Traian Basescu are doi noi consilieri prezidentiali

Joi, 28 Martie 2013, ora 17:37
4119 citiri
Traian Basescu are doi noi consilieri prezidentiali
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu si-a marit echipa cu inca doi consilieri prezidentiali.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, decretul pentru numirea lui Adrian Radulescu in functia de consilier prezidential si decretul pentru numirea domnului Gabriel Berca in functia de consilier prezidential, in cadrul Administratiei Prezidentiale, incepand cu data de 1 aprilie 2013, se arata intr-un comunicat remis ziare.com.

Cadru universitar, fostul deputat Radulescu a fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii in Guvernul Boc.

A devenit deputat de Neamt in septembrie 2011, intr-un colegiu ramas vacant in urma mortii lui Victor Surdu. La constituirea guvernului Ungureanu, numele sau a fost vehiculat ca posibil ministru al Agriculturii.

Gabriel Berca este presedintele PDL Bacau si a fost senator in legislatura trecuta. Fostul ministru de Interne din Cabinetul Ungureanu va fi consilier pe probleme de ordine publica si administratie.

Ambii s-au regasit pe lista de sustinatori ai motiunii Elenei Udrea la alegerile interne din PDL.

Numirile vin in contextul in care consilierii de la Cotroceni au anuntat, prin vocea sefului cancelariei prezidentiale Cristian Diaconescu, infiintarea Fundatiei Miscarea Populara.

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat ca acei consilieri prezidentiali care si-au anuntat implicarea in Miscarea Populara ar trebui sa demisioneze de la Cotroceni, intrucat in noua postura sunt platiti din bani publici pentru a "netezi calea politica viitoare" a lui Traian Basescu. De asemenea, premierul Ponta s-a declarat deranjat de faptul ca sfatuitorii lui Traian Basescu, platiti "bine" din bani publici, "taie frunze la caini".

In replica, presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca Miscarea Populara nu este destinata oamenilor politici, iar consilierii sai au voie sa faca parte dintr-o fundatie si chiar dintr-un partid politic.

#Basescu consilier Berca, #Adrian Radulescu consilier Basescu , #presedinte