Traian Basescu le-a cerut americanilor mai multe masini de lupta pentru soldatii romani

Joi, 04 Martie 2010, ora 16:49
4211 citiri
Traian Basescu le-a cerut americanilor mai multe masini de lupta pentru soldatii romani
foto: Arhiva / Gandul

Presedintele Traian Basescu i-a cerut comandantului trupelor NATO din Afganistan, Stanley McChrystal, suplimentarea numarului de masini de lupta acordate trupelor romanesti din Afganistan.

Basescu a vizitat, joi, trupele romanesti din Afganistan si a discutat cu comandantul trupelor NATO despre situatia contingentului de militari romani.

Presedintele i-a cerut lui McChrystal mai multe masini de lupta pentru romani, avand in vedere cresterea numarului militarilor romani dislocati in teatrul de operatiuni din Afganistan.

Traian Basescu a decorat drapelul vanatorilor de munte

Cu ocazia vizitei sale, Traian Basescu a decorat cu Ordinul Militar "Virtutea Militara" in Grad de Cavaler Drapelul de lupta al Batalionului 33 Vanatori de Munte Posada.

"Aveti o misiune grea, o misiune de indeplinirea careia depinde prestigiul Armatei Romane iar, daca privim la tot ce se intampla in Afganistan, de modul cum militarii NATO isi vor indeplini misiunea in Afganistan, depinde chiar credibilitatea organizatiei", le-a spus Basescu militarilor romani din Kandahar.

Basescu le-a spus soldatilor romani din Kandahar ca in lunile urmatoare, efectivele Armatei Romane in Afganistan vor creste, ajungandu-se anul acesta la pana la 1.800 de militari, exprimandu-si totodata speranta ca misiunea din Afganistan se va incheia inainte ca cel de-al doilea mandat al sau ca sef al statului sa se incheie.

Basescu i-a anuntat pe militari si de faptul ca probabil in zilele urmatoare va promulga legea prin care serviciul militarilor voluntari se poate desfasura pana la varsta de 45 de ani, cu asigurarea pensiei si cu considerarea timpului petrecut in teatrele de operatii, ca timp dublu de serviciu, in vederea pensionarii.

Basescu a vizitat joi trupele romanesti dislocate in Qalat si in Kandahar venind direct de la Astana, Kazahstan, unde a efectuat o vizita de stat de doua zile.

In Afganistan, Basescu a fost insotit de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si de seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.

Pe aeroportul din Kandahar Presedintele a fost intampinat de catre comandantul trupelor NATO in Afganistan, generalul Stanley McCristal, si de catre generalul britanic Nick Carter.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Basescu vizita Afganistan, #Basescu trupe Afganistan , #presedinte
Comentarii
Poza qeIu
qeIu
rank 1
La sfirsitul celui de al doilea razboi mondial USA au promis Arabiei Saudite, s-a semnat chiar un acord cum ca, USA nu vor aproba infiintarea statului israelian fara negocieri prearabile cu Riadul...