Ziare.com

Basescu: Romania renunta la ultima transa FMI (Video)

de Livia Stroie
Duminica, 06 Februarie 2011, ora 18:16

   

Basescu: Romania renunta la ultima transa FMI (Video)
Presedintele Traian Basescu a anuntat ca noul acord cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala a fost incheiat cu succes, iar Romania va renunta la ultima transa FMI, urmand sa beneficieze totusi de ultima transa a imprumutului de la Comisia Europeana.

Presedintele a anuntat ca Romania nu va mai lua ultima transa de la FMI, de un miliard de euro, pentru ca situatia nu o mai cere, urmand sa traga doar ultima transa de la Comisia Europeana.

Acordul va fi unul de precautie, pe doi ani, prin care Romania va avea la dispozitie o suma de 5 miliarde de euro, a mai precizat Traian Basescu.

In urmatoarea perioada, tara noastra ar urma sa realizeze consolidarea economica, dupa ce a iesit din zona de risc de "derapaj economic", a mai adaugat presedintele, duminica, de la Palatul Cotroceni.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Economia a fost stabilizata si s-au luat masurile necesare pentru iesirea din criza. De asemenea, dupa evaluarile incheiate de curand, pot afirma fara nicio rezerva ca s-au creat conditii pentru a se trece la o crestere economica durabila.

Stiu foarte bine ca unele masuri au fost extrem de dureroase pentru o mare parte a populatiei. Stiu ca nici eu, nici Guvernul, nici majoritatea parlamentara nu am luat aceste masuri cu placere. Dimpotriva, le-am luat cu gandul la cei care sunt afectati de masurile de reducere a veniturilor, si totusi au fost absolut necesare petnru a ajunge la rezultatul de astazi - o economie iesita din zona de risc de derapaj", a explicat presedintele Basescu.

Presedintele a mai declarat ca etapa care urmeaza acordului cu FMI este "de consolidare a situatiei economice si o etapa de prefigurare a cresterii economice viitoare".

Noul program cu FMI, care va incepe in aprilie, va fi unul de precautie, a precizat presedintele, urmand ca FMI si Uniunea Europeana sa puna la dispozitia Romaniei 5 miliarde de euro (3,6 miliarde de euro de la FMI si 1,4 miliarde de euro de la UE). Banii nu vor fi accesati decat in caz de urgenta, iar Romania nu va plati comision pentru acesti bani, a adaugat presedintele.

Presedintele Basescu a explicat ca acordul cu FMI lanseaza "o viziune de modernizare a statului si a serviciilor sale si materializarea acestor obiective nu se poate realiza intr-un singur an". In plus, presedintele spune ca a fost adeptul realizarii unui acord pe doi ani cu FMI pentru ca in Romania exista un risc politic cauzat de alegeri.

"In Romania exista un risc politic, daca privim la alegeri si la experientele 2007 si 2008. De aceea am insistat pentru un acord care sa acopere 2 ani, ceea ce va pune orice partid care si-a propus sa pacaleasca electoratul cu populisme intr-o situatie penibila. (...)

Cei care vor sa faca promisiuni ca in 2007 si 2008 vor fi etichetati ca mincinosi sau vor fi nevoiti sa anunte ca Romania iese din acorduri cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana sau Banca Mondiala. Cred ca si acest risc trebuia prevenit, eu fiind un presedinte care a avut experienta unui exces din 2008 si stiu care au fost riscurile acestui populism in 2008 si 2009", a declarat presedintele Basescu.

Romania are nevoie de crestere economica solida, nu bazata pe consum

Programul ar urma sa aiba cateva obiective fundamentale, a precizat Traian Basescu, acestea urmand sa fie in acord cu obiectivele generale ale UE si care contin elemente ale strategiei UE pana in 2020.

"Primul si cel mai important este consolidarea macroeconomica, adica am iesit din zona de risc de derapaj, ceea ce inseamna ca populismele nu pot functiona si aste trebuei sa intelaga toate partidele", a declarat presedintele, adaugand ca de acum este nevoie de politici de crestere economica sustenabila.

"Avem experienta unei cresteri economice nesustenabile bazata pe un consum excesiv, mult peste veniturile populatiei si un consum in domeniul imobiliar care nu mai avea nimic in comun cu realitatile economice. Romania nu mai merge pe astfel de sisteme de dezvoltare, optiunea este dezvoltare economica sustenabila bazata pe proiecte, pe crestere solida temeinica, nu pe speculatii si nu pe consum excvesiv", a declarat presedintele.

Presedintele a adaugat ca Guverul se va concentra pe cateva sectoare cheie ale economiei, care pot genera crestere economica, iar acestea ar fi transporturile, unde este nevoie de dezvoltarea infrastructurii si restructurarea CFR, energia, unde este nevoie de stimularea investitiilor publice si private (modernizarea termocentraleleor, a hidrocentralelor si a reactoarelor nucleare), dar si extinderea facilitatilor IT pentru firme si populatie, pentru reducerea birocratiei.

"O alta zona de maxima concentrare este legata de utilizarea fondurilor europene. Analizele nationale, dar si ale expertilor UE arata ca o utilizare buna a fondurilor europene ar adauga 1 sau 2% crestere economica peste cea prognozata", a spus presedintele Traian Basescu.

Lupta anticoruptie va continua, oricat tipa Opozita

Traian Basesu a adaugat ca, potrivit noului acord, reformele vor continua in educatie, justitie si in sanatate si ca se va implementa noua lege a pensiilor. Presedintele a precizat ca lupta anticoruptie va continua, indiferent cat vor "tipa partidele de Opozitie".

"Oricat ar tipa partidele de Opozitie, indiferent care sunt ele si orice atmosfera ar crea trusturile de presa ale lui Voiculescu si Vantu, lupta anticoruptie va continua fara menajamente", a avertizat presedintele.

Intrebat de jurnalisti daca noul acord cu Fondul Monetar International va impune si masuri de disponibilizare, presedintele a raspuns: "Vom continua ajustarile, pentru ca s-a dovedit ca avem excedent de cheltuieli de personal, nu atat prin veniturile pe care le primeste fiecare salariat din sectorul public ci prin numar. Daca acceleram si introducerea serviciilor IT pentru popoulatie - si sper ca in martie, sistemul sa-mi permita sa-mi platesc taxele cu cardul - se creaza diminuarea de personal",a declarat presedintele.

Basescu a adaugat ca este nevoie de reforma si in Sanatate, unde medicii ar trebui sa aiba un contract cu spitalul, iar unele servicii medicale sa fie platite.

"Eu sunt convins ca medicii trebuie sa aiba contract cu spitalul si sa nu fie un slujbas de stat, sa se stie exact ce este acoperit de bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ce se plateste", a explicat presedintele.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5647 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
90 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

macar de-ar merge bine lucrurile de azi inainte!

dar care economie a fost stabilizata?Ca asta reala e varza...pe ce lume traiti?

 

Fals tratat despre arta poetică

Să scrii cu cuvinte despre cuvinte
poemul care nu va fi terminat niciodată
ce inventie ***ă, abstractă si inutilă;

Scrii cu cuvinte limpezi
despre apele involburate
despre risipirea sinelui
prin văile parjolite de arsite absurde
sau invers, cuvinte jegoase
despre floarea purtată la rever
la un timp si intr-un spatiu
care refuză schimbarea.

Cuvinte-apă despre piatră si foc
cuvinte salamandre
tarate prin subsoluri umane
cuvinte incolore despre cameleonul
si ostile lui fortand intrarea in agora,
cuvinte simtite despre nesimtire si ignorantă, cuvinte blajine despre răzbunare si ură
cuvinte trăznite intr-o zi secetoasă
cand lacrima animalului caută urma, făgasele, rostirea-ntr-un grai necunoscut
cuvinte - cenotafe - despre mortii fără nume,
cuvinte moarte despre viii viiturilor nefaste,
cuvinte spintecate amintind cutitul
ajuns la rădăcina osului,
cuvinte răzbunătoare pentru privirea ta
de bovină intepenită in albul pergamentului
(cum ti se pare asta, scribăret nenorocit?)
scrii cu cuvinte care s-au scris
inaintea rostirii tale de papagal,
cuvinte scorpion pentru păduchii zilei
cuvinte cu miros de inger
pentru cei cu brauri de dinamită
si cagule pe suflet,
cuvinte ciuntite pentru zămislirea intregului
pentru defăimarea integrului,
cuvinte care sangerează
- cosmar in somnul pescărusului -
cuvinte sclave pentru democratia impodobită cu flori de plastic
bocet neincetat si fără lacrimi
e toata tărăsenia aceasta –
cuvinte canibale – pestele cel mare il mănancă pe cel mic precum mafiotul cel mare il impuscă
in frunte pe mafiotul cel mic
in aplauzele frenetice ale mascatilor -
cuvinte totemice despre invazia Megabitilor
in sunetele fanfarei galactice,
cuvinte tăcute pentru semintiile nomade
ale norilor, precum oamenii
vin si pleacă, intotdeauna singuri.
Cuvinte de pămant spălate de ape,
cuvinte de ape secate de foc,
cuvinte de foc stinse de ape
in sensul giratoriu al zădărniciei.

Despre EL, insă, nu se poate scrie
decat cu cuvinte dumnezeiesti.
Poate de aceea ii rostesc numele
doar in singurătatea albă
a străfundurilor.

poezie de Ion Pascal Vlad din Risipiri in retină (2006)

 

Germania , Franta si Belgia confirma iesirea Romaniei din criza.

Nici eu nu am crezut insa europa o confirma.
Vine Hayssam! Grabiti suspendarea!!!

 

Cu "succesurii" pentru "BAIETII DESTEPTI din ENERGIE etc

Si cu ATROCITATI impotriva cetatenilor Romani...

Operatia a reusit. Pacientul a murit.

Romania se va imprumuta de la bancile private. Oare la ce dobinda?

Se iefineste lumina,gazul si mancarea.Cresc salariile,pensiile,medicamentele sunt compensate,alocatiile cresc.Politicienii nu mai fura.

Ah!Pardon,cred ca m-am inselat de tara.

"Nu implică finantare, este de tip preventiv, de precautie prin care Fondul si Uniunea Europeană tin la dispozitia Romaniei 5 miliarde de euro: 3,6 miliarde de la FMI si 1,4 miliarde la UE"

parca a scris kiatra sau papagalul etc articolul:-(
este vorba de dolari, de un acord preventiv, ca sa nu ne faca jmekerii iarasi cu un --- negativ. mancati in continuare bostani de Dabuleni, finatele sunt o materie prea grea pt. manmcatorii de seminte...

