Ziare.com

Traian Basescu a promulgat Legea privind pensiile militarilor

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 18:27

   

Traian Basescu a promulgat Legea privind pensiile militarilor
Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, Legea privind pensiile militarilor, anunta Administratia Prezidentiala.

Astfel, seful statului a semnat, vineri, "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala", se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis, vineri, Ziare.com.

Curtea Constitutionala a respins contestatia USL pe recalcularea pensiilor militare

Curtea Constitutionala a respins, pe 6 iulie, contestatia a 131 de parlamentari PNL si PSD pe legea recalcularea pensiilor militare, constatand constitutionalitatea actului normativ.

Cu unanimitate de voturi, Curtea a constatat ca sunt neintemeiate criticile de neconstitutionalitate extrinseca a dispozitiilor Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, fiind respectate prevederile art.115 alin.(4) si (6) din Constitutie referitoare la conditiile de adoptare a ordonantelor de urgenta.

In plus, conform CCR, sunt inadmisibile criticile de neconstitutionalitate intrinseca a dispozitiilor Legii de aprobare a OUG 1/2011, intrucat autorii obiectiei de neconstitutionalitate nu au formulat o veritabila critica de neconstitutionalitate intrinseca, ci au prezentat o analiza teoretica a unor decizii ale Curtii Constitutionale si ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, fara a contesta continutul normativ al legii supuse controlului de constitutionalitate.

Prin urmare, sustine CCR, autorii obiectiei nu au respectat exigentele art.10 alin.(2) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, potrivit carora sesizarile adresate curtii trebuie sa fie motivate.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 21 iunie, legea de aprobare a OUG privind recalcularea pensiilor militarilor, respingand amendamentele formulate de Opozitie, care a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala, intrucat actul normativ ar incalca principiul neretroactivitatii legii.

Conform OUG, plata pensiilor militarilor se va face la nivelul din decembrie 2010, daca in urma recalcularii au scazut, urmand ca dupa finalizarea recalcularii, statul sa recupereze sumele daca au fost mai mari decat cele calculate pe principiul contributivitatii. Executivul a mentinut principiul dupa care pensiile sub 3000 de lei nu vor scadea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2577 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

apa in piua

"Executivul a mentinut principiul dupa care pensiile sub 3000 de lei nu vor scadea. " - unde este mentionat in lege aceasta chestiune? Lasati politica si scrieti adevaruri!

 

Polbac.

In legea pensiilor scrie aceasta, la DISPOZITII de aplicare, anexa la lege.

E rau sa fii dezorientat in hatisul de legi !

NU E RAU !!!!

Cei carora le-a scazut pensia, sa nu plinga prea tare, au papat bani luati pe nedrept ani de zile, cu pensia "ciugulita", dupa principiul 80% din ultima solda, umflata inainte de trecerea in rezerva cu numire temporara pe functii superioare, indemnizatii de comanda , salarii de merit si alte bazaconii....
Eu unul i-as pune sa dea inapoi si banii aceia!!!!!!

 
 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor