Traian Basescu a semnat decretul de reinvestire a lui Daniel Morar

Joi, 12 Februarie 2009, ora 12:24
1583 citiri
Traian Basescu a semnat decretul de reinvestire a lui Daniel Morar
Foto: Romania Libera

Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul de reinvestire in functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie pe Daniel Morar, anunta administratia prezidentiala printr-un comunicat.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a trimis presedintelui Romaniei, luni dupa-amiaza, propunerea pentru numirea in functia de procuror sef al DNA a lui Daniel Morar.

Ministerul Justitiei a primit de la Consiliul Superior al Magistraturii, in data de 6 februarie, hotararea prin care s-a avizat favorabil numirea in functia de procuror sef al DNA a lui Daniel Morar, potrivit NewsIn.

Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, in data de 4 februarie, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justitiei pentru numirea in functia de procuror sef al DNA a lui Daniel Morar.

Predoiu: Daniel Morar a ferit DNA de presiuni

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat saptamana trecuta, la sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, ca Daniel Morar a ferit DNA de presiuni si ca il propune pe acesta pentru un nou mandat datorita determinararii sale in lupta anticoruptie.

Morar a declarat ca doreste continuarea investigatiilor in cauzele cu prejudicii mari, combaterea coruptiei clasice din justitie, politie si administratie publica.

El propune modificari in structura organizatorica a DNA, cu referire la Biroul de studii si documentare, Morar urmand sa analizeze si mentinerea serviciilor de investigatii.

Morar a spus ca mediatizarea activitatii DNA nu este imputabila de cele mai multe ori procurorilor DNA.

"Trebuie sa vedem cum va fi rezolvata aceasta problema pe viitor", a afirmat seful DNA.

"Politica de comunicare este aproape inexistenta in sistemul judiciar, sistemul sufera de autism, de o forma de autism, nu aude si nu explica", a spus Morar, precizand ca "procurorii ar trebui sa iasa in mass-media sa explice, dar nu pe cauze concrete si sa nu se antepronunte".

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...