Ziare.com

Traian Basescu retrimite Parlamentului doua legi

Marti, 16 Iulie 2013, ora 20:18

   

Traian Basescu retrimite Parlamentului doua legi
Presedintele Traian Basescu a semnat marti cererea de reexaminare a unei legi pentru modificarea si completarea unei OUG privind contractele de achizitie publica. El a precizat ca unele articole au fost modificate prin alte legi, iar Ordonanta in sine a fost abrogata prin alte acte normative.

Cererea de reexaminare se refera la Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 143/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Motivele cererii sunt urmatoarele, potrivit site-ului Presedintiei: "Ordonanta de Urgenta aprobata prin legea transmisa spre promulgare a modificat si completat o serie de prevederi ale Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006.

De la momentul emiterii Ordonantei de Urgenta nr. 143/2008 si pana in prezent o mare parte dintre articolele modificate si/sau completate de acest act normativ, precum cele prevazute la pct. 1, pct. 3 - 7, pct. 9, pct. 11, pct. 15 - 16, pct. 17, pct. 19, pct. 21-29 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 143/2008, fie a suferit modificari ulterioare, prin alte acte normative, fie a fost abrogata expres de alte acte normative.

Avand in vedere aspectele semnalate, precum si necesitatea respectarii principiilor sistematizarii legislatiei si coerentei legislative, va solicitam reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 143/2008 (...), cu luarea in considerare a textelor legale modificate ori abrogate", se mentioneaza in cererea semnata de presedinte marti si adresata presedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Tot marti, seful statului a cerut reexaminarea legii care stabileste ca achizitionarea de spatiu publicitar televizat nu poate fi facuta de un intermediar decat in numele si pe seama beneficiarului final, Traian Basescu afirmand ca OUG este o "ingerinta nejustificata" in activitatea comerciala a radiodifuzorilor.

Presedintele Basescu, a semnat marti, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 25/2013 pentru modificarea si completarea Legii audiovizualului 504/2002, informeaza Presedintia.

Presedintele afirma ca actul normativ trimis spre promulgare aproba Ordonanta de Urgenta 25/2013 prin care s-a reglementat, pe de-o parte, achizitionarea de spatiu publicitar televizat si, pe de alta parte, unele aspecte referitoare la licentele audiovizuale. Totodata, prin legea aflata la promulgare se introduce o noua reglementare cu privire la spoturile publicitare si de teleshopping izolate, altele decat cele difuzate in cadrul transmisiilor sportive.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2127 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor