuresti, unde a reusit de asemenea sa faca economii.

Vezi aici declaratia de avere a presedintelui

Fata de anul trecut, contul crescut cu 3.000 de euro, ajungand la 29.453 de euro de la 26.819. Depozitul in lei detinut de presedinte la BCR Bucuresti este mai gras cu aproximativ 60.000 de lei, ajungand la 310.372 de lei de la 250.000 in octombrie 2010. Singurul cont din care seful statului a cheltuit bani este contul de card de la BCR Bucuresti, care a scazut, fata de 2010, cu aproximativ 20.000 de lei.

In acelasi timp, Basescu si-a trecut in declaratia de avere si apartamentul de 46,9 metri patrati din Constanta, mostenit de la parinti. Basescu este titular pe acest apartament alaturi de sotie.

Potrivit declaratiei, seful statului a castigat, in 2010, 70.374 de lei, indemnizatia sa de presedinte. El si-a mai trecut in declaratie si indemnizatiile pentru deplasari externe de cateva mii de dolari. Conform declaratiei, sotii Basescu au din 2003 un apartament 250 metri patrati utili, un garaj de 30 de metri patrati, dar si doua terenuri in Bucuresti. Basescu mai detine, din aprilie 2010, o masina Dacia Duster pe care a achizitionat-o sotia sa.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4590 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa fim seriosi...

Basescu era, pe baza de bisnita de vaporean, unul din cei mai bogati oameni din Romania inainte de 89.
Credeti ca un bisnitar ca el, care a fost totdeauna la putere, intr-o forma sau alta, din 1990 incoace, a iertat vreo forma de bisnita-mita din pozitia de deputat, secretar de stat, ministru, presedinte?

Unii spun ca are sute de milioane puse deoparte, in conturi in paradisurile fiscale. Viitorul ne va arata, dar cheltuielile exorbitante ale fetelor asta indica.

 

Normal , nu l-am prea vazut pe la Golden slitz !

Drincuieste acasa .

 

Traian Basescu a economisit in an de criza

in conditiile in care presedintele nu are salar (toti banii se duc conform declaratie intr-un cont de solidatitate la BNR - mai stie cineva de contul ala de solidaritate! sau poate din contul ala isi trace marinelul euroi) -in orice caz presedintele trebuie felicitat nu are salar dar se imbogateste - o avea actiuni la companiile lui Eba sau Udrea si platesc aia dividend puternic

Care romini se sinucid.???

care romini se sinucid??pt pe ziare.com sint o gramada de nevoiasi care o duc tare greu...si vad ca nu s-au sinucis...

bASESCU tRAIANA SI-A MARIT AVEREA ,IAR ROMANII SE SINUCID

..pentru ca nu mai au bani sa-si plateasca ratele la banci.Famiglia basescu taian se lafaie intr-un lux exorbitant sub ochii tuturor roamniulor terorizati de austeritatea criminala PDL-ista.Pentru ca averea lui basescu traian sa creasca ILICIT au fost arsi de vii bebelusii, pensionarii au fost determinati sa se sinucida,iar noii nascuti au ramas fara lapte in beberoane.

Baselu economic

Basescu stie ceva ce noi nu stim de nu-l afecteaza criza economica.El reuseste ce alti economisti cu studii superioare economice nu reusesc.Cat despre Golden Spritz nu cred ca a renuntat la bautura ci doar ca a schimbat locatia.

Basescu este cel mai bogat presedinte ocult :)))

Averea lui Basescu 4 miliarde de euro.

Basescu, vazut in lume ca un presedinte slab si tupeist. Un presedinte care fixeaza noi repere ale neputintei institutionale. Tupeul si incalcarea constanta a regulilor sistemului de drept nu pot inlocui puterea. O pot doar caricaturiza. Agonia unui regim putred.

Nu a facut nimic in viata lui, nu are nici un proiect care sa-i poarte semnatura. 4O de ani de cand bazaie in politica - o parodie de om. Infractorul Videanu este succesorul LUXTEN :))) Totul este o mare cacealma politica.

Singurul lucru pe care il stie din dresajul cultivat asiduu cu dragoste de bani. Risipa Basescu :))) L-ati instalat a doua oara-n functia de presedinte, ii mai satisfaceti cate-o dorinta, sa se simta important, in rest sa-si vada de Whisky-ul lui, in viziunea lui Bula/Bulibasa. Nu sunteti satui de acest FENOMEN ? :))))

M-ati plictisit de Basescul asta degenerat: mitocanie, semi-doctism, arhaism balcanic si comunism re-revopsit in capitalism, pe actuala scena politica este echivalenta cu o condamnare la moarte.

Orice solutie de indreptare presupune ca in fruntea statului sa fie instalata o persoana care sa respecte Constitutia, mecanismele democratice, in stare sa se faca respectata in tara si in strainatate.

Ponta si Nastase cel foarte sarac...

Singurul lucru pe care il stie din dresajul cultivat asiduu cu dragoste de bani. Risipa Pontescu :))) L-ati instalat a doua oara-n functia de .., ii mai satisfaceti cate-o dorinta, sa se simta important, in rest sa-si vada de Tuica lui, in viziunea lui Bula/Bulibasa. Nu sunteti satui de acest FENOMEN ? :))))

M-ati plictisit de Pontacul asta degenerat: mitocanie, semi-doctism, arhaism balcanic si comunism re-revopsit in capitalism, pe actuala scena politica este echivalenta cu o condamnare la moarte.

Pontescu, vazut in lume ca un presedinte slab si tupeist. Un posibil presedinte care fixeaza noi repere ale neputintei institutionale. Tupeul si incalcarea constanta a regulilor sistemului de drept nu pot inlocui lenea. O pot doar caricaturiza. Agonia unui regim putred.

Traian Basescu are o avere de circa 800.000 de euro !!! - de unde ?

Traian Basescu are o avere de circa 800.000 de euro
Basescu = bugetar toata viata, crescut 2 fete, cu o sotie casnica.
La capitolul imobiliar, Basescu detine 31,5% dintr-un teren intravilan in Bucuresti,In plus, detine o locuinta care are 370 mp construiti in Mihaileanu si un garaj de 30 de mp, in Bucuresti. Locuinta are o valoare de circa 400.000 euro, la un pret de 1.000 de euro/mp.

Impreuna cu garajul, rezulta circa 430.000 euro pentru o casa nemobilata.
Calculand si mobila, electrocasnicele, celelalte dotari necesare de circa 50.000 euro, reiese o valoare de 500.000 euro.In privinta automobilelor, are un Dacia Duster de 70.000 de lei. In euro, Dusterul costa circa 17.000 de euro. Basescu detine bijuterii de 20.000 euro, ceasuri de 35.000 euro si tablouri de 17.000 euro. In total, bijuteriile echivaleaza cu 72.000 de euro. Impreuna cu Dusterul, ar fi 85.000 de euro.

Are mai multe conturi bancare, in euro, cat si in dolari sau lei. Un depozit la banca ABN Amro de 43.513 dolari, mai detine la ING Bucuresti doua depozite in dolari, unul de 35.472 si altul de 5.917. La ING Bucuresti, Basescu are un depozit in euro, in valoare de 26.819. Iata si celelalte conturi : 250.000 de lei (BCR), 77.175 lei (BCR), 100.000 lei (BRD), 210,42 lei (BRD).

Retributia sa anuala ca presedinte a fost de 79.225 lei, ceea ce corespunde unui salariu de 6.600 lei pe luna, plus indemnizatii de 4.192 euro si 1.700 de dolari, indemnizatii care au fost platite pentru deplasari. Depozitele in lei de 427.385,42 de lei. In dolari, are 84.902 dolari, in timp ce in euro are 26.891 euro.

Adunand banii din toate conturile, are 190.500 de euro. Daca adaugam si cei 24.400 de euro, cat ar fi salariul si indemnizatiile, rezulta bani cash de 214.900 de euro. Din toate bunurile si banii, ar reiesi ca Basescu are urmatoarea avere: 500.000 euro (imobiliar) + 85.000 euro (bijuterii si masina) + 215.000 euro (conturi si salariu) total = 800.000 de euro.

Aceasta este averea presedinteluii, dupa datele incluse in declaratia sa de avere. Practic, Basescu ar fi de trei ori mai sarac decat Gabriel Oprea (a carui avere a fost estimata la 2,5 milioane de euro). De asemenea, ar fi mult mai sarac si decat Elena Udrea, care are o avere evaluata la 2 milioane de euro.

Asta e doar ce-a declarat. oricum se vede ca e mult prea mult pt unul cara a fost BUGETAR toata viata lui, a crescut doua fete, cu sotia casnica.
Deci acum, ca i s-a calculat averea presedintelui, s-a ajuns la concluzia ca el are abia acum o avere cam cat apartamentul Ioanei Basescu de 800.000 euro nemobilat.
http://www.econtext.ro/finante-banci/bani/exclusiv-traian-basescu-are-o-avere-de-circa-800000-de-euro.html

 

Din vinzari anterioare

Si din ajutorul dat de fiice .

VANZARI AINTERIOARE=A VANDUT ROMANIA SI PE ROMANI!

RUSII..DUPA SCANDALUL CU EI AU DECLARAT CA NU-L POT SCHIMBA, CA ARE SPATE...E OMUL AMERICANILOR!
ASTA NE TREBUIA?! UN SPION AMERICAN CARE SA NE VANDA CA SI POPOR?!
CUM DE ARE IN CONTURI, IN BANCILE DIN LUXEMBUR SI ARABIA SAUDITA MILIOANE DE EURO?!
PT CE A PRIMIT BANII AIA?!
LOBBY PENTRU CE?! SRI STIE?!

bASESCU tRAIAN INSTIGA LA VIOLENTA ROMANIA-RUSIA

..PENTRU CA"Elena Udrea SI Ioana Băsescu sa transfere 10.000.000 $ intr-o bancă din Dubai.
In timp ce la ministerul păstorit de ea stă să izbucnească unul dintre cele mai mari scandaluri privind fraudarea banilor europeni, (citeste AICI) Elena Udrea face pregătiri pentru a pleca o saptămină, in luna august, in vacantă in indepărtatul Dubai. Cadre din minister au dezvăluit faptul că, marti seara, doamna Udrea l-a mandatat pe consilierul Stefan Susai, să ii facă, discret, aranjamentele de călătorie pentru trei persoane. Una dintre aceste persoane nu e Dorin Cocos, ci Ioana Băsescu. Cele două nu merg in vacantă numai pentru soarele Orientului, ci si pentru băncile acestui paradis fiscal.

Conform informatiilor primite, din ordinul lui Traian Băsescu, vor transfera intr-un cont controlat de Ioana Băsescu, care cel mai probabil va fi deschis cu această ocazie, primele 10 milioane de dolari, "bani negri“, cu care va fi finantată ultima cacealma politică, "Miscarea Populară".

Banii provin dintr-o parte a conturilor pe care Elena Udrea ii gestionează din "contributiile pentru partid", pusi deoparte pentru sustinerea campaniilor politice. Cea de-a treia persoană este chiar Stefan Susai, care se va ocupa de problemele organizatorice ale deplasării, inclusiv va activa pe post de translator si interpret in operatiunile bancare. Momentan, nu a fost stabilită data certă a deplasării. In acest sens, este asteptată o discutie cu Traian Băsescu, pentru a se găsi un moment in care un nou scandal, declansat "la comanda", va acoperi lipsa Elenei Udrea din tară."

http://www.surse.org/2011/06/surse-elena-udrea-si-ioana-basescu-vor.html

Nastase si Geoana "economiseau" de 100 de ori mai mult !

cu Nastase , durduia Romania de matusi Tamara !

 

@ bum: Nastase si Geoana agoniseau mai mult ...

... daca aveau capul Basescului ...

nu ai inteles , dar nu-i nici o problema !

DACA - daca eu sunt - tu - si tu , esti - eu ? ha , ce zici ? ai inteles ? nu discutam cu daca , doar in cazul in care este - amuzant - altfel - nu !

Asa o fi

Daca le numeri tu ouăle

I-am facut eu de mancare . Care e problema !??

Cine nu stie decat sa cheltuiasca .... nu-l vad bine la batranete .

 

Pune-ti ochelari !

Si mai vino si pe la mine . Stii sa faci mamaliga ?

heheheh ...

hai du-te , ca vin si eu cu facaletul :)))

Cata scarba ......

Adica ai protocol la mancare , bautura , servicii incepand de la spalat si pana la curatat matreata , acces la auto gratuit ,telefonie , internet , posta televiziune de nici nu viseaza un muritor SI MAI ARE TUPEUL sa spuna ca nu are nici un costum sau ca i sau marit banutii in economii ????? Un nenorocit de betiv ordinar .......Cate ne costa pe noi salariatii aceste AVANTAJE pe care amaratul asta le are zinic ????? Isi merita FUNCTIA fata de popor ???? Sa facem o balanta de intrari in consum si rezulatul meritului acestui pamblicar UN OM NORMAL NU AR FACE astfel de consum nici in 38 ani !!!!!!!! Dar rade .....si bea ......si rade ........RAHATEL !!!!!!

 

Va da socoteala cindva

Avind in vedere ca nimic nu este vesnic , acesti ticalos va da socoteala candva . Sti-ti cine se va disocia cel mai tare de el si EBA ? O sa va surprinda . Se vor disocia de el si-l vor injura atit pe el cat si pe EBA cei mai apropiati colaboratori ai lui din pdl. Nu aceei care l-au mai contrat ci acei care l-au lins.

 

Pentru lingai

nu are nicio importanta cui apartine fun.dul pe care il dezmiarda. Ca urmare, ei sunt persoane foarte versatile.

RUSINE

Mai pune cineva botul la ce declara basescu???hai sa fim seriosi nu traieste basescu din indemnizatia de presedinte sau din indemnizatiile pt deplasari externe.Si salariul...parca il donase.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor