Traian Basescu, prezentat drept premierul Romaniei de Serviciul Media al CE

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 13:36
3981 citiri
Traian Basescu, prezentat drept premierul Romaniei de Serviciul Media al CE

Presedintele Traian Basescu a fost prezentat drept premierul Romaniei de Serviciul Media al Comisiei Europene.

"10:34:25

Watch The Video( 89998 )

Arrival of Traian BASESCU, Romanian Prime Minister

Ref-89998 // Council , Justus Lipsius building", se arata pe site-ul Serviciului Media al Comisiei Europene. Ulterior, eroarea a fost corectata.

Presedintele Traian Basescu a discutat, joi, cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barosso, despre propunerea de buget a UE pentru anii 2014-2020.

Intalnirea a inceput la ora 12:00, ora Romaniei, si a durat aproximativ 40 de minute. Intrevederea a avut loc inainte de debutul lucrarilor Consiliului European, la ora 21:00, ora Romaniei, unde urmeaza sa se negocieze bugetul Uniunii Europene pentru anii 2014-2020.

Rompuy si Barosso se vor intalni joi cu toti sefii statelor membre, intrevederea cu Traian Basescu fiind a doua. Anterior, cei doi lideri europeni s-au intalnit cu premierul britanic, David Cameron.

Dupa discutiile cu liderii statelor membre UE, se asteapta ca Herman van Rompuy sa prezinte o noua propunere de buget. Asta pentru ca aproape toate tarile membre au avut obiectii fata de cea prezentata saptamana trecuta, de aproximativ 970 miliarde de euro pentru cei sapte ani de programare.

Traian Basescu a declarat miercuri, inainte de plecarea spre Bruxelles, ca nu exclude posibilitatea sa nu se ajunga la nicio solutie in cadrul Consiliului European.

"Nu exclud ca la acest Consiliu European sa nu ajungem la o solutie. In ceea ce ne priveste, asa cum am informat mare parte din parteneri, inclusiv pe presedintele van Rompuy, lucrurile trebuiesc negociate", a declarat Basescu inainte de plecarea la Bruxelles.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Traian Basescu Consiliul European, #Traian Basescu premier, #Basescu Ponta Comisia Europeana , #presedinte