Ziare.com

Traian Basescu: Reorganizarea tot se va face - vezi cum

de Camelia Badea
Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 23:59

   

Traian Basescu: Reorganizarea tot se va face - vezi cum
Presedintele Traian Basescu a fost invitat, miercuri seara, incepand de la ora 21.00, la o editie speciala a emisiunii "Evenimentul Zilei" de la B1TV, realizata de Robert Turcescu.

Traian Basescu a explicat ca solutia avansata in presa privind Tinutul Secuiesc este o minciuna si a spus ca a explicat UDMR la consultarile de la Cotroceni ca solutia maximala oferita este 8 judete plus Harghita si Covasna asa cum sunt in acest moment, cu dependenta de finantarea guvernului de la Bucuresti si fara relatii directe cu Bruxelles-ul ca in cazul celorlalte 8 judete.

"Am spus: putem oferi o varianta maximala peste care nu se poate trece: 8 judete plus Harghita si Covasna, asa cum sunt acum, dar nu unite. Ramaneti asa, dar nu incurcam 22 de milioane de romani pentru o chestiune etnica. V-a lasat Dumnezeu asa, din '68, dar nu incurcati", a declarat presedintele.

De asemenea, el a explicat ca in cazul in care UDMR refuza aceasta oferta maximala, se va trece imediat la reorganizarea pe judete mari a deconcentratelor, pregatita deja in Guvern.

In acest al doilea caz, seful statului apreciaza ca nu se pune problema ca UDMR sa iasa de la guvernare, pentru ca maghiarii nu au nimic de pierdut.

Ziare.com a prezentat, in format live text, principalele declaratii ale presedintelui. Citeste in continuare cele mai importante declaratii ale presedintelui Traian Basescu.

- ce i-a spus lui Antonescu la Cotroceni Vazandu-i cat sunt de copii, mi s-a parut important sa ii spun un lucru esential: "Evident, vreti sa ramaneti in Opozitie pana in 2016". Nu am auzit raspunsul, din cate stiu a raspuns afara, dupa aceea, parea buimac.

- Ponta a declarat ca l-ati contactat pentru o intalnire Domnul Ponta, daca are o urma de onoare, ar trebui sa spuna numele emisarului. Este evident ca minte. Nu ma intereseaza un dialog cu un om care se probeaza imatur. Ii amintesc ca atunci cand a vrut sa vina la mine, a venit respectuos. Ori il chemam, ori se cerea, era un tanar care avea sperante.

- Am incercat chiar ieri o discutie serioasa. Ei au cerut-o in fata televizoarelor, as fi vrut sa am o discutie doar cu ei. Acest "abc" a fost pus in aplicare prima data, chiar si in primul mandat liderii Opozitiei au refuzat dialogul, cand ii invit nu vin, cand ma duc in Parlament ies din sala. Aceasta este limita pe care o impun ei, nu eu.

- amenintarile cu Mintia si Rovinari la adresa lui Ponta Am vazut in presa situatia cu Sova si am inteles de ce il supara Mantog.

Ponta e asezat prea sus pentru maturitatea pe care o are, e in liga juniori

- prestatia liderilor USL, imatura In general, este imatura. Uitati-va la ofertele pe care le fac pentru electorat. Chestiunea asta "Jos Basescu" nu aduce nimic nou electoratului. Pozitia unui politician in Opozitie este sa vina cu solutii alternative. Ei au venit, dar cat de credibile sunt? Spun marim alocatiile, marim salariile... Cat de credibile sunt, cand noi, inclusiv in 2011, imprumutam bani pentru salarii si pensii?

- Asteptam un compromis de la ei, unul necesar pentru Romania. Solutiile lor au fost guvern de tehnocrati si anticipate. Ar trebui sa avem cel putin 4 luni guvern provizoriu. Cand toata Europa fierbe, cum sa generezi deliberat instabilitate?

- Sunt multe lucruri pe care le poate dori electoratul, importanta este responsabilitatea omului politic. Mie mi-ar fi cel mai usor sa spun "Dle Ponta si dle Antonescu, veniti cu echipa la guvernare". Dar trebuie demisii, doua caderi de guvern, campanie electorala.

- Guvern de tehnocrati? De ce nu spun 'venim noi in locul Guvernului Boc'? Ce vreti sa va asumati din responsabilitati? Daca spuneau venim noi, era un subiect de discutie. Pot lua in discutie foarte multe variante. Romania e fragila, dupa iesirea din recesiune, iar in jur se intampla lucruri extrem de riscante pentru noi. Nu ma refer numai la Grecia, daca se intampla un derapaj in Irlanda, Spania, Italia. Noi exportam numai in euro.

- alti politicieni in Opozitie erau mai maturi? Sigur, Miron Mitrea, Adrian Nastase, Ion Iliescu, Calin Popescu Tariceanu. Geoana poate fi si el un partener de discutie. E alt calibru de om politic, Ponta e inca la juniori, e la echipa lui Hagi, "Luceafarul". Si acum am o parere buna despre Ponta, dar in raport cu functia e mult prea sus, pentru maturitatea pe care o are. E un baiat inteligent, a fost foarte util in campania lui Geoana, ca a pierdut, asta e altceva. E asezat prea sus pentru maturitatea pe care o are.

- Geoana s-a maturizat? A dat azi o proba, pe o intoxicare cu Tinutul Secuiesc pe care au lansat-o toti disperatii tarii. Geoana a spus ca am facut un act de tradare. Nu imi amintesc sa fi mers eu la Moscova sa primesc binecuvantarea pentru a deveni presedinte. Vizita aceea nu a fost oficiala. de cine a fost aranjata? Va spune domnul Geoana. aeronava era a domnului Tiriac? Nu, nu trebuie sa bagam compania.

Despre reorganizare si mafia transpartinica

- Eu nu sunt un politician lipsit de curaj. Am discutat intens cu premierul si alti lideri PDL tema reorganizarii, sesizand ca actualul sistem este si extrem de scump, si ineficient si incapabil sa genereze proiecte regionale, si, trebuie sa o spun, corupt. Relatiile create pe aceste feude au adus statul in imposibilitatea de a lucra. E generalizat micul aranjament, la licitatii, afaceri transpartinice, orice.

- E clar ca reorganizarea este absolut necesara pentru a inceta brusc tipul aceste de relatii pe un spatiu foarte restrans. Principalul motiv este insa legat de costuri si utilizarea banilor europenti. Dar nu putem lupta eficient, fie ca e vorba de judetele romanesti, fie cele unguresti, e la fel si la Harghita si la Ilfov si la Suceava.

- Nu exista diferente intre judetele conduse de PSD, PDL, PNL. Exista insa diverse niveluri ale acestor relatii "traditionale" care in Europa se numesc relatii de coruptie. Pentru noi e un mod de viata, pentru europeni coruptie. "Da-mi contractul!", "Na contractul!". Cultura balcanica nu este similara culturii olandeze, spre exemplu.

- Asta nu inseamna ca nu sunt si alte tari corupte, care nu ar trebui sa ne dea lectii. De aici si revolta mea, imi vine sa le spun "mai, frate, vezi ce e la tine acasa!".

- Este esentiala reorganizarea. In mod normal, trebuie sa fie o tema tehnica, dar nu poate fi din cauza ingrijorarii minoritatilor. Nu doar cea maghiara, toate minoritatile se tem ca pierd reprezentarea electorala, placutele bilingve. Ei nu ar vrea sa isi piarda din drepturile castigate.

- De exemplu, dreptul de a utiliza limba in tribunal, pentru care e nevoie de 20% din judet. Ei se tem ca se reduce procentul prin marirea judetului si isi pierd acest drept. Sunt probleme la care UDMR trebuie sa raspunda sambata la intalnirea conducerii.

- Dreptul de utilizare a scolilor in limba materna tine tot de o chestiune de prezenta a populatiei. Inspectoratul nu mai are 20-30% unguri in inspectorat. In judetul mare, ungurii devin 3-5%. Sunt lucruri pe care trebuie sa le rezolvam.

- Sunt convins ca sambata vor avea pe masa toate aceste probleme. Eu sunt dispus sa gasim solutii, in legea administratiei locale. Putem clarifica: unde ati avut placute, raman, unde ati avut inspectori de limba maghiara, veti avea in continuare pentru scolile in limba maghiara. Nu trebuie sa le cream sentimentul ca au pierdut ce au castigat pana acum.

Confuzia cu Tinutul Secuiesc: care e solutia maximala

- Inainte de a veni, m-a informat Valeriu Turcan ca e o nebunie ca se spune pe surse din UDMR ca le-ati promis Tinutul Secuiesc. Nu a existat asa ceva.

- S-a creat deja confuzie. Unde spune Marko Bela de 8+1? Este o minciuna

- Tinutul Harghita Covasna nu exista. Eu am cautat sa gasesc intelegere la Opozitie pentru un compromis, nu mi-au dat sansa. Atunci trebuie sa gasesc o formula de compromis pentru ca reorganizarea a devenit vitala pentru Romania. Pot pune la dispozitie stenogramele discutiilor de la Cotroceni. Maximal, in conditiile in care nu vreti sa reorganizam teritoriul pe judete mari, este ca Harghita si Covasna sa ramana asa cum sunt. Nu intr-un judet! Este varianta 8+2 si este maxim ce puteti obtine!

Daca UDMR este de acord, pun la dispozitie stenograma. Am spus: putem oferi o varianta maximala peste care nu se poate trece: 8 judete plus Harghita si Covasna, asa cum sunt acum, dar nu unite. Ramaneti asa, dar nu incurcam 22 de milioane de romani pentru o chestiune etnica. V-a lasat Dumnezeu asa, din '68, dar nu incurcati. Ei raman astfel tot dependenti de guvern, de finantarea de la Guvern. Celelalte, judetele mari, se duc direct la Bruxelles, nu mai stau nici la doamna Udrea, nici la doamna Boagiu.

Ce se intampla daca UDMR refuza

- declaratie Mate Andras Este exclus! Daca UDMR refuza se treaca la reorganizarea pe judete mari a deconcentratelor. Nu vom mai avea Inspectorate de Politie in fiecare judet, vor avea Politia municipala, si acelasi lucru cu inspectoratele de invatamant, cu directiile sanitare.

- Nu poti sa blochezi Romania la nesfarsit pe criterii etnice. Toate Ministerele cu exceptia celui de Interne sunt prin hotarare de guvern, se pot face modificari.

- Nu mai este motiv sa plece UDMR de la guvernare, se pastreaza prezenta etnica, in Consilii Judetene, totul asa cum e.

- Ministerele deja au solutia e pregatita. Reducerea birocratiei de stat in teritoriu inseamna o economie la prima analiza de 100 de milioane de euro pe an. Si cate stampile, cate maini de functionari prin care trec hartii.

- O evaluare rezonabila este ca pana la 31 decembrie se face. Sunt de mutat arhive, de dat hotarari de guvern, sunt multe e facut, nu se face peste noapte.

Despre drepturile maghiarilor

- declaratii Sebastian Lazaroiu despre UDMR Nu le-am urmarit, cat a fost consilier prezidential s-a considerat un consilier liber. Asa e Sebastian Lazaroiu! Fiind consilier prezidential, i-a fost foarte greu sa stea in camasa stramta a consilierului. Mi-a si spus: imi dau seama ca va creez probleme.

- vi se pare ca maghiarii au obtinut mult, suficient Au obtinut mult mai mult decat media europeana a drepturilor. Pe de alta parte, dupa 70 de ani de educatie sovina, era necesar sa se creeze un climat de incredere. A fost o politica corecta a statului roman, sa se evite gandurile de razbunare, sovine. Din pacate, mai sunt jurnalisti si politicieni care se hranesc dintr-un nationalism desantat. Dar nu i-am auzit pe reprezentantii maghiarilor terfelind Romania cum o fac romanii, nu i-am auzit vorbind atat de urat cum o fac unii romani.

Angajarea raspunderii pe statut plus reorganizare la pachet

- Eu ma duc des in zona lor, oamenii astia sunt atasati locului in care s-au nascut, au trait, nu sunt ostili romanilor. Vor sa poata sa isi vorbeasca limba, sa aiba teatre, sa poata sa se educe in limba maghiara.

- statutul Daca e sa mearga prin Parlament, sincer, nu cred ca va fi adoptat. Dar e o colectie din toate drepturile obtinute pana acum si sunt raspandite prin legile educatiei, justitiei. Se poate face asumarea raspunderii, daca se face odata cu reorganizarea administrativa. Suna ca un parteneriat! Poate fi si inainte si dupa 30 iunie.

- Este un obiectiv major al Romaniei reorganziarea? Si statutul minoritatilor? E un pachet, nu poti in politica sa faci cadouri. Acest lucru l-a spus si premierul, si Elena Udrea si Gheorghe Flutur. E bun inteles.

- e posibila asumarea? Sa vedem, fara o prelungire a sesiunii, nu. Sau la inceputul toamnei.

- Despre incidentul de la Alba Iulia Eu nu am vrut sa tensionez mai mult atmosfera. Cum a fost abordat subiectul de la Alba Iulia? Trei betivani care si daca eram eu sau dvs sau rectorul maghiar la fel se purtau. Habar nu au avut cine e au aflat la sfarsit. Dar afirmatii de genul "un minoritar atacat" e deplasat, mai ales pentru un membru al guvernului.

- retorica guvernului ungar Asta e problema lor si probabil ca nu vor mentine o atmosfera calda, eu cu Viktor Orban am o relatie buna, ne intalnim maine la Budapesta, dar am refuzat sa particip la intalnirea organizata de ambasadorul Ungariei, a fost semnalul meu. Nu am avut timp, a fost raspunsul diplomatic. Dar nu am vrut. O sa clarificam cu Viktor Orban, atata timp cat un viceprimministru face asemenea declaratii.

- ce se intampla cu cei care isi pierd locurile de munca prin reorganziare Tocmai cresc locurile de munca. Se creeaza in economia reala, cresc contractele. Exista si locuri de munca in afara institutiilor statului. Premierul Boc e hotarat sa angajeze numai prin concurs la deconcentratele care raman.

- referendum national pentru reorganizare? Nu vom ajunge la niciun rezultat. 10 judete vor fi pentru, 10 impotriva si 20 unde nu va fi cvorum pentru validarea referendumului. Ce facem?

Oprescu nu e bun de candidat prezidential

- declaratie Sorin Oprescu care spunea ca l-ati sunat si ati spus ca nu aveti de ce veni la Pasajul Basarab Nu a fost un telefon, a fost discutia de la primarie cand a fost cu medierea sa inchida referendumul. A fost politicos, m-a invitat, i-am spus :"Bai, Sorine, tu l-ai terminat, nu am de ce sa vin, voi l-ati terminat".

- conflictul cu Elena Udrea Autoritatea trebuia sa certifice ca podul e in siguranta. Cata vreme Inspectoratul nu a dat cerficatul, e o problema. E in ilegalitate, ca sa fim foarte directi, nu stiu de ce nu a facut lucrul asta, probabil ca lucrarile nu sunt finalizate. Pasajul e circulabil, nu sunt riscuri. Din punct de vedere institutional, doamna Udrea a avut dreptate.

- e un primar bun Oprescu? E un bun politician. Nu e un bun primar pentru ca nu are curaj, nu a lansat proiecte. El inaugureaza Stationul National inceput de Videanu, sau alte proiecte incepute de mine sau de Videanu, cum e centrul vechi. Dar stie sa valorifice ceea ce termina. Ce nu vad la el, nu vad proiecte credibile care sa inceapa in mandatul lui. Pentru pasajul asta eu am strans semnaturi, aduceti-va aminte de linia 41, ce suparat era domnul Iliescu ca tai Bucurestiul in doua.

- il vedeti candidat credibil la presedintie? Nu, e in aceeasi galerie de candidati de tip Crin Antonescu. Nu are elemente de viziune in abordarea politica, intotdeauna joaca la pasul urmator. Dar eu am o relatie buna cu Oprescu, nu i-am reamintit "Sorine, ai votat impotriva pasajului".

- Am avantajul ca la finalul mandatului nu mai am ce transfera.

Patriciu, un liberal adevarat

- v-ati impacat cu Patriciu? Nu. Nu am avut nicio discutie, niciun contact cu dansul.

- Guvernul asta a avut actiuni de dreapta extrem de consistente, in loc sa mareasca taxele pentru firme a amputat salariile, a introdus noul Cod al muncii, extrem de liberal. Probabil masurile au fost apropiate de ce si-ar fi dorit un liberal autentic. Oricat de proasta ar fi relatia mea cu domnul Patriciu, ca nu e liberal nu pot sa il suspectez.

Fondurile europene suspendate din cauza CJ

- Raportul CE nu a constatat inca frauda. Dar a constatat nerespectare de proceduri, care nu sunt egale cu frauda. Respectarea se verifica de ANRMAP, e agentie independenta, in subordinea premierului. Managerul nu e si cel care controleaza.

- Responsabilitatea nerespectarii procedurilor o are organizatorul licitatiei, adica CJ. Nu s-a constatat inca un act de coruptie, valoarea umflata, dar s-a constatat, de exemplu, ca s-a utilizat un procedeu mai scump.

- cazul Dragnea CE a constatat iregularitati si nu a facut niciun repros de frauda la contracte. Sau, la unul din judete se reproseaza utilizarea procedurii rapide. Eu eram in Consiliul European in 2009 cand s-a stabilit utilizarea de proceduri accelerate pentru crearea de locuri de munca. Sa nu credeti ca sunt mult mai destepti ca noi functionarii care vin sa faca controlul! De multe ori scriu prostii. Acum ei asteapta sa verifice toate contractele, sa le corecteze, si sa dea din nou drumul la fonduri. In doua luni.

- Poate urma alta faza, dupa ce verifica ANRMAP, vine OLAF si le ia pe toate la mana si poate constata fraude. Si la Drumul Vinului s-au constatat iregularitati. Vine ANRMAP si ii cere bani domnului de la Buzau, daca nu a fost in proiectul aprobat.

Revizuirea Constitutiei

- bicameralism? Pentru ca nu am sustinere pentru un parlament unicameral. Suntem toti cu rezultatul unui referendum, dar USL spune "vrem parlament bicameral". Proiectul de constitutie pe care il trimit maine nu poate trece cu actuala majoritate, iar UDMR vrea bicameral. Daca partidele refuza sa dea curs rezultatului din noiembrie 2009 va trebui sa ma flexibilizez.

-cum ramane cu vointa populara? de ce l-am mai facut?E nevoie de un compromis, altfel nu realizam parlamentul de 300 de parlamentari.

- Bicameralism legat strict de regionalizare. Cu o camera superioara cu 60 de senatori, alesi, reprezentanti ai teritoriului, ai celor 8 regiuni, si 240 de deputati nationali. Camera superioara sa aiba doar atributii de administratie locala si politica externa, dar orice vot sa fie validat de camera inferioara, parlamentul real.

- dar e o problema cu referendumul Am incercat sa gasesc o solutie care sa apropie punctul de vedere al meu si al romanilor, si punctul partidelor de Opozitie, care nu se simt responsabile.

- caracterul licit al averilor in Constitutie, ati spus ca nu aveti o problema cu averea dumneavoastra. Spuneati intr-un interviu ca la Revolutie aveati 100.000 de dolari Constitutia spune ca averile dobandite licit nu pot fi confiscate si ca averea se prezuma licita. Eu am propus scoaterea acestei fraze.

- daca va intreaba de la Fisc despre, sa spunem, cei 100.000 de dolari de dinainte de 89 Eu cred ca se poate cauta. Nu mai stiu daca sunt arhivele Bancorex, se mai gasesc arhivele la fisc, toate astea sunt inscrise la notar, chiar daca nu mai ai actele. Eu m-as descurca daca as lua-o prin toate arhivele, gasim urma banilor. Dar noi avem o alta problema. Nu putem perpetua la nesfarsit ca orice hot e protejat de Constitutie.

- declaratia Ambasadei SUA in care se sprijina aceasta modificare Interventia nu e fireasca, si a niciunei ambasade nu o consider in regula. Nu am cerut-o eu. Noi avem o mare problema, Bulgaria a incercat sa o rezolve, noi nu vrem, desi avem decizia Consiliului JAI din 2005, care trebuia implementata din martie 2007. Noi nu putem confisca averile ilicite.

- Reglementarea europeana prevede ca statele membre pot recurge si la alte proceduri decat cele penale pentru a-l deposeda pe autor de respectivele bunuri, dar ne obliga sa lasam cale de atac.

- americanii ce legatura au? La mine au fost interventii foarte multe de la ambasadele europene. Ei vor sa indeplinim standardele de diminuare a coruptiei si sa respectam legislatia europeana.

Bancile grecesti in Romania - un risc?

- Cel putin deocamdata nu avem motive sa ne temem, toate fluxurile de capital sunt supravegheate de BNR, ultima informatie de la Mugur Isarescu este ca nicio banca nu a scos capital din Romania. E un comportament corect fata de statul roman. Daca incearca, BNR poate stopa.

Porumbacu si Crin Antonescu

- Nu vreau sa reiau subiectul, ii spun lui Crin Antonescu.

UNPR

- Cred ca au potential de a intra in parlament, au politicieni de calibru ridicat, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu. Mai au parlamentari foarte experimentati. Apoi Gabi Oprea a reusit sa stranga rezervistii militari, Marian Sarbu are legaturi cu liderii sindicali, societatea civila cu Cristi Diaconescu.

Partidul Poporului si Dan Diaconescu

- Un soi de caricatura, si de partid si de politician. El ca jurnalist e treaba lui, dar ca politician e o caricatura, daca el asa crede ca se obtin voturile promitand case, bani.

70 de ani de la trecerea Prutului

- daca erati atunci, dadeati acest ordin? Da, pentru ca eram aliati. Noi consideram ca abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu, a fost un act de tradare a interesului national din partea regelui.

- apropierea de printul Paul Eu am facut un gest sa dovedesc ca nu am nimic cu Casa Regala.

- Am vazut pe birou o solicitare de la Ambasada Federatiei Ruse. Vine o fregata pentru a celebra scufundarea fregate Moskva de distrugatorul Marasesti si de Fregata Regina Maria. Trebuia marcat momentul, dar trebuie sa recunoastem ca noi inca nu ne asezam corect valorile. Pentru noi toti Antonescu ramane responsabil de Holocaustul impotriva evreilor si tiganilor, dar nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci, el era doar prim ministru. Unora le dam averile inapoi...Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi ii iertam toate pacatele?

Premier tehnocrat

- E un lucru in care cred. Dar momentul a fost depasit, daca va veni un nou moment favorabil, discutia cu premierul va fi cinstita. Noi discutam solutia corecta pentru Romania.

- i-ati propus lui Isarescu? Nu. Va referiti la acel "atac" la adresa povestitorilor de la BNR. Am discutat cu alti oameni de la BNR, altii decat cu Croitoru.

Schengen

- Daca vrem intram, probabil in octombrie.

Coborarea pragului la 3%

- Asta ne-ar mai lipsi sa aducem partide si partidulete in Parlament.

O noua suspendare

- Nu cred, dar nu exclud.

Tokes

- Nu va putea sa aiba o intalnire informala cu mine, desi am o relatie politicoasa cu dansul, Am mica exigenta ca toti sa respectam statul roman. Nu poti sa ceri sa inregistrezi la pietenii maghiari Tinutul Secuiesc, cand tu esti roman.

Anchetarea lui Ion Iliescu

- Niciun sef de stat nu are circumstante legat de incalcarea legii, mai ales cand inseamna violenta impotriva cetatenilor tarii tale. Dar nici nu trebuie hartuit un sef de stat daca nu sunt probe.

Scurtarea mandatului

- iau in calcul orice varianta care ar face ca aceasta Constitutie sa treaca. Imi dau seama cat de daunatoare sunt alegerile prea dese. Sunt patru categorii de alegeri, fiecare intr-un an. S-ar putea ca alegerile din 2012 sa le avem in ianuarie-februarie 2013. Daca am putea resuprapune mandatul presedintelui cu al parlamentului as fi dispus sa cedez parte din mandat ca sa se realizeze.

- Eu mai am trei ani si jumatate din mandat si vreau sa se produca ceea ce am promis, iar partidele sunt in an terminal. Are PDL chef de reorganizare administrativa....

Nu aveti sentimentul ca oamenii care va inconjoasa se tem de dvs?

- Nu, daca s-ar teme s-ar comporta altfel. Cine se teme de mine?

Puteti fi bunic, asa scriu tabloidele?

- Sa dea Dumnezeu, imi dati o veste buna, prima in ultimele zile. Dar de la care, de la cea mica sau de la cea mare?

- veti face nunta cu 1.000 de persoane ca domnul Mocanu? Nu, aduceti-va aminte nunta celei mari, a fost restransa.

Meciul lui Bute?

- Nu stiu cand va fi, dar mai comod e sa il vad la televizor.

Presedintele, in campanie

Traian Basescu a declansat o adevarata campanie politica si mediatica in ultima perioada pentru a explica in fata opiniei publice argumentele pentru care sustine revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativ teritoriala.

Dupa ce in urma cu doua saptamani a participat la o sedinta de Guvern la care a prezentat pe larg obiectivele urmarite prin aceste doua proiecte, seful statului a convocat, marti, la consultari pe aceste teme liderii partidelor parlamentare, atat de la putere cat si din opozitie.

Consultari la Cotroceni: PDL il sustine pe Basescu, UDMR a plecat fara sa faca declaratii

De asemenea, miercuri dimineata Traian Basescu si-a sustinut cele doua proiecte de reformare a statului la postul public de radio.

Basescu: Las Parlamentului libertatea sa modifice proiectul de Constitutie

Urmeaza ca pe 27 iunie presedintele sa se adreseze plenului Parlamentului in incercarea de a obtine suportul politic necesar in vederea adoptarii celor doua proiecte legislative.

Basescu: UDMR are si propuneri aberante si propuneri care pot fi discutate

Este extrem de greu de crezut insa ca efortul sau va fi incununat de succes, in conditiile in care USL respinge categoric dialogul pe aceste teme, declarandu-se impotriva celor mai multe dintre propunerile lui Traian Basescu, iar UDMR nu accepta sub nicio forma reorganizarea tarii in 8 judete si nici renuntarea la o camera a Parlamentului, in conformitate cu rezultatele referendumului din 2009.

Traian Basescu spune insa ca este dispus la compromis ca sa "impinga lucrurile inainte". Ramane de vazut in ce masura sunt la fel de dispusi si liderii partidelor politice parlamentare, si daca UDMR nu va alege sambata, la intalnirea Consiliului Reprezentantilor, sa raspunda invitatiei USL de a trece in Opozitie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12698 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
108 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ROMANI ! DUMINICA, 26.06.2011, NE INTALNIM LA SFANTU GHEORGHE !

PENTRU A NE APARA TARA !CU TOTII ! SI... DACA ARE CEVA IMPORTANT DE SPUS PE ACEASTA TEMA,IL ASTEPTAM SI PE TRAIAN BASESCU !

 

Este MOGUL si la B1 tv ?

Unde sunt MOGULI de altadata ??

Surse: Luni seara, in jurul orelor 21, la Cotroceni, Traian Băsescu a strins in jurul lui toti consilierii, care pot contribui la aplanarea scandalului declansat de ideea reorganizării administrative a Romaniei. De la discutie nu au lipsit consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs, ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu, Elena Udrea, iar la orele 22 a apărut chiar Emil Boc.

După ce au intors problema pe toate părtile, ei au ajuns la ideea că una din propunerile care trebuie inaintate udemeristilor să fie aceea ca, in schimbul acceptării planului de regionalizare, să primească Statutul Minoritătilor si incă 200 de milioane de euro, bani care, prin proiecte de investitii, vor merge in localitătile controlate de UDMR din Mures, Covasna, Harghita, Bihor, Sălaj, Satu Mare, etc.

Această sumă, care va fi dirijată către localitătile din "Secuime“ si "Partium" sub formă de investitii guvernamentale, in programe locale de infrastructură, se va adăuga celor 200 de milioane promise ungurilor in luna aprilie. Asadar, in total, 400.000.000 de euro! Sursele noastre spun că Traian Băsescu ia in calcul si aminarea proiectului de reorganizare pină la calmarea spiritelor, dar consideră asta ca ultimă solutie pentru scandalul creat chiar de el.

Pe de altă parte, sursele informează ca s-a propus o noua variantă de regionalizare, in care "Secuimea" ( Mures+Covasna+Harghita) sa fie alipită Brasovului, - tot pentru calmarea spiritelor nationaliste care se tem de o "Ungarie Mica" in centrul Romaniei. Aceasta propunere a si fost prezentată UDMR la consultările de ieri de la Cotroceni, insă se pare ca nu convine maghiarimii care văd astfel cum in noul judet/regiune, procentul lor ar fi de doar aproximativ 44% din populatie...

WikiLeaks.ro documente

mai multe pe :
http://www.romanialeaks.org/2011/06/oferta-lui-basescu-o-noua-regiune.html

 

Emisiunea incepe cu o minciuna, lucru atat de firesc pentru dl....

...presedinte! Eforturi staruitoare de pupinkuristica aplicata din partea lui Ion Cristoiu! Spurcat caracter are acest individ!
Piesa n-a avut repetitii suficiente, actorul "Chioru'" nu prea tine cont de replicile celorlalti doi colegi de scena, carstoiu si Turcescu!

 

Da , ai dreptate .

Jenante intrebarile ridicate la fileu presedintelui de ceie 2 slugi . Revin cu slugarnicia Cristoiului ( in Duminica kitch-ului - cand Nastase si-a deschis portile in Zambaccian sa vada tot razesul ce porcarii si ce copii nereusite sunt socotite ca si arta ) fata de oricine i-a dat material sa-si umple "ardeiul" . Asisderea Turcescu . Ibidem Radu Moraru care facea sluj in fata aceluiasi Bombo acum mai putin de un deceniu . Crunte vremuri cele de acum...

Ponta a inceput sa o ia razna.

Arunca fitile...gen 8+1,vrea "comitet de criza","front de salvare"...vrea revolutie.
Asta-i mai prost chiar si decat Antonescu care se linguseste cu turnatorul securist Felix-Voiculescu.

Este TREAZ ?? Trebuie dus la un CONTROL MEDICAL

Posibil sa fie si sub influienta DROGURILOR FINE ...Si PSIHIC poate fi bolnav GRAV pentru ca are la cunostinta de: ....
" Raport secret CIA: Razboi in Romania!"
CIA: PREVEDE REVOLTA ARMATEI ROMANE
Scaderea pensiilor militarilor poate duce la revolta intregii armate romane.

Sindicatul militariilor in rezerva si disponolizati cheama la revolta
Situatia poporului roman este dramatica, la limita supravietuirii. Orice scanteie poate sa aprinda incendiul, oriunde. Depinde de unde vine scanteia. Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolutia este la doi pasi
Militarii chema direct la solidaritate in vederea unei noi revolutii si pedepsirea Presedintelui Basescu si a clicii de la puture.
Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.Inca din anii din ‘90, in numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatele statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, uniati militare traditionale, categorii intregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. In paralel, prin decizii de natura “economica", a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii,zeci de mii de specialisti de inalta clasa impreuna cu familiile lor.In 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari in termen.In 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.
in anul 1998: 36.500 ofiteri;
- la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;
la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;
Nici o alta institutie fundamentala a statului nu a mai cunoscut o asemenea dramatica transformare in anii de dupa revolutie!

CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA. PREZENTA ACESTORA ALATURI DE POLITISTI IN MIJLOCUL MASEI DE DEMONSTRANTI VA DUCE LA CADEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATA SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZA SAU SCENARIU PENTRU ROMANIA ESTE O REVOLTA POPULARA.

Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice. O revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Nu demult peste capul Departamentului de stat Presedintele Obama a semnat un ordin secret catre CIA numit Stabilizarea Romaniei care trebue citit invers. Politica de desbinare a lui Basescu in loc sa atenueze tensiunile in zona militara le accentuiaza.
........................................
mai multe pe :
http://www.romanialeaks.org/2011/01/raport-secret-cia-razboi-in-romania.html

Asta isi doreste acest DICTACHIOR ??

Elucubratiile lui Basescu si americanii care va vor prosti

Basescu este promotorul maghiarilor. Mai presus de toate, e Patria. Nu un ambasador american care ne consideră o colonie de mana a treia.

Dar singura preocupare a promotorilor democratiei este sa se adopte Constitutia lui Basescu.

Iar basebocilor aserviti nu le place asa ceva.

Daca orice alta ambasada si-ar fi dat cu parerea despre decizia CCR, mai ales ale Rusiei si Chinei, sa fi vazut spectacol.

Un joc marsav, al unui om care nu are argumente.

Aceste trei formatiuni, grupate in USL, au dovedit, pentru prima data, prin cei doi copresedinti ai Uniunii, ca formeaza o alternativa concreta.

Degeaba ii ridiculizeaza Basescu pe Ponta si Antonescu !

Iar singura lui solutie sunt jignirile, cand nu are argumente.

Atacul concertat al celor doi Basescu si Mark Gitenstein spune multe.

In primul rand, un adevar dureros: i-am asteptat pe americani sa aduca democratia, prezervandu-ne, cu multe suferinte, un nivel cultural si de civilizatie care sa nu ne puna intr-o pozitie de inferioritate, iar ei au venit ca intr-o colonie, avand pretentii sa ne comportam ca o populatie subdezvoltata.

8+1 o minciuna 8+2 adevarat

numai marinarul putea sa vina cu asa ceva. Deci lasi 2 judete HAR-COV si reorganizezi restul tarii - pai asta nu e tot aia cu 8+1?

EXPLODEAZA BUTOI cu INTERLOPI POLITICI ??

Am ajuns la afirmatiile pe care le-am comentat de vre-o 2 luni, adica "AVEM O VARA FIERBINTE si LA PROPRIU si la FIGURAT"

ALOOOOOOOOO 112 -DICTACHIORUL a devenit cel mai mare PERICOL NATIONAL = LOVITURA de STAT....

Acum a devenit GUNOIUL U.E. - si TERORISTUL POPORULUI ROMAN.
In EPOCA SECURISTA INTERLOPA -SCLAVA era de asteptat un GUVERN TRADATOR de NEAM
" GUVERNUL BESESCU - BOC - ARE TALENT "
Nici un GUVERN post-decembrist nu a mai avut un asa TALENT la :

DICTATURA = cu acte normative
SCLAVIE = cu acte normative
TRADARE de TARA = cu acte normative
ATROCITATII = cu acte normative
GENOCIDUL = cu acte normative -"inchiderea spitalelor " in special.
CRIMA ORGANIZATA = cu acte normative.

Nu se mai autosesizeaza PARCHETUL ???

"FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei "

“Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea Romaniei"
“Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri in lume tragediile celor care trăiesc in aceste vremuri amare nu sunt atat de mari, atat de intense asa cum sunt cele din Romania si parcă nicăieri in lume guvernantii nu si-au intors fata de la popor, asa cum au făcut-o cei care conduc astăzi Romania.
De sase ani de zile, Presedintele Romaniei spune poporului cat de răi, de meschini, de lipsiti de profesionalism sunt medicii, magistratii, profesorii. In ultimul an, vocea lui Băsescu a fost dublată de cea a lui Boc care explică poporului ce pensii nesimtite au pensionarii acestei tări…In ultima vreme, Băsescu, Boc, deontologii PDL ne spun cat de incompetent este acest popor si cat de rău a fost croit sistemul acestei tări pe care ei, intr-o formă sau alta, o conduc de sase luni de zile", a arătat deputatul Nica. Acesta crede că in ultima lună, discursul guvernantilor PDL la adresa poporului a devenit din ce in ce mai virulent, din ce in ce mai critic si, din ce in ce mai tragic, pentru fiecare roman in parte.
“Pentru că propaganda avea nevoie să functioneze, pentru ca romanul să mai inghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL a fost inventată si motivatia perfectă: FMI! Din punctul meu de vedere, PDL este doar la inceputul singurului plan pe care acest partid il poate pune in practică, respectiv distrugerea Romaniei. ..................

mai multe pe :
http://wikileaks-ro.blogspot.com/2010/12/fmi-si-planul-pentru-distrugerea.html

Harta INTERLOPILOR POLITICI :

http://www.ziare.com/victor-ponta/psd/mircea-toader-refuzat-la-antena3-gadea-cine-e-toader-sa-sune-boc-1088448

Propunere :

MOLDOVA sa fie numita : TINUTUL INTERLOP cu CAPITALA la Piatra Neamt, scuze adica la PERLA MAFIEI INTERLOPE.

Aici CLANURILE INTERLOPE conduse de PINALTY - vor legaliza prin H.C.nu local REGIONALA - CRIMA ORGANIZATA ..
ex cu documente:
Daca Primarul INTERLOP PINALTY si secretarul VASILE VISAN al Primariei Piatra Neamt - au luat de la BUGETUL LOCAL 2 miliarde de lei pentru concediu la data de 01.06.2011 - prin dispozitie de plata in urma a 3 contracte de "consultanta juridica" cu firmele de avocatura - av. TRIFESCU VALENTIN , LACRARU LAURENTIU si MOLDOVAN - toti 3 dn baroul neamt - La ce sa ne mai asteptam ????Mai este criza cand INTERLOPII isi fac concediul din BANUL PUBLIC prin INGINERII FINANCIARE....
Cu privire la "TABLOUL PINALTY –UDREA" – Primaria Piatra Neamt a incheiat un contract in valoare de 50.000 euro cu Liceul de Arta "VICTOR BRAUNER " – iar Prof. POTOP – realizatorul lucrari a incasat numai 1000 de euro – Unde sunt restul ??
Rog sa retineti ca aceste INGINERII FINANCIARE – au fost comise prin incalcarea infractiuni de DETURNARI de FONDURI .

Ati auzit de MAFIA INTERLOPA din CODRI UNIUNII EURPENE ??

Va rog sa dati clic pe rubric

=In Codrii Uniunii Europene=

http://himalayacoruptiei.wordpress.com/2010/08/30/in-codrii-uniunii-europene/
Daca nu reusit sa intrati pe link , scrieti pe google.ro = " In codrii Uniunii Europene"

raspunsul CSAT de astazi :

Nr. DSN1/583, din 16.06.2011

Referitor la corespondenta dumneavoastră, adresată sub forma unei "sesizări" domnului Traian Băsescu, Presedintele Romaniei si al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, inregistrată cu nr. DSN1/583/2011, prin care solicitati aplicarea unor măsuri legale, in regim de urgentă, impotriva unui "grup de crimă organizată" de la Neamt, precum si protectia dumneavoastră si a familiei in temeiul Legii nr. 571/2004, vă facem cunoscut că cele prezentate necesită verificări si cercetări specializate, competente ce nu revin, potrivit legii, CSAT-ului, sau Administratiei Prezidentiale, astfel incat intregul material a fost transmis pentru analiză calificată conducerii Ministerului Administratiei si Internelor.

CONSILIER DE STAT,
ION OPRISOR

Nu stiu cat de slugi sunt ...

Nu au ei cine stie ce valoare, mai ales Turcescu, dar nici slugi nu cred ca sunt.

@PNLPC

Ponta era razna! dar acum incepe spectacolul din ce in ce mai palpitant

Bisnitarul Presedinte consulta Opozitia

Hai ca va dau doua camere, votati si voi regionalizarea!
De parca el poate negocia rezultatele unui referendum (de altfel electoral, facut pentru idio.tii care l-au votat)

Daca i s-a dat cu flit peste bot, dupa intalnire a inceput sa-i injure pe sefii Opozitiei.
"Nobletea", "onestitatea", "curajul" unui marinar bordelagiu.

 

Basescu vasalul !!!

Pdl trebuie sa plateasca tributul catre Udmr care consta in atribuirea teritoriilor pretinse de hortisti.
Nici un domnitor din 1947 nu a cedat in fata maghiarimii cit a cedat Basescu.
Singurele merite ale lui Base sunt retrocedarea transilvaniei si indatorarea generatiilor care vor urma dupa ptopul numit BASESCU.

mda

Constat cu STUPOARE ca suntem condusi de niste JIGODII,TRADATORI DE NEAM SI TARA!
A cui INTERES serviti ,VOI,POLITICIENI DE 2 BANI?????

 

Insultarea ISTORIEI ROMÂNIEI.

"Băsescu, atac la rupere la Regele Mihai: "A comis un act de trădare. Doar pentru că unul a fost slugă la rusi il iertăm de toate păcatele?"".

Acest subspecimen bănuit că este "președintele" ROmaniei este un IRESPONSABIL- iresponsabili, -e, adj. (Adesea substantivat) Care este in situația de a nu putea răspunde de actele sale (reprobabile); p. ext. care este lipsit de simțul răspunderii; neresponsabil. – Din fr. irresponsable.
Dictionar: DEX '98
X CREMENTUL ĂSTA trebuie liqui dat.Fără dubii.

Basescu face treaba doar cind ii impune UE si SUA!

asta dupa ce si-a distrus dosarul de sekurist si documentele care aratau traficul cu arme, vinzarea flotei, si alte furaciuni....la fel au facut si Ilici-KGB sau alti baroni infractori sekuristi...

ce moaka de taranoi betivan are Basescu!

parca tocmai a iesit de la bodega trezit din mahmureala!

Prostia si neamprostia la romani

Daca avem politicieni care fura, chiulesc, sunt iresponsabili si fara viziune, nu e bine, si ne opunem. Si e normal sa le criticam lichelismul si incompetenta. Dar cand un politician are un discurs de un evident bun simt, cand are proiecte cu efect evident de diminuarea cheltuielilor cu aparatul administrativ, aducerea banilor europeeni, reducerea mafiei, egalitatea romanilor in fata legii, stoparea hotiei, om care a initiat proiecte cu care azi Oprescu se mandreste, care se lupta impotriva lichelelor sa impuna vointa populara exprimata prin referendum, si multe altele, de ce nu e bine mai fratilor! Cum de se mai gasesc voci sa critice fara sa amuteasca si maini sa scrie fara sa se usuce, cand se ridica impotriva interesului national criticand initiativele curajoase ale unui om care lupta singur sa faca ceva bun in tara asta? Cum se pot numi romani cei ce sunt asa de vanduti si negrii la intestine incat isi vand sufletul si ratiunea marilor interlopi mafioti posesori de televiziuni si averi necinstite? Atata prostie depaseste orice limita de intelegere umana, sufoca, te face sa-ti iei lumea in cap si sa nu mai vrei sa auzi pe nimeni vorbind romaneste.

Asteapta

Din Statele Unite
Flacai Tigani de natura usoara daca nu va linistiti *** o beliti
Si Mahgiarii la fel cu Germanii in ***

USL,votand pro opt judete,votati contra UDMR,dovediti ca sunte

Romania se afla in colaps economic iar reampartirea teritoriala ar reduce cheltuielile bugetare cu cca 1,4 miliarde de euro anual,reducere fara de care Romania nu mai poate supravietuii.Prin noua reampartire teritoriala sunt afectati si bugetari din partidul lui Basescu/PDL iar daca Basescu sustine aceasta noua reampartire,inseamna ca o face pentru natiune, pentru tara nu pentru partidul lui.Daca PSD si PNL/USL nu va vota pro opt judete,asa cum a propus Basescu, bine 'nteles ca Basescu va fi nevoit sa faca concesiuni UDMR-ului pentru a salva tara de la colaps .Daca USL-ul doreste binele romaniei si romanilor, ar trebui sa-si calce pe inima sa-si sacrifice oamenii din partidul lor ,asa cum o face Basescu si sa voteze alaturi de PDL pro opt judete.Daca ei ar vota pro opt judete,nu ar mai fi nevoie ca Basescu sa faca concesiuni UDMR-ului.
In conditiile astea cei care ne vand tara sunt cei care au facut-o permanent in ultimii 21 de ani,PNL si PSD,nu PDL

Las-o balta cu "binele romanilor"...

De cand pana cand Uniunea Socialist Liberala este ingrijorata de "binelel romanilor.
Si mai las-o balta cu sandramaua UDMR.
Ca daca liberalii erau curati si nu clocaiau de fosti securisti si escroci,acum PDL+PNL erau o FORTA.
Asa,a ajuns Romania ca sa se milogeasca de o minuscula fotrmatiune denumita UDMR care nici macar partid nu este.
Mai cascati ochii,ca o sa va treziti inapoi in 1990!

@matroana

Ce colaps economic? Pai nu era vorba ca masurile voastre de austeritate au scos tara din recesiune? Nu era vorba ca economia o sa creasca cu 3-5% anul asta? De unde si pana unde se prabuseste economic o tara fara 1,4 miliarde Euro? Mai ales una condusa atat de bine pe timp de criza cum ziceti voi?

martorana@ 100 mil. euro.. o repet ,

ca tu pricepi greu si uiti repede ! Repet ca nu e nimeni obligat in tara asta nici PD , nici opozitie sa sustina ce vrea Basescu. El vra ? Traba lui.. e un propiect aiurea.. sa si-l bage in Kur. Niciodata poporul nu va accepta desfintarea judetelor. Basescu e deja un cadavru politic ! A pierdut si stie asta. Stie si PD !

E doar zbaterea de pe urma.. ca ii ia draqq pe toti. Opozitia nu trebuie sa aprobe un plan de vanzare de tara ! Opozitia are programul ei care nu desfinteaza judete si nu face cadouri teritoriale la nimeni ! Dar tu nu pricepi. E poate mai bine sa nu ai capacitatea de-a rationaliza ce se petrece cu tara. Nu trebuie sa-ti mai faci griji...

Defineste ce inseamna "a vinde tara" .

Daca vorbim de dragul propagandei de partid , mai bine tacem . "Rusii" de la Alro au capatat tot ce au vrut printr-o semnatura de-a lui Basescu , dupa un lobby absolut "dezinteresat" facut de Trumpita si de "Draga Stolo" . Daca tu incerci sa ma convingi pe mine ca doar Nastase , Vacaroiu , Tariceanu si Iliescu au vandut tara asta pe niste pitule , iar Marea Famiglie Basescu , incuscrita cu Bercea Mondial si prietena cu Orban de Ungaria intra in categoria Alba ca Zapada , atunci chiar respectul gastii voastre pentru poporul roman este nul , iar voi veti disparea mai rapid decat PNTCD in ghena de rebuturi a istoriei moderne a Romaniei . Asa ca , defineste termenul "a vinde tara" . Exista ceva in formularea ta care sa nu se aplice TUTUROR POLITICIENILOR ROMANI ?

Un dialogul nu e posibil cu Basescu.

Basescu ca e un om atat de compromis si de incredibil, incat nimeni in afara de el nu crede in spusele sale.

Antonescu si Ponta: Traian Basescu ne-a facut oferte sa ne vedem separat cu el :)))

Desi i-a facut imaturi si superficiali din punct de vedere politic pe principalii lideri ai Opozitiei, se pare ca Traian Basescu a incercat sa ii dezbine pe Victor Ponta si Crin Antonescu, incercand sa se intalneasca pe ascuns cu fiecare dintre ei.

Toata discutia cu opozitia si coalitia de guvernare, interminabilele discutii televizate si raspunsul Curtii Constitutionale sunt fara rost. Constitutional, presedintele tarii n-are dreptul la initiativa legislativa.

UDMR-ul nu conteaza!

UDMR-ul nu ar trebui sa conteze in luarea acestor decizii. Deciziile care se vor lua acum sunt pentru urmatorii 100-150 de ani, timp in care maghiarii vor fi deja asimilati si nu vor mai aveea niciun interes in aceasta structura a judetelor.

@otevist de grota

i-ti definesc eu ce inseamna ,a vinde tara !! Vezi interviul lui Baselu ca spune clar ca si in 2011 imprumutam bani pentru salarii si pensi !! Avind in vedere ca alti banii sint cheltuiti pe ideeile prostesti ale lui Udrea si ca banii cindva trebuie da-ti inapoi ( vezi Grecia ) asta inseamna ca vindem Tara si viitorul copilor nostri !!!! Stiu ca e greu da cred ca acum ai priceput

Prostie!

Adica vrei sa distrugem tara doar ca sa fim comtra UDMR? Dute la doctor si cauta-te ! Tembelo!

nu-i normal

Nu-i frumos sa explici asa anumite lucruri pe care nu ti le explici.

Limbajul de mahala este apanajul oamenilor necivilizati.

Despre reorganizare

S-a realizat un sondaj la care romanii au spus ca nu doresc desfiintarea judetelor in proportie de peste 70%.
Acum intelegeti cat e de disperat baseku sa nu organizeze referendumul, sa nu se intoarca la popor?

Unii beneficiaza de respect si intelgere, altii nu

si din pacate acesti 'altii'sunt tocmai romanii din Romania. Dl Basescu merge des prin 'ungurime', dar nu si printre romanii din Ardeal, daca o facea, invata ca maghiarii 'nu terfelesc Romania', ci o calca in picioare, nu au nici o consideratie pentru Romania, nu se considera romani si nici nu recunosc dreptul statului roman asupra lor. Romanii sunt corupti, intre romani exista relatii de tip mafiot si trebuie sa-i reorganizeze, in schimb, pe maghiarii, desi exista posibilitatea de a fi si ei coruptii, nu este necesar sa-i reorganizeze, ei au mai multe drepturi decat romanii si pot fi si corupti. Dl. Basescu se poate dovedi fexibil cand este vorba de respectarea sau nu a rezultatului referendumului privind Parlamentul unicameral si numarul de parlamentari, poate trece peste voturile romanilor, pentru ca UDMR nu vrea Parlament unicameral, ci bicameral. Dl. Basescu nu vrea Tinut Secuiesc, insa lasa Harhgita si Covasna asa cum sunt. Romanii trebuie sa se supuna legilor Romaniei, maghiarii insa nu sunt obligati. Dl. Basescu nu vrea razbunare, vrea sa puna capat celor 70 de ani de cult al sovinismului, dar, oare, toate aceste masuri si vorbe ale domnie sale spre ce duc? In aceste conditii, este posibil ca romanii sa se simta nedraptatiti in comparatie cu alte etni in propria lor tara?!

 

Astea sunt parerile tale "argumentate"? Tu esti profesor?

Poate la o scoala speciala...Dar nici acolo nu se permite limbajul asta.
Mai curand esti sau ai fost elev la o asemenea scoala.

bine ,am anteles...

o sa va lamuriti maine,poimaine.

Dar amintitiva ca principalii responsabili sint mijloacele de informare(care in spate au adevaratii rechini).
In plus vreau sa va zic ca TRAIAN BASESCU este primul adevarat Presedinte al Rumanilor de pretutindeni.

rechini

in sensul ca cetatenii Rumaniei pentru ei au un pret.Acel pret este platit la mijloacele de informare in masa,care astfel accepta situatia fiind partasi.

e foarte simplu:

inca o bila neagra pentru ULS si UDMR.

Basescu zice, citez:

"Am spus: putem oferi o varianta maximala peste care nu se poate trece: 8 judete plus Harghita si Covasna, asa cum sunt acum, dar nu unite. Ramaneti asa, dar nu incurcam 22 de milioane de romani pentru o chestiune etnica. V-a lasat Dumnezeu asa, din '68, dar nu incurcati".

Bravo esti un adevarat maestru,asa lasam in functie multe posturi statale pentru UDMR in ciuda Usl.De data asta le-ai dat la oase cu adevarat la USL care a tradat,si continua sa tradeze deoarece saboteaza Rumania.Pe UDMR ii faci sa viseze la comori inexistente,in ciuda USL.Asa ai pornit o ura fatala intre ULS si UDMR,pentru a face pe ULS sa plateasca tradarea in fata electoratului Ruman.De UDMR nu mai zic nimic,deoarece astia nici macar nu mai reprezinta electoratul,se reprezinta pe ei la ciolan,vor sa iasa la pensie fara sa schimbe nimic din sistem.

Parca am fi in desene animate .....ah,ah,ah....

Nu -mi imaginam niciodata ca USL si UDMR sa fie atat de infantili......ah,ah,ah....

Aberezi, securistule!

Nu stii cum sa mai intorci pe dos gesturile TRADATORULUI DE TARA Basescu.
Pe cine crezi ca mai convingi in afara de cativa dementi si colegii tai de secu?

Regret sa constat ca Seful Satului, dl. Presedinte Basescu

nu stie ce se intelege prin cuvantul 'sovin' si isi acuza poporul ca ar fi educat in spiritul urii de tip nationalist. Regret sa constat ca dl. Traian Basescu nu stie Presedintele a carui stat este, regret sa constat ca Traian Basescu nu isi cunoaste deloc poporul, regret sa constat ca Traian Basescu nu cunoaste deloc istoria acestui neam. Istoria ar trebui sa fie prima dintre materiile pe care trebuie sa le stapaneasca un politician cu'stas' asa cum se pretinde Traian Basescu pentru a nu-si acuza niciodata poporul pe nedrept. Si pentru ca dl. Traian Basescu nu stie nici unul din aceste lucru, o sa-i spun ca poporul roman nu a fost niciodata sovin sau razbunator - deci era nevoie sa vina Domnia Sa la conducerea staului pentru a pune capat acestor manifestari necivilizate, ca poporul roman nu a vrut altceva decat sa traiasca in buna intelegere cu toate nationalitaile conlocuitoare, ca poporul roman este unul dintre cele mai baljine, mai iertatoare si mai ospitaliere popoare din Europa. Poporul roman nu a dat niciodata cu piatra, a asteptat, a vazut si a iertat prea mult, a lovit doar atunci cand nu a mai putut rabda. Romanii trebuie sa stie ca in anii 40-50, Romania putea pierde definitiv Ardealul, nu l-a pierdut deoarece Stalin nu-l prea iubea pe Presedintele R.P.Ungaria si i-a dat o lectie, dar a lasat si o usa deschisa in Romania pentru maghiari. Situatia se stabilizeaza pentru Romania abia din anii '60, mai precis in '68 odata cu reorganizarea Romaniei pe judete.

cum adica ?

Presedintele declara ca si in 2011 inprumutam bani pentru salarii si pensi!! Pai pentru cite generati ne baga idioti astia in datorii ? Udrea cheltuie miliarde pe tot felul de timpenii si noi nu avem de pensii si salarii?? Halal PDL ,NU sint PSDist sub nici o forma da mai rau de atit nici USL nu o poate face !! Jos Baselu cu gasca lui de PDListi incapabili

Consultari cu UDMR-ul sau negocieri...

...negocieri se pare...ca la piata...exact ca la targul de la Cuca Macai unde doi domni negociau o iapa...vanzatorul spunea ia domnule iapa ca aceasta manca bine si baliga vartos...asta e...noi suntem se pare...

Basecu are dreptate de data asta

USL nu a stiut sa exploateze situatia si a pierdut.
Puteau sa voteze cele 8 judete si scapam de unguri.
Iar acum trebuie sa plateasca USL.

 

nu esti ulivia .. esti o clona !

ai vazut sondajul intern PD de azi dimin.. ?
12,7% .

REORGANIZAREA VISATA AIUREA NOAPTEA VA STERGE NU UNGURII CI pd DE PE HARTA

Daca sondajele sunt facuute de echipa Antenei 3 ..

Cam cum ai vrea sa iasa?

Reorganizarea nu ar trebui sa aiba caracter ...

Reorganizarea nu ar trebui sa aiba caracter politic, ci ar trebui sa se rezuma strict la unul economic, nonbirocratic si poate geografic.

Nici chiar asa de drastic.

Nu trebuie sa scapam de unguri de parca ar fi ceva rau pentru Romania. Trebuie sa scapam de acei unguri nationalisti si sovini care vor autonomia Tinutului Secuiesc.

E disperat martafoiul

Dupa ce a incasat o dreapta urmata de o stanga care l-au trimis la podea, martafoiul alcoolic a iesit la contraatac, ieri pe RRA, apoi pe la TVR iar acum s-a dus sa presteze LABE UNU tv. Si incearca sa dreaga busuiocul.

Ce blestem

In 2004 Basescu se intreba ce blestem pe tara asta sa aleaga intre 2 comunisti.

Ce blestem pe tara asta si in 2009 sa aleaga intre 2 tradatori. Geoana se ducea la Moscova, Basescu se ducea cu Viktor Orban prin Tinutul Secuiesc.

Unde esti tu Tepes.

 

Dl Basescu se afla din ce in ce mai mult in pozitia

fiarei ranite. Disperarea l-a impins sa initieze aceasta masura aiuritoare la indemnurile securistilor, si in urma ei, in loc sa iasa la suprafata se scufunda si mai mult. Dar, cum se spune, fiecare pasare pe limba ei piere!

@ DR.STRANGELOVE - GENOCID = FALIMENT

GENOCID = FALIMENT - de la 01.07.2011 = alte scumpirii

Muntii Nostri AUR poarta, NOI = “BESESCU “ CERSIM din POARTA in POARTA
http://www.lutyk.ro/2011/03/muntii-nostri-aur-poarta-noi-cersim-din-poarta-n-poarta/ - este super reportajul si cat se poate de real.

" Falimentul e aproape! Cum iși va plăti Romania datoriile, dacă nu mai produce? "

Cititi si articolul:
Datoria REALA a Romaniei: 170 miliarde Euro!

Sunt ridicoli băieții ăștia de la partide, care se uita cu sufletul la gura la graficele economice, si cum vad o ușoara mișcare in sus, urlă de bucurie! Se imbrățișează și se felicită: gata, am ieșit din criză!
Criza o sa dureze pană cand Romania o sa fie competitivă și o reușească să-și vandă mărfurile. Cauza crizei e simplă: poporul roman a cheltuit mai mult decat a reușit sa vandă. Iar voi n-ați făcut nimic ca sa o rezolvați. Așa ca, de ce s-ar termina criza? De mila voastră?

Cand cumpărătorii o sa zică: nu mai dau bani pe prostia asta chinezească, e prea scumpă; mai bine cumpăr de la romani, ca e mai ieftin. Abia atunci puteți să vă bucurați. Cand o sa fie asta? Peste cel puțin 50 de ani. Dacă o sa fie vreodată!

Și in toata perioada asta, graficele voastre o să salte in sus si in jos in permanență – dar asta n-are nici o legătură cu criza! Orice grafic se mișcă, dacă populația e incă vie. Graficele intră in linie-dreaptă, doar dacă ai murit.

Cum iși va plăti Romania datoriile, dacă nu mai produce?
Mai ales ca și chestia asta, cu stabilitatea, e relativă. Stabilitatea economică a Romaniei din ultimele luni s-a bazat strict pe imprumuturi, nu pe producție (dimpotrivă, PIB-ul s-a prăbușit). Iar imprumuturile, cum știm cu toții, nu sunt o soluție …stabilă............

mai multe pe :

http://www.newsro123.com/2011/04/falimentul-e-aproape-cum-isi-va-plati.html

mai mult care pozitie?

a fiare sau ranitei? as spune ca sta ca singurul efort e de a da niste explicatii aproape impasibile la maraiturile USL

doina

De la Nistru pan' la Tisa
Tot Romanul plansu-mi-s-a
Ca nu mai poate strabate
De-atata strainatate.
Din Hotin si pan� la Mare
Vin Muscalii de-a calare,
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o atin;
Din Boian la Vatra Dornii
Au umplut omida cornii
Si strainul te tot paste,
De nu te mai poti cunoaste.
Sus la munte, jos la vale
Si-au facut dusmanii cale;
Din Satmar pana 'n Sacele
Numai vaduri ca acèle.
Vai de biet Roman saracul,
Indarat tot da ca racul,
Nici ii merge, nici se indeamna,
Nici ii este toamna toamna,
Nici e vara vara lui
Si-i strain in tara lui.
Dela Turnu �n Dorohoiu
Curg dusmanii in puhoiu
Si s-aseaza pe la noi;
Si cum vin cu drum de fier,
Toate cantecele pier,
Sboara paserile toate
De neagra strainatate.
Numai umbra spinului
La usa crestinului.
Isi desbraca tara sanul,
Codrul, frate cu Romanul,
De secure se tot pleaca
Si isvoarele ii seaca
Sarac in tara saraca!Cine-au indragit strainii
Manca-i-ar inima canii,
Manca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.
Stefane, Maria Ta,
Tu la Putna nu mai sta,
Las� Arhimandritului
Toata grija schitului,
Lasa grija Sfintilor
In sama parintilor,
Clopotele sa le traga
Ziua intreaga, noaptea-ntreaga,
Doar s-a 'ndura Dumnezeu
Ca sa-ti mantui neamul tau!
Tu te �nalta din mormant
Sa te-aud din corn sunand
Si Moldova adunand.
De-i suna din corn odata,
Ai s-aduni Moldova toata,
De-i suna de doua ori
Iti vin codri �n ajutor,
De-i suna a treia oara
Toti dusmanii or sa piara
Din hotara in hotara,
Indragi-i-ar ciorile
Si spanzuratorile!

n-au ei nicio vina

ca s-a stricat combinatia si acum n-o sa le mai iasa chestia cu guvernarea si n-o sa se mai bucure de treaba cu judetele care ii avantaja nu putin,dupa cum bine intelegem

 

Iar s-a facut Gioana de ras

Omul acesta este IRECUPERABIL.
NU o sa invete NICIODATA sa isi asigure sursele de informare.
El desface imediat sampania si isi da drumul la gura.
USL pierde MULT de tot cu acest Geoana.

 

Ungurii o tin cu planul lui Basescu, in toata media..si TV

ce alte surse de informare ! Basescu ca un leu prapadit in cusca se zbate la B1 de mama focului sa nege ce spune Marko pe alt canal. E incredibil de transpirat ! Se scalda in sudoarea *** politice.. Aleluia ..

helouuu!

SUNTEM IN CRIZA! CAT MAI CONTINUATI IN DEMENTA !

 

The esec live ???

Ia uitati-va mai bine ca o sa vede-ti reloude nu live !!! Si ce vrea marinaru nebun sa demonstreze : CA ROMANIA ESTE caiac-canoe ??? Sau dementul se si crede carmaciul [ ala +1 ] de la caiacisti ??? Un dement .....Ar baga-o si pe nevastasa la inaintare doar sa nu fie suspendat !!!!!

 
 

Ziare.com propun ca toti cei care comenteaza

Sa-si faca cunoscuta indentitatea.
Consider ca astfel am scapa de cei care intoxica acest forum sub acoperirea nik-urilor.
Consider ca in felul acesta ar exista mai multa responsabilitate la cele scrise.
Respectam"parerea mea"dar sa raspunzi cu dovezi,argumente nu intoxica un forum de discutie.
"Dar eu cred ca nu-i niciunul,cu pacate

Asa ca in curind vom avea si discutii civilizate,bazate pe argumente si cu ASUMAREA RESPONSABILITATI ASUPRA CELOR SCRISE.

 

Mi se pare perfect normal!

Si mie mi se pare firesc acest lucru. Subscriu la initiativa ta!

Ca exemplu incep

Sunt profesor de matematica nascut in Orasul Severin.
Nu am (nu am avut in ultimi 99 ani)apartenenta politica.
Respect parerile argumentate.
Nu am simpatii sau antipatii politice,doar opinii pertinente,care pot fi contrazise pertinent.
Numele meu e cel afisat,citit din 2in2.
Asta sunt eu!

Voi,cine sunteti?

A adunatura de romani fara ocupatie...

Care-si dau cu parerea si se insulta pe un forum unde mai scapa din cand in cand si cate unul cu bun simt!
Farmecul forumului consta in absenta "astuia"!
Sau mai bine zis, in prezenta lui sporadica! Foarte!

@ mc.iohmaain

Eu ti-am pus documente , NU te deranjeaza nimeni de la ziare.com sa pentru a le studia...

Sa multumim ca ni se da voie sa afisam sursa , link etc...
Stim ca RAKETII de pe acest forum au intrat in ultemele zile de libertate ...

DISPERARE ca nu au indeplinit PROGRAMUL de DISTRUGEREA ROMANIEI - impus de MAFIOTII de la F.M.I.

Saptamana care vine vor sosi in Romania si NU vor mai primi TRANSA ...

Primaria Piatra Neamt - va intra in IMPOSIBILITATEA de plata = FALIMENT.

 

Ar fi chiar aiurea!

Ar fi chiar aiurea sa primeasca unguruii Tinutul Secuiesc, cum le place lor sa ii zica.

 

O reorganizare necesara!

Nu stiu daca Basescu ar trebui sa cedeze la insistentele UDMR dar, daca nu are incotro, trebuie sa o faca. Reorganizarea trebuie sa se faca, indiferent la ce nivel, si cred ca totul va fi spre binele romanilor.

MARSUL TRIUMFAL CONTINUA!

Sunt in bezna,si nu din cauza bauturii sau a drogurilor usouare!!!!.....STIU ca EI ne conduc, vremelnic,dar nu am solutii....poate doar niste compromisuri,care ne-ar ajuta la vreme de restriste!
Sunt tari dom-le 1.200.000 si o gramada de alti oportunisti! Sa va fie de bine! sincer!

 

Pentru mc.iohmaain .....

Mai suagtiva de dosare securisto-militienesti : Pai cand ai facut cont pe acest forum nu ai scris tu cu tastatura *** si degetele lui tacto identitatea ta sau a cui vrei , securistule jegos !!! Unde este libertatea de a comenta ceva ??? Unde este intimitatea ideilor hitleristule ??? SAU TE SIMTI cumva atins de vreo afinitate puturoasa ??? ITI ESTE RAU ??? Ai telefon ??? 112 este in direct !!! ALO .....domnul este patat ....schnell schnell .....aleea modrogan o masina ......

 

George,tu spui de ...

Eu spun de responsabilitatea celor scrise.
Spun de a argumenta faptul ca un dictator te lasa sa-l injuri zilnic.
Daca unui vecin la suparare ii spui "tigan",la judecata vei fi cöndamnat ptr.jignire ,discriminare,
daca i-l prinzi in cotet la gaini,depune plingere ptr.
lipsire de libertate,etc.

BASE LASA ABUREALA.

.

 

ce titlu ...

Puteai sa te obosesti si sa zici si de ce ... sau puteai sa propui asta la mailul emisiunii si poate citeau in direct.

Presa, presa si iar presa!

Daca aceasta reorganizare se facea fara sa se faca atat tam-tam in presa, cred ca nimeni nu avea nimic impotriva cu acest lucru ...

 

PENTRU MC.IOHMAAIN .....

Ca sa vezi ca sant baiat giorno eu subscriu primul : iti las numarul meu de telefon : 021/410.05.81 !!!!

 

Georgica esti glumet

Suna-ma ,6,17 EU secunda,glumetule!
Stii numarul,e in memorie!

Ce faceti bre , sunai si ma pomenii cu laturi in cap ...

E unu care cica ce dracfac la ora asta , sau o caut pe nevasta-sa ....

I'auzi , cica e minciuna .

L'am urmarit pe Presedinte la B! , la Turcescu .
Multe sunt de povestit cu omul asta , pacat ca ati hotarat sa fiti belicosi .

Noi pierdem o deschidere , un dialog si voi ramaneti cu latraturile .
(adresat alora de latra) .

BASESCU E SPERIAT . I SE APROPIE SFARSITUL

SARACU ,E IN FAZA TERMINALA .SCUTITI-L DE CHIN .ELIMINATI-L

@danix

Asa muribund cum e, dar, cu ultimele forte, vrea sa faca TOT MAI MULT RAU ROMANIEI. Cu ultimele forte lupta impotriva poporului roman


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor