Ziare.com

Basescu anunta iesirea din recesiune - nu din criza, si restructurari

de Bogdana Boga; Lucian Lumezeanu
Sambata, 07 Mai 2011, ora 17:40

   

Basescu anunta iesirea din recesiune - nu din criza, si restructurari
Presedintele Traian Basescu a tinut sa faca sambata unele precizari legate de situatia economica a Romaniei, asa cum reiese din datele colectate de autoritati dupa primele doua luni din 2011, dar si sa puna capat speculatiilor aparute in presa legate de dificultati in relatia cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Analizand datele din ianuarie si februarie 2011, seful statului ne-a anuntat ca am iesit tehnic din recesiune, in sensul ca economia Romaniei nu mai scade, insa de criza nu am scapat nici noi, nici Europa, pentru ca asa e situatia la nivel mondial in acest moment.

Cat despre noul acord cu FMI despre care a discutat sambata cu delegatiile FMI, CE si BM, Basescu spune ca este "un acord de tip precautie. Nu vizeaza o situatie dificila in care s-ar afla Romania, ci vizeaza continuarea unor procese de reforma cu asistenta unor institutii internationale pentru cresterea credibilitatii procesului".

"Obiectivele acestui acord de precautie nu sunt legate de bani, ci sunt legate de implementarea unor procese care sa genereze stabilizare fiscala si financiara", a subliniat Basescu.

Basescu: Toate criteriile au fost indeplinite - e prima data cand vad FMI multumit

Presedintele a precizat si ca prognoza pentru 2011 se mentine - crestere economica de 1,5% a PIB fata de 2010. Iar pentru 2012, "analizandu-se evolutia din UE, ne propunem un obiectiv prudent, o crestere economica de 3,5%, revizuire de la 4,5%".

"Avem dreptul la optimism, dar nu la lipsa de prudenta. Nu poate incepe nicio veselie", a avertizat Basescu.

Pe de alta parte, presedintele considera ca ar trebui sa se renunte la ideea reducerii contributiilor la asigurarile de sanatate in 2011, pentru ca Romania nu-si permite sa o mentina in 2012, cand trebuie sa se incadreze intr-un deficit mic.

Basescu a dezvaluit si faptul ca a vorbit cu reprezentantii FMI, Bancii Mondiale si CE si despre restructurarea companiilor de stat, despre care spune ca nu sunt performante si pierd bani.

"Niste domni manageri instalati politic nu au niciun fel de apasare nici legat de pierderi. Ei sunt marii boieri, baronii economiei romanesti", i-a calificat Basescu pe managerii firmelor de stat.

Crestere economica in primul trimestru

Traian Basescu a mai anuntat si ca Romania a realizat crestere economica in primele doua luni ale anului, astfel ca in primul trimestru din 2011 vom avea crestere economica de 0,4-0,6% fata de trimestrul patru din 2010 si cu 1.1-1.3% peste primul trimestru din 2010.

"Desi nu s-au incheiat calculele pe trimestrul unu, cele realizate pe primele 2 luni ne indreptatesc sa prognozam 0,4-0,6 in trimestrul I fata de trimestrul IV. Se traduce in iesirea din recesiune. Atentie, din recesiune, nu din criza. Economia nu mai scade, ci isi ia un curs de crestere.

Pentru trimestrul unu al anului 2011 s-a realizat deficitul prognozat extrem de lejer, cu un spatiu inca disponibil de 0,2%, dar spatiul e generat de nerealizarea investitiilor. Aici as vrea sa fiu extrem de clar - avem motive de optimism, dar nu avem dreptul la lipsa de prudenta. Situatia internationala nu ne permite sa spunem am trecut pe crestere economica, sa inceapa veselia. Nu incepe nicio veselie", a mai spus Basescu.

El a vrut sa clarifice si diferentele fata de evaluarile Eurostat, spunand ca acesta are un alt mod de calcul.

"Am incercat si o clarifcare la mentiunea Eurostat - Fondul Monetar International sustine cu fermitate ca deficitul a fost corect calculat. Sigur, stim toti ca Romania, traditional, isi calculeaza deficitul pe bugetul consolidat, bugetul de cash. Romania isi afirma in continuare disponibilitatea de a primi experti ai Eurostat, fiind timpul sa treaca pe sistemul ESA. Noi asa am avut, n-au fost observatii. Daca Eurostat doreste sa reintroduca sistemul de calcul, avem disponibilitatea sa-l calculam."

Obiectivul zero: Restructurarea intreprinderilor de stat

Presedintele Traian Basescu a dezvaluit faptul ca a vorbit cu reprezentantii FMI, Bancii Mondiale si CE si despre restructurarea companiilor de stat, despre care spune ca nu sunt performante si pierd bani.

Basescu, despre managerii societatilor de stat: Sunt baronii economiei romanesti

"Marea problema a programului, asa cum a fost proiectat, e provocata de intreprinderile de stat - companii de stat, regii autonome, companii ale administratiei locale. E lectia pe care a trebuit sa o invatam de pe urma crizei. In 2009 si 2010, am avut o puternica restructurare a aparatului de stat, sectorul privat s-a restructurat, s-a adaptat, dar regiile de stat, societatile au stat si au iesit din criza", a declarat Basescu.

"In 2011, obiectivul major e optimizarea functionarii intreprinderilor de stat, a regiilor, societatilor cu capital majoritar de stat. Aici nu am nicio ezitare sa vorbesc public de cateva din societatile care sunt in atentie in anul 2011. Ma refer la companiile energetice Turceni si Rovinari, la Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Oltchim, Posta Romana si multe altele.

De ce le mentionez public? Pierderile lor, arieratele lor sunt platite de fiecare roman. De ce le platim? Niste domni manageri instalati politic nu au niciun fel de apasare nici legat de pierderi. Ei sunt marii boieri, baronii economiei romanesti.

Atrag atentia si regiilor profitabile - faptul ca Romgaz, Transgaz, Hidorelectrica au profit nu spune mare lucru. A realiza profit de 100 de milioane cand ai potential sa obtii 500 de milioane intra in aceeasi categorie cu managerii care realizeaza pierderi".

"E prioritatea zero a anului 2011", a subliniat seful statului referindu-se la optimizarea sistemului de societati de stat.

Basescu a mai vorbit si despre cheltuielile nejustificate facute de intreprinderile de stat.

"Am cerut de la Ministerul Finantelot situatia pe 2007-2010, daca au crescut arieratele, daca au crescut stocurile. Stiu ca se fac achizitii de clante pentru clientela politica. N-au fost perioade in care sa fi crescut activ si sa justifice crestere de stocuri"

Presedintele intelege ca daca vorbeste de restructurari este nepopular. "Eu stiu ca aceste anunturi care vizeaza restucturari la regii de stat sunt neplacute, dar trebuie sa intelegem - nu putem intra in zona euro cu un sistem neperformant. Vedem state care au platit lipsa de performanta in spatiul euro. E prioritara restructurarea companiilor de stat.

Ca sa dau un exemplu, fara a da nume, una din tarile care imprumuta 80-100 de miliarde a fost tractata in criza de sectorul public", a mai spus Basescu.

Bani europeni si zona euro

Seful statului a lansat acuze si referitoare la cheltuirea banilor europeni, aruncand vina pe unele ministere, dar si pe functionarii publici care nu-si fac treaba.

"Un alt obiectiv e accelerarea cheltuirii banilor europeni. E adevarat, in trimestrul unu, am avut o accelerare a absorbtiei banilor la unele ministere. Dincolo de responsabilitatea politica, avem si responsabilitatea functionarului public.

Ne-am obisnuit ca responsabil sa fie ministru. Responsabilitatea majora e a lui, dar trebuie cautat si mai jos, unde sunt functionarii publici care sunt protejati de lege si actioneaza dupa legea bunului plac", a declarat Basescu.

In final, presedintele a amintit faptul ca Romania isi mentine obiectivul de a intra in zona euro in 2015, chiar daca poate va fi mai spre sfarsitul anului.

"Ultima informatie, desi nu are mare legatura cu acordul cu Fondul, Romania isi mentine ca obiectiv intrarea in zona euro in 2015. Ar fi fost pacat sa nu ne mentinem acest obiectiv. El se mentine si intr-o parghie. Ca o fi in prima parte a 2015, ca o fi a 2-a, mentinem obiectivul", a explicat Basescu.

Populatia, protejata de liberalizarea preturilor la energie si gaz

Presedintele Romaniei a raspuns la o intrebare a jurnalistilor referitoare la liberalizarea preturilor la energie si gaze, precizand ca procesul va fi lent pentru populatie, pana in 2015, insa rapid pentru economie, adica pentru intreprinderi.

Basescu impinge liberalizarea pretului la gaze si energie pentru populatie

"E o discutie, personal va pot spune punctul meu de vedere. Daca pentru economie trebuie avut in vedere un calendar accelerat, pentru populatie nu e posibil. Liberalizarea completa a preturilor trebuie impinsa spre 2015. Daca economia trebuie sa stea in competitie, populatia nu poate sta in competite, din cauza salariilor mult mai mici.

Trebuie sa privim liberalizarea pe 2 paliere - unul pentru economie, altul pentru populatie. Si la energie electrica si la gaze. Nu e o chestiune populista, ci e reala, de cifre. Salariul unui salariat din Romania, comparandu-l cu salariul din Polonia, sa zicem, inca este mai mic," a spus Traian Basescu.

El a mai dezvaluit faptul ca se vor face doar privatizari de pachete minoritare - la Petrom 10 procente, Romgaz si Transgaz, 15 procente.

Nu reducem CAS in 2011

Presedintele Romaniei a mai spus si ca ar trebui sa se renunte la ideea reducerii contributiilor la asigurarile de sanatate in 2011, pentru ca Romania nu-si permite sa o mentina in 2012, cand trebuie sa se incadreze intr-un deficit mic.

"Reducerea contributiilor CAS nu s-a discutat, dar va pot spune o parere personala si sincera - nu cred ca e posibila anul acesta. Daca putem sustine cateva luni reducerea de CAS anul acesta, o putem face, dar problema e ce facem cu deficitul in 2012 - trebuie sa sarim de la 4,4 la 2,4%. De unde completam asta? Fondurile sunt deficitare, aducem bani de acasa si la pensii, si la salarii, si la somaj".

Basescu despre reducerea CAS: Nu cred ca e posibila anul acesta

Basescu a incheiat spunand ca aceasta conferinta de presa organizata intr-o sambata era necesara pentru a nu aparea speculatii.

"Scuze pentru convocarea de azi - daca nu spuneam nimic, apareau speculatii. Va pot spune ca e in regula, e prima data cand vad delegatia Fondului multumita".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5604 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
112 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mincinosul mincinosilor, pe care il mai cred doar cei cu creierele spalate cu zeama de SRI

Ficatul gaurit i se citeste pe fata-vezi ilustratia, dar alcoolul ingurgitat ii da tupeu sa minta in continuare, ca sa-l creada serviciile si sa-l aplaude.

Securistii de la Statistica au calculat, cica, doar pentru ianuarie si februarie parametrii economici.
Cum ii calculeaza, se poate vedea din obiectiile UE fata de raportarile din Romania.

Asta e prejshedintele vostru chel, sperjur, betiv si prekurvar!
S'traiti din ce in ce mai bine, securistilor!

 

Cine sa mai creada ce spune Basescu?

La el tot timpul este bine. Cred si eu ca este multumit atita timp cit samsarii lui si-au facut treaba furind din banii romanilor. Alooo, in Romania mor oameni de foame, iar portocalii umbla cu sacose cu mita electorala sa cumpere voturi. Tot din banii nostrii, bineinteles, ca doar n-o da EBA din buzunarul ei de competent europarlamentar!

 

Basescule , daca nu spui nimic , cresti in sondaje ! pune-l pe Boc sa anunte cum e treaba !

-----------

 

Cand nu vei mai fi chirias pe banii nostri la Cotroceni si vei fi DAMA de companie a lui BERCEA MONDIAL vom iesi din RECESIUNE...pana atunci sa platim DATORIILE

" Avem cea mai mare datorie pe termen scurt din UE si rating junk "
37,7% din datoria Romaniei are scadente scurte si peste jumătate e in valutăRomania va imprumuta, in 2011, 6,4 miliarde de euro prin emisiuni de titluri de stat pe termen mediu si lung, cu două treimi mai mult decat in 2010, se arată intr-un raport Standard&Poor's. In acest fel, finantarea obtinută prin acordul cu FMI/UE va fi inlocuită cu resurse din piata de capital.
In 2009 Guvernul a imprumutat de pe pietele financiare 6,8 miliarde de euro, in timp ce in anul anterior valoarea fondurilor atrase s-a ridicat la doar 1,8 miliarde de euro.
Guvernele tărilor UE vor im¬pru¬muta anul acesta 1.100 de mi¬liar¬de de euro prin emisiuni pe termen mediu si lung de pe pietele financiare, in scădere de la 1.292 de miliarde de euro in anul anterior. In Europa de Est, necesarul de fi¬nantare va cobori de la 169 de mi¬liarde de euro la 140, in vreme ce pentru intreaga Europă se va re¬du¬ce cu peste 200 de miliarde de euro, de la 1.413 la 1.200 de miliarde.
Raportul S&P cuprinde doar ti¬tlurile de credit emise de admi¬nis¬tra¬tia centrală, fără alti emitenti pu¬blici si obligatiunile garantate de stat.
Totodată, agentia de rating nu ia in calcul fondurile atrase prin im¬prumuturi bilaterale si multila¬terale, precum vechiul acord de fi¬nanta¬re de 20 de miliarde de euro finalizat de Romania cu FMI, UE si alte institutii financiare sau cel nou, de peste 5 miliarde.

Rata de rostogolire urcă la 35,6%
Datoriile guvernelor din UE vor avansa in 2011 de la 7.694 la 7.904 mi¬liarde de euro, in timp ce la nive¬lul Europei valoarea acestora va creste de la 8.200 la 8.371 de miliar¬de. Europa de Est va inregistra o crestere usoară, de la 632 la 633,8 miliarde de euro.

http://www.sfin.ro/articol_23044/avem_cea_mai_mare_datorie_pe_termen_scurt_din_ue_si_rating_junk.html

...

Atatia oameni, mult mai inteligenti decat tine, iti tot spun : "esti beat, mergi si te culca !". De ce nu-i asculti ?

@Fisher

"Esti beat, mergi si te culca !". De ce mai ceri un pahar in plus? Vezi ca Basescu te aduna de sub masa.

menopauaza sau condamnare la locul de munca? vreme faina afara, vin acasa, ma uit ce mai scrie "gazeta" si ce vad:

bolovani, kiatre, ulibii, securisti, sclavi de pe plantatia lui felix secu. voi nu aveti liber, nu iesiti la o bere, cu copiii in parca, cu partenera la dans. aici stati si ruginiti, 24 din 24. sa ruginiti bine, amaratilor!
daca a latra subteran si anonim numiti voi viata frumoasa, atunci zau ca nici macar mila nu-mi mai produceti.

@ziare.com - de ce @ crin-geoana - NU este penalizat ca nu comenteaza la subiect ??

Noi intelegem ca SITUATIA FINANCIARA a ROMANIEI este FOARTE DIFICILA - iar SEFUL INFRACOR de la FISC este si SEFUL MAFIEI EVAZIUNEI FISCALE - REGINA SORIN BLEJNAR care refuza sa-si plateasca IMPOZITUL catre STAT pentru PALATUL care la administrat cu CHES....iar ROMANIA se ZBATE in saracie...
Iar acest sef al fiscului din Romania mai gestioneaza BANUL CETATEANULUI ROMAN - ne mai intrebam de ce suntem in CRIZA....
EI TRAIESC BINE iar POPORUL ROMAN CONDAMNAT la MOARTE...

Romania iese din recesiune, in mai trebuiau sa apara cifrele oficiale UE

Doua trimestre in plus inseamna international, iesit din recesiune. Ca bolo nu-s economisti se stie.
De ce nu pleaca niciodata la pascut, sa manance, sa faca cumparaturi, lectii cu copiii...este foarte clar...

FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE!DESI ATI ANTICIPAT SI ATI DORIT SA PREVENITI SPECULATIILE SI BARFELE,CAPETELE DE BOSTAN USL-ISTE,ELE AU INCEPUT DIN SECUNDA 1 DUPA CONFERINTA DE PRESA!

CEJIGODII!SA AVEM UN PRESEDINTE COINTERESAT DE MERSUL

TARII,DE ROMANI,UN OM MODEST,ONEST SI AGREABIL,APROPIAT

DE NATIE SI SA IL CRITICI PE NERUMEGATE,INSEAMNA

TEMBELISM UTOPIC SOCIAL-LIBERAL!

