Traian Basescu: Putem trece peste dificultati daca suntem uniti

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 19:21
3063 citiri
Traian Basescu: Putem trece peste dificultati daca suntem uniti
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat la receptia organizata cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei ca romanii trebuie sa ramana uniti pentru a trece peste dificultati si a amintit de sacrificiile facute in trecut pe campul de lupta comparandu-le cu cele pe care Romania le face acum din cauza crizei economice.

"Regasirea romanilor intr-un singur stat s-a facut cu sacrificii care azi sunt greu de imaginat", le-a spus Traian Basescu invitatilor de la Palatul Cotroceni.

"Romania poate deveni mai prospera facand apel la valorile care ne-au adus unitatea: determinarea, spiritul de sacrificiu, increderea in noi insine. Masurile luate de Romania pentru a echilibra cheltuielile bugetare au fost extrem de dificile si dure, dar au permis tinerea sub control a crizei. Intarzierea ne-ar fi costat mult mai mult", a adaugat seful statului.

Traian Basescu a precizat ca toate tarile europene isi reformeaza si isi intaresc mecanismele economice si sociale, iar Romania trebuie sa isi continue si ea reformele pentru a fi mai competitiva si pentru a avea o dezvoltare durabila.

"Trecem peste dificultati daca suntem uniti. (...) Daca avem vointa putem privi la anii ce vin cu deplina incredere", a mai spus presedintele la receptia organizata cu prilejul Zilei Nationale.

De asemenea, seful statului a amintit si valorile care au ajutat Romania la 1918, afirmand ca acestea ar trebui sa fie o lectie pentru Romania actuala.

"Celebram afirmarea drepturilor, libertatilor cetatenesti, un moment al modernizarii noastre politice. Rezolutia Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia reafirma valorile Romaniei moderne: votul universal, libertatea cultelor, libertatea presei, reforma agrara, dreptul muncii si faptul ca fiecare popor se va administra si judeca prin limba sa proprie si fiecare popor va primi drept de reprezentare", a mai spus Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Traian Basescu Ziua Nationala, #Traian Basescu receptie, #Traian Basescu unire , #presedinte
Comentarii
Poza hailacascaval
hailacascaval
rank 5
Poza ETC
ETC
rank 1
Un dezbinator vorbeste despre unificare.