Traian Basescu s-a intalnit cu seful MI6

Marti, 07 Iunie 2011, ora 20:08
3873 citiri
Traian Basescu s-a intalnit cu seful MI6

Presedintele Traian Basescu a avut o intalnire, marti, cu seful MI6, Sir John Sawers, in cadrul vizitei oficiale de doua zile pe care a efectuat-o in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord.

Potrivit unor surse diplomatice, Traian Basescu a facut o vizita la sediul serviciului britanic de informatii externe, la invitatia sefului MI6, Sir John Sawers (foto). Presedintele roman a fost insotit in aceasta vizita de seful SRI, George Maior, iar discutiile s-au axat pe evolutiile internationale de securitate, potrivit surselor citate.

Contactat de Ziare.com, Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei, a confirmat informatia.

Presedintele Traian Basescu a efectuat, luni si marti, o vizita oficiala in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, la invitatia Guvernului Majestatii Sale.

Luni, presedintele Traian Basescu si premierul britanic David Cameron au convenit, la Londra, asupra unui program care sa reflecte obiectivele comune, inclusiv cresterea economica a UE, discutiile vizand si cresterea comertului celor doua tari, potrivit unei declaratii comune a celor doi oficiali.

Potrivit documentului, vizita lui Traian Basescu la Londra "este o dovada a parteneriatului strategic bilateral solid dintre Romania si Marea Britanie", iar cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul comun pentru intarirea acestui parteneriat.

In cadrul discutiilor, Basescu si Cameron au convenit asupra unui program comun intre Romania si Marea Britanie pentru a promova cresterea economica in UE si extinderea Uniunii in Balcanii de Vest, Turcia si Republica Moldova.

Mai mult, programul isi propune sa raspunda "generos" fata de reforma democratica din vecinatatea UE, inclusiv printr-un schimb de experienta in constructie institutionala, si pentru a proteja securitatea cetatenilor prin operatiunile in desfasurare din Libia si Afganistan.

"Am decis sa actionam impreuna pentru reducerea barierelor pentru mediul de afaceri, sa promovam cresterea comertului intre tarile noastre si sa sustinem legaturile de afaceri, in special in domeniul infrastructurii, energiei, turismului, dezvoltarii noilor tehnologii. Vom lucra impreuna pentru a creste performantele Romaniei in accesarea fondurilor europene si in implementarea parteneriatelor public-privat", mai noteaza declaratia comuna.

D.R.

Citeste si:
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
Primarul liberal al comunei sucevene Bosanci, Neculai Miron, a semnat pe listele AUR pentru demitere preşedintelui Klaus Iohannis. Gestul edilului este însoţit de critici la adresa şefului...
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR respinge afirmaţiile conform cărora fostul ministru al Investiţiilor de Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar fi plătit pentru a realiza monitorizarea modului în care este implementat...