Basescu ataca acciza in Parlament: Ponta si FMI au gresit. Reveniti la vechile preturi!

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 20:07

   

Basescu ataca acciza in Parlament: Ponta si FMI au gresit. Reveniti la vechile preturi!
Presedintele Traian Basescu a vorbit, din nou, marti seara, despre introducerea accizei la combustibil, afirmand ca aceasta este "o crima pentru economie" si o "povara enorma".

Intr-o declaratie de presa, a doua in 48 de ore pe aceasta tema, seful statului a spus ca Guvernul Ponta si FMI au gresit, in ce priveste noua taxa. De asemenea, a precizat ca va trimite o scrisoare, in Parlament, referitor la acciza la combustibil.

Basescu: Prin coruptie, minciuna, lacomie si incompetenta putem pune in pericol Romania

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Traian Basescu:

- Cred ca exista o noua sansa sa punem sub semnul intrebarii aplicarea accizei la combustibil, pentru ca astazi (marti -n.red.) ordonanta de urgenta nu a fost adoptata in plenul Camerei Deputatilor.

- Am in pregatire o scrisoare care va pleca inspre Parlament, cu argumentele de ce trebuie respinsa OUG de catre Parlament.

Acciza la carburanti: Ordonanta, amanata marti in Parlament, la cererea PNL

- O sa incerc sa va explic. Stiu ca este o OUG mult dorita de salariatii de la Antena 3, dar ea este o crima pentru economie, impotriva intereselor economiei romanesti.

- Politica fiscal-bugetara pe care o deruleaza Guvernul Ponta impreuna cu FMI este gresita. Stiu bine aceasta tara, cum reactioneaza economia, cum reactioneaza oamenii, cum reactioneaza firmele in general.

Basescu: Noua acciza, o povara enorma pentru economie si pentru cetateni

- Afirm cu responsabilitatea unui presedinte: Politica fiscal-bugetara generata de Guvernul Ponta si acceptata de FMI, pentru Romania este gresita. Ea trebuie imediat ajustata.

- Va dau argumente: S-au introdus 35 de taxe noi. S-a introdus celebra taxa pe infrastructuri, in afara celor 35 de taxe noi.

- Este o povara enorma pentru economie si implicit pentru cetateni.

- Din pacate, nici rezultatele nu sunt conform asteptarilor - incasarile in bugetul de stat.

- In luna ianuarie, a fost un plus de 435 de milioane de lei fata de planificare. Pe februarie este un minus de un miliard, iar pe martie, un minus de 950 de milioane, ceea ce inseamna al doilea miliard minus.

- Toata valoarea ramasa de incasat pana la sfarsitul anului din taxa suplimentara pe combustibil a fost consumata, pentru ca sunt doua miliarde minus si doar 435 de milioane plus pe ianuarie. Deja 1,5 miliarde in minus fata de planificarea bugetului de stat, in conditiile in care cele 35 de taxe noi functioneaza.

- Ne pregatim de un esec major in executia bugetara.

- Daca privim la bugetele anilor 2012-2014, sa priviti la executia bugetara a anului 2012, care a fost de 193 de miliarde de lei, venituri in bugetul de stat.

- In 2013, pe baza unei cresteri economice de 3,5 la suta, veniturile in bugetul de stat au crescut cu 7 miliarde, ajungand la 200 de miliarde.

- Daca ne uitam la o crestere de economica de 3,5 la suta si o crestere de incasari de 7 miliarde, ne punem intrebarea "Ce crestere economica trebuie sa avem ca sa avem in loc de 7 miliarde, 17 miliarde?".

- Argumentul ca se colecteaza mai bine nu functioneaza, ca e daramat de incasarile dupa primele trei luni.

- Sustin ca politica fiscal-bugetara proiectata de Guvernul Ponta si aprobata de Fond este gresita si riscam sa avem efecte de dezechilibrare a echilibrelor macroeconomice in lunile urmatoare.

- Am trecut in 2009 si 2010 prin asa ceva si nu trebuie sa mergem inainte pe noua politica fiscal - bugetara aprobata de Guvernul Ponta.

- Am avut intotdeauna in Fond un partener, dar de data asta au gresit.

- Nu este de conceput sa aprobi o politica fiscala ca sa atingi niste dorinte ale unor politicieni. Asta inseamna taxe, taxe, taxe, taxe.

- Solutia corecta este revenirea la politica sanatoasa a asezarii cheltuielilor in functie de venituri certe. Numai asa ne vom putea incadra in deficitul bugetar planificat pentru acest an, fara sa generam dezechilibre macroeconomice.

- Este un semnal de maxima gravitate pe care il trag.

- Nu s-au intrebat cine le plateste si cine le colecteaza, aceste taxe. Mai mult decat sa trag public un semnal de alarma, nu mai am ce sa fac.

- Guvernul si Parlamentul isi asuma responsabilitatea, dar rugamintea mea este sa se aplece asupra ceea ce spun.

- Or sa apara din nou neplati masive catre societati si catre furnizorii bugetului de stat.

- Este un semnal de maxima gravitate pe care il trag si la adresa Guvernului, si a Parlamentului, si a FMI. Nu poti sa ai o crestere de 17 miliarde in venituri, de la un an la altul! Chiar cu puzderia de taxe suplimentare introduse. Nu se vor colecta, decat partial.

Scrisoare catre Parlament: Sa revenim la preturile anterioare

- Revin si va informez ca, plecand de la aceasta analiza pe care am facut-o serios, dar si de la sansa ca astazi nu s-a adoptat legea de aprobare a ordonantei care creste taxele pe combustitil, voi transmite Parlamentului o scrisoare prin care ii rog sa nu aprobe aceasta ordonanta, sa revenim la preturile la combustibil anterioare, si sa propuna Parlamentul Guvernului sa treaca la ajustarea cheltuielilor.

- In scrisoare, voi indica si care sunt propunerile mele de ajustare a cheltuielilor.

- De la MDRAP se pot taia 1,2 miliarde.

Acciza la carburanti: Cu cat au crescut preturile la pompa

- Mai sunt venituri suplimentare fata de estimatul din buget, care vor veni din taxa de stalp, estimez ca vor fi circa un miliard in plus.

- Si vor mai fi 5-7 de milioane de lei in plus din taxa suplimentara pe diferenta de pret de la liberalizat la pretul anterior la gaze.

- Masuri urgente intra tot in categoria semnale de alarma.

- Mai sunt 445 de milioane de euro, tot de la UE, care trebuie cheltuiti tot in acesti doi ani, pentru creare de IMM, pentru persoane defavorizate.

- Cred ca Guvernul ar trebui sa actioneze imediat, pentru ca realitatile incasarilor de pe primele trei luni arata falimentul masurilor fiscale ale Guvernului Ponta.

- Vor fi tot soiul de propagandisti, care vor spune ca e joc politic. Nu e niciun joc politic.

- In luna aprilie, vine misiunea Fondului. Intre timp, Guvernul ar trebui sa fie pregatit pentru o noua abordare.

- Repet: Daca socotim nerealizarile planificate fata de planificarea pe primele trei luni, deja incasarile pe taxa suplimentara pe benzina si motorina s-au dus.

- As vrea sa mai fac o observatie: Nu avem aparat administrativ capabil sa gestioneze celebra rambursare de 4 eurocenti. Vor fi cheltuieli extrem de ridicate, sa putem gestiona un asemenea proces si vor fi tentatii de fraudare a procesului extrem de multe.

- Solutia corecta este respingerea OUG prin care se introduce aceasta taxa si revenirea la preturile dinainte. Aceasta taxa este si o frana foarte puternica pentru economie si consum.

- Banii europeni sunt solutia, si pentru locurile de munca, si pentru investitii.

- Toate proiectele lui Dragnea sunt finantabile si din bugetul in executie 2007-2013, si dl Dragnea nu a cheltuit toti banii. Are noul buget 2014-2020 pentru care are pentru acest tip de programe circa 5 miliarde de euro. Iar Romania are o obligatie de o cofinantare de numai 5 la suta. 5 la suta!

- Din acest exercitiu, a devenit eligibil si TVA. 24 la suta din acesti bani ii intra in bugetul de stat.

- Cu cat tragem mai multi bani din noul exercitiu bugetar, cu atat intra mai multi bani la bugetul de stat.

- A gasit metoda cea mai simpla, specifica oamenilor care nu inteleg nimic din economia unui stat: taxele.

- La orice spui, fatucele rujate iti spun ele ca e propaganda electorala. Nu.

- Stiu ca toti spun "Da, au taiat salariile". Da, pentru ca nu aveam ce sa facem si nu a facut-o nimeni cu placere.

- Se compara perioada de criza adanca a Romaniei cu o perioada in care trebuia sa se relanseze?

- Imi asum tot ce s-a intamplat in perioada crizei, dar resping categoric o astfel de politica.

- In perioada crizei, a trebuit sa ne salvam tara de la un derapaj major si slava Domnului am reusit sa o redresam, iar astazi discutam despre sansa de crestere. De ce trebuie sa ne taraim?

Ponta, despre acciza: Nu sunt masochist sau nebun, sa bag o taxa inainte de alegeri

- Este cealalta varianta: Ne trebuie bani, 17 miliarde crestere de venituri de la un al la altul? E greu de imaginat.

- Lacomia, mana in mana cu coruptia. O lacomie salbatica pentru bani utilizati ca sa castige voturile baronilor locali si ale primarilor.

- Spun ca o asemenea politica este inadmisibila.

- Sunt gata sa fiu partenerul oricui, sa corectam abordarea gresita.

Intrebari:

Care sunt sansele reale ale incercari dvs?

- Nu pot sa fac mai mult decat ce poate face un presedinte. Cand lucrurile merg intr-o alta directie decat eu, ca presedinte, nu pot sa ma manifest decat intr-un cadru institutional.

- Asta e.

Sesizare CCR?

- Nu-mi dau seama, sa vedem.

Despre FMI

- Nu tot ce accepta Fondul in relatia cu Guvernul este acceptabil si pentru tara.

- Daca Romania era in dificultate, n-as fi comentat niciodata masurile pe care Guvernul le-ar fi luat. Dar acum ingropam sansa de crestere.

In ce termen dezechilibre economice? Se poate ajunge iarasi la taieri de pensii si salarii?

- Sper sa nu mai ajungem la asemenea situatii. Aduceti-va aminte de ce a fost generata acea solutie. Dl Tariceanu a lasat un deficit bugetar de 6 la suta, pe o crestere de 7,8 la suta.

- La sfarsitul anului viitor, trebuie sa avem un deficit structural de un procent.

- Avem obligatii fata de UE, sa ajungem la un deficit structural de un procent. Orice iese din tintele propuse inseamna dezechilibre macroeconomice care trebuie controlate.

- Numai cand treci pe excedent, poti sa incepi sa reduci datoria publica. Ne apropiem de zona periculoasa a datoriei publice.

Dl Dragnea spune ca banii sunt necesari pentru a continua lucrarile incepute de dna Udrea (intrebare Antena 3)

- Credeti in povestea asta? Nu sunteti la Ghidea. E jignitor sa vorbesti despre el? Nu se tipa si nu se injura aici. Sa luati raspunsul: Dragnea minte.

- Doamna, va multumesc. Doamna, va multumesc. Va multumesc. Doamna, am o rugaminte, va multumesc.

Ati facut un calcul cat v-ar costa acum un plin la Logan?

- Nu l-am facut. Daca sunt 40 de litri ori 42 de bani, inseamna 16 lei in plus. Vara fac plinul mai des, iarna mai putin. Iar acum deloc.

Despre bugetul MApN

- Nu exista premier, inclusiv Emil Boc, cu care sa nu fi avut discutii pe tema bugetului MApN, reclamand ca este insuficient.

- Toti au avut obtuzitatea sa inteleaga, ca si Ponta, ca securitatea este gratis. Trebuie sa vina evenimente nefericite ca sa inteleaga ca securitatea are costuri.

Premierul Ponta a spus ca nu poate elimina acciza, ca este inclusa deja in buget.

- Trei luni, cel putin, nu a avut-o in buget. Bugetul se scrie, bugetul acestui an este exagerat din punctul de vedere al veniturilor. Reglajul il face Ministerul de Finante.

- Sunt convins ca ministerul n-a dat drumul la bani pe care nu-i aveau.

- De ce atata zbucium sa luam bani de la cetateni si de la economia romaneasca, cand avem bani europeni?

- Dl Ponta se lauda cu incasarile pe care le-am avut din bani europeni pe 2013. Sunt numai facturi din lucrari de pe timpul Guvernului Boc.

- Actualul guvern nu a realizat nici macar o licitatie pentru un contract la calea ferata.

- Banii europeni sunt solutia si nu jecmanirea economiei romanesti si a populatiei. Imi asum masurile luate in timpul periodei de criza, dar atunci a fost o criza grea, cea mai grea de la criza din 1929.

- Avem toate premisele sa crestem si ne batem joc de sansa.

- Va multumesc mult, va doresc o seara placuta!

Basescu se vede premier: Pot face echipa cu oricine. E pacat de cata experienta am acumulat (Video)

Presedintele Traian Basescu a lansat un ultim apel, luni dupa-amiaza, catre premierul Victor Ponta, pentru a nu introduce acciza la combustibil, incepand de marti, insa acest lucru nu s-a intamplat, generand un o serie de scumpiri.

Nu e pacaleala: Lista scumpirilor care intra in vigoare la 1 aprilie (Video)

Basescu, despre acciza: E un act de sadism, Ponta incearca sa-si arate puterea

In aceeasi seara, seful statului a spus, intr-o emisiune la B1 Tv, ca introducerea accizei la combustibil reprezinta o "sfidare" si o "lipsa de respect" la adresa romanilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5944 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
b22
rank 5
Felicitari pt d-l presedinte Basescu..Felicitari!!!
Vedeti d-lor asa trebuie sa vorbeasca un lider pe care il intereseaza tara si oamenii muncitori. PoNta plagiatorul se gindeste la cei care-l sustin si care se pare ca nu-l vor mai sustine.Atentie parlamentari..luati aminte la ce a spus d-l presedinte. daca nu ati retinut luati notite..!!!
Cristiann80
rank 5
Saracie mare sa vina,scumpiri pe masura, sa vedem ce va zice boboru'
Astazi pretul benzinei a sarit peste 7 lei. De maine vor curge in lant scumpirile. Si cand te gandesti ca tocmai vine Pastele! Dar ce-i pasa lui Ponta sau Dacianei care tocmai si-a achizitionat un bolid serie limitata la 130.000 de euro! Ei ce ziceti? N-or avea bani de acciza? As, la ei curg afacerile cu statul, ca dovada si noile achizitii de apartamente de lux ale familiei Ponta intr-o zona rezidentiala cu: ACCES INTERZIS. Asa scrie la intrarea pe "ulita" lui Ponta si Daciana.
Ce natie stupida avem, tace la scumpiri inutile, nejustificate. In criza mondiala nu mai suntem ca ne-a scos guv Boc si nu reactionneaza! Este noaptea mintii!
DR.STRANGELOVE
rank 5
Mamaliga nu ia foc.
Singura reactie a fost ca s-au inghesuit aseara cu miile la pompe sa mai faca un plin la pretul vechi... De aia isi si bat joc politicienii de romani...
ORD
rank 5
Mamaliga nu ia foc, dar se afuma.
.
Ioan din Chicago
rank 5
FELICITARI BASESCULE !
Bine va face pesedistilor, bine iti face Ponta. Ai vrut coabitare cu Basescu, in loc sa-l alungati pe votul masiv al poporului. Acum isi bate joc de voi si de parlament si bine face. Ponta lasa-ne si mergi cu raspopitul la calugarie, ai ratat sansa sa ajungi mare om politic.
silvia_h
rank 5
La Antena 3 se strigă "Jos la be le de pe apciză!"
... restul e tacere.
Kiatra-Neamt
rank 5
@bengosul2007
De la ora 18.30 si pana la ora 19.20 - a fost in Piata Universitati si NU era nimeni.

Acesta sa fie motivul ?

Reducerea cu 25 % NU era o CRIMA ??
Comentariu inadecvat
niculaeda
rank 5
@ORD
- se obishnuieshte lumea cu gustu' shi ajunge sa nu-i mai placa aia normala ! :o(((
MosGerila
rank 5
Dr Pompa: 1 - Romanii: 0
Matchul continua. Pina in ultimul minut...
Incepe sa fiarba mamaliga?
Brobonel
rank 5
Acciza.
Asta-i minciună.E demagogie.E populism estrem de ieftin.Chestia cu acciza e un soi de șmecherie manipulatoare incat nici nu merită să fie discutată. Ipu nu scoate o vorbă cand el personal a scumpit combustibilii cu 70% ca să școată șpagă cvadruplă. E atat de ieftină și de mică acestă demagogie populistică...numai un comunist securistic se poate gandi la așa ceva...

Oricum,pt el nu e o problemă acciza.Zilnic ii dă combustibil moca/gratis Gazpromu'...că doar se știe și se vede și fără binoclu...
anamariadincopac
rank 5
Campanie electorala,
pentru partidul ala cu...marul, facuta de la Palatul Cotroceni...Domnul acesta, Traian Basescu, considera acciza, ca fiind "o crima pt.economie", si "plange de mila romanului, cu masina...Dar uita, uita, domnia Sa, de imprumutul URIAS pe care guvernul Boc si domnia Sa - in persoana, l-a facut la FMI si a impovarat Romania pe doua/trei generatii...Ce poti sa mai scrii/spui/crede ?! :Lacrimi de crocodil, asta e !
bengosul2007
rank 5
Noaptea minții!
Chiar trebuia din nou să jignească o jurnalistă, numai pentru motivul că nu lucrează la un trust care să-l laude in fiecare zi? Nici măcar capacitatea rezervorului de Logan nu-l știe, are 50 litri băsescule!
b22
rank 5
Macsi si cuPaxi alaturi pe maria_Copac.se dau..
Macsi si cuPaxi alaturi pe maria_Copac.se dau..de-a dura pe trotuar doar doar vor prinde ceva de la USLasi!!!Insa USLasii s-au dus si a mai ramas scumpirea preturilor pt a plati datoriile baronilor!!!!baronii spumega la usa Aghiazmei 3..doar doar le pica ceva si lor..saracii de ei..
Kiatra-Neamt
rank 5
NU la 18.30 ?? De ce a schimbat ora ??
Vrea sa vina cu probe de ce a emis Decretul de eliberare a unei INCULPATE recidiviste ?

In prima zi din al doi-lea mandat ILEGITIM de Presedinte Interlopul Securist Pirat Traian Mondial a comis o FAPTA PENALA si a GRATIAT O RECIDIVISTA :
..................................................

De aproape 4 ani, Traian Basescu nu a mai semnat niciun decret de gratiere. Nu stim de ce, insa putem banui ca ultima gratiere pe care a acordat-o l-o fi marcat profund pe presedintele Romaniei. Asta, pentru ca persoana gratiata nu o data, ci de doua ori, in acelasi an a fost condamnata pentru fraude prin care a cauzat prejudicii chiar institutiei pe care Traian Basescu a condus-o pana in toamna anului 2004. Faptele pentru care a fost condamnata ex-avocata Nicoleta Constantin (Maracine) au creat prejudicii Primariei Capitalei, pe vremea mandatului lui Viorel Lis, insa prejudiciul a fost constatat chiar cand Traian Basescu era primar. Iata cum, peste ani, prejudiciatul acorda clementa succesiva prejudiciatorului. "

mai multe pe :

http://www.avocatura.com/exclusiv-avocata-condamnata-pentru-falsuri-prin-instante-cu-imobile-nationalizat-s8442.html

Concluzie :

NU a exzistat din 2009 si pana in prezent o comisie parlamentara ???

Este legal sa GRATIEZI O Inculpata RECIDIVISTA ??

Cum de Basescu a indraznit sa mai faca o declaratie de presa si sa faca o comparatie intre Gica Popescu si acel Presedinte de club din Germania ?

SOFIA - nepotica Inculpatului Interlop Securist KGB-ist care inca mai este Asistat Social la Cotroceni ar trebui sa fie dusa se SPP-isti in fiecare zi la Petenciarul RAHOVA - sa vada unde trebuie sa-i duca tigari lui bunic"su .

Ce sa ne mai spuna acest Pericol la Siguranta Nationala ??

Este SANATOS de aproape in fiecare zi iasa pe mass-media ?? De ce o fi asa de DISPERAT ??
Si in aceasta seara merge sa stinga lumina la B1 tv ?
macsi
rank 5
E complice cu recidivista aia!
Precis aia a lucrat si pentru el, a furat ceva case pt Udrea si asociatii ei, pt T.B.!
Toata clica asta de infractori trebuie sa ajunga in puscarie, inclusiv Videanu! Au facut JAF in primaria Capitalei!
Kiatra-Neamt
rank 5
@macsi
Sunte foarte multe care vor iesi la iveala dupa ce va fi ARESTAT acest Pericol la Siguranta Nationala a Romaniei.

Cate a FURAT de cand era prin M.T. Primaria Capitalei ,etc.

De ce NU seapropie acel DNA de Portul Constanta ??

Nici NU mai trebuia aceasta acciza. Putea sa creasca si pensiile si salariile si alocatiile viitorului Romaniei.

Nici o Guvernare NU a avut GRIJA de aceasta categorie - copii = viitorul Romaniei. Mai bine spus din 90 toti au DISTRUS Viitorul Romaniei.

Anularea buletinelor de vot in proportie de 90 % dintre persoanele cu drept devot va spune multe.

Acusica este 25 mai - ai auzit pe cineva sa iasa public sa ne spuna cate persoane cu drept devot sunt pe liste ??
De ce sau cheltuit acei banii pentru acel recesamant ??

Cati DECEDATI cor fi pe listele de votare si cati vor vota :d
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
bengosul2007
rank 5
Părerea mea!
Este ora de vară, nu fiți răi!
Kiatra-Neamt
rank 5
@bengosul2007 -Ne ia LUMINA la ora de varf?:((
El pe unde merge numai pagube lasa in urma.

A trecut ora pamantului :d

La rugat UDREA sa-si schimbe ora de la 18.30 la 19.30 ??

Ce spune DAMELE de companie el si executa,acum vrea sa o mai trimita si la Cotroceni.....

E disperat rau de tot , am convingerea ca la DISPERARE mai face o prostie :))=))- O sa declare public ca EBA este reprezentantul oficil a KGB-istilor GAZPROM peteritoriul Romaniei. Ori ca EBA a gasit-o pe ELODIA.
silvian
rank 4
Jos Basescu, Udrea & Co!
Nu e nici o bucurie pentru multi din tara asta sa dea 15-20 de ron in plus la un plin de carburant, dar sunt 7,4 milioane care ar da oricat ca sa nu va mai vada pe tine, pe pupila ta si pe acolitii vostri!
Comentariu inadecvat
minel
rank 4
Astazi am vazut penibilitatea ajunsa la rang
De presedintie.
Basescu si-a pus slugile sa-i care tronul in sala Parlamentului, sa vada tot poporul cat e de.....
Numai Gigi Becali dadea interviuri de pe tron.
In curand, nu va mai fi nicio diferenta intre Becali si basescu.Vor sta sub acelasi acoperis.
OTTOman
rank 4
@Kiatra : "Ne ia LUMINA la ora de varf?:(("
Mai tu deja bajbai pa'ntuneric si daca as pune toate lampile de la Teatrul Natzional pe tine.

Ceee tot te avantzi asa, precum torro la corrida?
Vazushi baticu' roshu de pionier al matelotului? :-(( Mai ushurel olecutza bre! Lasa-l si pe Base sa spuna ceva, ca doar are o chenzina de justificat (ca daca tace, spui ca nu face nimic :-)) ).
macsi
rank 5
Traienel e ahtiat dupa putere!
Nu i-a ajuns 10 ani, se baga in seama, sa zica ca face el campanie pt PMP!
Va face o frauda electorala si va sustiene ca el cu campania lui zilnica a ridicat partidul ala!
Traienutz nu stie ca Constitutzia ii interzice sa participe la viata politica a unui paritd, sa fie partinitor?!
Traienel dispretzuieste legile tzarii, statul de drept, asa l-a invatzat la SECURITATE, sa nu-i pese de legi!
Comentariu inadecvat
macsi
rank 5
OMV isi taie profiturile!
Au facut profit 1 miliard anul trecut!
Acum o sa plateasca acciza de 500 000 euro!
Taxele in Ro sunt mult mai mici ca-n Ungaria, Austria, Germania dar benzina e mult mai scumpa, profiturile companiilor petroliere sunt fabuloase!
De azi platesc si ei putin mai multe taxe, ca daca scumpesc raman cu motorina nevanduta!
OTTOman
rank 4
"Traienel e ahtiat dupa putere!" .. :-)
Daaa!, o boala foaaarte rar intalnita la politicieni ;-)..
bengosul2007
rank 5
Mare-i grădina!
Ne va spune că a alimentat mașina, dar nu i-a ajuns banii să facă plinul, fiind nevoit să se imprumute (oare pentru a cata oară?) de la Ioana. Ce bine să ai in familie pe cineva cu venituri foarte mari obținute desigur prin mari sacrificii!
macsi
rank 5
si nici aia daca nu primea bani de la GAZPROM!
De la dragalasul de Putin, el e sponsorul famigliei T.B., ala le trimite sute de mii de euro in schimbul unor mici servicii!
Gazprom are deja peste 20 de statii de carburanti in Romania!
anamariadincopac
rank 5
:)))
Traian Basescu critica FMI-ul !!! Asa ceva, nu credeam sa aud ! Dar cine a adus FMI-ul In Romania, tata, eu, sau..mama-mare ?! Sunt unii pe-aici care bat campii...B22, scrie ca astept ceva de la USL..Nu astept absolut nimic, de la nimeni, dar m-a impresionat "salariatul" Traian Basescu, care - crede domnia Sa, ca zicandu-i "salariata" unei jurnaliste, asta e de rau...Pai si dv.,domnule presedinte, sunteti tot un "salariat"...Adevarat ca stati intr-un palat, platit, culmea, de "salariatii" adica de altii, ca si dv...Dv.nu sunteti "unsul lui Dumnezeu", ci un salariat al nostru, al...poporului, si jurnalistii pun intrebari la care dv., din inalta functie aveti obligatia sa raspundeti.Postacii dv.de aici, au acelasi comportament vulgar, necivilizat, ca si dv. Este pacat ca nu stiti ce functie aveti si nu apreciati ce vi s-a daruit...Sa conduceti o tara...
koko51955
rank 5
ana-maria din copac. Cine draek te-a botezat,boby?
Al nick, alta marie in copac... Mai coboara si tu, cu picioarele pe pamant, femeie, daca vrei sa demonstrezi ca simti romaneste. Nu contesta carnetul tau de partd comunist, ptr ca nu are rost. Putzi de la o poshta. Din Boby23 ai ajuns maria din copac...Ptiu. Sa nu te deochi. Am zis.
OTTOman
rank 4
"Ponta si FMI au gresit." :-)))))))
Si pacaliciu' asta incepe sa maraie ca si Karzai in Kabul. (Maraie pop.ulist, ca sa-i faca baza de simpatie fatucai si amantei la PMP).
Poate povestea lui Saddam Hussein, ii va reaminti ce se-ntampla cu vasalii neascultatori ;-)
Pai da, ca acum isi incheie mandatul si poate sa trancane orice (foloseste PMP-ului), ca va fi tras pe linie-moarta. Si asta dupa ce a lins de i s-a lustruit limba, pe la FMI, pe la Chevron / bagand Tzara in gatul nesatul al EXACT aceluiasi FMI , pe care-l critica in mod ipocrit ACUM.
Gramada de gunoaie, si Ponta si asta!

@Anamaria-din-copac => Unde?, la Bucuresti acum, sau tot p'acolo in zona de bastina?...
Kiatra-Neamt
rank 5
@Cristiann80 - GAZPROM stie de aceste scumpiri ?
Cei de la GAZPROM nu trebuie sa recupereze Spaga pe carea dat-o Notarului Public Ioana Basescu .

Aceasta acciza este o MANA Cereasca pentru Evazionisti.
OTTOman
rank 4
Mah mai slabeste-ne cu GasProm-ul
Si potzi sa-i spui Christiann-ei si silvia_h. Aka Fonfanitza Tulipoasa.
Bre Kiatra, ce te ambalezi asa aiurea? UIte a zis si base ceva acolo, ca sa faca nitzel campanie electorala pop.ulista ptr Eba si Rosinanta. Si tu tragi concluzia ca Valeleuu!., ce maare chestie o fi acushica..
Fac pariu ca tramnteste si Chinezu' o damblageala verbala d'asta "pi contra" si tot asa, pana-i baga unu' p'amandoi langa Jiji Becalezu. Mai stai bre, nu te mai ambala asa ca un pashoptist revolutz..
Comentariu inadecvat
alcool
rank 4
q
vin alegerile. sa-i votam cu mic cu mare.
cred ca astia o vor sfarsi rau.poate chiar la bulau.
D ILIU
rank 4
In ce calitate isi permite domnul acesta sa atace acciza?!
Cine ii da dreptul sa se amestece intr-o problema care este, exclusiv, de apanajul guvernului?! Cat timp va mai incalca Constitutzia, iar Parlamentul se va face ca nu aude, nu vede?!
vellerym
rank 5
Dar daca Basescu are dreptate?
Nimanui nu-i place acciza aceasta si putina lume intelege care e totusi rostul ei! Asa ca presedintele are de data asta dreptate: se putea foarte bine si fara aceasta noua povara pe spinarea bietului roman!
Cronos
rank 3
interbarea care se pune inevitabil
Basescu spune adevarul??

"Pe februarie este un minus de un miliard, iar pe martie, un minus de 950 de milioane, ceea ce inseamna al doilea miliard minus."

Guvernul Ponta confirma informatia??
VOIENI
rank 5
Guvernul nu confirma un adevar spus de Basescu !
Doa nu asteptati ca guvernul vinovat sa-si recunoasca vina.
Ati vazut HOT CINHSTIT, d.le Cronos ?
b22
rank 5
Hei d-lor pina acum d-l presedinte a spus adevarul
Hei d-lor pina acum d-l presedinte a spus adevarul si numai adevarul. Insa poNtiacul la fiecare 5 cuvinte spune 10 minciuni.Asa ca musiu Cronos d-l Basescu este credibil totdeauna!!!
Qui Bono
rank 5
Basescu este dota in economie..
Gagiu' are softuri si expertiza necesara. Modelarile lui numerice sunt bazate pe evolutia indicatorilor macroeconomici la nivel national, regional (scenarii best, base si worst case, etc). Le da lectii la expertii troicii ue, fmi si bm (ii baga in buzunar). Avem un nou geniu carpatin - Marinica Base de la scularie :))
Cronos
rank 3
VOIENI nu cred ca ptr aceasta informatie vorbim de
vinovatie!!

"minusul" exista sau nu exista!! Mai poate confirma/infirma cineva din toata Romania acest "minus" de 2 miliarde??
Ghilotina
rank 5
Incredibil !
Avem postaci platiti sa zbiere ca le place cu accize , cu taxe !

Ca maine punde o manifestatie cu
"vrem accize , vrem si taxe/
si pe Ponta .... "
just_comment
rank 5
FMI
a fost in spatele altor acte "laudate" si "apreciate" de B&B. pentru banii de la FMI, in 2009, s-a acceptat cresterea TVA, taieri abuzive de salarii, pensii etc.

doar acum FMI este tras tap ispasitor? dar atunci cand erau urmarite interesele B&B?
b22
rank 5
Din pacate Nastase isi asteapta postacii de pe ...
Din pacate Nastase isi asteapta postacii de pe ...ziare.com sa-i numere oualle!!!Asa ca tovarasi..drum bun!!!la locuinta lui Bombonel.
Kiatra-Neamt
rank 5
TB in celula cu NASTASE sa-si numere.ouale
Acest Pericol la Siguranta Nationala e bolnav rau de tot.

Cand va ajunge dupa GRATI in celula cu Nastase si o sa-si numere reciproc outele atunci vom avea ocazia sa vedem de ce boli sufera acest pericol la Siguranta Nationala care isi mai doreste sa ajunga si PrimMafiot al Romaniei.
memorex
rank 1
si uite cum 'capitalistii' romaniei sunt la fel de comunisti
a taiat boc si fmi pensiile? s-a opus basescu? nu.
eh acu le taie ponta si fmi. s-avem pardon e acelasi lucru. nu inteleg de ce se agita bolsevicii de 'dreapta' pe aici.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor