Opinii: Traian Basescu, in talcioc la Cotroceni

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 16:15
4662 citiri
Opinii: Traian Basescu, in talcioc la Cotroceni

Cine sa-l mai inteleaga pe Traian Basescu, cel care acum cateva saptamani era ferm convins de necesitatea plafonarii varstei de pensionare la 65 de ani, atat pentru femei cat si pentru barbati. Ce l-a miscat pe presedintele tarii atat de tare, astfel incat sa devina peste noapte un feminist de conjunctura?

Il doare-n cot pe Basescu de soarta femeilor din Romania. Ele au fost luate peste picior, indiferent de circumstantele in care presedintele se intalnea cu ele. Fie ca erau profesoare sau persoane simple de la tara, Traian Basescu le dadea, arogant, lectii de viata si de existenta pe timp de criza.

Episoadele "Dragotescu" sau "tiganca imputita" ne-au aratat ca presedintele nu are respect si decenta fata de sexul slab. Pentru el, oamenii sunt impartiti doar in adversari si valeti personali, nicidecum in femei si barbati.

Textul Legii pensiilor este inutil a fi cunoscut, din moment ce o tara intreaga a vazut cum a fost votata in Parlament. Masluitori, trisori, hoti, spuneti-le cum vreti, toti si-au gasit locul in acest iarmaroc politico-judiciar.

Insasi Curtea Constitutionala s-a transformat in talcioc de cartier, unde instrumentele puse la vanzare sunt manuite de manipulantii numiti politic. Este greu de inteles de ce oamenii, care trebuie sa vegheze asupra respectarii legii fundamentale a tarii, sunt numiti politic.

Curtea si-a facut datoria si fiecare a judecat dupa cum l-a taiat capul sau culoarea de partid. Iarasi un 5 la 4 ca la ...teatru. Sau, ca la table.

Cat de legal sau ilegal este textul acestei legii sunt detalii care nu prea intereseaza pe multi romani. Dovada sta in ultimele sondaje, in care peste 50 la suta dintre respondenti nu mai cred ca vor apuca pensia. Insa, este frustrant pentru majoritatea dintre noi sa vedem cum hotia la nivel inalt a ajuns sa fie legalizata de ultima instanta a tarii.

Basescu uluieste pe toata lumea. Si pe membrii CCR, si pe subordonatii de la PD-L. Nicio vorba din partea presedintelui vizavi de fraudarea din Parlament, macar o opinie de ochii lumii. Sub pretextul ca nu se amesteca in treburile Legislativului, Traian Basescu nu se baga peste atributiile Robertei. Insa, nimic nu-l impiedica s-o ia de urechi pe Kovesi in legatura cu dosarele Revolutiei.

Sa nu ne facem iluzii si sa credem in demnitatea basesciana de ultim moment. Presedintele insusi indemna in vara, la investirea Curtii, catre responsabilitatea fata de finantele tarii. De parca la instanta suprema a statului, Curtea Constitutionala, ar trebui sa primeze acordurile tarii cu FMI si Banca Mondiala. Rolul unei asemenea instante nu trebuie sa fie decat interpretarea corecta a legii.

Legea pensiilor se va mai plimba ceva timp prin Parlament, declaratiile vor fi din ce in ce mai razboinice, insa deficitul tarii trebuie tinut sub control. Altfel banii de la forurile internationale vor deveni amintire.

Cu orice risc si prin orice mijloace, trebuie sa treaca si Legea pensiilor si cea a educatiei. Cresterea sanatoasa, de care vorbeste obsesiv Emil Boc, este una extrem de bolnava. O psedudocrestere, rostogolita pe tavalugul stergerii de pe lista a trusourilor pentru bebelusi sau a scolilor si spitalelor.

Populismul bailor de multime s-a transformat intr-un feminism ciudat, dobandit peste noapte de Traian Basescu. O fi citit ceva din Simone de Beauvoir.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...
Comentarii