Traian Basescu ii cere Ecaterinei Andronescu sa declare ca nu a plagiat

Luni, 02 Iulie 2012, ora 10:58
7393 citiri
Traian Basescu ii cere Ecaterinei Andronescu sa declare ca nu a plagiat

Presedintele Traian Basescu i-a cerut ministrului desemnat al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa depuna o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu a plagiat.

"Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de investire, presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, ca ar considera potrivit ca, inainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu sa depuna, la Cabinetul premierului, o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat", se arata intr-un comunicat al Administeratiei Prezidentiale.

In plus, Traian Basescu a mai transmis ca ar fi util ca Ecaterina Andronescu sa asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate, conform normelor legale in vigoare.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 2 iulie, la ora 18:00.

Precedentul Puiu Hasotti, rezolvat cu succes

Aceasta nu este prima oara cand Traian Basescu cere o declaratie pe propria raspundere ca un ministru desemnat de Victor Ponta nu a plagiat.

Presedintele Romaniei i-a cerut, pe 21 iunie, ministrului propus al Culturii de atunci, Puiu Hasotti, sa depuna o declaratie pe propria raspundere ca nu a plagiat in teza de doctorat sau in alte opere stiintifice.

"Luand in considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzati o parte dintre membrii Executivului si impactul major negativ asupra Romaniei in plan intern si international generat de existenta unor astfel de suspiciuni, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat joi, 21 iunie, intr-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat", se arata atunci intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Basescu ii cere lui Hasotti sa dea in scris ca nu a plagiat. Hasotti, de acord

Atunci, senatorul liberal a depus la Guvern declaratia pe propria raspundere ca lucrarile sale stiintifice nu sunt plagiate.

"Domnule presedinte al Romaniei, subsemnatul Puiu Hasotti, senator PNL, ministru desemnat al Culturii si Patrimoniului, declar pe propria raspundere ca propriile lucrari pe care le am in CV sunt creatii proprii si nu sunt susceptibile de plagiat.

Nu sunt jurist, dar indraznesc sa reflectez asupra cererii dumneavoastra. Poate se datoreaza simpatiei pe care mi-o purtati. Sper sa nu constituie un precedent periculos", a mentionat Hasotti in replica la solicitarea lui Traian Basescu.

Prim-ministrul Victor Ponta a propus-o pe Ecaterina Andronescu pentru functia de ministru al Educatiei, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bruxelles.

Ecaterina Andronescu, propusa de Ponta la Educatie: Daca e incompatibila, o schimb (Video)

Fostul ministru al Educatiei este alegerea premierului pentru locul ramas liber dupa expirarea mandatului ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop. Ecaterina Andronescu a mai ocupat functia de ministru al Educatiei in perioada 2000-2003, in timpul guvernarii Adrian Nastase.

Presedintele PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a fost gasita incompatibila, in luna aprilie, pentru faptul ca a ocupat in acelasi timp pozitia de rector si de senator.

F.N.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Basescu declaratie plagiat Andronescu, #Andronescu declaratie propria raspundere, #Andronescu declaratie plagiat, #Andronescu numita ministru Educatie , #presedinte