Traian Basescu a retrimis in Parlament legea urbanismului

Vineri, 18 Martie 2011, ora 22:10
2084 citiri
Traian Basescu a retrimis in Parlament legea urbanismului
Foto: Daylife

Traian Basescu a cerut Parlamentului sa reexamineze Legea privind amenajarea teritoriului si urbanismul.

Motivul invocat de presedintele Romaniei este faptul ca actul normativ ar trebui sa includa obligativitatea emiterii certificatului de urbanism si pentru realizarea lucrarilor de infrastructura, se arata intr-un comunicat de presa.

"Actul normativ trimis spre promulgare, prevede modificarea art. 29 alin. (2) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, sens in care Certificatul de urbanism trebuie emis pentru adjudecarea prin licitatie a lucrarilor de proiectare si de executie a lucrarilor publice, precum si pentru intocmirea documentatiilor cadastrale de comasare, respectiv dezmembrare a terenurilor in cel putin 3 parcele, atunci cand operatiunile respective au ca obiect imparteli ori comasari de parcele solicitate in scopul realizarii de lucrari de constructii, precum si constituirea unei servituti de trecere cu privire la un imobil.

In cazul vanzarii sau cumpararii de imobile, certificatul de urbanism cuprinde informatiile privind consecintele urbanistice ale operatiunii juridice, solicitarea certificatului de urbanism fiind in acest caz facultativa", se arata in cererea adresata Parlamentului.

"Consideram oportun ca emiterea certificatului de urbanism sa fie obligatorie si pentru realizarea lucrarilor de infrastructura. In acest sens propunem introducerea sintagmei 'si de infrastructura' astfel: '...atunci cand operatiunile respective au ca obiect imparteli ori comasari de parcele solicitate in scopul realizarii de lucrari de constructii si de infrastructura, precum si constituirea unei servituti de trecere cu privire la un imobil'", se adauga in cerere.

De asemenea, pentru claritatea textului de lege, presedintele a cerut sa se reglementeze situatia in care solicitarea certificatului de urbanism este facultativa.

Astfel, a propus introducerea in textul de lege a mentiunii conform careia "solicitarea certificatului de urbanism atunci cand operatiunile de imparteli ori comasari de parcele fac obiectul iesirii din indiviziune este facultativa, cu exceptia situatiei in care solicitarea este facuta in scopul realizarii de lucrari de constructii si/sau de lucrari de infrastructura".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Traian Basescu lege, #Legea amenajarii teritoriului urbanism , #presedinte