Traian Basescu: Nu am datorii la Bruxelles, este o dezinformare ticaloasa (Video)

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 15:12
2951 citiri
Traian Basescu: Nu am datorii la Bruxelles, este o dezinformare ticaloasa (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca ideea care s-a vehiculat in ultima perioada, potrivit careia ar avea datorii fata de oficialii de la Bruxelles, reprezinta o "dezinformare ticaloasa".

Seful statului a tinut sa precizeze ca, in vara, cand a fost declansata procedura de suspendare a sa din functie, liderii occidentali s-au exprimat pentru statul de drept, nu pentru Traian Basescu.

"Mai vreau sa fac o mentiune. S-a vehiculat ca Traian Basescu are datorii la cei care l-au sustinut in vara. Este o dezinformare ticaloasa. Nu am nicio datorie fata de nimeni. Pentru ca nimeni nu l-a sustinut pe Traian Basescu.

A fost sustinut statul de drept, nu Traian Basescu, iar atacurile care au fost: blocarea CCR, suspendarea fara respectarea unor norme elementare, incercarile de modificare a Legii referendumului, au dat semnalele puternice ca Guvernul nu ar fi pregatit sa respecte statul de drept si Constitutia. Aceasta este explicatia pentru care lideri europeni au reactionat, nu pentru Traian Basescu", a afirmat seful statului.

Ponta: Basescu nu m-a lasat la Bruxelles pentru ca are de platit acolo datorii (Video)

Traian Basescu a mai spus ca, in 2007, nu a existat nicio reactie din partea liderilor occidentali pentru ca s-au respectat legile.

"La suspendarea din 2007 nu a fost nicio reactie, pentru ca s-au respectat procedurile si legile. Deci nu este adevarat ca Traian Basescu a fost aparat si are plati de facut. Si chiar daca as fi fost aparat tot nu as fi considerat ca am datorii. Singura mea obligatie e sa apar interesele Romaniei", a precizat Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, luni, pe presedintele Traian Basescu ca l-a impiedicat sa mearga la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca "are datorii de platit catre prietenii lui".

"Domnul Basescu are de ales: ori se bate pentru Romania, ori pentru scaunul lui. Asta are de ales joi. (...) De ce nu m-a lasat Basescu sa ma duc la Bruxelles? El are datorii de platit acolo. Nu se poate sa mearga Traian Basescu la Bruxelles si sa zica 'Nu ma intereseaza ca Romania nu mai primeste bani pentru coeziune, ma intereseaza sa nu ii supar eu pe cei care m-au ajutat in vara sa raman presedinte impotriva a 7,4 milioane de romani. In final, despre asta este vorba", a declarat Victor Ponta.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com