ADICA FMI ANUNTA CA ROMANIA SI-A FACUT IN MARE

TEMELE,IARBULANGII DIN SPATIUL ...DUNARII DE JOS VOMITA!

BLEAH...SI EU!

@Kiatra-Neamt

- domne , pai tot la intact ne trimiti ???

Daca INIMA intr-un corp nu functioneaza = acel corp va decda

Daca avem un MAFIOT la FISC este normal ca si STATUL ROMAN a devenit UN STAT MAFIOT.
Nici BESESCU nu se poate atinge de SORIN BLEJNAR - pentru ca va SUFLA toata CARACATITA CARE DISTRUGE ROMANIA..... sa nu uitam ca vamesii au fost eliberati si vor iesi basma curata cu aceasta COALITIE INTERLOPA POLITICA.

Basescu minte cum respira.

Raul e efemer.

Rezultatul bilantului intre ceea ce spun ei, ei doar repeta: Se va ciocni si o cupa de sampanie si se va musca un piscot pentru acesta reusita exceptionala a regimului Basescu.


Fostul propagandist al UASCR face afaceri si cu fierul vechi din desfiintarea a 1400 km de cale ferata. Are experienta.

Fostul reprezentant al statului, partidului si securitatii comuniste la Anvers


Fostul coleg de partid si subordonat al lui Ion Iliescu in 1990, Traian Basescu da lectii de econometrie si de autocomunism.Nesimtirea minte cum respira, fiindca vrea sa tina populatia in lesa, s-o aiba captiva si s-o determine sa stea acas la vot.

Propaganda puterii – este egal minciuna, intimidare si mita.

Daca era alt presedinte si Nastase sau Tariceanu ramanea premier, nu se facea imprumutul de la FMI si nu se ruina tara.

Se aplicau masurile anticriza pe care Tariceanu le-a anuntat inca din toamna lui 2008. Bush l-a felicitat atunci.

E o prostie sa schimbi ceea ce merge bine. La fel cum e o prostie sa nu schimbi ceea ce merge rau.

Intoxicarea induce in primul rand o lipsa de incredere a romanului in el insusi.

Istoria care se uita are toate sansele sa se repete !

 

Astept ALTERNATIVA !

USL - Un guvern de ELITA !


Populistul Basescu, omul inutil
Populistii PDL/UDMR, dusmanii poporului

USL - Propria gandire
USL - Propriul program
USL - Propria viziune
USL - Propria structura de idei

USL - O organizatie de profesionisti !

Atunci cand vedem un munte de gunoi in 2012, nu e nevoie sa ne bagam nasul in el. Nasul iti spune ca este gunoi, iar tu il ocolesti.

Basescus a castigat (fraudat) alegerile, dar a pierdut puterea.

Actualul acord cu FMI nu aduce nici relansare nici reforma si nici progres. Noul acord cu FMI va frina iesirea din criza prin incompetenta si lipsa de viziune a Guvernului primitiv.

Daca ne-am redresat asa de bine, de ce, oare, de ce continuam sa ne imprumutam ?

Continuarea reformelor inseamna inchiderea spitalelor si scolilor ineficiente.

Investitorii straini fug din Romania din cauza lui Basescu si Guvernul lui, cascadorii rasului.

Avem relatii externe primitive (in UE si in restul lumii) iar o tara in care Justitia nu mai functioneaza este o tara aflata in pragul anarhiei.


Problema cu Basescu e ca nu gandeste prea mult despre ceea ce vorbeste.


A distrus relatia cu Franta si Rusia. A amenintat Germania. A compromis intrarea in spatiul Schengen.


S-a umilit ridicol in relatia cu Statele Unite ale Americii si cu Marea Britanie, vorbind despre o axa care nu a existat decat in imaginatia sa.

Acum, in conditiile in care nu are un dialog echilibrat cu niciun partener occidental, s-a apucat sa distruga si relatia cu China !


Romania mai functioneaza doar pe datorie, ritmul in care se imprumuta de la inceputul anului fiind de 600 de euro/secunda – adica 52 milioane pe zi.

Sfarsitul libertatii cucerite in 1989.

Guvernul Nastase a lasat Romania pe + 8 Guvernul Tariceanu a lasat Romania pe + 8 ... Acum, Romania se afla pe - 8 (minus) sub Basescu si Guvernului, cascadorii rasului.

Opinie despre adevarul rostit de presedintele Basescu

Comisia Europeana, FMI, BM spun ca Romania se afla pe drumul ce bun datorita reformelor initiate de cabinetul Boc si presedinte Traian Basescu. Niste pierde vara de pe forumuri spun ca nu este adevarat ce spun niste specialisti. Pe cine sa credem???
Parerea mea este ca Traian Basescu are dreptate, Romania se afla pe drumul cel bun, insa reformele trebuie continuate, iesirea din recesiune nu este egal cu iesirea din criza. Criza economica este la nivel mondial nu doar in Romania.

Cum a devenit "reforma" un adevarat pericol pentru ea insasi ? Ne ameninta Basescu din 2004 incoace, ne ameninta Boc in fiecare zi, ne ameninta FMI de fiecare data cand ne mai da o transa de cash.

Dezinformarea zilei


Mult mai interesanta ar fi o dezbatere despre comportarea antisociala a Presedintelui Basescu.

De a se vedea daca este rezultatul factorului genetic...mediului securist...sau vointei sale proprii de a face rau poporului roman.

Trebuie vazut deasemenea factorul alcolismului asupra personalitatii sale de bataus de port.

Trebue dezbatut si modalitatile de constrangere a unui personaj care devine un pericol pentru societate si aliati din EU.


Basescu da bine la prosti :))) Imaginea spune mai mult decat o mie de cuvinte !

95 % din PDL sunt fara studii asa ca astia inghit tot.


In ceea ce priveste pericolul ca "reformatorii" sa se relaxeze si sa dea pomeni electorale din bani nostri, imprumutati de la FMI


Coma alcoolica Basescu :))) Solutii de O - Zero ! Idei de 0 - Zero ! Fapte de 0 - Zero ! Cultura de 0 - Zero ! Reforma de 0 - Zero !


Pentru romani, era evident, oricum, de multa vreme ca administratia Basescu lucreaza la dictarea FMI, nu pentru romani.


Pericolul de a merge la alegeri si de a-i zbura de la putere pe acesti cascadori ai rasului, e un fleac pentru noi.Astept ALTERNATIVA USL !

Sinceritatea individului, este tradata de zambetul sarcastic.

Ne priveste cu un ochi si gandeste: Ce teapa v-am tras ,lenesilor si betivilor.

News alert: Traian Basescu isi da demisia !

Epoca Prostiei s-a terminat, asistam doar la dezbaterea ei finala.

Basescu: autoritatea numarul 1 a statului roman, institutia, a incercat sa demonstreze lumii intregi ca e cea mai mare aflare in treaba din istoria Romaniei de la maimuta incoace si reuseste cu brio.


Basescu pare cocosat sub monstrul numit coruptie.

Timp de 7 ani, Basescu, ca persoana si ca institutie, s-a razboit cu oricine numai lui sa-i fie bine.

Din arsenalul artileriei grele a utilizat, acuzatiile de coruptie au constituit arma sa preferata.

Cu alte cuvinte, erau acuzatii vizand nu orice fel de coruptie, ci coruptia institutionalizata.

Cea mai periculoasa forma a acestui flagel. Nici nu e de mirare ca Igas este atat de simpatizat de presedintele de seminte Basescu: pe amandoi ii cheama Traian, nu prea s-au omorat cu scoala si, mai ales, au facut bani grei din bisnita, pe vremea fostului regim.

Culmea este ca acest fenomen a continuat si dupa instalarea la carma Palatului Victoria a presedintelui - jucator. Acum, vocea sa suna si mai strident. Traian Basescu lasa impresia ca se acuza pe sine de inalta coruptie.

@roxana

Da-ne si noua un argument la ce-a zis seful tau."Se pare ca am iesit din recesiune". Parintilor mei li s-auredus veniturile, iar azi cumpara acelasi produs mai scump decit il cumparau acum doi ani. 0,1% crestere la sfirsitul ultimului trimestru din 2010, pentru care Eurostat are dubii, s-a facut din pix. Cu minciunile portocalii nu mai puteti prosti lumea!

