Traian Basescu a scos nava din portul Rotterdam si si-a luat examenul

Vineri, 16 August 2013, ora 15:05
4598 citiri
Traian Basescu a scos nava din portul Rotterdam si si-a luat examenul
Foto: Realitatea TV

Un presedinte extrem de fericit a iesit vineri de la sustinerea testarii pentru reconfirmarea brevetului de comandant de nava, prezentandu-le jurnalistilor certificatul care atesa reusita examenului.

"Bineinteles ca am luat testul. Examenul a fost normal, pentru mine nu poate fi ceva spectaculos. Partea de test dupa familiarizarea cu sistemele electronice de navigatie a fost scoaterea unei nave din portul Rotterdam.

Am scos nava, nu am lovit-o. Marea a fost si buna, si rea, trafic din toate directiile. E placut si chiar mi-a placut sa stau in simulator", le-a spus presedintele Traian Basescu jurnalistilor care l-au asteptat mai bine de patru ore in fata Centrului de simulare al CERONAV din Constanta, unde a sustinut examenul.

Basescu, la examenul de comandant de nava: Tara este mult mai greu de condus (Video)

"A fost un examen extrem de interesant, de-aia am stat atat de mult inauntru", a explicat presedintele.

Specialistii care l-au asistat s-au aratat incantati de prestatia acestuia in timpul examenului.

"Cursantul Traian Basescu este un cursant de elita", a afirmat capitanul Marinescu.

Presedintele nu a vrut sa comenteze afirmatiile premierului Victor Ponta, care a declarat ca ar fi vrut sa-l testeze personal pe presedinte, in calitate de ministru al Transporturilor.

Ponta: Daca Basescu e comandant cum a fost presedinte, nu ii dau brevetul

In ceea ce priveste salariul unui comandant de nava, "sub 10.000 de dolari e greu sa concepi sa primesti", a precizat Basescu.

Traian Basescu a sustinut vineri dimineata, la Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), o testare pe un simulator de navigatie, in cadrul cursului de reconfirmare a brevetului de comandant de nava.

Seful statului are nevoie de reinnoirea brevetului de comandant pentru a se putea afla la comanda unui vapor. Pentru a putea naviga, presedintele trebuie sa faca si cursuri IMO, de perfectionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu luat examen comandant, #Basescu brevet nava , #presedinte