Basescu a plecat la Bruxelles - Intalniri cu Barroso, van Rompuy si Reding

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 08:54
2349 citiri
Basescu a plecat la Bruxelles - Intalniri cu Barroso, van Rompuy si Reding

Presedintele Traian Basescu a plecat vineri dimineata, la 07:30, la Bruxelles, unde se va intalni cu mai multi lideri europeni.

Seful statului va avea intrevederi cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, cu vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie, Viviane Reding, dar si cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Traian Basescu a precizat, joi seara, intr-o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni, ca va efectua vizita de lucru la solicitarea sa si va incerca astfel sa reconstruiasca increderea Europei in Romania.

Basescu, prima declaratie de la revenirea la Cotroceni: Nu ma mai schimba nimic

"Romania a iesit slabita din acest conflict intern, trebuie sa recunoastem ca ceea ce s-a intamplat la noi in perioada 3-6 iulie pana pe 27 august a generat o criza de incredere in Romania. Nu este de natura a ne favoriza faptul ca Parlamentul a respins solicitarea parchetelor de a ridica imunitatea in vederea anchetelor pentru doi membri ai Parlamentului.

Nu sunt de bun augur atacurile la justitie aproape continue si, de asemenea, nu este de bun augur angrenarea unor politicieni importanti in asa-numitele autodenunturi pentru participare la referendum", a declarat presedintele Traian Basescu.

Pe agenda figureaza si o declaratie comuna de presa cu Herman Van Rompuy.

Si premierul Victor Ponta se va intalni pe 17 septembrie cu Jose Manuel Barroso.

Purtatorul de cuvant al presedintelui CE, Pia Ahrenkilde Hansen, a precizat ca presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se vor intalni cu Jose Manuel Barroso, la 14, respectiv, 17 septembrie, la cererea celor doi oficiali romani.

Cele doua intalniri au loc in contextul evolutiilor politice din Romania, in care presedintele CE "s-a implicat", si dupa publicarea raportului MCV din luna iulie, a declarat Hansen.

D.R.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...