Ziare.com

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

de Ana Ilie
Vineri, 08 Februarie 2013, ora 19:57

   

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca Romania a obtinut o crestere de 18% a bugetului pentru 2014-2020 fata de perioada precedenta, fiind una dintre putinele tari cu crestere bugetara.

Presedintele a aratat ca, printre facilitatile obtinute la Bruxelles, se numara si TVA eligibila.

Presedintele a precizat sumele pe care le primeste Romania din bugetul UE in 2014-2020 pe programe, mentionand ca in total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

"Bugetul UE pentru 2007-2013 a fost de 994 de miliarde de euro. Bugetul pentru 2014-2020 este de 960 de miliarde. Este prima data in istoria UE cand bugetul scade.

In aceste conditii, faptul ca Romania reuseste o crestere cu 18% a bugetului a locat direct este un lucru bun si este cel mai mare procentaj de crestere din toate cele 27 de state", a declarat seful statului, in conferinta de presa sustinuta la Bruxelles.

Basescu: Sunt multumit. Impreuna cu echipa am salvat patru miliarde

O alta facilitate obtinuta de Romania este posibilitatea de a misca 25% dintre fondurile alocate platilor directe in agricultura la dezvoltarea rurala. In total, pe politica agricola comuna, tara noastra a primit o suma cu 27% mai mare decat in exercitiul bugetar anterior.

In fine, pentru politica de coeziune, s-a obtinut o crestere de 10%, pentru perioada 2014-2020.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT declaratiile presedintelui:

- In concluzii veti vedea ca Republica Moldova va finaliza Acordul de Asociere cu UE pana la summitul de la Vilnius, unul dintre obiectivele noastre.

Basescu: Barroso ne trimite oameni care sa lucreze in structurile de absorbtie a fondurilor

- Situatia din Mali - Presedintele Frantei a facut o informare despre evolutiile din Mali, estimarea este ca operatiunile se vor incheia in utlimele 30 de zile, duipa care fortele franceze se vor transforma in forte de mentinere a pacii. Moment din care statele membre UE sunt invitate sa participe cu intructori si materiale. Romania, l-am informat pe Hollande, a aprobat deplasare a zece militari, instructori si ofiteri, si pune la dispozitie importante cantitati de materiale pentru armata Mali. A fost o coincidenta ca s-au solicitat materiale pe care Romania le avea pe stoc.

- Siria - Consiliul constata lipsa de legitimitate a actualului presedinte si recomanda ca insurgentii sa fie un partener pentru statele UE. Noi ne mentinem un aparat consular suficient acolo pentru ca avem inca multi romani care locuiesc in Siria si sa putem garanta asistenta.

- Bugetul - Ma voi fixa strict pe cifrele, facilitatile care intereseaza Romania, inclusiv acelea in care am fost tratati ca o exceptie.

- Romania a obtinut una din cele mai mari cresteri procentuale. Cresterea bugetului este de 18%. S-a obtinut pentru diverse sisteme de plati o serie de facilitati de interes pentru Romania. Unele din ele au fost si in propunerea initiala a presedintelui van Rompuy, altele au fost imbunatatite prin negociere.

- Una din cele mai importante facilitati este ca TVA este eligibil. Cu cat Romania aplica un TVA mai mare, cu atat va aduce din banii europeni in bigetul de stat. Pe fondurile de coeziune, atat cele utilizate pentru proiecte pe scara mare, cat si pe administratiile locale, TVA este deducitbil, o facilitate extraordinara. Evaluarea este ca deductibilitatea TVA aduce 2 miliarde euro in bugetul Romaniei in exercitiul 2007-2014.

- Alt lucru foarte important este ca s-a finalizat si negocierea pe rata de cofinantare la fondurile de coeziune, a fost propusa la 75%, s-a finalizat cu cofinantare 85% din partea UE, ceea ce slabeste presiunea foarte mult pe guvern.

- Prefinantarea, propusa la 2%, s-a acceptat la 3% din valoare aprioectelor pentru toate statele in general si 4% pentru statele care s-au aflat intr-un acord de asistenta cu FMI si UE.

- Cofinantarea pentru dezvoltare rurala a ramas 75%.

- Prefinantarea pentru dezvoltare rurala este tot 4%.

- Si la coeziune si la dezvoltare rurala, pentru tarile care se vor afla intr-un program de asistenta cu UE si/sau FMI, se asigura un top-up de 10%. La coeziune cofinantarea ajunge la 95%, la dezvoltare rurala la 85%.

- Un lucru extrem de important pe care l-am obtinut a fost flexibilitate la politica agricola comuna, posibilitatea sa facem transfer intre pilonul I, dezvoltare rurala, si II, plati directe, pana la 25% din cuantumul exercitiului bugetar. O responsabilitate mare a guvernului cum va gestiona din 2014 politica agricola comuna si sumele alocate pilonilor.

- Pentru exercitiul 2014-2020, banii trebuiesc cheltuiti in n plus 3 ani. E o abordare lansata de noi care s-a rasfrans pentru toate statele membre in posibilitatea de a nu avea dezangajari de sume in zece ani de la intrarea in vigoare a noului buget. Diminueaza la maxim riscul de neutilizare a banilor UE.

- Articolul 87 paragraful 2, un element extrem de important pentru noi. Stiu ca in tara s-a dat un mesaj de genul Romania este nemultumita. Nu a fost nemultumire ci negociere extrem de serioasa atat cu Consiliul European, Comisia, cu implicarea Ministrului de Externe, consilierilor, in a convinge sa ni se dea o sansa sa nu pierdem din banii pe 2007-2013.

- Nu va ascund ca ne-am concentrat mai putin efortul pe transferul prin capitole destinate unei investitii tot din banii nostri. Am fi vrut dar nu a fost prioritate. Prioritatea a fost sa incercam sa maximizam sansele sa utilizam toti banii din 2007-2014 prin acest n plus 3.

- Articolul 93 - la Comisie inca nu s-a decis daca este necesara si modificarea regulamentului, dar asigurator s-a prevazut si aceasta posibilitate.

- In linii mari aici am fi cu ceea ce vizam ca facilitati. A fost un efort extraordinar pentru acest paragraf, 87-2, impresia mea a fost ca e mult mai eficient decat sa incercam alte negocieri pe bugetul existent.

- Au trebuit armonizate dorinta noastra cu vointa contributorilor neti care isi asteptau rambursarile din dezangajari, iar Romania era o buna sursa. Pentru comparatie, bugetul UE pentru 2007-2013, a fost de 994 miliarde euro. Bugetul pentru 2014-2020 este de 960 de miliarde. Este prima data in istoria UE cand scade. Si este o scadere importanta. In acest econditii, faptul ca Romania reuseste o crestere cu 18% a bugetului alocat direct este un lucru bun si cel mai mare procent de crestere din toate cele 27 de state.

- Pentru politica de coeziune - in acest exercitiu bugetar, avem alocate 19 miliarde 841 milioane. Pentru viitorul exercitiu, 21 miliarde 825 milioane. O crestere de 10%, suma va fi indexata cu inflatia.

- Politica agricola comuna- bugetul pe 2007-2013 a fost de 13 miliarde, 828 milioane. Acum e 17 miliarde 516,9 milioane. Crestere de 3,7 miliarde euro pentru Romania. In interiorul acestui buget, sunt cei doi piloni. Pe pilonul plati directe, pentru 2014-202 avem 10 miliarde 339 milioane. Un plus de 4,78 miliarde euro. La dezvoltare rurala am avut 8,2 miliarde, avem 7,1 miliarde euro, deci o diminuare. A fost pentru noi foarte important sa obtinem dreptul de a misca 25% din cele doua bugete de la unul catre celalalt, in functie de decizia guvernului. In total avem o crestere de 27%.

- Avem in programul de combatere a somajului in randul tineretului...din fericire Romania are o rata mica comparativ cu statele care au si 30%. Somajul in UE a crescut anul trecut de la 7,5% la peste 10%. S-a constatat ca cei mai afecati sunt tinerii. Romania, din fericire, are un somaj in scadere. De aceea, alocarea noastra e numai de 150 milioane de euro pentru masuri de diminuare a somajului in randul tinerilor. Este o suma cu care putem face fata.

- 60 de milioane in fiecare an, pe sapte ani 420 milioane euro, pentru populatia dezavantajata din mediul rural. In total, coeziunea, politica agricola comuna, combaterea somajului la tineri si combaterea saraciei insemana un buget alocat Romaniei de 39 miliarde 887 milioane. As spune 40, cu permisiunea dvs.

- Romania mai are posibilitatea sa acceseze diverse fonduri, de saracie, de urgenta la calamitati, programe, bani pentru proiecte europene. Sunt si alte programe care nu sunt gestionate de guvernul roman.

- Impactul minimal - articolul 87, care ne este practic dedicat noua si Slovaciei. Va dau exemplul acestui an. Alocarea care este generata de... in total, fara descrierea provenientei, anul acesta ar trebui sa utilizam la coeziune, pentru a nu avea dezangajari automate, 6,536 miliarde. Ar trebui sa cheltuim, la autostrazi cai ferate etc. Orice suma sub aceasta valoare, care nu este facturata pana la 31 a 12-a, se dezangajeaza. Anul trecut am avut o dezangajare de 190 de milioane. Anul in curs trebuie sa cheltuim acesti 6,536 miliarde. Pe transporturi programul este inca suspendat, nu avem cum sa o cheltuim, riscul de dezangajare este mare. De aceea, art. 87-2 da si Comisiei latitudinea sa faca ceva pentru diminuarea riscului de dezangajare si merge pana la modificarea regulamentului daca este nevoie.

- Pe coeziune, in 5 ani, am cheltuit 5 miliarde de euro. Din care 2 miliarde avansuri care nu au fost justificate, deci doar 3 am facturat. Pentru noi toti a fost o alerta maxima cum facem sa nu avem o dezangajare din 2013. Evaluarea cu ministerul de Finante a fost ca aceasta decizie de azi previne dezangajarea a 4 miliarde. Acest lucru ma face sa fiu multumit, si ii face multumiti si pe cei care au contribuit la obtinerea acestei derogari.

- Avand in vedere stadiul facturarii si programelor in 2013, este foarte greu de crezut ca vom avea dezangajari consistente pana la sfarsitul anului; sa speram ca reporneste programul pe transporturi si se mai clarifica cu licitatiile contestate.

- Am mai avut o discutie cu Barroso si premierul guvernul, ii rog sa tina cont. Avem in vedere ca avem resursa financiara, Barroso s-a oferit sa transfere de la Comisie un numar suficient de mare de oameni care sa lucreze in toate structurile de absorbtie a fondurilor pentru ca Romania sa recupereze rapid.

- Bani avem pe asistenta tehnica, putem utiliza sprijinul direct al Comisiei pentru a evita riscul de dezangajare si pentru ca Romania sa poata beneficia de toata suma. Dl ministru Orban spunea ca Romania nu va putea absorbi mai mult de 50%, dl Teodorovici este mult mai optimist, trebuie sa ne luam toate masurile, sa miscam rapid fondurile pentru ca nu ne mai putem juca de-a orgoliile. Iata ca nu stim ce avem, de facut, nu e o aluzie politica, ma uit la cifre, vedem dificultatile in care se afla programele, problemele la licitatii.

- Astazi, impreuna cu echipa, am salvat peste 4 miliarde. Mai e o intreaga procedura. Daca nu s-ar modifica regulamentele sa obtinem n plus 3, se merge pe dezangajarile care au fost iminente, ne pandeste o suma mare in 2013. O alta mare problema este sfarsitul perioadei, in 2015. Conform acelorasi reglementari, lucrarile care sunt in exceutie isi pierd finantarea la stadiul la care se afla si e obligatia statului sa continue proiectul cu bani de la bugetul de stat.

- Suma pe care o putem salva prin aceasta clauza este mult mai mare, dar ma limitez la aprecierea Finantelor, focusata pe ce trebuie sa cheltuim anul acesta.

- Fara rezerve, imi permit sa mai adaug patru miliarde la cele 40 care ne vin prin repartitie la bugetul repartizat Romaniei pentru exercitiul bugetar urmator.

- Echipa cu care am fost e mult mai mare, si de la Finante, Guvern, MAE, trebuia sa am analizele specialistilor in timp real cand se faceau propunerile in Consiliu.

- Bugetul este un act politic. Acesta nu este decat sinteza bugetului. Din acest moment se intra in Consiliu si Parlament care au co-decizie si pot aproba sau respinge. Parerea mea este ca nu va fi respins. Eu inteleg dezamagirea lui Barroso cu care sunt solidar, dorea un buget mai ambitios care sa asigure tuturor tarilor crestere; nu s-a putut, cele mai multe tari au pierdut. Pierderi foarte mari pe coeziune.

- Veti vedea sume alocate pentru o regiune, un oras, etc. Puteam sa avem si noi daca ne luam din fondurile de coeziune. Dar diminuam coeziunea sau dezvoltarea rurala. Dezvoltarea regionala poate ramane la dispozitia guvernului sa faca politicile pentru a optimiza infrastructuri, viata, mediu. Lucrurile erau cu atat mai riscante cu cate eu plec in 2014, reorganizarea administrativa nu stiu cand intra in vigoare.

- Este foarte important ca toate statele au avut pierderi de peste 15%-30% la dezvoltare rurala. Si pierderea noastra este de 12%. Dezvoltarea rurala poate fi completata cu proiectele de la dezvoltarea regionala unde alocarea este mai mare. Avand 25% posibilitate de miscare a banilor de la dezvoltare rurala la plati directe se pot misca, stimuland micii fermieri si se pot angaja proiecte de dezvoltare ruala din banii de dezvoltare regionala. Asta e pentru candva cand eu nu voi mai fi presedinte. Practic, bugetul a capatat o flexibilitate extraordinara care ii permite o adaptare la nevoile tarii.

- A fost de inteles rigiditatea si cand unii din contributorii neti sunt in recesiune e foarte greu sa mearga acasa sa spuna ca au marit contributia la UE. Eu n-as blama tarile contributoare, mai ales germania, care finanteaza 20% din bugetul UE. A avut reticentele ei in a finanta mult mai mult decat ii permite situatia, dar in concluzii se invoca posibilitatea ca la mijlocul exercitiului financiar sa se faca o revizuire a alocarilor, si pot sa va spun ca toti au sustinut aceasta prevedere, in ideea ca peste 3 ani poate se va relua o crestere economica consistenta in UE, ceea ce va permite o relansare a dificultatilor de a contribui la bugetul UE.

- Contributorii nu sunt fericiti ca avem un buget mai mic. Au exprimat deschis acest lucru. Eu cred ca Romania a obtinut maxim din ce putea obtine. Contributorii au acceptat si clauza 87-2, semn ca exista totala bunavointa pentru a sprijini Romania in a-si atinge obiectivele de dezvoltare.

- A fost greu dar mi-a placut. Eu sunt multumit. Cred ca si eu si cei care m-au insotit ne-am facut datoria, fiecare la locul lui, eu politic, ei tehnic.

Intrebari de la jurnalisti

- Alocarile 2007-2013 sunt tot alocari pe angajament. Daca Romania factureaza toata suma, va suprapune angajamentul cu platile si asta e targetul nostru. Nu s-a intamplat niciodata in istoria UE, de regula e un decalaj de 5-6%. Diferenta intre angajament si plati se restituie contributorilor neti.

- Stiu ca e un spectacol acasa pe tema asta (Despre discutiile cu premierul Ungariei -n.red.).

- Pana in ultima clipa batalia noastra a fost pe aceasta clauza, 87-2. Nu puteam sa cer doua lucruri in acelasi timp. Acestea sunt cifrele generale. Ele merg in Consiliu si Parlament. Cu certitudine acolo se defalca si se poate face ceva. Am tot soiul de idei cum ar trebui sa se faca dar nu este momentul acum. Romania nu trebuie insa sa renunte la ideea irigatiilor.

- Negocierea din an in an ar fi cel mai mare dezastru pentru noi care beneficiem de fonduri de coeziune. Rugamintea mea la parlamentarii romani, din orice partid ar fi, este sa voteze acest buget.

- Romania daca este isteata si are proiecte va beneficia de bani. Ce este la nivelul Comisiei Europene este cat de pregatiti vom fi cu proiecte. Daca vom beneficia de asistenta CE, invatam toate tehnicile de prezentare a proiectelor, a gandurilor bune.

- Propunerea intiala a Comisiei era pe o mie de miliarde, acum avem 960 (Premierul Ponta s-a declarat dezamagit de rezultatul Consiliului -n.red.).

Acord privind bugetul UE

Liderii europeni au ajuns, vineri, dupa discutii indelungate, la un acord in ceea ce priveste bugetul multianual 2014-2020 al Uniunii.

Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, care si-a exprimat bucuria pe Twitter.

"A meritat asteptarea, acum avem un buget", a scris acesta pe reteaua de socializare, potrivit The Telegraph.

In urma unor discutii incepute joi noaptea, liderii europeni au ajuns la concluzia ca trebuie sa scada bugetul multianual, prima propunere fiind suma de 960 miliarde de euro, cu 13 miliarde mai putin fata de intelegerea din noiembrie.

Initial, s-a discutat ca principalele reduceri sa fie aplicate fondurilor de coeziune, conform unor surse, care trebuiau reduse de la 354 miliarde de euro la 324 miliarde de euro, dar si ajutoarelor directe pentru fermieri, care vor suferi o pierdere de 17 miliarde de euro. Aceste doua programe reprezentau un interes direct pentru Romania.

Ulterior, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, le-a promis reprezentantilor Romaniei, Cehiei si Bulgariei, care s-au opus acestor taieri, ca va reveni dupa pranz cu noi modificari, pentru a integra plangerile.

Astfel, tara noastra si aliatii sai in oprirea acestui demers au obtinut ce si-au dorit. Conform unor surse europene, noul proiect de buget contine o scadere a fondurilor la capitolul competitivitate si crestere economica, de 27 miliarde de euro, si o marire pentru agricultura si coeziune, de 9 si 15 miliarde.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7568 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
82 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Liniste, ba, ce dreaku!...Antena 3 e aici ????

Victorie! Inseamna ca ma asculta vreo trei milieoane de cetateni!
(Nu ma mai pot baza pe la B1, Nasu, Digi, Etno, ProTV si Prima! Ca n’are odienta!)
….
Can’ m-am prezentat la Bruzel, l-am vazut imediat pe pr’etenu’ mieu Viktoras Orban!
-Sa traiti, domnu’ Viktoras!
-Sa traiesti, ba! Ce faci? I-ar v-am tras-o cu steagu’ secuist! Ha, ha, ha!
-Nu, domnu’ Viktoras, nu MIE mi-ati tras-o, le-ati tras-o la bizonii astiea care populeaza Romaniea! Da’ ce-mi pasa miia de iei! Hah hah hah!
-Ba, Basescule, glumesc! Doar avem o intelegere de anu’ trecut, cand ti i-am tinut acasa pe etnici, sa nu mearga la referendum!...Sper sa te tii de cuvant cu Harcovu’!...Ha, ha, ha!
-Sigur ca da, domnu’Viktoras! Toata lumea ma stie ca io sunt parolist, cel mai al naib’ parolist care se ezista!...Hah hah hah!...Da’ am si io o rugaminte…
-Zi-i, ba!
-Puneti o vorba buna la frau Anghelika, ca vad ca ma cam ocoleste dupe alegerile din decembr’e…Am nevoie ca de aier de cateva mici succesuri, sa am cu ce ma lauda la bizoni!...
-Bine, ba!...am sa vorbesc cu Angela, dar vezi si tu, vorbeste numai pe procente cu budo olah, ca la totaluri veti scadea sigur…dar am si eu o conditie!...
-Orice, domnu’ Viktor! Fac orice!
-Ba, sa pui steagurile secuiesti pe palatu’ ala unde stai, la Kotroczeni!
-Se face, sefu’!...Hah hah hah!
-Ha, ha, ha! Rad acum, dar ce-o sa rad atunci, ba!...Hai, ca esti baiat bun, d’ai nostri! Ha, ha, ha!
-Hah hah hah!

 

plagiatorul Nif-Nif tace. Adormitul Nuf-Nuf

si fratele mai mare varanul Naf-Naf au inceput sa guite pe toate posturile despre 'nerealizarile ROMANIEI'.
"Cit o fi capra de raioasa tot cu coada ridicata sta"..ca sa i se vada 'turturii'.

 

Ce e vant ca vantul trece....

Mai tzine un discurs, pacat de timpul celor care-l asculta vorbind degeaba ...

 

tov maxi e suparat ca delegatia RO a negociat bine impreuna cu

partenerii si ca RO primeste mai multi bani?
Urlai de bucurie daca se taiau vreo zece miliarde € din ce ar reveni Romaniei?
Mda, asta spune tot despre tine...

basescu

va aduce banii mult asteptati cacarailor, acum depinde numai de voi sa fiti capabili sa-i puteti cheltui

Ăl cu breton DEMIS de 8,5 milioane de votanți...

...nu a negociat nimic,i s-a IMPUS...ăsta nu poate să negocieze cu nimeni-slugilor li se IMPUNE,li se ordonă...

Bună seata,onorabilule și fascinantule senator,Voiculesco!

La haznaua3 deja isi fac calculul cum se pot ....

...pradui o asemenea suma de bani?

Toata ziua tv-urile au urlat cum ca la Bxl, Basescu a ras si a

... vorbit cu premierul ungar V Orban. Ce si-ar fi dorit aceste canale tv, sa vada ce?

Trăiești†...neverosimil...

...salută-l pe Titus Raveica...te așteaptă și ii e dor de tine...mergi...nu-l dezamăgi...fugi refede la el...

Ăla cu breton DEMIS de 8,34 de milioane de votanți a inregistrat incă un EȘEC baban de tot...ce putea să facă? O slugă i se ordoană,i se impune...și ii este cu desăvarșire să negocieze...incă o dată a distruz ROmania...

Fermecătorul și fascinantul senator și profesor il va critica la sange pe această slugă incapabilă...

La Trompeta_3 s-a dat ordin ca sa se "demosntreze"

ca Basescu ne-a furat banii de la Bruxelles. In acest scop a fost invitat marele speculator Isar, actualmente eshuat, prin gratzia lu' domnu' Crin, in consiliul de administratzie al Tarom. De la Isar cetire: cica ar fi o mare pierdere pentru Romania daca Basescu nu scoate peste 43 de jmiliarde, pentru ca multinatzionalele (?!) s-au decis sa puna presiune pe romani ca sa scrie proiecte. Am dubii ca Trompeta lui Felix mai actzioneaza in mod coerent: poate ca a facut stop pe creier si inca nu shtie ?

Pai nu au vazut ca Presedintele Romaniei avea ...

..repartizat locul in stinga D-lui Barasso. Si 'Cancelareasa' Merkel la batut pe umar sa-i 'povesteasca' ceva.
ACOLO e un protocol de bun simt ..nesimtitii sa stea acasa.

Daca

nu ai fi fost la post iti salta restul haitei ciolanul.

 

Giumbicși portocalii...

...la ăhă-ăhă-ăhă catii de giumbicși portocalii cand pierzi 8 miliarde de euro se intitulează SUCCES...așa i-a invățat mincinosu' cu breton DEMIS de peste 8 milioane de votanți...cat de limtați e...

Bună seara,onorabile senator Voiculesco...cred că domnia voastră ar fi NEGOCIAT prin negociere și nu prin IMPUNERE sau ordonare,așa cum a făcut sluga UE...

 

Mi se pare mie, sau acest articol e cam vechi?

Se pare ca s-au inteles asupra bugetului pana la urma, RO nu sta chiar rau, sta chiar bine comparativ cu ce reduceri planuiau.

 

Intradevar cand presedintele vrea sa obtina ceva, chiar obtine

Totusi presedintele Romaniei domnul Traian Basescu este cel mai competent politician de dupa 90.

Se ne expunem avatarele cu politicieni ? Incercam.

Va place al meu ?

Cand este Basescu serios :Cand rade sau cand plange?

Liderii europeni au ajuns, vineri, dupa discutii indelungate, la un acord in ceea ce priveste bugetul multianual 2014-2020 al Uniunii.

Comandant ( Varanul) si executant (Ponta)

La concurs cu ei.

Iar crapa cacaraii de ciuda

)))))))))))))

Au schimbat fotografia, acum este om serios .

A meritat asteptarea, acum avem un buget", a scris acesta pe reteaua de socializare, potrivit The Telegraph.

Pentru cei din avatarul meu, numarat pana la 3 si scuipatri pe ei

.

Basescu a aparut negru de suparare!

Din ce se discuta inainte de plecare Romania isi propusese sa obtinem vreo 48 de miliarde dar se spunea ca ne-am multumi si cu 43. In realitate a iesit 39 miliarde. Asa succes mai zic si eu! Ca sa nu se faca de ris...mi-a pomenit niste procente de crestere ca pe vremea Impuscatului cind se vorbea numai in procente de crestere si magazinele erau goale! Bravo marinarule....ai reusit sa te faci inca odata de kakao!

cea mai mare crestere a bugetului...

ce folos daca n-o sa-l cheltuiasca?

Pune bicele pe Cacarai...

...sa cheltuiasca, ca au ce. Sa cheltuiasca, nu sa FURE, cum au obiceiul...

Ambidextru este banat de Ziare. com la cererea lui COB

Ei este INTERZIS la comunitatea ziare.com

felicitari d-le presedinte Basescu..felicitari.

felicitari d-le presedinte Basescu..felicitari.vedeti USLasilor asa se negociaza problememle la UE. CaCarau si PoNta Plagiatorule luati notite ca sa stiti ce sa spuneti cind veti ajunge si voi pe acolo...daca va v-a baga cineva in seama sau sa aveti acces in plenul consiliului!!!
vedeti ca tov Iliescu nu se simte bine si este ocupat cu alte probleme mai importante, si nu are timp de voi copiilor!!!(vorbesc de cei doi Tantalai)

Priviti fotografia.

El rade la toata lumea, doamne fereste . Rade in continuare singur, de ce spune, ha ha ha.

 

SENINULE, de tu cu cine te rizi, ca vaz ca iesti cam singur !

Inainte de plecare, Basescu declara ca prioritatile Romaniei la Consiliul European sunt negocierea bugetului, unde se va insista pe segmentul privind agricultura, si semnarea acordului de asociere dintre UE si Republica Moldova.
SENINULE !

bre, tu nu vezi ca seninul nu citeste articolele?

el se uita doar la poze, cum fac copiii inainte de a invata sa citeasca. deci e clar...

PSD Erie = Forumistul atsirtabal

Tema bugetului UE a ramas restanta de la reuniunea consiliului european.

bre,psd erie,

la agricultura este dacian ciolos , mult mai bun decat prezidentul.cat despre moldova...pe langa moldoveni mai sunt o gramada de rusi,gagauzi,tatari,tzigani.

@Ioan din Chicago. ! Iti retin figura din fotografia ta de

...avatar, expusa , doar putin timp.
Nu agreez "bronzati" !

.

"Fată de 48 de miliarde de euro, suma propusă initial de Comisia Europeană, am obtinut 39 miliarde euro, 20% mai putin. Dezamăgire totală",
De ce oare este blestemat poporul roman sa fie condus de unul ca Basescu?

latrinele nu se dezmint

Trebuie sa ai un caracter foarte echilibrat si puternic sa aduci bani in tara si la astia de la antena 3 .

Negociatorul lui peste prajit, Hahaila, n-a facut nimic la

...Bruxeles pentru Romania!
A iesit in fata televizoarelor sa prosteasca iar lumea, prezentind procente pentru a-l aplauda sclavii lui. Dar de fapt pentru Romania Basescu n-a negociat si nu a obtinut nimic favorabil, insa s-a intretinut cu prietenul sau de suflet Viktor Orban.

Vai de "cetatenia" ta.

Esti disgratioas !
Ma intreb ca cauti libe, ba si postezi pe un forum si nu in camera fara clanta.

asta este tot ce ai inteles

de la haznale,
sau ai preluat tema fara sa o rumegi?

Ba da ce nu s-a dus kkarau si copystu sef??? ai??

Pentru ca nu-i bagau nimeni in seama si se-torceau cu 10 mil.si apoi strigau ca marinelu-i de vina.cum o dai tot nu-i bine ,nu?? atunci sa va dau eu UEEEE la toti martafoiii astia platiti din furaciunile care le-a facut varanu pe spinarea poporului romani
HAiii dictir si la ci.mitir cu voi.

@Ioan din Chicago

- el de ce spune , tu de ce postezi !

 

Admirati in avatarul meu,un BASESCU prezentalil,bun de pus in rama

... pentru infrunusetarea unei camere.
Cum suntr ceilalti din USL ?
Postatiii cu avatar daca-i aveti.
Asta ca raspun lui " Ala din Chicago", brunetelul !

bre,ord-eal,

si ceausescu are o poza ca aia si in plus s-a plimbat cu regina angliei in caleashca!hmm,oare care-i diferenta?

Nu stii nimic. Ceausescu a fost plimbat cu

.....cupeul reginei ,dar regina nu s-a plimbat cu ei, ci ei si vizitiul.

Sa nu uiti asta !

 

Felicitari d-l presedinte Basescu...Felicitari!!!

Felicitari d-l presedinte Basescu...Felicitari!!!
Vezi tov AntoneScu cum trebuie sa vorbeasca un presedinte??? Sint sigur ca nu vei reusi niciodata..pt ca vorba lui Cimpeanu" Antonescu nu v-a fi ales presedinte niciodata...Chiar daca si-a comandat costum...

 

Pai nu....

...ca Cacarau o sa iasa la Antene si o sa ne lamureasca pe toti ca de s-ar fi dus el acolo si ar fi dat cu pumnul in masa, i-ar fi injurat pe toti, ar fi urlat "VETOOOOO" din toti rarunchii si, ar fi obtinut cateva sute de miliarde pt Romania.
Asta vom auzi de azi inainte!

†††

Cand iți spunem că ești Igaș + Anastase e deja prea mult.

Onorabilul senator Voiculesco ii va trage un perdaf ditirambic ăluia cu breton DEMIS de 8,7 milioane de votanți...

Avatarul meu este un cadou frumos pentru doame adorat de dumnealor !

Are un parfum superb !
Climbing rose !

 

Ce felicitari gogomane ?

Pentru ca a pierdut 8 miliarde pentru Romania ? Ce sa-i faci, asta-i soarta lui : sa nu se priceapa la absolut nimic...Un farseur, un caraghios pe care nici hainele nu stau ca lumea.pe vremuri era bun de scutier.

Felicitări intregii echipe de negociere

Romania a avut cea mai bună negociere in conditiile unei crize care afectează toate statele europene. Intreaga echipă tehnică si politică trebuie felicitată. Dacă va fi votat si de Parlament, atunci romanilor nu le rămane decat să se apuce de muncă serioasă.

Nu atat suma, care oricum si in valoare absolută este mai mare decat cea anterioară cu 7 miliarde de euro, dar celelalte cateva puncte negociate excelent, vor face un program operational.

@diana

Nu stiu unde-ai hibernat pana acum, insa qs vrea sa-ti atrag atentia ca lozincile pe care le strigai inainte de 89, acum nu se mai pun! Suntem in 2013 si, oricat ti-ar veni de greu sa crezi, ceausescu...nu mai e!
Ascunde carnetul, nu e bine sa te dai in fapt!

Practic nu miliardele astea multe sau putine

..conteaza,ci felul,modul in care le aducem in tara.Ma refer la un pachet de legi,flexibil prin care sa poti atrage rapid acesti bani ,spre mica ta afacere,asumind ca este una decenta si de viitor.Sau spre dezvoltarea infrastructurii nationale,sau spre orice,dar sa atragem acesti bani.Altfel vorbim de..pielea ursului din padure.

Nu conteaza!

Nu conteaza cati bani a obtinut Basescu pt Romania.
Conteaza doar ce vor declara Plagiatorul si Cacarau in seara asta la Antene!
O sa-l faca praf pe marinar si o sa se laude ca daca ar fi mers ei acolo, ar fi scos de 10 ori mai multi bani.
Mizeria USL-amista nu accepta nici in ruptul capului succesul lui Basescu la Bruxelles.
Asteptati putin.
Daca nu in seara asta, cel tarziu, maine, Badea, Gadea, Ciutacu, Cacarau si Plagiatorul ne vor explica ca, de fapt, absolut tot ce a negociat Basescu este un esec inadmisibil!
Si din cauza asta USL nu va putea sa-si "onoreze" promisiunile din campania electorala!
)))))))))

 

Avem noroc!

UE are nevoie de sustinerea statelor membre, iar Romania este membru ideal pentru acest lucru. Acordul dintre Basescu-Ponta si inmanarea lui lui Barroso se pare ca ne-a facut bine, UE are nevoie de noi.

 

Intrebare: oare de ce consumul de alcool creste in week-end?

Unii spun ca daca te imbeti vinerea sau/si sambata, a doua zi ai marele avantaj ca nu trebuie sa te duci la munca.
Ai dreptate, au mare nevoie de noi.

Pe antena 3

deja a inceput comentarile cu Radu si Dana....

 
 

 
 

Gata! Suspendarea!

Nu s-a obtinut ce s-a sperat, ce era nevoie si ce a promis ala care s-a ocupat de sarcina asta cu de la sine putere: Basescu. E momentul sa fie tras la raspundere pentru promisiunile neonorate si sa se porneasca imediat procedurile de suspendare. Trebuie sa rspunda o data pentru nenorocirile pe care le face neincetat.

 
 

 

Misule,

Tu cu cine te certi, tata!?...

Sa fie asta meritul lui Basescu, sau

daca mergea alcineva, sa zicem un cetatean oarecare, Romania ar fi primit mai putini bani?
Care a fost contributia lui Basescu?
Credem ca se lauda cu ceva ce nu-i apartine!

 
 

dedicatie speciala pentru @Ambidextru, sa traiasca!

Bai fratilor, Ambidextru asta "al nostru" e de coma rau de tot! Parol! Bun il stim cu totii asa cum il stim, cu ideile lui fixe, tintuite cu piroane in creier, de nu poti sa i le scoti nici cu excavatorul, da' in seara asta s-a depasit pe sine la maxim si cu prelungitor! In comentariile sale postate aici, a scos din putzul gandirii sale niste fraze elogiatoare la adresa lui Voiculescu, de m-au naucit! Iaca, de pilda reproduc mai jos una din ele:

"Buna seara,onorabilule si fascinantule senator,Voiculesco!"

Bun, pana acum l-a catalogat pe Varan drept "onorabil", drept "cinstit", ba chiar si drept "stralucitor". Dar... fascinant??? Aoleu, atunci e jale mare, taica! Voiculescu asta a ajuns sa-l fascineze pe Ambidextru mai dihai decat cascada Niagara, piramidele de la Gizeh si Marele Zid Chinezesc, luate la un loc! Da' stati sa vedeti, ca treaba cu elogierea nu se opreste aici. Intr-un comentariu postat imediat dupa aceea, acelasi Ambidextru a supralicitat la maximum si a zis asa despre "Voiculesco":

"Fermecătorul si fascinantul senator si profesor..."

Ei bine, la faza asta am ramas literalmente cracanat, am cazut pe spate si efectiv n-am mai avut aer sa respir de cat am ras ca la cea mai tare poanta a mileniului!!! Voiculescu FERMECATOR??? Varanu' ala dizgratios, slinos, chel si bosorogit se poate numi ca e "fermecator"??? Mai Ambidextrule draga, tu chiar esti indragostit la nebunie, sau ce ai? Hai, acum chiar sincer, chiar nu realizezi ca de-acum ai inceput sa cazi in penibilul cel mai penibil posibil? Bun, ai optiunea ta, ai preferinta ta, ai (asa cum mi-ai zis recent intr-un raspuns al tau) ratiunea ta de a te exprima astfel, inteleg, dar toate astea au si o limita a lor, frate! O limita macar cat de cat apropiata de realitate si de bun-simt. Elogiaza pe cine vrei tu, e dreptul tau, dar totusi nu o lua razna cu aprecierile supradimensionate pana la extrem, omule! In dictionarul limbii romane sunt atatea epitete laudative, demne de luat in seama si cu efect apreciativ. Foloseste-le pe alea si nu te intinde la extremele care nu au absolut niciun suport real, mai ales in cazul parsivului, securistului si dizgratiosului "Voiculesco". Cu asemenea excese de zel extreme si inutile, cazi in cel mai adanc penibil si poti fi luat cel mult in deradere, cu tot cu comentariile tale. Crede-ma!

 

Crăcănează-te la maxim sau chiar mai mult...

...este a doua oară cand iți răspund...nu mulți au avut această ocazie sau șansă...tot ce vreau să-ți spun e că pentru mine fermecătorul Voiculesco nu este deloc un varan,așa cum crezi tu,Ioana Ene și giumbicșii portocalii de pe forumul limitaților oranjați...chestia asta v-a fost inoculată de către ăla cu breton DEMIS de 8,5 milioane de votanți...iar dacă ai compara ce a "comis" fascinantul Voiculesco cu ăla cu breton DEMIS de 8,5 milioane de votanți,Silvian Ionescu-securist adevărat și șeful și prietenul ăluia DEMIS la Anvers ,Vindeanu, Liviu Negoiță,Udrea & Cocoș...etc...etc...etc...etc...și mai multe și extrem de multe...+Noua Securitate a procurorilor și judecătorilor,a paiațelor de la CCR...etc...etcaetera și foarte,foarte,foarte multe...iar aiureala cu securitatea lui Voiculesco,las-o baltă,e cusută cu ață portocalie și se vede și fără binoclu...ai avut curiozitatea să citești despre mica biografie al ăluia cu breton DEMIS de 8,5 milioane de votanți!? Ăh?...păi,in biografia fermecătorului Voiculesco scrie cam 0,1% din biografia ăluia care o demolat și falimentat ROmania...te las să-l pupi unde vrei tu...nu pe fascinatul și ilustrul profesor și senator,Voiculesco...ci pe ăla pe care-l iubești și-l slugărești...

....

Hotaraste-te odata la suma aia... In comentariile tale de azi ai vehiculat..8,7.. 8,3..8,5. Pai vrem sa stim si noi

mai draga @Ambidextrule

Ar trebuie sa ma simt cumva onorat pentru ca mi-ai raspuns? Bun, hai ca ma simt. Inteleg ca din punctul tau de vedere m-ai facut o "favoare" raspunzandu-mi, fiindca nu obisnuiesti sa faci asta fata de alti comentatori de pe-aici. Inseamna ca sunt oarecum, macar cat de cat, demn sa ma iei in seama. E si asta o chestie buna, nu zic nu. Multumesc sincer pentru atentia pe care mi-o acorzi, da' in acelasi timp trebuie sa te dezamagesc, fiindca o sa te contrazic si in continuare. Si mai ales in cele spuse de tine la adresa mea. In primul rand, ti-am dat un sfat absolut prietenesc din punct de vedere uman, sa lasi la o parte exagerarile cu aprecierile la adresa lui Voiculescu, fiindca nu-si au locul, fiindca nu corespund nici pe departe realitatii, fiindca nu poti fi luat in serios si pari chiar ridicol afirmand asemenea chestii absolut ridicole. In al doilea rand, parca imi aduc aminte ca ti-am mai spus: nu sunt deloc "portocaliu". Optiunea mea politica se indreapta spre o cu totul alta directie decat crezi si-ti imaginezi tu in mintea ta. Ca atare, nu-l "pup" si nu-l "slugaresc" deloc, dar absolut deloc pe "ala cu breton", asa cum afirmi tu. Tu, daca esti obisnuit cu pupatul si slugarnicitul cuiva, e treaba ta, dar nu inseamna ca toti trebuie sa fie asemeni tie. Eu sunt doar impotriva USL, am motivele mele bine intemeiate sa fiu asa, iar asta e o cu totul alta mancare de peste. Iar daca sunt impotriva USL, asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa fiu "portocaliu". Pot foarte bine sa tin cu Partidul Extraterestrilor din Univers si sa fiu contra USL. Ai vreo obiectie pe chestia asta? Nici sa nu ai vreuna! Si-n fine, in al treilea rand: in ce-l priveste pe "Voiculesco" ala al tau, imi mentin parerile exprimate: e doar un securist nenorocit, un individ care a pus mana fara scrupule pe averea Romaniei lasata in conturi de stapanul sau Ceausescu, un nemernic care s-a folosit de averea noastra nationala ca sa-si faca el Kurul mare si contul plin. E un ticalos notoriu care nu poate fi catalogat nici macar pe foarte departe "onorabil", "stralucitor", "ilustru", "fascinant" sau... "fermecator"!!! Nu fi chiar orb cu totul, Ambidextrule! Nu stiu ce varsta ai, si nu stiu daca ai ai apucat sa traiesti pe vremea aia a lui Ceasca suficient de mult ca sa stii ce era aia securitate si ce om de baza al securitatii ceausiste era pe-atunci Voiculescu, cel pe care acum il aperi si despre care spui inconstient ca are dosare "cusute cu ata portocalie". Basescu a cooperat cumva cu securitatea comunista, e drept, dar asta fiindca era comandant de vas, pleca frecvent in strainatatea "interzisa", era deci intr-o functie si intr-o postura care-l obligau la legaturi cu Securitatea. Dar secatura de "Voiculesco" nu a fost obligat cu nimnic. el si-a ales stapanul in persoana lui Ceausescu, el si-a indestult traiul obtinand favorurile lui Ceausescu, el a fost securistul de nadejde si tot el a profitat de pe urma acestor chestii. Mai citeste oleaca de istorie reala si nu iluzorie!

 

Bai, d_obitocule, tu nu vezi ca-si bate joc de voi?

Ca scrie la misto, ca sa va plezneasca ficatul de oftica? Stati ca boii pe forum si-i pupati in c_ur pe comunisti, haita de milogi, ce sunteti!

@BigBrother, mai anymalule, ia de-aici doua vorbe:

Dupa cum se vede clar din comentariile mele, m-am straduit sa port totusi un dialog chiar daca ironic, totusi in limitele bunului simt. Nu l-am injurat pe Ambidextru si, de altfel, nu am injurat niciodata vreun forumist de pe-aici, chiar daca unii ar fi meritat sa fac asta. Pana si Ambidextru, cu toata inversunarea lui, a inteles chestia asta si mi s-a adresat in aceleasi limite care nu au depasit pragul nesimtirii. M-a contrazis -la randul lui ironic- dar nu a fost deloc badaran.

Tu insa, vad ca vrei cu tot pretul sa demonstrezi ca esti un model viu al porceniei ridicate la superlativ. Ca atare, uite ca si eu sunt in stare sa cobor pana pe ultima treapta a mizeriei morale in care zaci, iar asta numai ca sa-ti spun asa, de la obraz: dobytok notoriu e tak-tu, fiindca i-a tras la muye lu' ma-tta, iar ma-tta a fatat mai apoi pe gura un limbrik incult, nattarau si Kretinoid, ca tine! Iar daca nu-ti convin cele pe care tocmai ti le-am zis, n-ai decat sa-mi iei kakatu la labba si *** la tranta! *** si tartan obosit ce esti!

 

 
 

...

Politist nu cred....mai degraba militian...dar cum dreak de stie sa scrie? ...


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor