Traian Basescu nu doarme (Opinii)

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 18:27
3204 citiri
Traian Basescu nu doarme (Opinii)
Foto: Ziare.com

Pe timpurile comunismului biruitor, propagandistii noii puteri obisnuiau sa ne asigure, pe langa alte adevaruri peremptorii, ca asa-numitul dusman de clasa "nu doarme".

Cu alte cuvinte, ca inamicii noului regim, desi nu se manifesta pe fata, actioneaza in taina contra clasei muncitoare care se straduia sa ajunga in paradis. In consecinta se impunea sporirea vigilentei si mentinerea permanenta a ostilor intr-o stare de razboi contra acestui inamic insidios si impredictibil.

Cam asemenea ganduri si temeri cred ca bantuie si prin neuronii liderului neincoronat al USL, Dan Voiculescu, supranumit duios: Felix sau Mircea, conform botezului organizatiei cu care acesta a colaborat pe vremuri si care avea exact misiunea de a apara "cuceririle revolutionare" ale clasei muncitoare impotriva dusmanilor sai de aici si de aiurea.

Atat doar ca in viziunile spaimoase ale lui Felix dusmanul de clasa se intrupeaza in fiinta presedintelui actual al tarii, nemuritorul Traian, in timp ce clasa muncitoare pe care acesta o pericliteaza este reprezentata de coalitia cu nume de legenda ce si-a propus ca obiectiv suprem debarcarea celui de mai sus si apoi pogorarea unei epoci de fericire si bunastare peste capetele romanilor. Traian Basescu nu doarme, ci unelteste in taina iatacurilor sale. De aceea, conform lui D.V. trebuie actionat de urgenta.

Ce-i drept, Dan (nu, Diaconescu, ci Voiculescu) stie el ceva. Iar intrarea intr-o prematura hibernare a lui Traian Basescu nu este intamplatoare. Ea nu reflecta nici temerea (o stare de spirit nespecifica lui T.B.) ca ar putea "sa ramaie fara coledzi", adica fara mandat, ca urmare a unei noi suspendari, eventual mai norocoase pentru initiatori, decat precedenta.

Se poate crede ca, dimpotriva, el vrea sa razbune multa obida adunata pe parcursul ultimilor ani de afronturi si umilinte intr-o ultima lovitura de copita pe care s-o administreze adversarilor sai inainte de iesirea din arena. Care dupa acest act poate sa fie chiar si mai precipitata.

Aceasta lovitura n-are cum sa nu se lege de numirea primului ministru si de vanzolelile si seismele ce ar putea s-o insoteasca. Optiunile sunt mai multe si ele depind de rezultatul concret al alegerilor. De la numirea unui independent, pana la numirea unei persoane care se afla sau s-a aflat in arealul partidelor componente ale USL, dar a carui fidelitate fata de aceasta este incerta. Orium, nu Ponta si, mai ales nu Antonescu. In oricare dintre variante sunt posibile si chiar probabile sciziuni, regrupari, tradari si reconfigurari masive ale spectrului politic. Inclusiv coalitii de guvernare surprinzatoare si greu imaginabile astazi.

O asemenea turnura merita pentru Traian Basescu pretul de a sta o vreme in espectativa, de a-si inghiti naduful si tentatia de a da replici celor care incearca sa-l intarate. Asa ca nu il vom vedea, probabil, iesind in arena decat cel mai devreme dupa 9 decembrie, oricat s-ar stradui discipolii lui Voiculescu sa-l determine la contrariul. Basescu va astepta si va calcula, va sta la panda ca o felina in asteptare.

Desi obstinatia lui D.V. in suspendarea cu orice pret a Presedintelui este logica in ratiunea ei, din pacate insa pentru el si ai lui este aproape imposibila in absenta unor acte care sa constituie macar un pretext pentru aceasta.

Ar fi culmea ca acum conspiratorii sa-l acuze ca este prea neimplicat, ca nu participa, ca nu arbitreaza, ca nu se baga.

Zilele trec si viitorul este tot mai incert pentru cei care pareau a avea succesul in ranita. Si vinovat pentru toate acestea e un personaj care in aparenta pare sa doarma. Ce viata grea! Ce destin uracios!

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#Traian Basescu moguli, #Basescu tacere, #Traian Basescu presedinte , #presedinte