Traian Basescu: Galatiul nu va fi inundat

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 18:30
1964 citiri
Traian Basescu: Galatiul nu va fi inundat
Foto: incont.ro

Traian Basescu a mers din nou la Galati, miercuri seara, aceasta fiind a doua vizita consecutiva in care presedintele inspecteaza digul de protectie a orasului.

El a declarat la sosirea in oras ca Galatiul nu va fi inundat, dar asta este parerea lui.

"Galatiul este pregatit pentru un nivel de 7,15 metri. Parerea mea este ca Galatiul nu va fi inundat", a spus seful statului.

"Galatiul este proba ca atunci cand institutiile statului sunt mobilizate... si nu trebuie sa avem jena sa mobilizam nici jandarmeria si nici armata. Cand avem nevoie ne putem bizui pe ele", a adaugat el inainte sa coboare spre malul Dunarii.

La plecare, Traian Basescu a anuntat ca nu sunt semne ca acesta ar ceda sau ca ar fi nevoie de spargerea altor diguri pentru salvarea Galatiului. "Este exclusa orice spargere de dig oriunde in alta parte pentru a salva Galatiul. Galatiul nu va fi povara pentru nimeni", a spus el.

Despre jandarmii si pompierii care au lucrat la construirea digului, presedintele a spus ca doar si-au facut datoria. "Multumirile mele pentru structurile care tin de CSAT sunt permanente. Eu oricum stiu mult mai multe despre ce fac structurile militarizate", a adaugat el.

Traian Basescu a vizitat si marti punctele sensibile ale digului de protectie si si-a exprimat speranta ca orasul nu va avea de suferit din cauza apelor. El a spus chiar ca, din calculele sale, Galatiul nu va fi inundat.

"Adun debitul Prutului cu debitul Dunarii si cu debitul actual al Siretului si nu imi iese inundatie", a spus Basescu, precizand ca face acest calcul asa cum il face orice om cu pregatire tehnica.

Seful statului a inspectat digul construit pentru apararea Galatiului si a afirmat la plecare ca acesta este singura solutie. "Hai, lasa, Doamne fereste sa se ajunga la asta!", i-a spus el unui jurnalist care intreba despre varianta spargerii digului de la Cotu Pisicii.

Dupa ce a vizitat digul de aparare a orasului, Basescu a afirmat ca nu mai este nevoie de spargerea digului de pe malul tulcean al Dunarii, de la Cotul Pisicii, sau a digurilor din amonte.

"Din discutiile pe care le-am avut cu cei responsabili, dar si din datele actuale privind evolutia cotelor Dunarii, putem fi optimisti. Se elimina ipoteza spargerii digului la Cotul Picicii sau in alta parte, pentru inundare. Masurile pentru prevenirea inundarii Galatiului sunt luate, chiar daca pe 10 iulie Dunarea va atinge 695 de cm, conform celor mai pesimiste prognoze.

Seful statului a adaugat ca inundarea Galatiului ar fi o rusine. "Inundarea Galatiului ar fi o rusine pentru noi toti, un semn de neputinta a autoritatilor, or asa ceva nu trebuie sa se intample", a afirmat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Traian Basescu Galati, #Traian Basescu inundatii, #Traian Basescu calcule tehnice , #presedinte
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
BASESCU MERGE MAI DEPARTE ... intrebarea este ce va fi dupa "inundatii" ?
Poza ovidiu_r55
ovidiu_r55
rank 1