Ziare.com

Basescu: Vrem reformarea UE in doua trepte - Romania, grav afectata de criza

de Lucian Lumezeanu
Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 18:51

   

Basescu: Vrem reformarea UE in doua trepte - Romania, grav afectata de criza
Presedintele Traian Basescu a vorbit, miercuri seara, inainte de participarea la summit-ul Consiliului European, despre pozitia Romaniei fata de modificarea tratatului Uniunii Europene, avand in vedere iminentul pericol al adancirii crizei economice.

Seful statului s-a aratat de parere ca schimbarile ar trebui sa fie facute in doua etape, prima fiind modificarea articolului 12 din tratat, cel privind deficitele excesive, care nu necesita ratificare de catre parlamentele nationale sau, in unele cazuri, de populatiile anumitor state, prin referendum. In opinia sa, aceasta varianta e una mai rapida, fiind necesara in conditiile de acum, cand e nevoie de masuri urgente.

Prin schimbarea articolului 12, tarile UE vor trebui sa se incadreze intr-o anumita limita a deficitului bugetar si intr-o limita de maxim 60% din PIB a datoriei nationale. Modificare ar trebui sa aiba doar avizul consultativ al Parlamentului European si al Bancii Centrale Europene.

A doua etapa, care poate dura pana la doi ani, ar viza schimbarea tratatului de baza al UE, astfel incat sa existe si sanctiuni automate pentru tarile care nu isi respecta limitele de deficit, astfel incat celelalte state comunitare sa nu fie nevoie sa plateasca pentru ele.

Seful statului a spus si ca va ridica, la Consiliul European, problema aderarii Romaniei la Schengen, dar s-a aratat sceptic in privinta succesului unei asemenea initiative, in conditiile in care rezolvarea crizei e prioritara, iar Olanda isi mentine opozitia fata de acest subiect.

La sfarsit, Basescu a tinut sa contrazica o parte a presei, spunand ca raspnandeste informatii false despre bugetul Educatiei pentru 2012.

Presedintele spune ca acesta nu e de 2%, asa cum s-a spus, ci in asta sunt incluse doar cheltuielile proprii, fara cele ale altor ministere facute pentru Educatie, precum constructia de unitati de invatamant si baze sportive pentru scoli, pentru care banii vin de la ministerul Dezvoltarii sau banii de salarii pentru cadrele didactice.

Ziare.com a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile facute de presedintele Traian Basescu:

- Exista un interes legat de urmatorul Consiliu - el va incepe de maine seara cu un dejun de lucru - probabil vreti sa stiti si populatia vrea sa stie care va fi abordarea pe care o vom ava cu privire la situatia din zona euro.

- In ceea ce priveste cresterea increderii in capacitatea zonei euro de a face faa crizei datoriilor, sunt 2 posibilitati - una vizeaza modificarea tratatului, in baza articolului 48 din tratat. De asemeni, ar putea fi modificat si protocolul 14 al tratatului.

- A doua varianta, care nu implica modificarea tratatului si nu genereaza nevoia ca parte din statelele mebre sa ratifice modificarile e amendarea protocolului numarul 12, care nu necesita adoptare de modificari prin ratificare in parlamet sau referendum.

- Solutia corecta e amendarea imediata a protocolului 12, care necesita doar consultarea PE si BCE, iar intr-o faza ulterioara sa se poata trece si la modificarea tratatului, a articolului 136 sau a protocolului 14. Ce se poate introduce in protocolul 12?

- Protocolul 12 vizeaza deficitele excesive - ar trebui stabilit un calendar pentru introducerea unui grad de indatorare de maxim 60% din PIB. Statele care au peste 80, 100 sa depuna la Comisia Europeana un calendar de aducere a nivelului datoriilor la sub 60% din PIB.

- O alta masura vizeaza introducerea in Constitutie a statelor membre, in special din zona euro, a limitei maxime de deficit de maxim 3%, urmand fi ratificata de Curtea De Justitie a Uniunii Europene.

- De asemeni, statele membre ar trebui sa stabileasca la nivel national un mecanism automat de corectie a deficitului, adica, in cazul in care bugetul de stat nu reuseste sa se incadreze intr-un deficit de maxim 3%, fiecare stat ar trebui sa aiba stabilit mecanismul de crestere a veniturilor sau un mecanism combinat de reducere a cheltuielilor si crestere a veniturilor.

- Ca sa fim mai clari, fiecare stat trebuie sa aiba un program care sa arate ce face daca e in pericol sa fie depasit deficitul. Acest mecanism nu poate fi unul generalizat, taxele, accizele, redeventele nu sunt egale.

- In sfarsit, tot ramanand in baza amendarii protocolului 12, avand in vedere ca se discuta solutii pentru tratatea globala a crizei datoriilor, trebuie sistem de raportare a datoriilor, ca sa se poata raporta tot timpul la nivelul zonei euro care e nivelul - "Turcul plateste"- e un stat care plateste, indiferent unde faci datoriile. In aceasta situatie, nivelul datoriei trebuie cunoscut pe intreg nivelul zonei euro.

- Ar determina statele sa reduca deficitele si nivelul de indatorare. Ar crea mecanismul ca statele sa nu priveasca cu neutralitate la faptul ca nu si-au indeplinit deficitul.

- Cealalta varianta, cu amendarea tratatului, e mult prea complicata, ar necesita ratificarea amendamentelor in parlamente, iar in unele ar necesita referendum. Ar face dificila adopatrea acum. Experienta ne arata ca ar lua cel putin un an jumatatate. UE si zona euro au nevoie de decizii acum.

- Sustinem ca e necesara si modificarea tratatelor - daca va exista un consens - nu e un consens, Romania ar sustine si modificarea tratatelor. Ce nu se poate realiza prin modificarea protocolului 12, dar prin tratat e aplicarea automata de sanctiunilor. Pentru asta e necesara modificarea tratatului.

- Ar trebui data mai multa putere Comisiei Europene, imposibil altfel decat prin modificarea tratatului Uniunii.

- Solutia imediata e modificarea protocolului 12 privind deficitul excesiv si sa intram in proces de negociere privind modificarea limitata a tratatului UE, privind aplicarea automata a sanctiunilor.

- Noi sustinem modificarea tratatului, plecand de la premisa ca e nevoie de solutii imediate - modificarea protocolului 12.

- Investitorii si pietele ar primi foarte bine o solutie in doua trepte.

- Cateva exemple din pactul Europlus - in ce priveste cresterea ocuparii fortei de munca, sustin deschidere de exploatari miniere unde e profitabil sa facem. De aceea vedem scoasa la privatizare Curpumin Deva, de exemplu. Sau scoaterea la privatizare de mari companii, sau constructiile de autostrazi.

- Al patrulea obiectiv al pactului Europlus - consolidarea finantelor publice - acele taieri, fie ca au fost de indemnizatii, de personal, reduceri de drepturi considerate abuzive - nu ma refer la salarii, au intrat in procesul de consolidare a finantelor publice.

- Romania, foarte ancorata la aceste proiecte europene. Noi am aderat la Europlus pentru pregatirea tarii sa intre in euro in 2015.

- As profita sa-i rog pe cei care se considera dezorientati - aud ca nu avem un program - ii rog pe domnii analisti care nu stiu ce face tara lor sa citeasca aceste documente pe care ni le-am asumat.

- Ce va pot spune - e o realitate, daca urmarim acordurile adoptate de Romania sau pactul Europlus sau strategia UE 2020 sau Pactul pentru stabilitate si Crestere - Romania e in plina implementare a acestor decizii - suntem destul de avansati, programele cu UE, FMI, Banca Mondiala au avut ca obiectiv atingerea convergentelor.

- Acum, poate a fost mult prea tehnica abordarea, dar asta este - va trebui cei care vor sa comenteze competent ce se va discuta la urmatorul Consiliu sa citeasca putin tratatele Uniunii. Daca nu, macar ascultati-i pe cei care stiu. Din punctul nostru de vedere, ca tara care are obligatia in acordul de aderare sa se pregateasca pentru intrare in zona euro, sunt revizuiri extrem de importante, care pe noi ne ajuta.

- Romania are un proiect pe care vrea sa il indeplineasca

- Am fortat pentru un deficit de 1,9%, sa nu ne imprumutam mai mult. Dobanzile au ajuns chiar peste 8% - avem acelasi CDS cu Italia in momentul de fata.

- As face o remarca despre o dezinformare plasata in mass media - bugetul de 2% al Ministerului Educatiei - nu include cheltuielile salariale, materiale, cele cu terenuri de sport care sunt in sarcina altor institutii. Salariile, cheltuielile materiale sunt in sarcina administratiilor locale. Dezvoltarile de baze sportive pentru scoli sunt la Ministerul Dezvoltarii. Bugetul Educatiei e putin mai mare decat in 2011.

Raspunsuri la intrebari:

Romania, afectata de situatia din zona euro?

- E grav afectata. In lunile de vara, CDS-ul nostru la imprumuturi pe 10 ani, la 200 de puncte, la un an, sub 100 de puncte. In momentul de fata, datorita intarzierrilor generate de Grecia si Italia, CDS-ul a depasit 450 si merge in sus. Romania plateste o factura grea a intarzierii deciziilor din zone euro.

Veti ridica problema aderarii la Schengen la Consiliu?

- Este pe ordinea de zi, vom vedea cum se va discuta, prioritatea e scoaterea din criza a zonei euro.

Se schimba UE

Initiativa revizuirii tratatelor a venit de la cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy. Acestia au declarat ca isi doresc ca viitoarele modificari, care ar institui o guvernare europeana mai stricta pe politica fiscala si monetara si ar obliga statele sa aiba deficite bugetare de maxim 3% din PIB, sa se aplice tuturor celor 27 de state membre ale UE, insa, daca nu se ajunge la un acord, vor face o uniune fiscala doar cu cele 17 state aflate in zona euro.

Mai multi analisti si politicieni considera ca acest lucru, chiar daca ar adanci integrarea europeana, ar duce la crearea unei "Europe cu doua viteze", in care tarile care nu sunt membre ale zonei euro sa fie dezavantajate.

Presedintele Traian Basescu s-a aratat un partizan al unei integrari europene accelerate, sustinand chiar ideea proiectului federalist al Statelor Unite ale Europei, insa a criticat in mai multe randuri o diferentiere intre vechile state membre ale UE si cele care au aderat recent.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5828 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
44 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mascariciul isi face numarul pentru moronii care-l sustin

Basescu repeta ca un papagal discutiile dintre Merkel si Sarkozy, de parca el ar fi avut vreo contributie, de parca l-ar lua cineva in seama. Avea hartiile in fata, dar tot a incurcat protocolul 12 cu 14. Greu citesti cu un singur ochi teafar. Iar daca singurele lui cunostinte despre economie provin din bisnita cu blugi, carpete, Kent, greu sa inteleaga ceva din economia de azi, dar obraznicia lui e uriasa.

 

Sa fim rezonabili indiferent de coloratura politica dar....

pe nimeni nu intereseaza ce vrea presedintele Romaniei in speta Traian Basexu!

 

Basescu, adica matrozul ciorditorilor PDL...

vorbim de politica altora, cind justitia la noi e corupta iar interlopii penali fac politica Romaniei!

Este bine sa ne implicam, nu sa-i lasam pe altii..

sa ne stabileasca destinul.

@mikha: ai dreptate...

...iar tu esti exact acel "nimeni" pe care nu-l intereseaza cu ce pozitie pleaca reprezentantul tarii la summitul de importanta extraordinara al UE.
Pe oamenii normali sigur ca ii intereseaza, e doar soarta lor in joc.

La 18.30.

teoretic s-a-ncheiat discursul, la cateva minute unii erau pregatiti, deh cetateni adevarati, nu gluma...
Urez succes tuturor, in anul care va veni, fara mistouri, va doresc sa va mentineti joburile!

te inseli

asa cum te ai inselat si la alegerile din 2009. asa se explica de ce nu va explicati de ce tot pierdeti si veti pierde alegeri.

ce vrei sa spui? pleaca interlopii si vin altii!!!

vrei sa spui ca partidele politice romanesti nu-s formate din interlopi si sekuristi? nimic din ce spun politicienii romani nu trebuie crezut! sunt TOTI penali!...toti trebui dusi la puscarie urgent!...au jefuit toti tara si nu-si pot justifica averile!!!...tu inca esti naiv si credul, sau poate ai devenit zombi...

Cine mai asculta ineptiile matrozului expirat?

Este uzat si face numai rau Romaniei!
Ce pretentii sa ai de la un individ care in magalomania lui (precum Ceausescu), se crede cel mai bun economist al tarii, cel mai bun jurist......
Solutia exista si trebuie aplicata cat nu e prea tarziu!

daca pierd alegerile

nu-i bai.daca pierd la salariu,baiul este al tau!gratuit si fara tva!

Sa fim rezonabili mikha.

Deocamdata, cea mai autoritara si respectata voce a Romaniei este exact Traian Basescu. Daca tu consideri ca cea ce spune Traian Basescu nu intereseaza pe nimeni, eu iti spun ca nimeni nu trezeste un interes mai mare atunci cand vorbeste despre si in numele Romaniei, decat Presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Darnic, strici orzul pe gaste...

Exista *** care din ura fata de Basescu sau/si guvern ar vrea ca Romania sa se prabuseasca in mizerie si ridicol doar pentru ca ei - *** - sa poata arunca toate in spinarea lui Basescu si a guvernului. Asta sesamana cu politica de a-ti da foc la casa ca sa arda eventual si a vecinului pe care vrei sa-l pedepsesti. Politica haitei opozitioniste: cu cat mai rau, cu atat mai bine: avem motive de injurat.

domnu' stan

avem breaking news: Romania este in mizerie si ridicol din cauza actualului guvern si presedinte...nu zic ca aia dinainte nu au contribuit din plin la aceasta stare, dar cantecul de lebada apartine cred eu lui boc si basescu...

Suntem atat de prost vazuti pe planeta..

incat presedintele Romaniei(oricare ar fi el),in urma unui discurs pe plan international produce doar cascaturi si atipeli. Dumneavoastra credeti ca Angela Merkel si jidanul polonez Sarkozy tin seama sau macar asculta ce zice Basescu? Ati uitat ca Sarkozy l-a tratat pe Basescu de parca l-ar fi acostat la metroul parizian? Nu va faceti iluzii, respectul unei natiuni se castiga in sute de ani de razboaie (de cucerire),nu de "capul plecat sabia nu-l taie" sau de cersit pe la portile occidentului. Caci ceea ce fac politicienii nostrii nu e cu nimic mai deosebit de ce fac cersetorii plecati de pe aceste meleaguri.

"Traian Basescu vrea reformarea UE in doua trepte "

si cate viteze?pe de alta parte si eu as vrea sa conduc un mercedes dar criza sau recesiunea sau ma rog cum ai mai spuneti,nu ma lasa!

 

@ u961945 ... scuze pentru gresala ziaristului ...

... domnul Basescu nu doreste reformarea in doua trepte ci in doua etape. Prima mai scurta pana in 2014, a doua din 2014 pana in 2050. In aceasta etapa dumnealui fiind numit presedinte pe viata va rezola iesirea deplina si definitiva a noastra din sistem ... ultimul fiind sigur ... dumnealui ...

In mod cert asta intelegeti dumneavoastra,

USL-istii din politica. Si asa se explica si postura in care sunteti in politica romaneasca si in cea europeana. Dar sa nu credeti ca daca dumnravoastra, USL, amestecati dreapta cu stanga, PCR cu Securitatea, sperand ca asa veti convinge romanii sa va puna inca o data in capul mesei, Presedintele Basescu este la fel de confuz si neinspirat, incat sa propuna masuri inaplicabile, sau aplicabile dar in propriul dezavantaj.

bre asta care ii dai in sus si in jos cu usl...

pentru informatia ta, nu toti cei care nu-s de acord cu imparatul basescu, sunt simpatizanti usl...dupa cum nu toti simpatizantii pnl sau psd sunt musai fani usl...ma gandesc ca, in darnicia sufletului tau de mare sustinator al lui basescu, sa acorzi mai multa bunavointa majoritatii apolitice din aceasta tara, care l-au votat pe base prima data ca sa scape de nastase si care acum nu mai stiu pe cine mama ciorilor sa voteze ca sa scape de basescu...pentru ca ce a facut bine basescu pentru romania seamana foarte mult cu cat ajuta autopsia la vindecarea unui bolnav...

corect!

am dat si eu cateva "scurte" pana in 2011.dupa aia m-am lasat.ce sa-i faci, "famelie mare ,remuneratie mica,dupa buget"!happy hunting,you old dog!

Tr.Basescu infuriat ca este iarasi dispretuit la Strasbourg

si-a dat arama pe fata si a recunoscut ca este conducatul politiei politice de tip stalinisto-nazist din regimul criminal PDL-Basescu.Presedintele Traian Băsescu l-a intrerupt, miercuri, pe corespondentul AP, Alison Mutler, care intentiona să-i adreseze o intrebare, spunandu-i: "Intrebati-l pe domnul Nistorescu, că vă spune, cel care vă dă instructiunile cum să scrieti pe agentii".De unde are informatii acest securist-teorist international dspre ce discuta ziaristii intre ei?Asadar nu numai ziaristii romani ,ci si cei straini sunt victimele politiei politice a lui Traian Basescu.

"as face o remarca despre o dezinformare plasata in mass media"

"bugetul de 2% al ministerului Educatie".

Complet gresita afirmatia domnului Presedinte: NU este ministerul Educatiei, este ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Legea 1/2011 se refera doar la componentele Educatie si Cercetare, pentru care sumele sunt stabilite la 6% si 1% din PIB, suma care NU include venituri proprii ale institutiilor de invatamant. Cu toate acestea, la o analiza a bugetului MECTS se constata ca veniturile proprii au fost prinse in buget. Prin urmare, sumele alocate de la buget pentru Educatie si Cercetare sunt chiar mai mici decat 2%, desi acestea ar trebui sa tinda spre 7% !!!

 

ce educatie? trebuiesc educati politicienii!

nu vezi matale ca multi dintre politicieni abia se exprima romaneste? ajungi sa vorbesti cu ei prin semne de te dor miinile? ce sa le mai ceri o limba straina? astia sunt buni doar la furat si numarat banii jefuiti!

politicienii trebuiesc pedepsiti nu educati!!!

Fiecare dupa faptele lor, iar daca se continuua ca pana acum trebuie ca romanii sa-si faca singuri dreptate, deoarece sunt indreptatiti de istorie. In actuala situatie politica (dar si cea trecuta) poporul roman se afla in pericol de disparitie. Este supus unui genocid asemanator evreilor din al doilea Mare razboi cand erau pusi la munca dar nu aveau parte de mancare, de educatie si nici de asistenta sociala

Romania nu e nici in colaps ,

nici in haos și nici in prăpastie economică, așa cum acreditează ideea opoziția, cu sprijinul neprecupețit al unor canale tv mare iubitoare de scenarii sumbre. Potrivit datelor oficiale furnizate chiar de către Eurostat, instituție care nu poate fi bănuita de parti-pris-uri cu guvernul lui Emil Boc, oricat s-ar strădui liderii opoziției, Romania a inregistrat in trimestrul al treilea cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Mai mare decat in Franța, Germania și chiar decat in țările baltice care au inregistrat anul acesta performanțe notabile.

Base nu a avut nevoie de educatie!

El cu blugi, vidouri, tradare, minciuni...de astea...
Salarul era asa, maruntzis!
Din contrabanda si trafic se face banul gros, nu din munca cinstita, competentza, profesionalism,...

Da, il doare pe Basescu-n bascheti,

El oricum nu pricepe mare lucru. Mare lucru daca europenii scapa cu fata curata din aceasta criza. Oricum Romania nu mai are mult pana se prabuseste.

Traian Basescu e din nou mincinos si duplicitar.

In fata romanilor se da zmeu,iar cand ajunge,fraudulos si nemeritat constitutional, printre oficialii Uniunii Europene se comporta ca un milog,ii agata ca un mitocan alcoolic pe toti pe la colturi si se baga in seama ca un neavenit.In ultimii 3 ani ori de cate ori s-a dus la reuniunile Consiliului european Traian Basescu si-a parat doar interesele lui mafiot-corupte si pe ale complicilor sai.Uniunea Europeana se restructureaza in interesul fiecarui cetatean european,niciodata ,nici o tara membra a U.E nu-si va ucide cetatenii,asa cum a facut regimul mafiot PDL-UNPR Traian Basescu -udrea -Boc.

@darnic00 19:48

asa cum a spus si dr.mengele...nu suntem toti pentru usl pe forumul asta.sa dea dumnezeu sa vina la putere partidul "nu stiu care" si sa fie bine pentru toti!eu inca mai cred in vise!

am urmarit in direct aiurelile lui basescu..mi+am dat seama ca omul

asta nu are simtul ridicolului sau la penibilullui...a ajuns sa dea lectii UE, lectii de care nimeni nu are nevoie..si sa continue cu aberatii economice...

drag i+ar fi sa fie in UE ca in Romania ..sa mai dea guvernu o ordonanta de urgenta si sa facem ce zice basescu..altfel nu se explica de ce boceste el ca la altii trebuie referendum sau aprobarea parlamentului..

si ca ridicolul sa fie definitiv a venit cu aiureli privind bugetul invatamantului acel rusinos 2% din PIB..rusine...ca veyi bine salile de sport ale lui nuti udrea ar fi tot in bugetul invatamantului desi le face ministerul udresei...ma crucesc ce a putut spune acest individ paranoic..

Romania nu are nici o sansa cu acest individ, care, recunosc m+a pacaltit si l'am votat...

 

Nu te-a pacalit ci te-a escrocat deoarece a urmarit un ...

interes material pentru el si familia lui, asa a facut si cu mine si cu marea majoritate a concetatenilor nostrii. Un om de nimic care cateodata vorbeste foarte frumos.

Mircea Geoana presedinte!

ha! ha! ha! Base e cel mai tare.

matale cum crezi ca si-au facut averile sobolanii politici?

sali de sport, drumuri facute de mintuiala pe citeva sute de metri, stadion national de tot risul la primul meci, etc totul la preturi super-umflate de te crucesti!
Mai bine s-ar da ANI puteri de trimitere in puscarie, si sa vezi atunci cum ramine palatul parlamentului romanesc gol-golut...

abureala fara rost

Nastratine ai facut remarcile cele mai lucide, altii se ataseaza de o clasa politica si nu-si dau seama ca astia orchestreaza totul pentru a acoperii furturile, intr-o tara in care Becali este Euro parlamentar nici nu merita sa se mai argumenteze ceva politic. Astia isi bat joc de voi, ei se cred stapinii vostri, ca nu articuleaza nimic corect n-ar fi nimic, dar ca nu mai ascund si fac totul pe fata pentru ratings asta inseamna ca romanul de rind sa prostit total fara vreo sansa de a se vindeca in curind. Tara este asa de saraca incit n-am idee cum o s-o scoateti la capat, fara resurse s-au interese din afara nu cred sa se revina la vreo nunta de normal. Dar fiti linistiti ca si in tari mai civilizate se cauta sa seinstaureze doctrina lui Marx, si exista miscari progrsive care vor sa ne transforme pe toti in robotei ascultatori.L arme fratilor ca nu mai tine.

Fii mai clar Special1, de unde vine primejdia?

...dela Marx, ""pe care vor unii sa-l reinstaureze" sau de la capitalismul contemporan, in special bancar?
Contra cui sa "luam armele" si in favoarea cui?

Pai nu la fel facea si Boc

acu vreo saptamana, cand dadea vina pe "populismul tarilor din vestul Europei" de la al 2-lea razboi mondial incoace???
a descoperit si el un cuvant si il repeta obsesiv.

Poveste cu final necunoscut,

Ne confruntam cu datorii publice si private ce au depasit pragurile de sustenabilitate.FMI si EFSF incearca evitarea falimentelor suverane ale statelor cu probleme.Problema tarii noastre este ca avem perceptie diferita, in timp ce populatia este supersaracita, clasa politica huzureste fara jena, duce procese de coruptie, de impartit banii, portofolii si afaceri din bani publici,construieste imperii si paradisuri fiscale.

 

protejatul lui Basescu,

S.Lazaroiu, pune in evidenta relatiile obscure ale Univ. Spiru Haret: este noul director de imagine al televiziunii asociate "prestigioasei" institutii de invatamant.
http://www.revista22.ro/-sebastian-lazaroiu-este-noul-director-al-tv-romnia-de-mine-patron-este-aurelian-bondrea-rectorul-universitatii-spiru-haret-12378.html

In plus, in alta parte (la senat) s-a luat o decizie in favoarea acestei pseudo-Universitati!... http://www.gandul.info/news/absolventii-universitatii-spiru-haret-au-scapat-de-reluarea-licentei-senatul-a-respins-definitiv-proiectul-care-prevedea-examen-de-selectie-9033032

Despre asa ceva insa, nimeni nu vorbeste...

 

Cine dracu'l mai asculta?

Miine oricum zice exact pe dos, poimiine zice ca de fapt n-a declarat nimic, iar raspoimiine ii acuza pe cei din presa aservita mogulilor ca dezinformeaza si nu inteleg nimic, si-i trimite pentru lamuriri la proprii sefi.

 

cine il asculta?

Eu, si ca mine multi altii, o sa va convingeti la alegeri.

OK. Ascultati-l

Insa totusi, cind sunteti singuri cu propria constiinta si propriile ginduri, ce scuze gasiti de exemplu inconsecventei cu care azi zice una, si miine exact opusul?
Sau nu aveti probleme atit de complexe....

pentru nemultumiti

Seful statului reprezinta Romania si implicit pe noi poporul acestei tari, asa cu ati avut incredere si l-ati votat asa cred ca merita sa il lasam sa isi faca treaba pana a final si apoi sa judecam faptele,daca ati fost nemultumiti de ce l-ati mai votat inca un mandat la conducerea tari va intreb eu pe astia nemultumitii?

 

.....

base se duce sa reprezinte tara la summit pe problema modificarilor din UE din prisma rezultatelor pe care economia le are in acest moment

 

base

Basescu se duce la summit cu problema pe care economia tarii noastre o are in acest moment

 

ganditi inainte sa vorbiti

basescu va participa la acest summit entru a discuta despre modificarile aparute in UE care ne privesc si mai mult de atat, de adrarea Romaniei la spatiul Schengen!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor