Traian Basescu a promulgat legea privind finantele publice

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 15:32
1666 citiri
Traian Basescu a promulgat legea privind finantele publice
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul privind promulgarea actului normativ pentru modificarea si completarea Legii nr. 500/2002 privind finantele publice.

Pe 9 octombrie, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins cu majoritate de voturi, ca neintemeiata, sesizarea deputatilor PDL, UDMR si PP-DD privind neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea Legii 500/2002 privind finantele publice.

PDL, PP-DD si UDMR au sesizat CCR cu privire la acest act normativ, deoarece au considerat ca ar limita dreptul parlamentarilor de a formula amendamente la proiectul de buget.

PDL, PP-DD si UDMR sesizeaza CCR cu privire la modificarea Legii finantelor publice

Deputatul democrat-liberal Claudia Boghicevici a anuntat recent ca cele trei partide au sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea a doua articole din acest act normativ.

"Contestam articolele 17 alineat 2 si articolul 36. Acest proiect incalca Constitutia Romaniei si dreptul parlamentarilor de a reprezenta interesul cetatenilor, cei care ne-au trimis in Parlamentul Romaniei", a declarat deputatul PDL. In opinia sa, proiectul de lege limiteaza menirea parlamentarului.

"Cred ca nimeni nu poate sa cunoasca mai bine decat un parlamentar necesitatile colegiului din care provine. (...) Proiectul de lege ce face de fapt? Limiteaza menirea parlamentarului.

Deci nu se vor mai lua in considerare decat acele amendamente, deci nu se vor mai dezbate, referitor la bugetul tarii, doar acele amendamente prin care se propun modificari sau completari la proiectul bugetului anual si anexele acestora, creditele bugetare sau angajamentele prezentate de Guvern. Eu cred ca, de fapt, menirea noastra, a parlamentarilor, este aceea de a reprezenta si de a tine cont de vointa cetatenilor.

Sunt elemente abuzive prin care Guvernul si majoritatea parlamentara, prin acel procent de 70%, incearca sa excluda acele dezbateri prin care noi, parlamentarii, am avut contributii serioase la constructia bugetului Romaniei", a sustinut Boghicevici.

Deputatii au adoptat in septembrie proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 500/2002 a finantelor publice. Prin actul normativ, la articolul 17, dupa alineatul (2), s-a introdus un nou alineat, alineatul 2 indice 1, cu urmatorul cuprins: "Parlamentul va lua in dezbatere numai amendamentele prin care se propun modificari sau completari la proiectul legii bugetare anuale si la anexele la acesta, la creditele bugetare si/sau de angajament prezentate de Guvern in structura prevazuta de art. 36 alin. (1) ".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu promulgat Lege finante publice, #Basescu Lege finante publice, #lege finante publice CCR , #presedinte