Ziare.com

Traian Basescu a promulgat Statutul cadrelor militare

Vineri, 31 Mai 2013, ora 14:18

   

Traian Basescu a promulgat Statutul cadrelor militare
Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de promulgare a legii pentru modificarea Statutului cadrelor militare, care prevede ca militarii pot fi mentinuti in activitate dupa implinirea varstei de pensionare, pana la 60 de ani, cu aprobarea conducerii institutiei, in functie de nevoile de incadrare.

Informatia privind semnarea de catre seful statului a decretului privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare este cuprinsa intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Curtea Constitutionala a decis, in 22 mai, cu unanimitate de voturi, ca sunt constitutionale modificarile la Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, aduse dupa ce actul normativ a fost trimis de presedinte pentru reexaminare, respingand astfel sesizarea PDL.

CCR a respins sesizarea PDL pe statutul militarilor

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins sesizarea in cazul Legii pentru modificarea si completarea Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin care senatorii PDL au reclamat depasirea cadrului cererii de reexaminare formulata de seful statului.

Plenul Curtii Constitutionale a solutionat obiectia de neconstitutionalitate referitoare la dispozitiile articolului unic punctul 5 din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin care s-a introdus articolul 86 alineatul 22, obiectie formulata de 25 de senatori, arata CC intr-un comunicat de presa.

Senatorii PDL au atacat in aprilie la Curtea Constitutionala modificarile la Legea privind statutul cadrelor militare adoptate in sedinta Senatului din 9 aprilie.

Potrivit democrat-liberalilor, legea adoptata ar fi depasit cadrul cererii de reexaminare formulata de seful statului si dezbatuta in cele doua Camere ale Parlamentului, fiind astfel neconforma cu prevederile articolului 77 alin. (2) din Constitutie si cu toata jurisprudenta Curtii Constitutionale.

Democrat-liberalii au mentionat ca parlamentarii puterii au adoptat un alineat 22 la art. 86 din aceasta lege, la dezbaterea cererii de reexaminare a presedintelui, "al carui continut nu are nicio legatura cu continutul cererii de reexaminare in cauza".

Senat: Militarii pot ramane in activitate pana la 60 de ani

Senatorii au decis, in 9 aprilie, ca militarii pot fi mentinuti in activitate dupa implinirea varstei de pensionare pana la varsta de 60 de ani, cu aprobarea conducerii institutiei, in functie de nevoile de incadrare. Ei au adoptat, cu un amendament, actul normativ de modificare a Legii 85/2005 privind statutul cadrelor militare, retrimis in Parlament, pentru reexaminare, de catre presedintele Traian Basescu. Proiectul a fost adoptat cu 103 de voturi "pentru", 28 "impotriva" si trei abtineri.

Conform unui amendament propus de Comisia pentru aparare si insusit de senatori, prevederile proiectului de lege se vor aplica in exclusivitate MApN si structurilor militarizate ale MAI.

Basescu, despre modificarea statutului militarilor: Tradare nationala sau profunda prostie

Potrivit proiectului, pensionarea cadrelor MApN si MAI se va face gradual - generalii cu o stea se vor pensiona la varsta de 56 de ani, cei cu doua stele la 57 de ani, cei cu trei stele la 58, iar generalii cu patru stele la 59 de ani.

Prelungirea perioadei pana la 60 de ani se poate face potrivit deciziilor luate de comisiile de selectie care functioneaza in institutiile militare, iar propunerea de pensionare sau nu a acestora va fi obligatorie pentru ministrul Apararii.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2540 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:)!!!La timp,altfel astia tocmai se pregateau sa degradeze calul lui

Nero !!!!....dati-le pensii,iar la copiii romilor,sa nu le faceti acte !!!

 

Toarasu copilu, ce rau tia facut calu lu Nero ?

Ce, nare voie sa fie si iel macar colonel?

Hai sa traiti !

Nu bre,da ai vaz't ce a patit Babiuc,pentru ca a z

is,ca armata romana e o adunatura de betivi ?......si pe alta parte general,general,dar si senator ????.....daca ieream io nepot al calului lui Nero,nu trebuia sa-mi mai rup oasele !!!!

..chiar daca nu tot calu', Genosse @Pesederie

..... da' macar elementu' lui esentzial sa fie 'naltzat!..
;-)

basescule, esti o dezamagire totala....

te tii cu dintii de scaun ca vulturul de mortaciune si faci asta sacrificind tara si batindu-ti joc de bruma de incredere pe care o mai aveau oamenii in tine.
ca romania se va rupe in bucati, e clar ca buna ziua, problema e ca iatunci voi politicienii veti avea nevoie de noi, pleava asta nesemnificativa de care va bateti joc constant. si atunci raspunsul nostru catre voi va fi degetul din mijloc....

 

n-ash preash crede ! Romanului daca-i dai o tzuica,uita si cea

mancat aseara !!!

nu gresesti.

dar tara asta nu e facuta numai din oameni d'aia cu tzuica in nara si memoria scurta ...
si daca imi aduc aminte, basescu a mizat tocmai pe aia pe care nu ii tenteaza tzuica si nu traiesc din ajutorul social socialist.

"... si atunci raspunsul nostru catre voi va fi degetul din mijloc."

..Ca ala aratator itzi va trebui ptr tragaciul Kalashului, la granitza ;-)

Nea Retarderule,da i-a facut bre !Nu ca nu m-ar fi facut si pe mine,

da eu mi-am revenit imeriat,atunci cand l-am vazut aruncand sticla in capul prostilor !.....Nu m-a tinut pra mult,ca m-a pacalit,iar ponta !!!....Ce sa mai caut io bre,la urne,pe cine sa votez ???....cred ca nu voi mai vota,pana nu o trebui sa-l votez pe Ilustrisssimul Voiculescu !!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor