Traian Basescu a promulgat Legea privind pensiile militarilor

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 18:27
2782 citiri
Traian Basescu a promulgat Legea privind pensiile militarilor
Foto: infomm.ro

Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, Legea privind pensiile militarilor, anunta Administratia Prezidentiala.

Astfel, seful statului a semnat, vineri, "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala", se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis, vineri, Ziare.com.

Curtea Constitutionala a respins contestatia USL pe recalcularea pensiilor militare

Curtea Constitutionala a respins, pe 6 iulie, contestatia a 131 de parlamentari PNL si PSD pe legea recalcularea pensiilor militare, constatand constitutionalitatea actului normativ.

Cu unanimitate de voturi, Curtea a constatat ca sunt neintemeiate criticile de neconstitutionalitate extrinseca a dispozitiilor Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, fiind respectate prevederile art.115 alin.(4) si (6) din Constitutie referitoare la conditiile de adoptare a ordonantelor de urgenta.

In plus, conform CCR, sunt inadmisibile criticile de neconstitutionalitate intrinseca a dispozitiilor Legii de aprobare a OUG 1/2011, intrucat autorii obiectiei de neconstitutionalitate nu au formulat o veritabila critica de neconstitutionalitate intrinseca, ci au prezentat o analiza teoretica a unor decizii ale Curtii Constitutionale si ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, fara a contesta continutul normativ al legii supuse controlului de constitutionalitate.

Prin urmare, sustine CCR, autorii obiectiei nu au respectat exigentele art.10 alin.(2) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, potrivit carora sesizarile adresate curtii trebuie sa fie motivate.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 21 iunie, legea de aprobare a OUG privind recalcularea pensiilor militarilor, respingand amendamentele formulate de Opozitie, care a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala, intrucat actul normativ ar incalca principiul neretroactivitatii legii.

Conform OUG, plata pensiilor militarilor se va face la nivelul din decembrie 2010, daca in urma recalcularii au scazut, urmand ca dupa finalizarea recalcularii, statul sa recupereze sumele daca au fost mai mari decat cele calculate pe principiul contributivitatii. Executivul a mentinut principiul dupa care pensiile sub 3000 de lei nu vor scadea.

Citește și:
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Jurnaliștii postului B1TV, Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, au primit o amendă din partea CNA pentru o emisiune în cadrul căreia au dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de...