Traian Basescu a fost validat ca presedinte: Vreau sa fiu mai bun in al doilea mandat (Video)

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 10:20
5726 citiri
Traian Basescu a fost validat ca presedinte: Vreau sa fiu mai bun in al doilea mandat (Video)

Traian Basescu a fost validat miercuri de Curtea Constitutionala ca presedinte al Romaniei, dupa ce a obtinut cel mai mare numar de voturi la turul doi al alegerilor prezidentiale din 6 decembrie 2009.

Ceremonia s-a desfasurat la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului, in sedinta publica.

Printre participanti s-au numarat presedintele PD-L Emil Boc, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase, presedintele Curtii de Conturi Nicolae Vacaroiu, procurorul general Laura Codruta Kovesi, si mai multi reprezentanti ai Guvernului printre care Mihai Stanisoara, Gheorge Pogea, Vasile Blaga si Adriean Videanu. Din partea PD-L a mai participat vicepresedintele Gheorghe Flutur, din partea UDMR a fost prezent Kelemen Hunor, iar din partea PNL Puiu Hasotti.

Presedintele CCR, Ioan Vida, a deschis ceremonia de validare a alegerii presedintelui Romaniei la ora 10.15, prezentand rezultatul final al alegerilor si decizia luata in unanimitate de magistratii Curtii, de a-l valida pe Traian Basescu in functia de presedinte.

Vizibil emotionat, acesta le-a multumit magistratilor CCR, membrilor BEC care au supravegheat alegerile prezidentiale si tuturor celor care au contribuit la buna desfasurare a acestora.

Crezul meu pentru urmatorii 5 ani: fiecare roman sa simta ca presedintele este si al lui

"Este un moment unic in viata unui sef de stat, momentul in care poate fi reales. Mie poporul roman mi-a facut aceasta onoare si trebuie sa spun ca romanii pe 6 decembrie mi-au dat unii sustinere, altii mi-au dat o lectie. Indiferent care a fost pozitia lor, voi fi presedintele tuturor, si a celor 22 de milioane care traiesc in interiorul frontierelor si a celor aproape 10 milioane care traiesc in afara", a declarat Traian Basescu in fata magistratilor CCR.

"Obiectivul principal al mandatului meu este ca fiecare roman sa simta ca presedintele este si al lui, indiferent cum a votat. Acesta este crezul meu pentru urmatorii 5 ani", a mai adaugat seful statului.

Traian Basescu a subliniat nevoia de solidaritate intre toti romanii in aceasta perioada grea, de criza economica, spunand ca aceasta solidaritate "nu poate sa vina in absenta unei atitudini a presedintelui Romaniei indreptata in mod egal catre fiecare roman".

"Responsabilitatea unui presedinte in exercitarea celui de-al doilea mandat este mai mare decat in primul", a mai spus Traian Basescu, subliniind si faptul ca "experienta acumulata, analiza celor bune, dar si a greselilor este obligatorie", dar este si premisa de la care va pleca in exercitarea unui al doilea mandat.

"Dincolo de aceste ganduri, presedintele are obligatia sa gaseasca formulele politice care sa duca la indeplinirea integrala sau a cea mai mare parte cu programul cu care a castigat alegerile, iar pentru mine nu este obiectiv mai mare in momentul de fata decat modernizarea statului roman. Avem un stat care prin costurile lui apasa prea greu pe umerii fiecarui roman. Trebuie sa simplificam statul, trebuie sa facem ca resursele care se cheltuiesc cu functionarea statului sa devina resurse la dispozitia dezvoltarii Romaniei, la dispozitia romanilor care au nevoie de resurse financiare", a declarat presedintele.

"Multumesc tuturor si va asigur ca voi face tot ce tine de mine pentru a fi presedintele de care Romania are nevoie azi!", a conchis Basescu.

Presedintele Basescu a primit un exemplar din certificatul de validare, dupa care a strans mana fiecarui judecator.

De de la PSD nu a fost nimeni prezent la aceasta ceremonie. Mircea Geoana a fost insa subiectul ironiilor unor lideri PD-L, informeaza Newsin. Astfel, in momentul in care Basescu a primit certificatul de validare, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, i-a spus prim-vicepresedintelui Adriean Videanu: "Trebuia sa-i dea un al treilea exemplar si lui Geoana". "Macar o copie sa-i dea si lui", a spus Videanu.

Traian Basescu va depune juramantul de presedinte al Romaniei in fata Parlamentului, pe 21 decembrie, asa cum prevede Constitutia Romaniei.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Basescu validat Curtea Constitutionala, #Basescu validat presedinte, #Basescu mandat presedintie, #alegeri prezidentiale 2009 , #presedinte
Comentarii