Ziare.com

Traian Basescu, discutii cu presedintele Georgiei despre criza din Ucraina

Miercuri, 27 August 2014, ora 07:30

   

Traian Basescu, discutii cu presedintele Georgiei despre criza din Ucraina
Traian Basescu si presedintele Georgiei, Ghiorghi Margvelasvili, au discutat la telefon despre viitorul summit NATO si despre conflictul din Ucraina.

Ghiorghi Margvelasvili i-a multumit lui Traian Basescu pentru ca nu a recunoscut alegerile prezidentiale din regiunea separatista georgiana Abhazia, relateaza vestnikkavkaza.net. De asemenea, el a multumit statului roman pentru faptul ca sprijina integritatea teritoriala si suveranitatea Georgiei.

Razboi in Ucraina: 12 soldati, ucisi in ultimele 24 de ore

MAE a precizat, duminica, intr-un comunicat ca nu recunoaste "asa-zisele alegeri prezidentiale organizate, la 24 august 2014, in regiunea separatista Abhazia din Georgia".

Totodata, MAE "nu recunoaste cadrul constitutional si legal in care au avut loc aceste alegeri si considera 'scrutinul' drept ilegal si nerelevant din punct de vedere politic si juridic".

Cu acest prilej, MAE si-a exprimat si ingrijorarea cu privire la potentialul de risc indus asupra stabilitatii regionale, prin caracterul provocator si unilateral al organizarii asa-ziselor scrutinuri electorale menite sa confectioneze o aparenta de legitimitate, normalitate si legalitate regimurilor separatiste din spatiul ex-sovietic.

In context, MAE a reiterat "pozitia principiala" a Romaniei privind sprijinul pentru solutionarea "pe cale pasnica, negociata" a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Georgiei, in cadrul granitelor sale recunoscute pe plan international.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 703 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Georgia incheie cercul NATO in jurul Marii Negre. Cu exceptia

prezentei simbolice a Rusiei in Crimeea, Marea Neagra a devenit un domeniu de putere al NATO, si implicit al Europei.
Este normala pozitia Romaniei de sustinere a Georgiei si a apartenentei sale la aliantele occidentale. Stalin se intoarce in mormant de furie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor