Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Traian Basescu - om de valoare din Romania?

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 23:35
2787 citiri
Traian Basescu - om de valoare din Romania?
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a fost inclus pe lista oamenilor de valoare din Romania, alaturi de alte personalitati, cum ar fi Corneliu Coposu, Regele Mihai, Cristian Tudor Popescu si altii, intr-un top realizat de Realitatea TV, in timpul unei emisiuni de joi seara.

Cu toate acestea, singurul sau sustinator din platou a fost deputatul PD-L Sever Voinescu. Calitatile presedintelui au fost contestate, mai bland sau mai dur, de deputatul PSD Dan Sova, de senatorul PNL Mircea Diaconu si de spectatori.

Discutiile pe marginea adevaratelor valori ale romanilor au fost purtate in studioul Realitatea Tv si moderate de Catalin Striblea. Cand discutia a ajuns si la Traian Basescu, taberele s-au impartit in mod neechitabil, Sever Voinescu devenind singurul sustinator al presedintelui.

Deputatul PD-L a sustinut ca Traian Basescu este un om cu foarte multe calitati. Admitand ca nimeni din platou nu este de acord cu el, Voinescu le-a cerut celor prezenti sa il asculte.

"Presedintele este singurul personaj care a pus un diagnostic precis al lucrurilor rele din Romania. De asemenea, a dat dinamica scenei politice romanesti, care era in criza. Traian Basescu, cu tot ceea ce a facut, alegerile pe care le-a castigat, a pus aceasta clasa politica in criza. Presedintele a pus un sistem politic intreg in criza, dupa ce a venit la putere. Pana in 2005, era un sistem politic care ducea Romania spre faliment sigur", a declarat Sever Voinescu.

In tabara celor care nu il admira pe Traian Basescu s-a inscris deputatul PSD Dan Sova, care a declarat ca seful statului a reusit sa faca pe toata lumea sa isi doreasca plecarea lui.

In urma acestei declaratii, spectatorii din studio au strigat in cor: "Da!!!". Jurnalistului Florin Iaru, invitat la discutie, nu i-a venit sa creada ca nu mai exista persoane care sa isi doreasca ca presedintele Traian Basescu sa ramana.

O pensionara i-a raspuns ca seful statului ar trebui sa plece pentru ca este mincinos.

"A promis ca va face tot posibilul ca pensionarii sa nu mai fie umiliti stand la cozi si asteptand ajutoare", a precizat aceasta.

Un alt contestatar, dar putin mai rezervat, al presedintelui, a fost senatorul PNL Mircea Diaconu, care crede ca Traian Basescu a incercat sa le faca bine romanilor, cu forta.

"E Joia Mare si incerc sa fiu intelept si bland. Am o singura observatie: iese in fata cetatenilor si le cere romanilor sa fie votat, ca sa le faca sa le fie mai bine. Au mai fost oameni in istorie care au facut binele cu sila, este monstruos asa ceva. Este foarte periculos momentul in care ne aflam: 'nu ma meritati' este o fraza rostita acum 25 de ani, care pare sa revina in actualul romanesc", a conchis senatorul liberal.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Traian Basescu roman valoare, #Sever Voinescu Mircea Diaconu , #presedinte