Traian Basescu se intalneste cu primarii din Bucuresti

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 10:55
1818 citiri
Traian Basescu se intalneste cu primarii din Bucuresti
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu se intalneste vineri cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si cu primarii de sectoare, pentru a discuta despre referendumul pentru Legea Capitalei.

"Vreau sa vad care este finalitatea referendumului, nu trebuie discreditata ideea de referendum", a declarat seful statului, inainte de a intra in sediul Primariei Capitalei.

La randul sau, Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, a declarat, inainte de a intra la discutii, ca nu este de acord cu referendumul si nici un banii care vor fi cheltuiti pentru consultarea populara.

"Am cerut de la bun inceput ca banii alocati referendumului sa-i planteze in copaci, macar sa ramana ceva dupa acest referendum", a spus Piedone.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, remis Ziare.com, "primarul Sorin Oprescu mediaza un dialog intre presedintele Romaniei si reprezentantii partidelor din CGMB", intalnirea avand loc la solicitarea sefului statului.

Peste doua saptamani, pe 26 iunie, va fi organizat referendumul privind Legea Capitalei, in cadrul caruia bucurestenii vor decide, printre altele, daca vor fi desfiintate sectoarele.

Referendumul privind organizarea administrativa a Capitalei va avea doua intrebari: "Va doriti o Capitala cu sapte administratii controlate de 217 consilieri alesi pe liste de partid?" si "Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal, asemenea primarilor de sector?".

UPDATE: Presedintele Traian Basescu a parasit sediul Primariei, dupa 55 de minute, timp in care a discutat cu primarii de sector si cu primarul Sorin Oprescu despre referendumul privind Legea Capitalei.

UPDATE: Surse apropiate discutiilor au declarat, pentru B1 TV, ca este posibil sa se renunte la organizarea referendumlui, urmand sa fie semnat un protocol in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu primarie bucuresti, #Basescu referendum Legea Capitalei , #presedinte