Traian Basescu ii invata pe militari ce inseamna diplomatia (VIDEO)

Vineri, 25 Iulie 2008, ora 10:16
1601 citiri
Traian Basescu ii invata pe militari ce inseamna diplomatia (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a fost prezent vineri la serbarea a 119 ani de cand a fost infiintata Universitatea de Aparare Carol Davila.

In discursul pe care l-a sustinut in fata noii promotii de ofiteri, seful statului a subliniat faptul ca a trecut vremea cand militarul era un simplu soldat, care trebuia doar sa execute niste ordine.

"Universitatea Nationala de Apararea Carol Davila isi dovedeste an de an capacitatea de a produce stiinta, de a produce oameni care sa aiba stiinta si cunostiintele necesare evolutiilor prezente si viitoare ale armatei romane".

Seful Statului a reiterat ideea ca ofiterul modern este unul cu viziune si are capacitatea de a intelege contextul societatii in care traim.

"Ofiterul modern este capabil sa coopereze, in mod egal, cu oricare cu partenerii din NATO sau partenerii militari din UE. Ofiterul armatei moderne este ofiterul care dincolo de a-si insusi cunostintele militare are si trebuie sa isi consolideze capacitatea de a coopera cu civilii oriunde s-ar afla".

Traian Basescu s-a declarat incantat de evolutia armatei romane din ultimii ani.

"Armata moderna este o armata sustinuta si inteleasa de oameni care au cunostiinte in domeniul militar si in domeniul strategiilor militare si ceea ce vedem aici poate fi o promotie de absolventi militari si civili cu cunostiinte in domeniu militar. Ei sunt o dovada a transformarilor profunde care au avut loc in armata romaneasca".

Printre altele, presedintele Romaniei a declarat ca diplomatia din ziua de azi s-a transformat si a evoluat.

"Trebuie sa va spun ca astazi diplomatia nu mai este eficienta daca nu este insotita de capacitate de a coopera pe probleme de securitate. Vechiul mod de a face diplomatie este depasit. Statele care furnizeaza securitate sunt puternice".

La sfarsitul discursului, Traian Basescu a urat mult succes proaspetei promotii de absolventi.

"Va doresc sa faceti parte din acel val de modernizare a armatei si doresc ca evolutia dumnevoastra viitoare sa fie legata de evolutia simultana a unei armate de profesinisti in care tara are nadejde", a conchis Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Traian Basescu, #anivesare, #Carol Davila, #diplomatie, #ofiter, #modern , #presedinte