Traian Basescu se va intalni cu presedintele UE, sa discute despre buget

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 20:25
1807 citiri
Traian Basescu se va intalni cu presedintele UE, sa discute despre buget
Foto: Ziare.com

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, va avea intalniri bilaterale cu toti sefii de stat si de guvern care se vor prezenta la summit-ul Uniunii Europene, inclusiv cu Traian Basescu, inainte de inceperea acestuia, pentru a discuta despre bugetul pentru perioada 2014 -2020.

Van Rompuy va face noi propuneri in privinta contestatului buget, luand in considerare propunerile facute de acestia, potrivit lui Andreas Mavroyiannis, ministrul cipriot al Afacerilor europene, a carui tara detine, in prezent, presedintia UE, relateaza The Financial.

"Cred ca este posibila o intelegere", a spus Mavroyiannis

Summit-ul european incepe joi si dureaza doua zile. Presedintele Traian Basescu a anuntat deja ca va pleca la Bruxelles de miercuri seara.

Discutiile din timpul summit-ul se vor axa pe bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020, Romania fiind amenintata ca va primi mai putini bani. Astfel, potrivit premierului Victor Ponta, Romania ar primi cu opt miliarde de euro mai putin decat in perioada 2007 - 2013, cand suma s-a ridicat la 30 de miliarde de euro.

In schimb, cei mai mari contributori la buget, respectiv Germania, Franta, Marea Britanie si Olanda, sustin scaderea acestuia. Initial, Van Rompuy a propus o reducere de 75 de miliarde de euro a bugetului propus de Comisia Europeana, in valoare de 1,033 de trilioane de euro.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#intalnire Traian Basescu Herman Van Rompuy, #summit Uniunea Europeana, #buget UE 2014 2020 , #presedinte
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Succes dle. Presedinte. Pentru Romania si pentru romani!