Toarasi, bine ca san cheiat, ca alfel cine stie cat ne puneau astia sa platim, ca nici americanii nu ien stare sa dea banii la chineji inapoi, da noi, niste prapaditi, caren curand no sa ne mai putemca cade foame!

Da sigur malagambistii o sa saca cepe iei cand o veni chinejii la noi sa fece ordine!
Si no sa faca ordine decat la averi, finca o sa secularizeze averile asa cum a facut dom Colonel Cuza de la Romania mare da tot, si la agricultura o sa facem o 9 reforma agrara asa cum a facuto dom doctor Petru cel Groaznic!

Asa sa nea jute Hu Jintao!

Traiasca poporu chinez frate cu poporu roman!

Traiasca mache Psderie
Vice
Asociatia de Hingheri No.5 Buc.

 

@crin-geoana Sa va reimprospatez memoria:

Tot asa mintea cu nerusinare si tovarasul activist Boc prin 2009, cu ocazia primului imprumut inrobitor: "BNR va restitui integral datoria la FMI, este numai o masura de precautie, romanii nu vor plati niciun leutz din datorie".

@ tieues

Te-ai referit la REPUBLICA MOLDOVA.....ai nostri fac greseli mai mari , asa ca sa admis si greseala ta :))

Dar aceasta J A V R A ORDINARA - chiar atat de T A M P I T I ne cred ??? se vede de la Piatra Neamt ca prin acest acord se doreste a vinde tot ce mai este...CEC , CFR, ROSIA MONTANA , etc...

JOS DICTATURA SECURISTA INTERLOPA....

Din succese in succese,

pana la suspendare.

 

tovarase dr streang, prezent 24 h pe forum, tu esti "omul nou" gandit de tatucul tau ceasca, un om normal nu poate scrie zi si noapte, 7 din 7

nici o persoana reala nu poate fi 24 h pe forum. tu poti, pt. ca sunteti o echipa de securisti slugi voiculescu-sov, cu aceleasi nickuri. este treaba voastra. ca la famigliile italiene o sa va impuscati intre voi. succesuri;)
tovarasa stroie, cunoscuta pt. art. de 2 lei, scria de miliarde lei. poate in capul vostru de sec mioritic acordurile internationale se fac in lei. dar deh, cand ai cap de la partid dotat...
Remarca personala si trista: incredibl cati idioti poate avea RO dupa 20 de ani de la eliberare!

INCA O DATA AM AUZIT O DECLARATIE DE ROMAN,COINTERESAT DE ROMANI,COMPETENT,DESCHIS,ONEST,SPIRITUAL!

ROMANIA

A

IESIT

DIN

ZONA

DE RISC

ECONOMIC!

FELICITARI

GUVERNULUI,

ROMANILOR,

PRESEDINTELUI!

CRED CA HIBRIDUL

ANUS CNTRA NATURII USL

S-A CONSTITUIT...

DEGEABA!

URA!!!

Din sucese in succese, pan'la
realizari marete !!!!!! URA ! URa!!!
Gata ! Iar am iesit din criza...Mai, dar noi iesim din criza din an in luna, din luna-n zile si tot nu se vede nimic...Oare de ce ?
Oricum, eu am inteles din ceea ce a spus dl.prim-ministru (!) T.Basescu ca in ciuda MOGULILOR rai, da' rai de tot, lupta impotriva coruptiei va continua !
Traiasca lupta de clasa (ca - cam asta se-ntampla acum), si lupta impotriva tuturor !
Si ma bucur foarte mult ca-mi pregatesc domnii de la guvernare....AZIL ! Ce bine o sa ma simt eu acolo !!!!!
Bravooo! Traiasca azilul si batranetea linistita ! Fara griji, fara nevoi, o sa stam cocotati pe la etajele 3-4-5 (fara lift), ale vechilor spitale...Ce frumoooos o sa fie !

liniste

ia liniste si va focalizati energiile catre impozitarea averilor din afacerile cu statul etc. .... !!!

Bine ca avem un presedinte responsabil , ca daca ar fi dupa USL .... vai de USLA noastra !

Interesant .
Deci ultina tragere , de 1 miliard ... nu se mai ia , ca nu mai e nevoie , salariile revin incet-incet la nivelul dinainte ( ma refer la bugetari ...) sa vedem cand revin si la cei din mediul privat .

Romania are sansa de a deveni in scurt timp moderna .

La munca !

mama , da ce sau activat postacii ...... pana si nick-urile vechi sau activat , vai mama voastra

nu vedeti ce puncatje luati ? santeti rupti de realitate postacilor

@Kiatra-Neamt

Bag de seama ca azi te tii dupa mine ca scaiul.
Ce,vous-voulez couchez avec-moi?

DR.STROMELEAGĂ, citeste: http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/autodenunt-doua-saptamani-i-am-haituit-pe-internet-pe-adversarii-lui-crin-antonescu-170269.html Ce zici de asta? Nici măcar a etică si echitate socialistă nu seamănă!

.

Daca Basescu ar fi incheiat acord cu ...

...vamesii!

FMI, UE si BM sa treaca sa le comunice rezultatul si celor "3 crai de la Rasarit"!!

ca pe urma iar s-or duce cu para....

AMATORII POLITICIENI AI OPOZITIEI CARE SCRIU PE FORUM,LUATI PIXUL SI NOTATI:

IN 2012 ACTUALUL GUVERN VA CONTINUA CU UN NOU MANDAT!

IN 2014,BASESCU VA PREDA STAFETA ,EVIDENT UNUI ALT

PREZIDENTIABIL DIN PDL SAU INDEPENDENT SI VA PRELUA

SEFIA IN PDL,PENTRU CA IN 2016 SA DEVINA PREMIER!

AM SCRIS!

Datoria reala a Romaniei: 140 miliarde de Euro !

Politica actuala a adus tarii grave prejudicii, nu numai de imagine, ci si economice, politice si diplomatice.

Cine conduce Romania ?

4 guverne si un derbedeu de bord(el) :)))

1. Guvernul expus numit si Guvernul Boc i, ii, iii si iv, este cel declarat oficial a fi Executivul Romaniei. Ia deciziile in functie de ceea ce i se cere de la Cotroceni si asigura transferul fondurilor europene catre clientela PDLista si sifonarea banilor pentru partid !

2. Guvernul de la Cotroceni, cu Traian Basescu (o nulitate de om) in frunte, format din consilierii presedintelui si sefii serviciilor secrete, este cel ce ia cea mai mare parte a deciziilor, ramanand in umbra !

3. Guvernul BNR condus de Mugur Isarescu duce o politica proprie a echilibrului monetar si trasmite guvernului expus, via Guvernul de la Cotroceni, masurile necesare acestui echilibru si miscarile pe plan mondial. Neavand criterii social-economice ci numai monetare este clar ca nu este un guvern in slujba tarii !


4. Guvernul FMI stabileste politicile de gestiune ale Romaniei (ATENTIE – gestiune Si nu dezvoltare). O forta straina tarii stabileste gestiunea tarii, nivelul taxelor si impozitelor !

Cum se guverneaza Romania ?

FMI stabileste politicile de gestiune ale bugetului si transmite presedintelui jucator (un papa lapte)si Bancii Nationale a Romaniei, indicatorii economico-financiari ce trebuie urmariti precum si nivelul taxelor si impozitelor ! BNR trece prin bucataria proprie aceste politici globaliste venite prin FMI si le transmite la randul sau Guvernului de la Cotroceni ! Cei de la Cotroceni inaspresc conditiile Fondului, pentru a avea de unde negocia apoi cu sindicatele si trimit aceste noi conditii Guvernului din Victoriei. Acest guvern executa ordinele Cotrocenilor sau, mai corect spus, ordinele FMI ! Tinta lor ? Puterea si banii, in special Fondurile Europene !

 

Din nou in afaceri / tonomate de facut bani din FMI , UE si BM ,inca 5 miliarde de euro,romani antrenativa stranepotii sa devina ucigasi platiti ca numai asa mai reusim sa ne platim datoria externa;si@Ghilotinei:excesul de etnobotanice=comentarii pro PD-L

...redresarea economiei cresterea zero si o propunere INDECENTA pentru ministrul CEKE , transformati toate spitalele in Aziluri de Batrani sau de "Noapte"(pentru cunoscatori)caci toti tinerii vor pleca in frunte cu medicii si vom ramane noi BATRANII cu BASESCU,COCOSUL LUI UDREA SI BOC primul ministru care va ajunge la AZILUL de VESELI , sa i contrazicem pe americani care nu cred ca ROMANIA nu este "NO COUNTRY FOR OLD MAN"...
Lasand gluma laoparte 84 de miliarde datorie externa si inca 5 milioane euro in 2011 (pe care sa nu va faceti griji ii vom rade PORTOCALIU) asta inseamna ca daca vrem sa returnam banii acestia inseamna cel putin 4 PIB uri consecutive...pe care ii vom plati cu oameni ca @Ghilotina?!

Guvernele vin si pleaca, dar uriasa datorie externa ramane.

Cine si de ce au luat credite externe fara aprobarea Poporului Roman prin Referendum National sau prin legi, asa cum prevede Constitutia ?

De ce nu s-au incheiat contracte de credit cu FMI si nu s-au stabilit obligatiile si despagubirile pentru FMI in cazul in care in urma "indicatiilor" date nu se inregistreaza o crestere economica si a nivelului de trai a populatiei; cine a decis si care a fost destinatia imprumuturilor externe; care au fost obiectivele de investitii realizate din creditele externe; care este calendarul de rambrursare a imprumuturilor catre bancile straine; din ce resurse se vor rambursa creditele externe si in cate decenii ?

Milioane de romani se intreaba: cum vor plati si cand cei care au indatorat Poporul Roman cu peste 140 miliarde de euro si cei care au risipit aceste sume uriase pentru a asigura cresterea profiturilor bancilor straine, precum si pentru clientela lor politica ?!

Regimul Basescu pune in aplicare Planul Illuminati !

Datoria reala a Romaniei: 140 miliarde euro

Este de asteptat un nou mandat de arestare pe numele Traian Basescu.?

Dosarul Basescu - Vanzarea Flotei Aeriene Romane

Traian Basescu a scapat de la a fi arestat si plimbat in fata camerelor cu o pereche de catuse la maini numai gratie integrarii in UE.

Integrarea in UE l-a salvat pe Basescu de arest si catuse.


DOSARUL CRIMINAL BASESCU – VANZAREA FLOTEI AERIENE ROMANE.

IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A VANDUT AVIOANELE ROMANESTI TERORISTILOR INTERNATIONALI PE UN PRET DE NIMIC. UN AVION LA PRETUL UNUI JEEP.

ABSOLUT TOATE DOCUMENTELE POARTA SEMNATURA ACTUALULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI. ABSOLUT TOTI CUMPARATORII SUNT IN INCHISOARE SAU SUNT TRECUTI PE
LISTA TERORISTILOR INTERNATIONALI.

FLOTA AERIANA A MAFIEI ROMANE
(COMANDANT TRAIAN BASESCU)

Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea Romaniei.

1. De ce Romania nu a atras decat 7% din cele 30 miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană i-a pus la dispozitie in perioada 2007-2013 ?

Oare 30 miliarde Euro gratis de la Uniunea Europeană nu reprezintă mai mult decat 20 miliarde Euro imprumutati de la FMI ?

2. De ce Guvernul PDL nu a inceput restructurarea administratiei centrale de la 1 ianuarie 2010 si de ce acum, la 15 mai 2010, nu le este prezentată romanilor o strategie unitară prin care si guvernantii se sacrifică pentru popor si nu doar cer sacrificii de la popor ?

3. De ce nu renuntă Guvernul PDL la fondurile alocate achizitiilor publice? Achizitionarea de laptopuri si masini in valoare de 120 milioane Euro, de la 1 ianuarie 2010 si pană in prezent este mai necesară decat realizarea de autostrăzi, decat bransarea străzilor, a cartierelor la gaz, apă curentă sau canalizare?
Deputatul Ciprian Nica sustine că răspunsurile au fost date deja de PDL !

Clientela politică care roieste la Bucuresti, in jurul ministerelor si Presedintiei este mai importantă decat nevoile romanilor.

Acesta este planul PDL de distrugere a Romaniei, acestea sunt metodele prin care vor aplica acest plan, iar strategia propagandistică, motivatia este simplă:

Facem ce a cerut FMI.

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI pentru Romania este vinovat ! Băsescu si PDL vă iubeste !.

mda...hotii politicieni romani vor sa intre in top miliardari prin jaf!

la cit mai multe datorii!!!!!!!!!

Regimul Basescu vinovat pentru esecul Schengen ! Mafia PDL condusa de Traian Basescu aduce grave prejudicii Sigurantei Nationale si submineaza capacitatea de lupta a Romaniei, ca stat membru NATO.

Romania exclusa ! Este cea mai mare infrangere in plan extern pe care ar putea-o suferi un presedinte din istoria Romaniei. Este cea mai mare umilinta pe care o suporta aceasta tara in ultimii 21 de ani. Si asta se intampla in conditiile in care, adusi la sapa de lemn, romanii aveau cel putin speranta unui loc de munca in spatiul Schengen. In ultimii cinci ani, romanii plecati la munca au trimis in tara 19 miliarde de euro. Primirea in spatiul Schengen ar fi insemnat, pe langa numeroase alte avantaje, un aport de trei ori mai mare. Iar asta ne va costa pe noi toti, cetatenii de rand. Dar Basescu si clica sa... cand vor achita "nota de plata" ?

NEWS ALERT: Traian Basescu se teme ca F.B.I. ar putea sa-i blocheze conturile din Bruxelles

Inainte a de efectua orice program oficial, in cadrul vizitei pe care a făcut-o vineri la Bruxelles, Traian Băsescu a fost, in jurul orelor 10, la sucursala locală a Băncii Credit Lyonnais. Aici, a avut, circa 30 de minute, o intrevedere intre patru ochi cu o persoană din conducerea băncii. Surse din preajma Presedintelui spun că motivul vizitei il constituie faptul că Băsescu doreste garantii din partea băncii că datele sale de cont, unde a adunat o sumă impresionantă de bani, nu vor fi divulgate FBI-iului, care a declansat o anchetă discretă cu privire la averea lui. Asa-zisul presedinte al Romaniei e suspectat că a cistigat-o din afaceri cu armament, vindut unor puteri si factiuni militare ostile politicii SUA, atit columbiene, cit si libaneze si palestiniene. Zvonurile din anturajul prezidential spun că, in cazul in care Traian Băsescu nu va fi convins că banca respectivă nu va rezista anchetei FBI, este decis să mute conturile in anumite bănci din Japonia, cu care colaborează incă de pe vremea in care era doar comandant de navă.

URA!

Romani luati-va sacul in spinare si haideti la pomul laudat si sa nu uitati cainii, fiecare caine va primi un covrig in coada.

nu poti sa-ti jignesti presedintele

ca la usa cortului-decat daca esti ti..gan.este tipic pentru romanii care se vand pentru bere si mici.alegatorii pdl sunt inteligenti.nu fac declaratii suburbane.

Uraaaaaaaaaaaaaa , am iesit din criza , intram in campania electorala !!!

Nu este frumos , ca sa traesti aici ? Nu te plictisesti niciodata !

@nusual

imi pare rau sa te anunt ca in comparatie cu basescu, sa fii tigan e deja calitate.
--- CUM NUMESTE BASESCU ESECU DE A MAI PRIMI BANI DE LA FMI???
--- "RENUNTARE"!!!!!!!!!!!!!!
traian esescu...doamnelor si domnilor!

@nusual

Ai dreptate, alegatorii PDL sunt oameni inteligenti, de asta au mai ramas doar in jur de 10 % din ei, care il mai sprijina pe dl. Basescu, restul s-au retras ingroziti de ce au putut sa faca atunci cand l-au ales pe Basescu in fruntea tarii.

Ura !!!!Ura !!!!!Ura !!!!

Gata criza e pe terminate......sa ne ducem la banci sa luam imprumut de 100.000 eur.....pentru apartament.....in 25 ani trebuie sa dam inpoi 250.000 eur.....o bagatela......cu salariu de 150 eur garantat de smeagol @ pchitroc cusca se plateste singura....ehehehehheheehh
Cine-i prost sa moara !

mARE GRESEALA A FACUT TEBEUL!

PAI GALEATA SI PELEREINA,CU CE BANI LE ACHITA?!

URAAAAAAAA

Acordul cu FMI s-a incheiat cu succes. Putem sa nu mai platim 25 000 000 000 euro rate plus dobanzi la imprumut. Multumim FMI.

 

Negociatorul FMI spunea acum o saptamana cu totul altceva:

"Operatia a reusit, pacientul e mort". Cine dintre cei doi minte? Inclin sa cred ca Traian Basescu, caci un nou imprumut de 5 miliarde, indiferent sub ce denumire l-ar masca, poate genera o revolta sociala.

 

.... pai daca atat ai inteles ... ia sa nu mai citesti "Tricolorul" fo luna , sa nu te mai uiti la tembeliziunile cele ticaloase ... cine stie , poate ai sanse ....

Ce sa-i faci , asa e cnd te multumesti sa iei pe nemestecate ce te indoctrineaza altii .
Dupa cum te exprimi , ai zice ca seamana cu un imprumut de-al lui Piturca sa joace la Casino ....

nu ma mai uit la antene si irealitati...

dar basescu si gasca portocalie continua porgresele pe calea "INCOMPETENTEI"!

@GHIOLOTINA

GHILO, ia vezi, nu ne supara ca plecam pe la alte site-uri si te lasam fara tain !
P.S. Te-a parat unul c-ai avea niscai actiuni pe la ziare.com. Daca este asa, multumeste-ne frumos, si fa si tu o cinste ceva, acolo...
Si fa o sedinta cu postacii astia de la PD - sa scrie mai cuviincios ca nu suntem pe maidan...Vad ca si NONVOLO si-a luat-o-n cap si scrie por.carele....
Am inteles aluzia, domnul presedinte este cel mai capabil, domnul Guvern - ce sa mai vorbim, asta este, ne-ati lamurit. Sa vaezi si sa nu crezi : ne-a podidit bunastarea, avem de toate...numai ca noi nu stim...

nu vrem sa iesim din criza ! de ce sa iesim din criza tocmai acum cand ne-am obisnuit cu ea ; vrem criza inapoi ; cine aduce criza inapoi sa fie recompensat pe masura ; ce facem daca nu mai e criza ? ne plictisim ; nu vrem sa ne plictisim

----------

 

Bravo dl basescu! Felicitari celui mai tare presedinte din lume!

Fara ajutorul dumneavoastra Europa era falimentara acum. Dumneavoastra ati salvat UE de la dezastru. Analizele dumneavoastra atat de pertinente s-au dovedit toate de excelenta calitate si ca urmare toate tarile din UE copiaza masurile luate de dumneavoastra pentru prosperitate si progres. Mult succes in activitatea dumneavoastra viitore dl presedinte!

 

Bravo AZI

Te-au votat pedelacii ca-n parlament , dupa deget. Au vazut un cuvant cheie si nu au mai citit comentariul. Esti bun.

E grabiti tovarasii, ca-i mana

comandantul suprem de la spate. Si nici prea multa citire n-au facut pe la Baneasa.

 

 

DACA S-A "TRECUT LA CONSOLIDARE ECONOMICA" DE CE PDL-UDREA BASESCU BOC MAI TEORIZEAZA ROMANII CU TAIERI DE PENSII, DE SALARII,CU CRESTERI ABJECTE DE PRETURI,

..cu disparitia totala a unui nivel de trai decent din tara?Cui folosesc miniciunile si inselatorile la care Basescu Traian recurge doar pentru ca este disperat ca cva ramane fara imunitate prezidentiala.

"Romania va fi "intr-o profunda criza economica" pana in anul 2015, in conditiile in care din 2012 statul va incepe sa plateasca imprumutul de la Fondul Monetar International si de la celelalte institutii internationale, iar bugetul va fi extrem de restrictionat, considera consultantul financiar Ionel Blanculescu.

"Dupa cum analistii economici internationali ne anunta deja, urmatoarea criza care penoi ne paste este in perioada anilor 2012-2013, peste un an - un an si ceva. Vom intra intr-o criza groaznica si se va numi criza datoriilor. In anii 2012-1013 vom incepe sa platim acest impumut de la FMI, sa-l rambursam, iar sumele vor ajunge la 5-5,4 miliarde de euro pe an", a declarat Ionel Blanculescu, fost ministru delegat pentru coordonarea Autoritatilor de Control.

"Binenteles, celelalte nevoi vor face in asa fel incat bugetul sa fie atat de restrictionat, incat noi vom considera, asa cum am mai previzionat si eu, ca pana prin 2015 vom fi intr-o profunda criza economica. Anii urmatori, ca si anul acesta, vor fi ani foarte grei in conditiile non-inteligentei economice care caracterizeaza politica economica a Romaniei", a adaugat el.

Acesta considera ca statul a devenit un aspirator de bani. "El nu poate exista fara sa aspire continuu bani pentru ai redistribui pe pensii, salarii, pe cheltuieli exorbitante precum lucrari si achizitii publice. In tot acest context nu se pune problema generarii de venituri proprii. Romania trebuie sa genereze venituri, trebuie sa existe crestere economica pentru ca numai asa se va vedea intr-un an sau doi si o crestere a veniturilor populatiei. Altfel, numai din imprumuturi, din punctul meu de vedere, Romania duce o politica economica perdanta", a explicat Blanculescu.

Potrivit acestuia, deturnarea atentiei de la subiectele principale in alte directii de catre statul roman reprezinta un fenomen propriu altui tip de economie, nu a celei de piata.

"In aceasta perioada in care statul aspira foarte multi bani de pe piata si deregleaza toate sistemele interne ale pietei romanesti, se intampla si un fenomen care ar fi trebui sa fie strain economiei de piata...Este propriu altui tip de economie, si anume se deturneaza atentia din partea statului de la subiectele principale, in alte directii (...)", a precizat consultantul financiar. "

http://www.ziare.com/economie/criza/ionel-blanculescu-romania-va-fi-intr-o-profunda-criza-economica-pana-in-2015-1069041

 

..cu disparitia totala a unui nivel de trai decent din tara .

Nivelul de trai dintr'o tzara este reflectat de bogatzia pe care Natziunea respectiva o produce, deci de excedentul balantzei comerciale. RO are o balantza comerciala cronic negativa. De ce? Pentru ca nu se produc bunuri la export. Va tundetzi unii pe altzii (servicii), si postatzi la Ziare.com (pierdere de vreme). Activitatzi care nu balanseaza balantza comerciala a Tzarii.
Deficitul produs de balantza comerciala negativa se reflecta intr'un deficit bugetar, pe care'l acoperi prin imprumuturi.Ai intzeles?
Deci, .. Tzara care nu produce value-added, nu poate avea un trai decent. Este o conditzie importanta, nu insa singura. Mai ie nevoie de o buna Justitzie, da' asta'i alta topica.
Pe de alta parte nici Guvernu si nici Presedintele, nu pot creea iei value-added. Guvernu n'are fabrici de computere, si nici banci de investment. Guvernele doar administreaza bugete care sint reflectarea activitatzii economice a Tzarii.
Voi, .. trebuie sa facetzi bani, nu Guvernu care gestioneaza o saracie. Voi trebuie sa exportatzi pentru ca Guvernu sa nu se mai imprumute. Ba, acu' ai intzeles.
Cit despre .. Justitzie, ... asta, ... Justitzia la RO are particularitatzi care ne trimit la ...Cu jalba'n protzap. Chestie pe care un German n'ar reusi s'o intzeleaga niciodata.
Hai sa traiesti bine!

"Lele" Ulivia !

De cand comanda Boc la comerciantii libertini sa creasca preturile la marfa lor ?.
Vrei,,lelit-o,, sa te vafi in ,,palavre,, ?.
Pe marginea santului est un loc liber la,, radio SANT,,. Grabeste-te pana nu se ocupa !.

Deci inca 5 miliarde

pentru clientela portocalie si probabil pentru alegeri. Apropos de extinderea facilitatilor IT, care chiar ar putea consolida bugetul. Basescu si ai lui au inceput sa consolideze sectorul IT prin desfiintarea facultatilor de profil, datorita noii legi a educatiei.

 

Avem un presedinte

De isprava,merge din succese in succese,stai sa vezi cind, va trebui sa dam banii inapoi...generati si generatii

 

' SUCCES '...Defineste ' succesul ', d-ule Presedinte ( care...' este ' )...Succes pentru cine, d-ule Presedinte ?...

Sunt absolut sigur ca romanii ( nu numai generatiile actuale ) isi vor reaminti de aceasta...' reusita ' pana pe patul de moarte ! Celor NE-vanduti si NE-cumparati ( cu un mic si o bere, ori cu o firimitura de la masa ' stapanilor ' ), care nu v-ati lamurit inca de CUM FUNCTIONEAZA LUMEA IN CARE TRAIM, va rog sa ' profitati ' de internet ( cat mai este inca NE-cenzurat ) si sa studiati istoria imprumuturilor tuturor tarilor care au ajuns la ' mana ' FMI si Bancii Mondiale. Cautati sa gasiti o singura tara - UNA SINGURA, oameni buni, care sa fi trecut cu bine de criza economica, in urma imprumutarii la camatarimea fara de frontiere ! Va rog, va implor, NU MAI APLECATI URECHEA LA CANTECELE SIRENELOR OLIGARHIE MONDIALE, intrucat va va costa nu numai actuala existenta ( sacrificata si irosita in zadar pe altarul lacomiei manuitorilor de bani ), ci si a urmasilor si a urmasilor-urmasilor vostri, in veacul vecilor ! ( ca sa-l citez pe Delavrancea ). " FIECARE PASARE PRE LIMBA EI PIERE ", iar cea romaneasca nu face exceptie...DIMPOTRIVA !

 

Narav vechi, ' ziare.com '...Lupu-si schimba blana, da' naravul ba...Regula celor de 5 ( minus-uri, ori plus-uri ) si ' corectia ' de pe parcurs ( nu se incadreaza in curent, i se atribuie numarul ' necesar ' de calificative, pentru...pastrarea turmei in

tarc...Asta se cheama ' punerea umarului ' pe linie ideologica, pentru pastrarea ' status quo ' al miseilor si bicisnicilor care s-au cocotat la conducerea Tarii Romanesti, ciocoii de ieri si de azi...' Vreme vine, vreme trece ' si nimic nu e vesnic sub soare...Si va veni vremea cand fiecare dintre noi VOM DA SOCOTEALA pentru faptele noastre, intr-un fel, sau altul...Si poate da Dumnezeirea ca intr-o zi sa va scoatem, ca pe sobolani, la LUMINA ( ADEVARULUI )...

poate nu ai stiut dar , ziare.com apartine infractorului vantu

reactia oamenilor nu o poti controla pe internet asa ca primesti exact ce crede lumea

' THEMAN ' - si CINE si CE ARE de pierdut ?! EU primesc ce crede lumea ( ca merit ), desi nu doresc sa influentez pe nimeni, ci doar sa ' deschid ochii ' celor orbiti de propaganda oligarhiei nationale si mondiale...

Dar...' CEILALTI ', care-mi dau minusuri, s-au intrebat CE PIERD ei ?! Si eu cred ca au cu varf si indesat CEEA CE MERITA ! " FIECARE POPOR ARE CONDUCATORII PE CARE-I MERITA ! "...Cat despre S.O. Vantu si ceilati ciocoi ai neamului romanesc, JUR CA NU VOI AVEA LINISTE SI CA VOI FACE TOT CE-MI STA IN PUTINTA, CAT VOI TRAI, CA SA-I ADUC IN FATA CELOR PE CARE IAU UMILIT, FURAT SI INJOSIT, SPRE JUDECATA ! Asa sa-mi ( SA NE ) ajute Dumnezeirea !

incercand sa deschizi ochii altora ............ de ce consideri ca esti exact cel care trebuie sa deschida ochii altora ?

fiecare are dreptul la opinie , ceea ce vezi tu pe acest forum este expresia libera a populatiei care nu mai pune botul la ceea ce scriu postacii in fiecare zi

atat de mult au insistat acesti postaci in demonizarea PDL si a presedintelui ca au avut pana la urma exact inversul rezultatului scontat , populatia sa desteptat , incepe sa vada realitatea asa cum este si de aici pana la punctajul adecvat nu este decat un pas

"In Romania exista un risc politic, daca privim la alegeri si la experientele 2007 si 2008. De aceea am insistat pentru un acord care sa acopere 2 ani, ceea ce va pune orice partid care si-a propus sa pacaleasca electoratul cu populisme intr-o situatie pe

adica sa nu mai poata face nimeni nimic? telul este sa punem partidele intr-o situatie penibila?

s-a votat chestia aia cu controlul psihiatric? este de maxima urgenta!

 

Cateva formatiuni politice sunt responsabile : PDL , UNPR , UDMR , chiar si minoritatile . Restul ..... le e rau acum dupa cheful de ieri ....

Cum spunea Presedintele , acordul s-a incheiat cu succes .

Risc politic o fi

dar pe viitor sa va lingeti pe gurita de pomeni electorale,de populisme ,de spor de zambet etc.Chiar si de spaga.Tot ce ve mai fi se va duce pe drumul sanatos al FMIUEBM creatorii Romaniei Indatorate.Generatia aceasta rabde facand datorii,generatia viitoare va rabda platindule.

hi hi hi

stati ca incepe PDL-ul campania! avem experienta, niste faina, niste zahar, o masa pt simpatizanti si la o adica si numerar, 25 de lei de votant! or da si ceilalti, Vanghelie iese cu mititeii, se scobesc in traista. daca a gasit FMi ceva de luat de pe aici, sigur mai au si astia de ciupit!

un fleac!

i-am ciuruit! hi,hi,hi

 

Shezi blind! Nu te'a ciuruit pe tine, ca tu ai portofelu' gol!

I'a ciuruit pe Paturiciu, Vintu, Nastase, Voiculescu, etc .. Secu in general!
Ceva, colateral damage, se poate. A la guerre , .. ca la razboi!

nu sunt fan Basescu

Are destule pacate.Dar este de departe cel mai bun presedinte post decembrist.Degeaba murdaresc postacii de meserie site-ul.Pusi in cumpana Basecu-ponta repetentul,primul este premiant.SORRY!

 

baragladina

cind a fost ponta presedinte?hi,hi,hi cum poti sa compari mere cu pere? esti dus rau cu curcile! si mai zici ca nu esti fan basa? helooooooooooooo hi,hi,hi

tarane hi-hi huo

acolo este un punct.urmeaza o alta idee si nu o continuare a idei anterioare. e vorba de ce a fost si ce poate urma.La reciclareee.la cules de mazare.

Ioane, iar mergi in urma berbecului.

Maslimele le mananci cu orez?

Ioane, baaa, pe mine poti sa ma depunctezi.

Nu ma deranjeaza.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor