Traian Basescu, felicitari "in mod deosebit" pentru nominalizarea lui Aurescu la MAE

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 20:10
2940 citiri
Traian Basescu, felicitari "in mod deosebit" pentru nominalizarea lui Aurescu la MAE
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Traian Basescu le-a transmis felicitari celor doi ministri care au depus, luni seara, juramantul, transmitand totodata "felicitari in mod deosebit pentru nominalizarea de la Ministerul de Externe".

"Ii felicit pe cei doi ministri, felicitari in mod deosebit pentru nominalizarea de la Ministerul de Externe. Este un moment in care e nevoie de stabilitate si seriozitate, mai ales ca functia prezidentiala este intr-un moment de tranzitie.

Va doresc succes la toti, va multumesc si de cate ori va fi nevoie de mine, va stau la dispozitie, pana pe 21 decembrie. Va urez o seara buna", a spus presedintele Traian Basescu dupa depunerea juramantului de catre cei doi ministri: Hegedus Csilla, la Cultura, si Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrii Aurescu si Csilla au depus juramantul. Mesajul lui Basescu pentru Ponta

La ceremonie au fost prezenti premierul Victor Ponta si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. A lipsit presedintele Senatului, Calin Popescu Tarieanu.

Bogdan Aurescu, varsta de 41 de ani, secretar de stat in MAE din luna februarie 2009, diplomat de cariera, de numele caruia se leaga, printre altele, amplasarea scutului antiracheta in tara noastra, il inlocuieste pe Teodor Melescanu, care a ocupat aceasta functie dupa primul tur al alegerilor prezidentiale, in urma demisiei lui Titus Corlatean.

Bogdan Aurescu, propus in locul lui Motoc la Externe - Basescu a acceptat

Dupa demisia lui Melescanu, premierul Victor Ponta a anuntat ca urmeaza sa il numeasca la MAE pe ambasadorul roman la UE Mihnea Motoc, dar numirea acestuia a fost intarziata de faptul ca primul ministru a plecat din tara pentru o vacanta de o saptamana, dupa pierderea alegerilor prezidentiale si nu a semnat decretul prin care Motoc era retras din functia sa actuala.

Atat Melescanu, fost sef al SIE, cat si Corlatean, au fost nevoiti sa renunte la mandatele in fruntea MAE dupa scandalul imens inregistrat la sectiile de votare din strainatate, de care era responsabil Ministerul de Externe.

In ceea ce o priveste pe Hegedus Csilla, aceasta este secretar general adjunct al UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Traian Basescu felicitari Bogdan Aurescu, #Bogdan Aurescu depus juramant, #Hegedus Csilla depus juramant, #Basescu felicitari nominalizare MAE , #presedinte