Ziare.com

Traian Basescu: Romania isi propune sa devina membru al Schengen in octombrie

de Florin Necula
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 19:30

   

Traian Basescu: Romania isi propune sa devina membru al Schengen in octombrie
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca Romania isi propune sa devina membru al spatiului Schengen pana la sfarsitul anului 2014, termenul vizat fiind luna octombrie.

Seful statului a facut afirmatia intr-o conferinta de presa sustinuta de la Palatul Cotroceni, in care a vorbit despre vizita pe care a facut-o la Bruxelles si intalnirea avuta cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Basescu insista la Bruxelles pentru R.Moldova si Schengen: Anul asta sa se intample ceva

De asemenea, Republica Moldova a reprezentat un alt subiect al discutiei de la Bruxelles, Traian Basescu afirmand ca Transnistria este cel mai mare risc pentru Moldova, urmat de Gagauzia. In plus, presedintele a subliniat importanta unei interconectari energetice intre Romania si Republica Moldova, in primul rand prin linia Isaccea-Vulcanesti.

In acelasi timp, seful statului a vorbit si despre decizia CCR privind modificarile aduse Codului Penal, afirmand ca, astfel, Curtea Constitutionala "ne-a tras piciorul de deasupra prapastiei", dupa ce cu doua seri inainte afirmase ca Romania este deja cu un picior deasupra prapastiei.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a refuzat sa comenteze decizia CSM, care a decis ca declararatiile pe care prim-ministrul Victor Ponta le-a facut despre condamnarea lui Adrian Nastase au atacat independenta justitiei.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Traian Basescu:

- Vreau sa va informez cu privire la o intalnire pe care am avut-o astazi cu domnul Van Rompuy, la solicitarea mea, pentru abordarea catorva lucruri extrem de importante, si pot sa le enumar: R. Moldova, Romania Schengen, Nabucco si o explicatie care trebuia data ca urmare a unei interventii a dl Swoboda, presedintele grupului socialist din PE.

- In ce priveste R. Moldova, nu m-am dus pentru intalnirea cu Van Rompuy nici in calitate de avocat al R. Moldova, nici in calitate de simpatizant, ci in calitatea de presedinte al Romaniei si membru al Consiliului European.

- Sa conving ca trebuie accelerate procesele de apropiere, nu numai a Moldovei de UE, ci si a UE de R. Moldova.

Cel mai important risc pentru Republica Moldova: Transnistria

- Am pornit de la situatiile de risc din R. Moldova, care pot afecta parcursul european celui de-al doilea stat romanesc.

- Primul si cel mai important risc este Transnistria, unde pot sa apara provocari.

- Sunt multi ani de cand acest format "5+2" nu functioneaza.

- Am simtit nevoia sa atentionez ca nu ne mai putem ascunde nici unii din comunitatea europeana si sa spunem ca lucrurile se rezolva in formatul "5+2". Trebuie gasite solutii de discutie directa cu asa-zisele autoritati transnistrene si cu Moscova.

Basescu suna alarma pentru elevii romani din Transnistria: E inacceptabil! Cere interventia OSCE

- Am ridicat si problema sicanelor care se fac scolilor romane din Transnistria si am rugat sa se conceapa o interventie a institutiilor europene pentru sprijinirea autoritatilor de la Chisinau pentru dreptul elevilor de a invata in limba romana.

- Am avertizat asupra celui de-al doilea focar, care este Gagauzia.

Resursele financiare necheltuite, alocate interconectarii energetice dintre R. Moldova si Romania

- Se preconizeaza desfasurarea unui referendum pentru independenta Gagauziei. Am considerat ca am obligatia sa informez conducatorii structurilor europene despre aceste evenimente si, avand in vedere ca UE este in formatul de negociere "5+2" sa actioneze in favoarea suveranitatii R. Moldova.

- Am rugat pe presedintele Consiliului European sa analizam posibilitatea gasirii unor resurse financiare europene, avand in vedere ca suntem in ultimul si penultimul an al exercitiului bugetar, si in cazul in care sunt resurse financiare necheltuite, sa fie alocati accelerarii procesului de interconectare energetica a R. Moldova la Romania.

- Am vizat varianta Isaccea-Vulcanesti.

- Avem posibilitatea sa cream alte doua linii de aprovizionare cu energie electrica, de cate 400 Kw, dar prioritatea mi se pare Isaccea-Vulcanesti, unde ar trebui investite circa 65 de milioane de euro la Isaccea si 10 milioane de euro in R. Moldova.

- Am ridicat din nou problema vizelor, care este pe un drum bun.

- Un punct aparte in discutie a fost procesul pregatirii semnarii acordului de asociere si de liber-schimb pe care R. Moldova l-a semnat la Vilnius.

- Analiza arata ca pana la sfarsitul lunii august s-ar putea semna cele doua acorduri.

- Repet: Nu am avut o discutie in caliate de reprezentant sau suporter al R. Moldova, ci in calitate de membru al Consiliului European si presedinte.

- Am vrut sa am convingerea ca la nivelul UE sunt cunoscute principalele probleme si de instabilitate, si de timing.

- Nu vreau sa fiu alarmist, am atentionat si asupra faptului ca Partidul Comunist, avand peste 40 la suta in sondaje, exista riscul sa vina o majoritate care sa nu mai vrea sa continue drumul catre UE si este o analiza a noastra in calitate de membru al Consiliului European.

- Am constiinta relativ impacata ca am transmis ce am crezut ca este important si catre Consiliul European, in detaliu.

Aderarea Romaniei la Schengen in 2014, "un obiectiv de tara si unul personal"

- In ce priveste aderarea in Schengen, l-am informat pe presedintele CE ca Romania isi propune ca pana la sfarsitul acestui an sa devina membru al spatiului Schengen. Este nu numai un obiectiv de tara, ci si unul personal.

- Datorita evolutiilor interne, vizez luna octombrie.

Traian Basescu: Este timpul sa ne apropiem de un capat, Romania sa fie acceptata in spatiul Schengen (Video)

- Am solicitat presedintelui CE sa ma sprijine si sa reluam acel efort comun, ca in octombrie sa intram in Schengen.

- Nu am negat legatura pe care unele state o fac cu MCV. Si oricat am spune noi ca asa scrie in Tratat, sunt state care se uita si la statul de drept si la functionarea justitiei.

- Am facut si o clarificare, care trebuie sa se reflecte in raportul MCV din luna ianuarie, probabil 22, cel mai tarziu 29 ianuarie.

Modificarea Codului Penal, votata "cu mare veselie" in Parlament

- Sigur ca am avut incidente cu declaratii, cu tentative de modificare a Codului Penal samd. Rugamintea mea a fost sa fie o abordare corecta si care sa reflecte ce s-a intamplat in Romania.

- In Parlament s-a votat cu o mare veselie modificarea Codului Penal. Curtea Constitutionala a stopat acest proces.

- Daca politicul a avut o abordare gresita in raport cu exigentele europene, tot o institutie a statului roman a pus capat unui astfel de abuz facut de politicieni.

CCR: Codul Penal modificat, neconstitutional - Decizie luata rapid si in unanimitate

- V-as aduce aminte ca tentativa de lovitura de stat din vara anului 2012 a fost oprita tot de institutiile statului - CCR.

- Tot o institutie a statului a oprit modificarea Codului Penal care ii facea pe politicieni de la nivel central si local mai ceva ca dumnezeii, cand era vorba de furat si conflict de interese.

- Ar fi corect sa se mentioneze buna functionare a institutiilor, care sunt capabile sa opreasca si derapaje ale politicului.

- CCR a actionat ca institutie a statului de drept.

- Aceste lucruri trebuie tratate separat, eventualele derapaje ale politicului.

- Statele care mai au semne de intrebare trebuie sa priveasca in primul rand la modul in care functioneaza institutiile. Derapaje de politicieni sunt peste tot.

- Solicitarea mea a fost, daca este posibil, raportul MCV sa trateze institutiile.

- Problema modificarii Codului Penal pe tema conflictului de interese a fost eliminata. Ea in final a fost eliminata prin decizia CCR.

- CCR ne-a tras piciorul de deasupra prapastiei, ne-a pus din nou cu picioarele pe pamant, ceea ce este foarte important.

- Sper sa fie inteleasa corect abordarea pe care o am si sa se tina cont de ea.

- Si un ultim punct: am tinut sa il informez pe presedintele Van Rompuy ca Romania nu acorda cetatenie romana asa cum acorda Malta, de exemplu - platesti si obtii cetatenie.

- Romania a facilitat redobandirea cetateniei romane de catre cei care au pierdut-o fara vointa lor. Romanii din stanga Prutului nu au fost intrebati cand au devenit cetateni ai URSS.

- Nu le-o dam obligatoriu, ci doar celor care o cer, sa devina cetateni romani asa cum sunt cetateni ai R. Moldova.

Intrebari:

- Antena 3, postul de propaganda si dezinformare, patronat de dl Voiculescu, condamnat la 5 ani in prima instanta? Dvs, in calitate de ziarist al postului de dezinformare Antena 3.

Cum ati reactionat cand fiica dvs v-a informat ca lucreaza pentru subsidiara Gazprom in Romania si obtine bani de la Gazprom?

- Nu m-a informat. Aceasta este o minciuna a securistului Voiculescu, care din pacate o pune in gura unui copil. Ce acte aveti, ca a luat bani de la Gazprom? Aveti un prag de decenta. Domnule ziarist, mintiti ca si patronul dvs, condamnat ca si postul dvs de propaganda.

- Eu nu va contrazic ca Ioana poate avea legalizare de acte. Si cum va permiteti sa spuneti ca a luat bani de la Gazprom? Mintiti ca securistul Voiculescu. Si postul Antena 1 e cumparata de un securist si dvs imi spuneti ca nu sunteti securist.

- Daca a facut un contract cu Gazprom, e una. Notarul e notar, doar constata.

Cum se vad independenta justitiei si statul de drept de la Bruxelles?

- Vom vedea pe 22, in raportul MCV. Si cu Bruxelles, si cu SUA trebuie vorbit si explicat ca nu trebuiesc confundate locurile din Parlament cu institutiile statului roman.

- Trebuie facuta deosebirea intre abordarea politicienilor si functionarea statului de drept.

- Spre exemplu, am vazut o declaratie a unui inalt demnitar din Parchete, zilele trecute, care spunea ca declaratiile oamenilor politici nu influenteaza justitia. Cred ca este foarte gresita abordarea. E bine ca din astfel de foarte inalte functii din Parchete sa nu se faca astfel de afirmatii.

- Declaratiile oamenilor politici influenteaza justitia in primul rand prin decredibilizarea ei. Noi, ca oameni politici, avem obligatia sa ne abtinem de la comentarea justitiei, de la a nega actiunea procurorilor.

- Statul de drept are unul din pilonii fundamentali justitia. Daca cetatenii nu au incredere in justitie, este una dintre marile pierderi intr-un stat civilizat.

Despre decizia CSM de joi, in cazul declaratiilor lui Ponta despre condamnarea lui Nastase

- La inceputul primului mandat mi se parea si mie ca pot face comentarii legate de deciziile justitiei, intre timp mi s-a parut si mie ca e gresit. Ca atare: iau nota de concluziile CSM, asta este ceea ce pot sa fac.

Inspectia Judiciara: Declaratiile lui Ponta despre arestarea lui Nastase afecteza independenta justitiei

Despre legea descentralizarii si decizia CCR

- Este un element de incompetenta, au vrut sa substituie lipsa de vointa de a face reorganizare cu un transfer de putere catre baroni. Este un esec usturator al Guvernului si cred ca se pregatesc de un nou esec la proiectul pentru Constitutie, pentru ca, cel putin asa cum arata proiectul in acest moment nu poate fi considerat ca fiind nici european, nici benefic pentru Romania.

- Acea dorinta de asigurare a functiei de prim-ministru este o mare greseala, nu o sa avem Guvern niciodata. Este greu de crezut ca cineva o sa aiba 51 de procente. Orice alt partid cu 40 de procente va putea fi trimis la alegeri anticipate. Aceasta este esenta nedemocratica a propunerii, pentru ca de multe ori pentru a realiza o majoritate parlamentara, poti fi nevoit sa dai functia de prim-ministru celui mai mic partid.

- Cred ca vor avea esecuri la modul cum abordeaza lucrurile.

Despre o demisie a Guvernului Ponta, dupa ce legea sa a fost declarata neconstitutionala

- Daca nu am cerut demisia Guvernului Boc atunci, nu pot sa spun acum "Ponta, demisioneaza!".

Cum vedeti declaratia lui Vladimir Putin de azi, referitoare la Romania?

- Cel mai puternic element de negociere este Chisinau-Moscova. Declaratia este un mesaj pozitiv. Sunt convins ca problema Moldovei trebuie discutata si cu Moscova, nu doar cu Bruxelles. Primii care trebuie sa o discute, fara complexe, sunt politicienii de la Chisinau.

Putin: Moscova se asteapta la o dezvoltare mai "semnificativa" a relatiilor cu Romania

Despre dosarul lui Adrian Nastase

- Daca veti cauta toti liderii astia care plang pe umarul lui Nastase, veti afla ca toti l-au infierat cu manie proletara. Pentru sustinerea lui au fost doar doua voturi. Unul al lui Bogdan Niculescu-Duvaz si al doilea a fost al generalului Bejinariu. A avut doar doua voturi, chiar cu discursul de sustinere pe care i l-a dat Victor Ponta in acea "noapte a cutitelor lungi".

- Iti vine sa nu te mai uiti la ei cand vezi cat sunt de demagogi.

Daca s-ar pune problema unei gratieri a lui Adrian Nastase, ati semna-o?

- Va doresc o seara buna tuturor!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7831 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
87 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Abordarea presedintelui este corecta, dar nu stiu cand ne vor

primi in Schengen cu um victorel mincinos, cu atacul uslasilor asurpra justitiei, statului de drept!

 

din

- toata chestia asta , io' am intzeles ca felix intra 100% in pushcarie ! sper sa nu ma inshel.

 

Părerea mea!

Timp de aproape 10 ani nu l-a interesat Republica Moldova, acum nu mai poate de grija lor! Toată lumea știe că nu-l interesează decat voturile pentru EBA! este de remarcat cat face pentru membrii familiei! ambele fete sunt milionare in euroi, trai neică!

 

antena 3 ataca la conferinta de presa !

Frumos le sta "jurnalistilor" de la antena 3 !

Constat insa ca Presedintele se lasa prea usor enervat de tupeul si minciuna alora de la antena 3 !

il deranjeaza adevarul!

e nasol sa afle lumea ca face trafic de influenta, in favoarea familiei ori ca se imbogateste pe urma rusilor!

si cine ataca ?

,,,,

Mircea Badea președinte!

Iar a dat-o-n bară guvernatorul! Prea nervos și obosit (sic!), să jignești un jurnalist pentru că face parte dintr-un trust de presă care nu s-a pus preș in fața lui, mai rar așa ceva!!

este ...

apa calda... in rest nu vad nimic rau!

@Ghilo: 'Presedintele se lasa prea usor enervat'

Nici vorba Ghilo'. Asa trebuie tratati dezinformatorii. Trebuie dat peste bot mincinosilor, altfel pros.timea te ia de fraier. Trebuie raspuns pe acelasi ton, argumentat insa. Fiindca nu-i vorba de un diferendum politic, asta-i razboi in toata regula decalarat de USL Romaniei. La un moment dat sper sa priceapa si opozitia asta si sa se comporte ca atare, mai precis sa se inarmeze si pregateasca de razboi. Cu ghilimelele de rigoare bineinteles.

Basescu o rusine.

Afaceri acoperite pentru Ioana Basescu. O familie care face de rusine Romania. Basescu trebuie sa raspunda serios nu sa faca mistouri. Jos Basescu !

Basescu este un Pro-RUS!

De asta nu merg treburile in Romania, se explica toate sabotajele Basescului la adresa Romaniei!
Nimeni nu-l mai crede cand vorbeste de schengen sau ca vrea binele romanilor,....
Antena3 a dovedit ca e un filorus, platit de Gazprom prin intermediul Ioanei Basescu!
Americanii au gresit cand s-au bazat pe Basescu sa-si faca aici sistemul antiracheta pt ca Basescu e prea apropiat de rusi!
E foooarte grav, trebuie convocat CSAT-ul fara Basescu!!

discurs electoral

discurs electoral, ca sa poata sa puna in carca tolomacilor de la USL ratarea intrarii in schengen in preajma alegerilor. dati mai departe. nimic interesant.

@ioanaiiiiii 19.07

- mai ai putzin si zici c-a bagat gazpromu-n romania!

π∑

Propaganda băsistă imbulinată.

Trupele de asalt ale băsismului s-au tot subtiat. Apropierea funiei de par pentru regimul comunist-securist-mafiot Căcălău-Macovei determină retragerea propagandiștilor fanatici sub scutul catorva redute care mai rezistă. Brațul inarmat al presei scrise este reprezentat de “Evenimentul zilei", iar portavocea de imagini o ține televiziunea B1. Sub acelasi patronat care iși trage cheagul din falimentul unor bănci dar si sub acoperămantul vechilor relații si rudenii cu familia Ceaușescu, clanul Păunescu susține ca fațadă juridică operatiunile economice ale fanaticilor propagandiști băsiști.
Figurile care circulă intre “bulină" si B1TV sunt aceleași, ele fug unul după coada alteia, ca să dea senzația că sunt mai mulți. De fapt, sunt o mană de mercenari care nu au cv-uri profesionale, studiile lor sunt incerte, dar s-au calificat la locul de muncă inghițind ințelepciune dată cu polonicul din ciorba de scarnăvii preparată de Cotroceni. Au pe langă idolul sacru al comunisto-securistului – Căcălău – si alte persoane intangibile, servite pe o listă de imunități și competențe care sunt impinse pe tavă publicului ca meniu fix, zi de zi și nonstop. Disperarea chelnerilor de la bulină este că stabilimentul merge el fără intrerupere, dar materialul, cărnița din care prepară meniurile indigeste, mai ajunge doar pentru vreo 330 de zile. După ce termină băsismul de servit, se intreabă și ei, și intre ei, noi ce facem, domn’ Păunescu?Se intreabă Pora-Chiftea&Carnat,Cristoiu-Consescventu',Turcescu-Muzicuță,Tăpălagă-Portofel 1,Andronic-Portofel,Silviu Sergiu-Tunsu'?

Schengen numai daca Pontax-ilici-felix in puscarie

....iar daca intra in puscarie si videanu-udrea-bercovici-mazare-oprisan-baselu-patriciu-tariceanu-vanghele, atunci intrarea in Schengen s-ar face chiar miine...Vise taica, vise ale penalilor politici care ne jefuiesc tara zi de zi...niste analfabeti escroci!

Base

are perfecta dreptate sa se ocupe de moldova si transistria.

desi mascaricii astia mici incearca sa dea foc la tara, base a demosntrat de prea multe ori ca ii bate la fundul gol ca sa mai fie deranjat.

ca un mare presedinte tb sa se ocupe de ceva deasupra tziganiei care o fac desenelea astea animate.

bineinteles - cand e nevoie sa intervina o face rar si decisiv - le da de zac o saptaman nu mai apare nici unul la tv.

bv base ma bucur ca ai ajuns la acest nivel.
iti tin pumnii sa inaintezi discutiile cu moldova!

 
 

Lady care este ilegalitatea produsa de I.Basescu?

Concret . Fara abureala.

®

Căcălău era extrem de nervos și disperat...Antena3 a mai descoperit incă o manărie marca "Căcălău și famiglia".Ipocrizia lui a depășit demult maximul:pe o parte este "impotriva" rușilor,dar pe de altă parte l-a trimis pe Ariton să le ceară taiunul celor de la Gazprom.Lăcomia acestui individ e proverbială.
Și-a ieșit din minți(?) la intrebările jurnaliștilor de la Antena3 și a inceput să-i jignească și să-i injure,atat pe ei cat și pe Voiculescu.După cum se vede banii rușilor n-au miros in ceea ce privește fagmilia mafiotă Căcălău. Disperare...

După cum a spus celebrul dr psihiatru Alfred Malpraxis:"disperarea naște monștri".

Moșule cu părul alb

Nu e nici o ilegalitate . Dar este mizeria morală a unui președinte care arăta cu degetul către guvernul "doctorului" Ponta că vrea să ducă Romania către Rusia și China , dar căruia nu ii displac rublele convertite in euroi sau dolărei , mai ales cand comisioanele incasate de fii-sa sunt de ordinul sutelor de mii in valută convertibilă . Este mizeria morală a unui președinte care ne invăța mereu că Rusia ne-a făcut numai nasoale de-a lungul istoriei , dar care lasă patriotismul și europenismul deoparte cand este vorba de a ne vinde benzinăriile ( Țara???!!!!) pă comisioane care se varsă doar in buzunarul Famigliei . Și nu in ultimul rand , este vorba de mizeria ta morală , antirusofon și antirusofil convins , care accepți , explici și susții dreptul Famigliei Băsescu de a face afaceri cu Gazpromul care conform Tătucului Tău vrea să ne subjuge energetic țara . Mai ții minte ce te sfătuia Maestrul Rebengiuc in Decembre 1989 să faci cu sulul ala de hartie igienică ? Nu ai ascultat de unul mai bătran ca tine .

A inceput campania electorala,

Romanii au doua alternative, voteaza "Garantat Basescu" si se pozitioneaza pe orbita Occidentala sau USL si inchid Romania. Problema ar fi simpmla, daca totul s-ar reduce la cele doua alternative, dar lucrurile sunt mult mai complicate. Basescu garanteaza romanilor occidentalismul, dar nu si un viitor prosper, adica economie, invatamant, sanatate, exact ce ne doare cel mai mult.

@m.omiduta

- pai chestia asta trebuie sa ne-o garantam noi ! da' nu suntem in stare.

dute puțin la bae și te răcorește, poate-ți revii,

din anestezia băsistă. Vezi că basescu a adus rușii in țară nu USL - vezi Alro SA și benzinăriile gazprom.

mai repede cumpara Base alte 1000 hectare agricole

decit intram noi in Schengen cu atitia escroci penali si criminali in politica!

nu face nici un bine, el este predispus răului. Amestecul lui

in problemele moldovei nu fac decat să dea apă la moară prorușilor. Moldovenii vor avea de suferit de pe urma acestor manevre mafiote. Pe băse il doare de voturile EBEi, nu de soarta moldovenilor. Ei au fost victimile lui cu voia lor, insă acum se pare că s-au mai trezit.

eu cred ca B aselu va intra de unde a iesit!

la fel Pontax, ilici, felix mazare vanghele udrea si alti penali...

reporterul ala de la antena 3

e unul prins cu inselaciunea in decembrie :
cersea sarmale de la institutiile sector 2 !

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cersetorul-de-sarmale-este-un-ziarist-de-la-antena-3-1070101.html

Manipulare grosolana ;
l-a surprins pe presedinte si l-a enervat ,
si nu e nimeni in stare sa demionteze profesionist magaria ....
(ma refer la tembeliziuni ,...)

@neculaeda

Da, am putea sa ne-o garnatam prin vot sau prin atitudinea manifestata in fata derapajelor guvernantilor, insa guvernantii trebuie sa fie cei care vin in intampinarea problemelor noastre cu solutii, modalitati de rezolvare, termene, adica un Program de guvernare. Daca un partid, o alianta nu-si respecta programul de guvernare, trebuie sa plece de la conducerea tarii, de buna voie sau alungati de popor.

ascultandu-l pe base,

imi dau seama ca vb in nume personal. Ia fiti atenti: eu am zis, eu am facut, eu am dres!eu cred, eu vreau, etc. ceea ce nu e gresit pe fond, are dreptatea, nu reprezinta pe nimeni, dar totusi, e trist ca si dupa 10 ani de mandat nu a inteles de ce *** e pus acolo!

 

gresesti ...

peste dumneata, poate spune eu, ca pana la d-zeu treci prin mana guvernantilor si numai presedintele poate fi de acord cu asta sau nu !

 

@m.omiduta

- nici macar prin vot nu potzi ! sunt selectatzi atent astfel incat sa-tzi distruga orice sperantza !

Sunteti afectata de antene

A vorbi in nume propriu inseamna sa actioneze in interes propriu, ori aici este vorba numai de subiecte de interes national, actiunile sunt legate de obiectivele Romaniei si RM care vrem nu vrem este tara romaneasca. Abordarea este corecta, iar initiativele apartin Presedintelui, deci e normal sa vorbeasca despre ele in nume propriu, important fiind ca actioneaza in interes national.

@josprostia

Unul dintre rarele discursuri ale presedintelui in care s-a situat clar pe linia competentelor sale constitutionale, motiv ptr. care l-am ascultat cu atentie, interes si chiar placere uneori!
Rationamente clare, argumente serioase, pozitie cu accente demne!

Cu maxim si sincer regret dar cred ca ,in final structura sa de golan de port si mistocar ieftin l-a tradat!
A riscat foarte mult - o alta trasatura de smenar maradonist incorijibil- prin pozitia rautacioasa si agresivitatea nejustificata fata de un ziarist, fie el de la A3, impotent profesional care ar fi avut posibilitatea unor replici prin care sa-l faca de ***, da' rau de tot pe Marinar!
Desigur ca se lasa cu SPP si cu dat afara , situatie in care Matrozul se afunda si mai mult in penibil1
Eu cred ca Basescu kiar regreta in momentul asta porcaria televizata la care ne-a facut martori ! Sau poate nici in k.ur nu-l doare???
Pacat! Omul asta avea aproape toate datele unui politician exceptional, perspicace, spontan, destul de pregatit in general si excelent pregatit ptr. viata!
A esuat intr-o golaneala partizana explicabila doar prin interese oculte , de tip securistic, mafiot si financiare.
Pacat!

Trăiască amata a 14-a!

De la RUSI vin BANII! Ioana BĂSESCU și famiglia lui comunist-mafiotă, notarul agreat de rușii de la Gazprom in multe din tranzacțiile ilegale efectuate in Romania.

@Brobonel 20.33

- nu "L-a injurat" , l-a descris !

@ioanaiiiiii 18.53

- "ne-a terminat pe noi" ! pe tine si pe mai cine ? sa nu-mi spui ca e vorba de poporu' roman !

 

®

http://www.petitieonline.com/cetatenii_discriminati_de_presedintele_basescu_ii_cer_demisia

"o seara buna tuturor! " ...

... incheie omul cel clarvazator!!

 

@A3 il face ko pe Basescu!

Iata cu ce se ocupa familia basescu - iata cat de iritat poate fi acest individ si cat de jos coboara la iritare!
Nu regret ca mi-am pierdut seara pe A3!

π∑

A3 a mai descoperit incă a sursă de bani negri,Bani de la Gazprom.Cat de lacomă și hulpavă e această gașcă de adunături infracționale.

http://www.petitieonline.com/cetatenii_discriminati_de_presedintele_basescu_ii_cer_demisia

base calca in picioare si distruge tot ce atinge..

.. adistrus PD-ul, pdl-ul, pe boc, ungureanu, pe blaga omul care ii dadea bani din spaga de la vame a vrut sa il bage la puscarie, pe ridzi care i-a organizat petrecere pentru ca eba sa intre in parlamentul european o baga pa parnaie... iar cei orbiti ii canta in struna...base e ca becul fierbinte la care trag tantarii, apare atragator dar cand il ating te-ai ars :))))

Le doresc compatriotilor mei sa reuseasca, iar domnului Basescu,

sa aiba acest cadou meritat!
Romania merita Europa, Europa merita Romania.
As vrea ca nepotica mea sa fie europeana 1000%!

 

Basescu si laudatorul Banciu: Banciu si moldovenii

Nepotica dumitale sa fie tot atat de europeana ca si laudatorul "numéro un", Banciu?

Banciu:
-studenții moldoveni din Romania, "***" și lături.
-"Moldova este exact ca tiganul roman care stă cu mana intinsă pe Champs-Élysées" ;
-“… niste lături in toate domeniile, care au atarnat de Romania exact ca borfasul care a zis: «mai dă-mi si mie niste bani de tigări»;

Avionul care a adus glorie armatei romane in WWII, IAR80 a fost conceput de 6 ingineriIon Grosu, Mircea Grosu-Viziru, Teodor Garnet, Ion Cosereanu, Gheorghe Zota si Gheorghe Valner; Acestia proveneau din zonele basarabene Chisinău, Bălti si Cetatea Albă; cei sase basarabeni s-au bazat pe cunostintele aerodinamice ale timpului si pe propriul geniu si au prezentat in numai 14 luni regelui Carol al II-lea si prim-ministrului, primul exemplar.

Deci, iata cum vorbeste laudatorul nr.1 despre basarabeni, despre care P. Goma zice ca sunt mai romani decat romanii.

@I_Deleanu

- asha shi ! asta inseamna ca persoanele la care se referea banciu , sunt de calibru' celor mentzionatzi de tine ?

ce glorie a adus romaniei?????

... romania si italia sunt rusinea lumii in modul in care au trecut dintr-o tabara in alta in al doilea razboi mondial... ca parlamentarii nostri... azi albi, maine verzi, poimane gri... cu base in frunte care azi zice ca trebuie taiate pensiile, maine zice ca nu...cum bate vantul...

@ treceti pe A3

merita!

@anti prostia altora

- asta mai lipsea , sa-mi faci programu' tv !

de acord

Dar cu us-lasi la putere nu prea cred,cu cit poporul roman se scapa mai repede de us-lasi cu atit mai bine.
Pacat ca nu mai este in prezent nici o personalitate de nivelul lui Basescu sa candideze la presidentie,nu ma intereseaza din ce partid ar veni.
Pt cei care se uita la a3 am un mesaj: voi realizati ca sunt penibili dar si mai penibili sunteti voi?
Una e sa te uiti si sa te distrezi dar alta e sa-i mai si crezi,dar la cit de inteligenti sunteti....

Inca n-ati inteles

Presedintele stie foarte bine ce spune, deasemenea stie foarte bine ca nu o sa intram in schengen prea curand dar spune asta doar ca sa puna paie pe foc si sa arda uslasi de necaz, el stie ca indivizii n-au minte prea multa si se aprin repede, adevarul este ca e cu ani de zile in fata lor poate chiar un secol, indivizii sunt in epoca de piatra pana si comunistii erau cu mult in fata lor
( barem aia creau locuri de munca).

nici o problema...

CCR si DNA ii dau derogare sa fie imparat pe viata si cand n-o mai fi eba o sa preia fraiele...

zbalosii uselisti fac spume la gura

nu le mai ajung banii de la moscova sa faca propaganda anti prezidentiala , simt ca sunt incoltiti precum maidanezii de hingheri , cu un bombonel nu se face primavara dar cu ceva nicusori si mazarei avem o speranta mincav-ar glontu.

 

vorbesti ca si tatucul tau...

... frumos, elegant, civilizat. ca doar asta ati adus tarii astea voi toti portocalii, ura si dezbinare

Se impute treaba.

Pe masura ce trece timpul tipul intra in panica din ce in ce mai tare.Serviciile cultivate de Baselu Voievod au inceput sa defecteze.Ca pe timpul lui pingilica.Istoria se repeta ca de asta e evolutia ciclica.Astazi am asistat la cea mai mare si concludenta dovada ca UE e un organism neviabil.Un presedinte UE care se comporta cu o tara UE de parca i-a lasat-o tac-su plotoneru mostenire.Face afaceri cu rusii si tipa la ei ca el nu stie despre ce e vorba.Spaniolii tocmai vor sa-i traga suturi regelui lor ca nu stiu ce afaceri a facut un nepot.Am ajuns sa vad si sa aud si expresia ,din gura ultra presedintelui UE,delicventi,infractori,etc,tot felul de etichete fara condamnari definitive.Ma doare la basca daca varanul se duce la table cu bombonel dar nu mi-e indiferent ca sunt roman si am un presedinte nebun de putere si bani.Daca astazi varanul il da in judecata pentru calomnie si ca i-a stricat faconul public ,adica moaca publica,il ancheteaza careva pe borfasul din port.Ca e imun total.

 
 

Nu-i bai.

Defecteaza-te pe unde vrei.Eu am vazut multi de astia ca dvs care nici macar pana la pensie nu treceau de plotoner.

 

Vom fi primiti ...asa cum am fost primiti si in UE....

..cu ochii inchisi!...de mila Mariei-Sale!...

 

Figurație de ochii proștilor!!!

Hai că-i tare, băsescu prieten cu Herman Van Rompuy. Cand acesta spune că face ceva, să te aștepți exact la opusul spuselor lui. Vom intra in Schengen dar nu cu ajutorul lui. Ne-am săturat de șmenărie și de prostire pe față. Mai ieri arunca cu noroi in Gazprom, iar fiică-sa incasa zeci de mii de euroi sau dolari de la reprezentanții acestui trust. Metoda lui clasică, i-l face ca la ușa cortului pe cel ce urmează a-i cădea victimă de jumulit. Procedand așa cred că făcea doar partie fiicei lui, spre casieria gazprom, iar pentru proști poza in patriot. Băsescu = un fals total.

 

vad ca au intrat securistii in trepidatii ....

Inseamna ca iar se pregateste ceva .

Sper ca Presedintele sa nu fi discutat la Bruxelles numai despre Moldova .,....
ca uite , un moldovean din Romania face scandal ....

@vasy & inteligentii de pe acest site:

vapoarele, casa din Mihaileanu, Nana, Gazprom, EBA -europarlamentara, ioana notar-milionar, frate afaceri armament.
Concluzia - merita sa fii presedinte! Dara poporul ala caruia ii ura Sa traiti bine, el cum traieste?

 

 

 

@mos bazil ...

baselu cica va primi azil la moscova - putin vrea sa-l puna prezident in transnistria !

prietene e bine sa va faceti inteles cind vorbiti

serios sau faceti 'mistoaux'...ca sa inteleaga si 'omul' ceva.
Parerea mea e ca sintet pe aproape dar nu pe malul sting ci pe malul drept.

Frequently given answers:

@ un cetatean european
17.01.2014, 00:13

=)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Eu m-am mirat, acum, cand am aflat că-s angajatu' lor, 'teligentule.
Ia zi, așa, fără "domn", care e numele ăla?!
Nu mai "poc" de-atata ras... :))))

Frequently asked questions:

@ un cetatean european
17.01.2014, 00:13

P.S. Am uitat să intreb: Ai ajuns, la loc, unde te-am trimis?! =))

 

 

 

 

 

 
 

Moșule ... cu tine rămane cum am stabilit...

Extraordinar este că nimeni nu a remarcat că Băse s-a dus fuguța să discute cu van Rompuy lucruri care n-au nici in clin , nici in manecă , cu Romania . Bine , așa zice el . Că a discutat despre Moldova și Schengen . Eu zic că , după flitul luat de la Victoria Nuland , a alergat să vadă dacă padișahii de la Bruxelles ( care e cam pustiu pe vremea asta ) il mai susțin . A plecat dimineața și la șase jumate seara era deja inapoi , tămaiat , pudrat și nițel transpirat . Ii mai lipsea vata din nas . Părerea mea ? S-a lămurit și Inalta Poartă că mortu-i mort și năsălia-i gata . Punem pariu că , după seara asta in care iar a băgat-o cu unirea cu Moldova fără să-l roage cineva de la Chișinău , in 2-3 zile vin iar scatoalcele de la frații lui moldoveni ? După ce a făcut tot ce a depins de el ca să ne scoată din Schengen , acum cică s-a răzgandit . Băse , adio și n-am cuvinte . Nu răman cu tine . Să dea Dumnezeu să ai parte de ani buni și secetoși , să te rogi de Gazprom să mai cumpere vreo enșpezeci de benzinării și să mai facă fii-ta niște "constatări" , ca să nu umbli la conturile din Belize cand or veni ratele la pseudo "imprumutul" contractat de ea .

 

 

 

 

 

 

 

 

Esti nervos ca seful tau de la Cotroceni si-o ia de fiecare

...data cind iese ca cucul la 18.30? Pai, cum sa nu-l trimitem acasa cind in doua mandate n-a fost in stare sa ne integreze tara in lumea civilizata? Mai mult, nici nu vroiau sa stea de vorba cu el, considerindu-l urmasul lui Ceausescu. Noroc cu premierul Romaniei, Victor Ponta ce a mai splat rusinea tarii!
Cit despre limbajul tau, ce sa mai zic? E pe aceeasi unda ca individului ala de la Cotroceni. Scirbos!

 

Base crede ca evropa e B1..

... ca atunci cand base hotareste portile shenghenului se deschid...

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor