Traian Basescu l-a facut mare pe Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 19:17
10019 citiri
Traian Basescu l-a facut mare pe Ponta (Opinii)
Foto: rtv.net

Dupa ce a vazut reactiile cvasi-generale la desantul sau mediatic din ultimele zile, Traian Basescu cred ca regreta amarnic deconspirarea "propunerii" facute lui Victor Ponta.

De asta a si insistat pe subiect doua zile la rand, asa cum face intotdeauana cand nu e multumit de modul in care i-au fost preluate mesajele.

Facuta in mod serios sau la caterinca, propunerea de prim-ministru al Guvernului pentru Victor Ponta pica prost in ochii tuturor. Cel mai rau loveste chiar in presedinte. Dupa ce il balacaresti zi si noapte pe liderul PSD, jurandu-te ca in timpul mandatului tau nu ai sa-i dai niciodata functia de premier, invitatia brusca de a conduce Guvernul pur si simplu iti zdrobeste credibilitatea.

Cu atat mai mult daca mana intinsa a fost facuta la modul serios. Cred ca acum presedintele se roaga ca lumea totusi sa ramana cu ideea ca a fost o simpla hahaiala prezidentiala cu care ne-a obisnuit, de altfel, de-a-lungul timpului. Ar scapa mai usor asa si cu daune de imagine mai putine.

Lasand la o parte faptul ca tot Traian Basescu se lauda, imediat dupa inscaunarea lui Mihai Razvan Ungureanu in post, ca schimbarea lui Boc nu a venit ca o consecinta a protestelor din strada - Doamne fereste sa inteleaga lumea ca strada dicteaza Cotroceniului! -, ci a fost urmarea logica a unui plan pus la cale de toti trei inca din decembrie - noiembrie anul trecut!

In cazul asta, Traian Basescu se incrimineaza singur ca un tradator cu vocatie sa isi abandoneze partenerii in ultima clipa pentru un plan nastrusnic cu "dusmanul".

Oricare varianta va ramane in constiinta romanilor, cred ca domnul presedinte isi roade unghiile in aceste momente si isi da seama cat de mult a nasolit-o. Basca faptul ca pana si cei mai ingaduitori analisti de-ai domniei sale, ba chiar si unii ultrasi ai curentului prezidential de prin presa romaneasca au lasat steagul jos si au abandonat lupta cu morile de vant ale presedintelui.

Derapajul lui Traian Basescu nu poate avea decat o singura explicatie - in spatele ranjetului destins de la Taifasul cu Cristoiu se afla atat de multa disperare, incat a incurcat pur si simplu planurile de aparare cu cele de atac si manipuluare.

Fara sa vrea, Traian Basescu l-a facut pe Victor Ponta mare, l-a maturizat si i-a creat o imagine de invingator fara ca acesta sa aiba vreun merit.

Norocul chior si lectiile invatate poate din prostiile lui Geoana l-au adus pe Victor Ponta in nesperata si neimaginata postura de castigator la puncte pe prostia adversarului. E pentru prima oara cand Opozitiei i se intampla asa ceva.

Pana acum traditia era ca Traian Basescu sa iasa invingator datorita prostiei adversarilor sai. Roata s-a intors, iar presedintele si-a spart singur capul de la atata scarpinat fara sa-l manance.

Traian Basescu a subliniat aproape incontinuu in interviul de la TVR cat de important este ca Victor Ponta sa iasa din minciuna si sa nu mai traiasca in iluzia ca la Cotroceni ar rula filme din revista "Arici pogonici", pentru ca altfel nu-i ramane decat sa-l banuiasca de serioase "probleme de constiinta". Si a repetat de atat de multe ori aceasta insinuare securista, dupa ce i-o mai servise si lui Ion Cristoiu la B1, incat spectatorului nu i-ar mai fi ramas decat sa creada ca liderul USL e cel mai pervers dintre perversii care vietuiesc in spatiul romanesc.

Ciudat cum presedintelui i-a scapat varianta ca poate pe Victor Ponta nu il interesa oferta sa. Nici atunci, nici asa facuta si nicicum altfel inainte de alegeri si de mandatul oferit de popor.

Acest adevar simplu a scapat aproape tuturor. De altfel, Victor Ponta a plusat, in binecunoscutu-i stil de gafeur, si a promis ca "nu va fi niciodata premierul lui Basescu". Insa deja prostiile aruncate in piata erau mult mai mari decat capacitatea de sinteza a publicului obisnuit si replica a trecut netaxata.

Fara niciun merit, Victor Ponta a reusit pe mana lui Traian Basescu sa castige in imagine mai mult chiar si decat MRU. Pentru ca, nu-i asa, potrivit ultimelor declaratii ale presedintelui, M. R. Ungureanu nu a reprezentat decat o solutie de avarie, o roata de rezerva la "planul Victor Ponta premier".

Cum Ponta nu a auzit, nu a raspuns, nu a vrut sau pur si simplu l-a tratat cu pas pe Traian Basescu, MRU a trebuit sa ocupe locul lasat liber.

Victor Ponta trebuie sa ajunga premier, daca se va intampla vreodata asta, doar in urma votului popular. E ceea ce nu a inteles deloc presedintele si inca refuza sa accepte ca pe o realitate simpla.

In schimb, a declansat un atac furibund, imund, josnic si orbit de ura impotriva Opozitiei inca dinainte de campania electorala. Se pare ca nu a inteles nimic din meciul dintre Mihai Gadea - Antena 3 si MRU, unde ura si precipitarea atacurilor i-au frant gatul moderatorului.

Sau poate tocmai faptul ca premierul a fost singurul care a avut curajul sa infrunte Antenele lui Voiculescu, basca mai si ridiculizandu-le, a si declansat atacul lui Traian Basescu asupra lui Ponta pentru a lovi astfel si in MRU. Care a devenit oficial un simplu substitut al lui Victor Ponta. O rezerva de care te poti oricand debarasa...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Basescu Ponta premier, #Ponta Ungureanu premier, #Basescu manipulare romani, #Basescu Ponta imagine , #presedinte