Basescu a adus tarii grave prejudicii, nu numai de imagine, ci si economice, politice si diplomatice.

Toata lumea isi da seama ca democratia nu functioneaza in Romania, exercitiul parlamentar este o mascarada care nu mai pacaleste nici pe cei neavizati, coruptia extinsa la toate nivelurile face imposibila functionarea cat de cat eficienta a statului si a economiei "albe", iar economia "subterana", nefiscalizata si mafiota PDL depaseste cu mult 50% din PIB.

VAI DRAGII MOSULUI,CESCARBESUNTETI!SA SPUI LA ALB NEGRU SI VICE...INSEAMNA CA NU NUMAI RETINA ESTE DE VINA DAR SI IMAGINEA PERCEPUTA IN OCCIPITALUL VOSTRU ESTE VIRTUALA SI RASTURANATA!

AMARATILOR!

MA UIT LA ROMANELE POLITISTE ALE LUI ETC,LA BORANDAUL

VARSAT DE KIATRA,LA INCERCARILE CATELUSULUI UN

CETATEAN,CARE INCEARCA SA SE BAGE IN FATA,LA IANCUC59

CARE ARE CRAPATA RANZA DE NECAZ,PARCA IMI VINE SA VA

PLANG DE MILA,CACI ASTAZI AM VAZUT UN

PRESEDINTE,ADEVARAT BARBAT DE STAT,UN OM CU PRESTANTA

DAR SI AGREABIL,SIGUR PE EL SI IN TEMA CU TOT CE MISCA

IN TARA ASTA,UN OM SPIRITUAL,MODEST SI CINSTIT,UN

POLITICIAN DIRECT SI INTRANSIGENT CU HOTIA SI

DEZORDINEA,CARE ISI IUBESTE GLIA SI COMPATRIOTII,PE CARE

COMUNISTII DE IERI SI DE ASTAZI IL HULESC,DOAR PENTRU CA

ACCELEREAZA REFORMELE CARE II VOR LASA FARA...OBIECTUL

MUNCII PE MAFIOTII CARE DUPA 89 AU FURAT TOT CE SE PUTEA

FURA SI AU INVENTAT FIRME SI BANCI CAPUSA!

MIZERII DE OAMENI,CARE NUMAI ROMANI NU POT FI NUMITI!

FELICITARI DL BASESCU!

Sunteti de departe cel mai vizionar politician din lume. "ne propunem un obiectiv prudent, o crestere economica de 3,5%, revizuire de la 4,5%". - analiza dumneavostra arata dificultatea pe care o are UE si eforturile dumneavoastra de a salva Grecia, Irlanda, {Portugalia, Spania si Italai de la faliment. Dumneavoastra suntei singurul politician care poate salva aceste tari. Duceti-va misiunea la bun sfarsit domnule presedinte. Poporul roman impreuna cu toti europeni de buna credinta va doresc mult succes!

Ei sunt marii boieri, baronii economiei romanesti", i-a calificat Basescu pe managerii firmelor de stat

Felicitari dl Presedinte! - nu va lasati intimidati de tradatorii de neam si tara din USL care au instalat toti directorii din companiile de stat in scopul de a le vinde la rusi. Ciuruiti-i dl presedinte!

Stiu ca se fac achizitii de clante pentru clientela politica

Felicitari dl Basescu! - dumneavoastra ati observat cum uslasii folosesc tot felul de tertipuri ca sa fure din banii publici - au inceput sa fure si clantele acum - numai arestarea lor va putea duce la o intrare in normal

Fondurile sunt deficitare, aducem bani de acasa si la pensii, si la salarii, si la somaj".

Felicitari dl presedinte. Sa vedem de unde aduc uslasii bani. Dl Boc aspus foarte clar prioritatile guvernarii domniei sale si ele trebuie urmate neabatut

INJURATURILE URLATE DE ZI CU ZI

Este clar ca disperarea cu care isi petrec ore in sir latrasii de serviciu ai USL denota fpatul ca sunt la ordin. Nu mai au zi, nu mai au noapte.Desigur stiu ca isi pot pierde toate privilegiile si caracterul gaunos si plin de peticite le va fi dezvaluit in vazul lumii. Deocamdata se simt la adapostul unor avataruri din spatiul virtual... De acolo latra injuraturi si isi apara stapanii de dupa gard. Dar romanii stiu ca:

NIMIC NU POATE FI MAI RAU DECAT PSD, PC, PNL, PRM SI CORUL DE GODACI SUIERTAORI CARE II SUSTINE. TOTI ACESTIA FORMEAZA ACUM IMPREUNA, IN USL ESENTA RAULUI CE S-A ABATUT ASUPRA ROMANIEI IN 1989! DE EI TREBUIE SA SCAPAM INTAI! TIMPUL ACELA SE APROPIE!

@Kiatra

Plangaciosule iar dai fuga la mamica, cerand sa te apere? Ca nu ai argumente este vadit. Ca esti slab in argumentatie este si mai vadit. Ca esti aservit anti-romanismului este si mai vadit. Te-ai plans tu si pentru ca ti-am demolat comentariile folosind expresia "incantatoare ignoranta", semn ca te-a durut... ce sa mai zic?!!

INCANTATOARE SI PUERILA LIMITARE INTELECTUALA!!! :))

@ETC

USL este alternativa ce ne-o oferi?!! Crezi cam uitat *** din decembrie 1989, bastoanele minerilor si nu stim biografiile liderilor PSD, PC, PNL, PRM?!!

Tu, ai gandit ca este o gluma buna nu?!! CA serios nu puteai sa vorbesti... Am putea crede ca te-ai smintit de tot...

Ma distreaza cind vad cum isi incep portocalii comentariile!

Astia se aduna, unii isi mai ataseaza si cite o cucuvea la avatar, si incep in cor: Sa traiti tovarase, mult iubite si stimate presedinte ori premier. Ne-ati dar ordin sa fim portocalii, iar de dragul dvs. ne-am mincat noi, portocalii, intre noi si va promitem ca demiine si ploaia va fi oranl.
Baieti, cam multa slugarnicie. Si asta imi aduce aminte de apucaturile cizmarului.

 

Basescu e in criza? nu cred...doar Eba cistiga bine ca europarlamentar desi e analfabeta ca si Udrinela...

Basescu-Boc=cuplu de securisti care ne-au vindut tara la FMI!!!....analfabetii care ne conduc nici macar nu vorbesc bine o limba straina...dar stiu sa fure banul public!

Recesiunea basesciana abureala hotului dovedit.

RECESIUNE:diminuare temporară a activității economice dintr-o tară, mai puțin gravă decat depresiunea sau criza.
CRIZA:Fază primejdioasă si hotăratoare in viața socială, constand intr-o manifestare violentă a contradictiilor economice, politice și sociale.De guvern perioadă cand un guvern a demisionat iar altul incă nu este format.Manifestare a unor dificultăți (economice, politice, sociale etc.); perioadă de tensiune, de tulburare, de incercări (adesea decisive) care se manifestă in societate.Lipsă acută (de mărfuri, de timp, de forță de muncă.
Din definitie rezulta ca noi am fost si suntem in CRIZA permanenta,iar recesiunea nu este decat o gaselnita de nuanta pentru fraeri in contextul Romania.Daca recesiunea se datoreaza unor factori nu intotdeauna posibil de anticipat de guverne fiind mai mult un slab menegment guvernamental,atunci CRIZA este un corolar a incapacitatii politice si coruptiei puterii politice ce prin guvernul incapabil si corupt spoliaza tara de de tot ce are mai bun in folosul lor,condamnand poporul la crunta saracie.

SPRE STIINTA PROPAGANDISTEI PDL-iste ROXANA IASI,

Romania ocupoata de complicele la terorism international Basescu Traian si "governata de mafia PDL-UDREA BASESCU BOC, se mentine in randul tarilor cu risc de infometare din lume.In Europa Romania securista a lui Basescu Traian este unioca tara cu risc de infometare.

"Ţara noastră importă mancare de peste 1 miliard de euro anual, iar romanii sunt inclusi la categoria "venituri foarte mici", intr-o companie selectă formată din vietnamezi, bengalezi si nigerieni.Un nou galop multinual al preturilor la alimente este aproape inevitabil, iar romanii ar avea foarte mult de suferit de pe urma scumpirii mancării. In fapt, potrivit unui raport al japonezilor de la Nomura, tara noastră este cea mai expusă din Europa si printre cele mai expuse din lume la o eventuală crestere generalizată a preturilor. Importurile substantiale de mancare (aproximativ 1,1% din Produsul Intern Brut sau peste 1,3 miliarde de euro), veniturile reduse si ponderea imensă a cheltuielilor alimentare in totalul consumului (aproape 50%) plasează Romania pe locul 12 in lume in privinta riscurilor generate de cresterea preturilor la produse de bază. Inaintea noastră regăsim mai ales tări foarte sărace, cum ar fi Bangladesh, Nigeria, Algeria sau Sudan, cu o singură exceptie, Hong-Kong, aflată in top din cauza importurilor foarte mari.
Mancăm jumătate din salariu si asta ne poate costa
Două treimi din romani muncesc ca să subziste

Un raport al Institutului de Cercetare a Calitătii Vietii contine, in sine, si explicatia pentru care Romania ocupă un loc fruntas in privinta riscurilor generate de pretul alimentelor. Potrivit raportului citat, aproape două treimi din familiile din Romania (65%) directionează intregul venit lunar către produse de bază. Mai mult, 31% din gospodării nu reusesc nici măcar să acopere strictul necesar cu salariile pe o lună, in timp ce doar 19% reusesc să mai cumpere si altceva decat produse de bază.

31% din gospodării trăiesc sub pragul sărăciei."

http://ziarero.antena3.ro/1290460253-Romania_in_topul_tarilor_cu_risc_de_infometare

Roxana Iasi mie imi este rusine ca tu esti ieseanca, ma rog UNA cu opincile lasate la bariera orasului Iasi.

ACORDUL MAFIOTILOR F.M.I. cu GRUPAREA INTERLOPA POLITICA din actuala COALITIE = CRIMA ORGANIZATA

De cand vine MAFIOTII de la F.M.I. sa spuna printr-un document cate persoane sa fie internate in SPITAL ??
Este CRIMA ORGANIZATA sa vi sa dai ordin si sa reduci numarul de INTERNARI.
PROGRAMUL de DISTRUGERA ROMANIEI va continua :
In EPOCA SECURISTA INTERLOPA -SCLAVA era de asteptat un GUVERN TRADATOR de NEAM
" GUVERNUL BESESCU - BOC - ARE TALENT "
Nici un GUVERN post-decembrist nu a mai avut un asa TALENT la :

DICTATURA = cu acte normative
SCLAVIE = cu acte normative
TRADARE de TARA = cu acte normative
ATROCITATII = cu acte normative
GENOCIDUL = cu acte normative -"inchiderea spitalelor " in special.
CRIMA ORGANIZATA = cu acte normative.

Nu se mai autosesizeaza PARCHETUL ???

"FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei "

“Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea Romaniei"
“Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri in lume tragediile celor care trăiesc in aceste vremuri amare nu sunt atat de mari, atat de intense asa cum sunt cele din Romania si parcă nicăieri in lume guvernantii nu si-au intors fata de la popor, asa cum au făcut-o cei care conduc astăzi Romania.
De sase ani de zile, Presedintele Romaniei spune poporului cat de răi, de meschini, de lipsiti de profesionalism sunt medicii, magistratii, profesorii. In ultimul an, vocea lui Băsescu a fost dublată de cea a lui Boc care explică poporului ce pensii nesimtite au pensionarii acestei tări…In ultima vreme, Băsescu, Boc, deontologii PDL ne spun cat de incompetent este acest popor si cat de rău a fost croit sistemul acestei tări pe care ei, intr-o formă sau alta, o conduc de sase luni de zile", a arătat deputatul Nica. Acesta crede că in ultima lună, discursul guvernantilor PDL la adresa poporului a devenit din ce in ce mai virulent, din ce in ce mai critic si, din ce in ce mai tragic, pentru fiecare roman in parte.
“Pentru că propaganda avea nevoie să functioneze, pentru ca romanul să mai inghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL a fost inventată si motivatia perfectă: FMI! Din punctul meu de vedere, PDL este doar la inceputul singurului plan pe care acest partid il poate pune in practică, respectiv distrugerea Romaniei. ..................

mai multe pe :
http://wikileaks-ro.blogspot.com/2010/12/fmi-si-planul-pentru-distrugerea.html


Harta INTERLOPILOR POLITICI :

http://www.ziare.com/victor-ponta/psd/mircea-toader-refuzat-la-antena3-gadea-cine-e-toader-sa-sune-boc-1088448

Chiatra Neamt

Acordul Romaniei cu FMI prevede in primul rind accesul la capital ieftin (dobinzile FMI sint cu mult sub pragul celor oferite pe piata de capital).

In privinta "presiunilor" asupra acelerarii reformelor putem doar sa ne bucuram.

Qui Bono, argatii ziare com NU au habar de finante

ei sunt pusi aici, pentru 2 beri pe zi, sa latre. atat. lasa-i in durerea lor, poti dialoga cu orice om de pe strada, dar nu cu tonomatele ziare com. tonomate si dialog...hi-hi, nu merge!

@Kiatra-Neamt

- lasa-ne domne cu wikileaks-ro.blogspot.com !!!

Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea Romaniei. Datoria reala a Romaniei: 140 miliarde de Euro !

Nimeni nu mai accepta ca aceasta tara sa fie la cheremul coruptilor, nesimtitilor, incompetentilor, repetentilor, delicventilor ...Statul lui Basescu are grija de clientela portocalie, dar nu mai "poate" sa aiba grija si de restul populatiei.

Doctrina lui Basescu "statul suntem noi". De 7 ani blazare, dezamagire, saracie, dezbinare, haos, izolare...


La vorbe, critici, pareri goale si fapte proaste suntem campioni mondiali !

Sarmul malefic da bine la mintile slabe.

A ajuns tara sa fie ocupata de prosti, betivi, repetenti, delicventi, nesimtiti, corupti, manelisti si prostituate. Diferenta unui purtator de cuvant si a unui purtator de fapte la TV.

Basescu: Idei de 0 :)))

PD-ul isi pastreaza in continuare sigla, trandafirul socialist.

USL este o platforma politica de unificare nationala, cu obiective compatibile atat cu valorile stangii (egalitate de sanse, solidaritate, justitie sociala, echilibru social) cat si cu valorile dreptei (drepturi si libertati individuale, piata si initiative libere, proprietate privata, descentralizare, rolul social al elitelor si valorilor spirituale).

CE ASCUNDE TRAIAN BASESCU ROMANILOR PRIN DECLARATII FARA ACOPERIRE IN REALITATEA ROMANEASCA?BASESCU TRAIAN ASCUNDE MAREA NATIONALIZARE A PROPRIETATII PRIVATE,

Aceasta urmeaza dupa ce prin masuri de austeritate draconice ,ilegale si fara sustinere juridica si socio-economica ,romanii au ajuns sa nu-si mai poata plati creditele ipotecare la banci.Vor pierde si casa,ca unica locuinta ,dar si banii investiti pana la data nationalizatii PDL-ist BASISTE.

Deoarece transformarea securist-comunistilor in capitalisti a esuat prin coruptia PDL-ista de necontrolat din tara,Basescu Traian intoarce macazul spre cel mai crunt si criminal comunismo-stalinism romanesc.

Pentru aceasta noua ticalosie PDL-Basescu Traian,deputatii PDL vor sa-i transforme pe executorii bancari, in executori judecatoresti, fara examen! (la PDL se poarta deja tinichigii si ospatarii ministri )

In fapt este vorba despre un proiect "... de lege initiat de trei deputati de la PD-L si PSD ii va feri pe cei care au luat credite de la banci de insistentele, de multe ori nelegale, ale firmelor de recuperare sau a executorilor bancari, zic initiatorii. Unul dintre acestia, deputatul de Cluj, Daniel Buda din PD-L, presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, a sustinut din 2010 incoace, ca prin legea pe care a initiat-o meseria de executor bancar va disparea, iar cei care ocupa aceste functii vor putea ocupa functiile de executori judecatoresti. "Este o lege menita sa unifice cele doua profesii, cea de executor judecatoresc si cea de executor bancar. Suntem singura tara din toata lumea in care bancile isi pot urmari datornicii prin intermediul propriilor angajati, adica executorii bancari. Acestia nu pot fi impartiali deoarece sunt platiti de banca", a explicat Daniel Buda. Adevar grait-a PDL-istul Buda, dar este bine oare ca ei sa nu fie supusi unu examen sau concurs? Nu este acesta un demers prin care se creaza o absorbtie de personal nu tcmai pregatit pentru o asemenea specialitate?Puterea publica, delegata bancilor.

Executorii judecatoresti se opun proiectului de lege, care risca sa instaureze o dictatur a bancilor.
In mod firesc, reculul va exista pentru ca UNEJR - Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania, prezidata de Marius Crafcenco (foto) nu va accepta sub nici o forma o astfel de "adoptie" haotica.

Conform proiectului de lege care continua sa fie dezbatut pentru aprobare la Parlament peste cateva zile, executorii bancari cu o vechime de cel putin 2 ani in aceasta activitate "vor fi numiti la cerere in functia de executori judecatoresti, prin Ordin al Ministrului Justitiei. ..."


http://www.luju.ro/institutii/executori/puterea-pregateste-marea-nationalizare-deputatii-pdl-vor-sa-i-transforme-pe-executorii-bancari-in-executori-judecatoresti-fara-examen

UNICA SOLUTIE A SALVARII TARII ESTE:

1.DIZOLVAREA IMEDIATA CONFORM LEGII 13/2003 a PDL-ului mafiot si corupt;dovezi sunt cu miile,inclusiv spionajul economic al gruparii UDREA COCOS-BASESCU musamalizat de ICCJ in dosarul ALRO,

2.SUSPENDAREA LUI BASESCU TRAIAN cel care cu intentie si rea vointa isi depaseste atributiile constituionale.

 

@Stan

Fii sigur ca toti romanii vor sa iesim din criza si recesiune, dar nu vrem ca doar portocalii sa iasa din asa ceva, ca vedem, au iesit. Au iesit pe banii nostrii mintindu-ne ca ne va fi mai bine. Am ajuns sa-i compar cu S. O. Vintu, care proceda la fel. Nu va doresc decit sa-l urmati. Pupaturile intre voi vor fi transmise live!

mai cetatene europeid, era mai bine sa nu umble la pensiile nesimtite si la salarii si apoi sa declare suspendarea platilor pensiilor si salariilor?

Asa, de bine de rau s-au platit si tara s-a mentinut pe linia de plutire. Romania NU este locomotiva economica a lumii, este doar un vagon mai la coada, asa ca nu poate iesi din criza fara ca sa iasa intai cei mai dezvoltati economic. Tot ce poate face este sa reduca efectele crizei si sa evite colapsul economic.

priviti-ii fata, buhaita si schimonosita de alcool,

....un asemena individ mai prezinta garantii sa fie presedintele Romaniei!Americanii i-au indentificat toate vulnerabilitatile, multe, inclusiv ca este concubinul unei proastituate ce a fost adusa ilegal si imoral in politica romaneasca.

Vad ca ai luat deja viteza . Ai si deraiat , dar ce mai conteaza .

E clar de-acuma .
PDL va conduce in continuare .
Si va trece la reforma dure , se aude ca vor ramane bugetari maxim 350.000 . Restul afara !
Si pensionarii militari si securisti or sa aiba probleme .

GHILOTINA SE ANTEPRONUNTA ALEGERILOR DIN 2012?

citat:

"E clar de-acuma .
PDL va conduce in continuare ."

ASADAR DEGEABA VOR MAI MERGE ROMANII LA VOT PDL-ul va falsifica si fura voturile romanilor pentru a ramane la osul puterii.
Este vremea decontarilor.Si ceausescu nicolae se credea vesnic la putere in Romania si a sfarsit cu spatele la un zid.

In memoriam, cum fura PDL-ul alegerile:

"Masinăria PDL de fraudare a alegerilor a folosit toate mecanismele posibile: Politie, Jandarmerie, SRI, SIE, Prefecturi, servicii deconcentrate si agenti economici de stat. Si, nu in ultimul rind, ambasade străine. In campania prezidentială, Traian Băsescu a folosit Centrul SECI si proiectul militar MONSAT pentru a-si vedea visul cu ochii.Achizitionarea si instalarea echipamentelor speciale pentru reteaua MONSAT s-au făcut si cu sprijinul National Security Agency (NSA). Actul de nastere a sistemului MONSAT este Hotărirea 045/2005 a CSAT. Reteaua de sateliti MONSAT de joasă altitudine, la care SRI si SIE au acces, nu e lansată de Statul Roman, ci de SUA, in colaborare cu o serie de tări europene. Romania "inchiriază“ accesul la acesti sateliti, pe baza unor intelegeri intre Serviciile Secrete ale tărilor NATO. Ei sint folositi pentru pedepsirea dizidentilor, in mod ilegal, prin urmărirea, monitorizarea si hărtuirea sau tortura aplicată persoanei vizate.Reteaua de sute de sateliti care acoperă Europa nu numai că receptează, dar e capabilă să si transmită, in mod egal. Dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, au posibilitatea de a urmări o persoană, după caracteristicile biometrice, oriunde pe pămint si, mai mult de atit, de a vedea omul prin acoperisurile clădirilor in care se află acesta. Cu ajutorul agentului special secret al DEA, din zona Balcani (Drug Enforcement Administration), Harry Giknavorian, Traian Băsescu are acces direct la Centrul SECI.(..)

In 2009, am asistat la o fraudă prefabricată, cu CNP-uri inventate, cu voturi ale mortilor, cu semnături in fals, cu Procese Verbale falsificate, cu rezultate inversate, cu mită in sediile electorale si un proces electoral dirijat. Agentii STS, SRI si SIE ai lui Băsescu, ajutati de americani si de agentii SISROM din afara tării, au cumpărat, au furat si dirijat sute de mii de voturi, pentru ca rezultatele să corespundă cu cele din softul comandat de Traian Băsescu, cu 4 minute inainte de exit-poll-uri, live, in fata natiunii. Autoritatea Electorală Permanentă, din obedientă fată de stăpin, a musamalizat informatia că au fost aproape 14.000 de votanti multipli, sau că au existat numeroase Procese Verbale măsluite, cu rezultate inversate in favoarea lui Traian Băsescu.

http://www.romanialeaks.org/2011/04/dezvaluiri-cum-se-fura-alegerile-in.html

Turceni si Rovinari, la Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Oltchim, Posta Romana si multe altele.

Este un adevar ca cele mentionate inghit multe zeci,sute, de milioane de euro din banii nostrii practic si de mai mult timp trebuia actionat cu fermitate pentru restructurari.
Un exemplu Posta Romana.Sunt sate cu 100-1500 case care au un oficiu postal deservit de 8-12 insi care se calca pe picioare si care i-si iau liber cu randul zile intregi.Asa zisul sef are langa el angajata si sotia si copii.Nu mai zic de faptul ca toti beneficiaza de telefon mobil cu convorbiri nelimitate totul platit de ;posta;

@ulivia

- da la antonescu te uiti cu aceeasi atentie "proletara" ?

Pai asa cum va exprimati , alta cale nu e . Cine sa voteze niste USL care habar nu au pe ce lume traiesc !?? Voi intelegeti ce spun ? Bune jue frate di rumania tsi asti hora di tuts remanji.

Li am sh'mini asti centiclu ma nu pot scot sbuarili. va ni dai? sh'esti gini


"Ia bagã-ts moi stulia tini
Yinu-nj featã dupã mini
Aidi tanina moi ninanina
Vruta li dadi moi tsi-nj ti avea
Ai vruta li dadi moi atsea mushata
Percea ta moi nikiptinatã
Ocljiu a tãu moi masinã laie
Ti luai featã moi pi sivdaie
Aidi tanina moi ninanina
Vruta li dadi moi tsi-nj ti avea
Ai vruta li dadi moi atsea mushata
Percea ta moi nikiptinatã "

Ce zice Basescu e de neinteles pt voi .
Iac'asa .

Ce nu pricepi Bumule ?

Presedintele Prim ministru , a zis : Dupa noi potopul ! Numai ca ei nu se retrag in munti , pentru ca i-au golasit partenerii lor , de la guvernare, ci in insule exotice , unde o sa-i rezolve tzunamiurile ! sper .

zici tu ca ceilalti sunt mai performanti ? dar cum ramane cu astia care au votat cu Basescu ? intreb si eu asa ! Iliescu cand l-am contestat a pus minerii pe noi !

------------

 

a pus minerii pe noi si tot degeaba...

tot aiurea se voteaza,tot ii mai suportam p-astia...

IMNUL P.D.L.

PUSCA si CUREAUA LATA
P.D.L. ati fost odata

PUSCA si CUREAUA LATA
PUSCARIA va asteapta

EROUL FALAU
O sa fie ZEU.
IAR SA FIE BINE
BERCEA MONDIALU
SOTUL lui BaSESCU MARINARU

PENTRU GORILA PDL-ista COB,

In primul rand nu suntem USL-si desi ne-am dori sa fim instruiti ca luptatori antiterorismul international al lui BASESCU TRAIAN si sa scapam tara de un criminal ordinar ca hhhhaba-se si complicii lui PDL-UDREA BOC(COB).
In al doilea rand toate comentariile noasttre SUNT ARGUMENTATE cu exemplificari din actele oficiale emise chiar de PDL ,din faptele savarsite la VEDERE CHIAR DE BASESCU TRAIAN SI PDL; cu dezastru socio-economic din n tara care este sinonim crimelor impotriva umanitatii.

In mintea ta de gorila securista PDL-ista,COB, dreptul la libera exprimare, drept universal, uman este "mancar kkat"?

Pai tocmai aceasta exprimare care iti apartine va arata a fi , voi PDL-istii, calaii Romaniei si un real pericol pentru umanitate.Mai devreme sau mai tarziu veti plati just pentru toate crimele savatsiote in Romania.

NU IL BAGA IN SEAMA PE FORUMISTUL COBe!!!!

El este doar un biet militian comunist din judetul Bihor,care a fost sluga credincioasa a prim-secretarului de Bihor!!!
Dar ceea ce este mai rau,avea un dar aparte de a scrie rapoarte informative despre toata lumea,neamuri,prieteni,nu conta!!!
Asa ca te rog sa ii intelegi frustarea!!!

Stiam

O sa treaca inca fo 3-4 ani .... daca va fi numai atat si daca nu apare altceva .

Se vand apartamente de 3-4 cam cu 15.000 euroi ......

 

ghilotina, eu locuiesc mai in vest decat altii si pot spune ca daca vand un apartament cu 2 camere in oras, cu banii respectivi un cumpar o vila cu piscina

De ce e asa diferenta? Pt ca in Ungaria nu sunt moguli care sa arunce cu bani si sa creasca artificial pretul pietei.
Legat de articol, raman la ideea ca iesirea din recesiune e un fapt obiectiv, cuantificabil, si nu unul subiectiv, la-ndemana POSTACILOR de partid/platiti - se stiu ei care sunt si cele le doresc eu din inima ;-) .

Corect Feher, eu am platit 36.000 euroi doar ca avans pentru un apartament de 4 camere si doua locuri de garaj

In total va costa 173.000 de Euroi, o adevarata avere. Cu asta iti faci in Romania o vila cu etaj.

STAN NE ANUNTA CA SE CASTIGA BINE DIN PROXINETISM SI PROSTITUTIE,

..sau pentru ca este un lingau ,sau concubina PDL-ista.Iata cine are bani cu traita in Romania ,doar asasinii PDL-isti....

si nici terenurile nu prea mai merg

deci Gigi al tau o sa saraceasca si mai rau.

Traian Basescu ne anunta ca am iesit din recesiune, nu din criza

http://www.youtube.com/watch?v=RzkmizbkNsM&feature=related


un mascarici de presedinte!!!

 

Pt tine probabil ca inseamna ceva .

Pentru noi , nu .

Presedintele Basescu are dreptate .
Guvernoiu BOC trebuie sa continuie , sa taie si mai mult ....

Pune-ti capul la ghilotina si te ajuta Boc sa declanseze mecanismul! Sa nu uiti sa-ti pui un fes portocaliu, ca al lui Boc!

.

pentru Ghilotina !

declar aici pentru toti postacii, ca am facut o pasiune portocalie ( observi ca numai tie si cealaltei frumuseti pe nume Adevar va dau atentie) cand vad ca faci comentarii paralele cu realitatea din tara. cand zice carmaciul suprem ca managerii au fost numiti politic, iti readuc aminte ca el este marele presedinte jucator care numeste tot ce misca, de la prim ministru la membrii camarilei inclusiv managerii. asa ca ciocu' mic si joc de glezne.
sunteti niste looseri !
Rusine Dinu Patriciu si pixelul albastru !

Traiane , sh'esti gini . Ia zi , care este "realitatea" din tara , aia pe care o vezi matale ?

Pove putin .
Sa ni luminezi vederea si mintea .

pe cine mai intereseaza ce zice asta,cine-l mai crede???

nici macar ala cu fatza de alcoolic buhait pe care-l vede presedintele in oglinda in fiecare dimineata....

 

am auzit si eu discursul lui Basescu si mi s-a parut de bun simt

Astept sa vad POSTACII de partid/platiti ce vor mai comenta din invidie si cu rautate.
P.S. Vedeti ca iesirea din recesiune este un fapt obiectiv, si nu unul subiectiv. Chiar daca voi, POSTACII de partid/platiti, refuzati sa recunoasteti realitatea nu face nimic, realitatea exista si fara recunoasterea voastra (n-aveti ce face). :-))

 

Domnle Dr. Felix

Sincer sa fiu eu ma bucur sa aud din gura dlui Basescu ca este inclinat sa renunte la politica "perlelor" coroanei in favoarea valoriilor liberale si a economiei libere de piata (i.e descentralizarea si liberalizarea pietei energetice, privatizarea intreprinderilor de stat).

ai perfecta dreptate

Nu uita ca PDL isi revendica titlul de partid de dreapta de cand antenescu a "bagat" PNL-ul in ceata alaturi de psd si voiculescu.

Domnule Felix, Faptele vorbesc!

Nu cu mult timp in urma domnul Basescu sustinea ca nu este un partizan al privatizarii Romgaz, Transgaz si Transelectrica. Mentorul lui (Prof Isarescu) iesise si el pe ecrane, sa afirme ca privatizarea acestor intrepriinderi "de stat“ ar fi greu de asumat politic.

Nu stiu unde a abosolvit Prof Isarescu, dar am sesizat ca el are mereu probleme cu bancile straine, cu firmele straine din sectorul energetic (de exemplu nu cu mult timp in urma insinua ca mecanismul fixarii pretului la benzina in Romania ar fi intransparent, samd). Din cand in cand mai arunca si cate o pastila ca el apara Romania de atacurile speculantilor straini ;) Ce parere aveti despre tov. Adrian Vasilescu (consilierul dlui Prof Isarescu) care a debutat cu succes ca Editor sef la Scanteia Tineretului, la sfrsitul anilor '60.

Eu cred ca PDL va fi un partid liberal de drepata numai dupa ce va reusi sa scape de influenta fostilor membri PCR!


P.S.
am auzit ca PNL pregateste introducerea unui articol in constitutia partidului, prin care sa ingreuneze accesul fostilor peceristi la pozitii de conducere si administrare a partidului. Eu as fi bucurs sa vad astfel de reforme in rindurile tuturor partidelor mari, PDL, PNL, PSD. UDMRistii au facut deja acest pas important.

@Qui Bruno

Eu nu sunt de acord cu o treaba si anume Cu vanzarea resurselor naturale ale Romaniei cum sunt: petrolul, gazele, apele ,padurile, pamantul din proprietatea de stat. Acestea sunt ale intregului popor. Oricare institutie de stat nu este indreptatita la acest lucru. Statul are obligatia de a le proteja si administra corect.

 

amice, iarasi jignesti cand nu ai argumente?

S-au mai vazut morti si in UE si USA din cauza crizei mondiale. Daca nu vrei sa-ntelegi, nu conteaza; refuzul tau de a intelege realitatea nu schimba realitatea, daca poti sa-ntelegi asta.

Pai se auzea ceva de alte amputari salariale prin iunie. O data cu aplicarea lor iesim si din criza

Va foarte multumim

 

IN ANUL 2011 CARE ESTE PREELECTORAL IESIM DIN RECESIUNE !!!

Iar in anul 2012 care este an electoral iesim si din criza si se poate da drumul la biciclete si alte pomeni electorale sa il prostim pe roman sa ii mai voteze odata !!

 

si-o sa-i voteze

te mai mira ceva??? asa popor de masochisti,mai rar...

DE CE NU E IN PUSCARIE OMUL ASTA?!

SE DA PRESEDINTE! CUM A AJUNS ACOL?!
PRIN FRAUDA, COMPLICITATEA SISTEMULUI, SANTAJ MANIPULARE?!
E INCREDIBIL! OMUL ASTA E UN PERICOL LA ADRESA INTREGII UNIUNII EUROPENE FACAND POLITICA DE MASCARICI A AMERICII PRIN INTERMEDIUL FMI!
AIA SUNT IN FALIMENT, NE TRAG SI PE NOI PRIN POLITICILE HAOTICE!
AIA NU AU INVATZAMANT..FMI NE INVATZA CA NICI NOUA NU NE TREBUIE!
NU AU SISTEM DE SANATATE,....CICA NICI NOUA NU NE TREBUIE SPITALE, AVEM PREA MULTE,...ORICUM SHEFII SE TRATEAZA LA VIENA!
UN GUVERN FEDERAL CARE PAPA BANII DIN IMPOZITELE AMERICANILOR DE RAND! ...AIA NE TREBUIE SI NOUA, DATORII CAT MAI MARI LA FMI SI CHELTUELI ZERO DACA SE POATE!!!..
P.D.L.-ILOR DE CE NU SPUNETZI CE PREGATITZI CU TATUCUL VOSTRU PENTRU ROMANIA!?!?!
CA SA VA LINSEZZE LUMEA PE STRADA...

 

Intradevar... de ce?

Daca aveam o Justitie libera si impartiala Traian Basescu ar fi fost de multa vreme la inchisoare si nu la Cotroceni. Insa...
Asta spune mult despre ce se intampla in Romania.

conducatorii sunt la fel ca noi,votantii

daca noi am fi altfel,i-am schimba pe nenorocitii astia imediat dar nu suntem

@bobinstein

Si cu cine i-ai schimba? USL?!! Fii serios taica!

@Musatin

Daca aveam o justitie impartiala Ceausescu nu ar fi murit fara sa spuna ce vroiam sa aflam, Iliescu ar fi dat socoteala pentru multe evenimente din 1989 si de la mineriade. Radacina raului trebuia taiata, si tu te legi de lucratorii care o taie... Ma intreb doar retoric de ce, pentru ca stiu...

papy

Votam orice alt partid in afara de pdl un continuator al ideologiei comuniste. ceausiste.

@Musatin

Dar Adrian Nastase unde ctrebuia sa fie ? Presedintele Romaniei ?
Bizara opinie !

criza/recesiune!

m-am saturat de atitea anunturi;ba ca-i criza ,ba ca-i recesiune!de acum inainte sa ne anunte numai atunci cind vom putea sa traim bine!

 

Traiesti dupa cum muncesti .

Nu stiai ?

traiesc bine!

multumesc,stiam!traiesc bine pentru ca nu traiesc acolo!ceea ce iti doresc si tie!

Felicitari . Multumesc pt urari .

Voi face si eu la fel daca ma da afara din PDL .

tu vorbesti ?

stiu ca tu muncesti greu ca si ofiter acoperit, si in plus mai lustruiesti ( cuvantul ala cu lingus ) si la PDL.SA-TI FIE RUSINE CONSUMATOARE DE ETNOBOTANICE !

@trancanel

- atunci o sa-ti dai seama singur !!! sau nu !!!

nu

personal ,eu n-am de ce sa-mi dau seama pentru ca nu ma afecteaza.totusi,cind vreau sa ma informez "corect" ,intotdeauna ma bazez pe "statisticile" guvernului care sunt in totala "concordanta" cu eurostat(parca asa se cheama?).

Foarte interesant dl presedinte !

E cam a treia oara cand iesim din nou din recesiune , anul acesta. Probabil ca vom iesii din recesiune cand dna Udrea isi va platii imprumutul de la banca, ala de 3.000.000 de dolarii (daca eventual sunt bani curati si nu o metoda de spalarea banilor).

 

SI PINA LA ALEGERI MAI IESIM DE VREO 5 ORI

Si din recesiune si din criza !!!

Traian Basescu ne anunta ca am iesit din recesiune, nu din criza... amuzanta minciuna!

Oare... chiar am iesit din recesiune? Tovarase Basescu tehnic vorbind, desi in treacat fie spus habar nu ai cum vine chestia aia cu economia, Romania nu a iesit din recesiune iar criza de care vorbesti este in primul rand o criza de sistem inflamata de o conducere mafiota si incompetenta.
Atata timp cat te vei incapatana sa stai la Cotroceni si astfel sa mentii o guvernare incompetenta si mafiota, Romania nu are cum sa iasa din recesiune si nici cum sa depaseasca actuala criza.
Nu vreau sa-ti demontez "povestile" cu date si calcule exacte, nu e cazul si nici locul potrivit insa retine un lucru: situatia e atat de dramatica incat nu trebuie sa fii expert ca sa intelegi ca in Romania treburile merg din rau in mai rau...
Un singur lucru ar ajuta in acest moment: demisia ta din fruntea tarii si inlocuirea actualei guvernari cu una profesionista, de buna credinta. Oameni capabili sa scoata Romania la liman sunt, slava Domnului, ce ne lipseste in acest moment este vointa agresiva a maselor de a impune schimbarea ta si a guvernarii tale. Pentru asa ceva este nevoie din pacate de sange caci tu nu vrei sa intelegi sa te dai de buna voie la o parte... Nu esti rational si nici nu iubesti tara, poporul in fruntea caruia prin frauda te-ai cocotat.
Altuia mai vrednic locul tau il lasa...
Plecarea guvernarii Basescu-PDL din fruntea tarii ar transmite un semnal pozitiv in toate mediile de afaceri, economia romaneasca ar avea astfel sansa unor investitii serioase, Romania ar putea sa iasa din recesiune, din criza si ar putea relansa bunele relatii economice pe care le-a avut cu Rusia. Romania nu isi poate permite sa ignore sau sa provoace inutil o super-putere mai ales cand aceasta super-putere este in imediata noastra vecinatate. Asta nu inseamna ca trebuie diminuate relatiile cu tarile UE sau cu USA. Un singur exemplu: pe vremea impuscatului aveam peste 40 de combinate de prelucrarea lemnului care exportau cam 30% in Vest si 70% in Rusia. Pietele noastre traditionale din Rusia au fost ocupate dupa 1989 de Germania, Romania ducand mereu o politica de confruntare cu Rusia. Platim pentru gazul natural si petrolul rusesc un pret mult mai mare decat Germania, Ucraina, Basarabia, Tarile Baltice, Polonia, Ungaria, Bulgaria... Oare de ce nu putem fi in UE, NATO si in acelasi timp sa avem relatii economice si politice excelente cu Rusia? De ce tovarase Basescu singurul prieten de nadejde al Romaniei este Marea Neagra? De ce trebuie sa sufere un popor intreg pentru aberatiile si ticalosiile tale? Pe cine reprezinti dumneata, tovarase Traian Basescu? Esti tu presedintele Romaniei? Reprezinti tu oare dorintele poporului roman? Nu poti conduce la nesfarsit ignorand poporul roman!!!

 

Ati vazut?

Ce tehnic ne-o trage!Cum le-a tras-o francezilor la Rouen!Si cu marii baroni,boierii economiei romanesti.Pai ai cui sunt acestia,cel de la Termo Mintia al cui era?Nu la astia se face manareala cu banii de subventii din impozitele si taxele fraierilor?Va aduceti aminte ce zicea bossul de la Mintia?

mai don Base,..

acuma io zic ca ar fi cazul sa va hotaruiti care minciuna "ramine" ca la cite ati zis nici voi nu mai stiti cum e,..mincinosilor.

 

Bine ca FMI-ul e multumit!

Fraierii care cotizeaza nu conteaza!

 

@D ILIU si nu numai...

Nu cred ca intelegi care e treaba aici. "Fraierii" care cotizeaza, au facut-o si pana in 2004. Doar ca pana atunci, ei cotizau catre conturile celor de la PSD, adica a lui Iliescu, Nastase etc. Astfel s-au creat datorii foarte mari. Economia este un lucru delicat, e usor sa dai din gura cand nu ai calculele facute. Este normal sa multumesti pe cei de la FMI pentru ca altfel nu ar fi fost bani sa se plateasca minimul necesar pentru iesirea din recesiune, ceea ce ar fi avut consecinte foarte grave.
Sa zicem ca ar iesi opozitia la alegeri, ceea ce inseamna ca ar veni cu un nou plan ce presupune schimbari. Ei promit sa dea, dar cat pot sa dea fara sa destabilizeze economia? Schimbarea nu inseamna neaparat ceva bun.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor