Traian Basescu: Nu este momentul sa privatizam Antibiotice Iasi (Video)

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 17:57
1843 citiri
Traian Basescu: Nu este momentul sa privatizam Antibiotice Iasi (Video)

Antibiotice Iasi are sanse sa treaca de criza economica cu bine, daca statul roman ii va da o mana de ajutor, a spus presedintele Traian Basescu, miercuri, dupa ce a vizitat una dintre cele mai mari fabrici de medicamente din Romania.

"Fabrica a reusit sa se pozitioneze suficient de bine pe piata romaneasca, ceea ce ii da perspective bune. Am observat si solidaritatea sindicatelor cu administratia, obiectivul principal al acestora fiind sa pastreze locurile de munca", a declarat Traian Basescu la finalul vizitei.

Seful statului s-a aratat insa total impotriva privatizarii Antibiotice Iasi si mai ales a modalitatii in care se intentioneaza vanzarea companiei.

"Privatizarea nu este cel mai important lucru care trebuie la Antibiotice Iasi si in niciun caz privatizare prin strigare. Cred ca orice salariat de aici s-ar simti jignit de vanzarea la licitatie ca pe un tablou, chiar cu natura moarta. Nu vreau sa se inteleaga ca sustin ramanerea la stat, dar nu este acum momentul", a punctat Traian Basescu.

Traian Basescu a explicat si ce ar trebui sa faca statul in acest moment pentru a da o mana de ajutor companiei romanesti: sa intervina pentru o mai buna desfacere a produselor acesteia in farmacii, sa renunte la incasarea dividendelor si sa redirectioneze aceste sume catre investitii in modernizare si sa ia masuri ca plata medicamentelor sa se faca la o luna sau doua, nu la sase luni, cum se intampla in prezent.

"Cred ca ar trebui incurajata mai mult productia autohtona de medicamente, dar voi discuta acest lucru cu guvernul care trebuie sa intre in paine din 17 decembrie", a conchis Traian Basescu.

Prezenta presedintelui la Antibiotice Iasi continua sirul de vizite pe care le-a facut in ultimele zile la mai multe companii din tara: uzinele Dacia din Mioveni si Ford din Craiova, combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea, societatea ArcelorMittal din Galati, santierele navale Damen din Galati si Daewoo din Mangalia, combinatul Azomures, uzina Upetrom din Ploiesti, fabrica Nokia de la Jucu si combinatul siderurgic Mechel din Campia Turzii.

Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Guvernul României a aprobat, marţi, 23 aprilie, o hotărâre care prevede introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea...
Preşedintele Klaus Iohannis a plecat în Coreea de Sud. Care este scopul vizitei și cu cine se întâlnește
Preşedintele Klaus Iohannis a plecat în Coreea de Sud. Care este scopul vizitei și cu cine se întâlnește
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează Administraţia Prezidenţială....
#Traian Basescu, #Antibiotice Iasi, #vizita, #privatizare, #medicamente , #presedinte