Basescu: Sunt destui care vor sa distruga ce-am facut! N-am intervenit pentru niciun om de afaceri (Video)

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 21:59
15597 citiri
Basescu: Sunt destui care vor sa distruga ce-am facut! N-am intervenit pentru niciun om de afaceri (Video)

Presedintele Traian Basescu a subliniat, duminica seara, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca nu a intervenit, in cei 10 ani de mandat, pentru niciun om de afaceri, dupa ce Adrian Moraru, de la IPP, a spus ca acesta "va da cu subsemnatul pentru trafic de influenta".

"Dl Moraru, am o mare rugaminte la dvs. - renuntati la optimism. Ati afirmat mai inainte ca sigur si Basescu o sa dea cu subsemnatul pentru trafic de influenta sau chestiuni de genul asta. Nu veti gasi in 10 ani o astfel de interventie. Aveti libertatea sa spuneti ce vreti, ca meseria dvs. este sa stati prin studiouri de televiziune.

(...) V-am vazut fiind optimist in ceea ce priveste chemarea mea la DNA. Veti fi dezamagit. O spun public: nu a existat, in cei 10 ani de mandat, nicio interventie in favoarea cuiva, pentru restituiri, pentru contracte samd, pentru ca numai asa am putut sa-mi fac treaba. Daca as fi facut interventii nu mai aveam autoritatea sa-mi fac treaba, atat cat mi-am facut-o. Ma refer la afirmatia care m-a privit din interventia lui Adrian Moraru. Stiu ca sunt destui care vor sa distruga cat se poate din ce am facut in mandat.

Dl Moraru este dintre cei care ar vrea sa constate ca si presedintele a fost implicat in trafic de influenta si vreau sa-l fac sa doarma linistit, ca presedintele Romaniei din ultimii 10 ani nu a practicat acest tip de interventii. Eu, cand am facut interventii in Guvern, le-am facut institutional si pe probleme care priveau ori CSAT, ori activitatea unui ministru. In rest, pentru restituiri, bani, contracte... Uitati povestea asta. Am intervenit ca sa il linistesc pe domnul Moraru. Vad bucuria unora sa ma lezeze in ultimele zile de mandat.

(...) Este si o provocare publica: daca stie cineva ca am facut interventii in favoarea unui om de afaceri, sa ma sune sau sa spuna la postul dvs.", a spus seful statului, intr-o scurta interventie telefonica, la B1 Tv.

Afirmatiile lui Traian Basescu au fost facute dupa ce directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, prezent in emisiune, a spus ca presedintele va trebui sa raspunda pentru trafic de influenta, dupa incheierea mandatului.

Totodata, seful statului a evitat sa comenteze cazul in care fosta sefa DIICOT Alina Bica este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu si arestata preventiv pentru 30 de zile: "Nu discut acest dosar pentru ca nu ma priveste". Traian Basescu a vorbit, in context, si despre presa.

"Spre deosebire de jurnalisti, eu nu am libertate cum aveti dvs, sa discut o actiune a DNA. Sunt destui jurnalisti care ar trebui sa fie decenti cand vine vorba de coruptie, de cerut bani, sa nu mai dea un material, stiti... (...) Pentru mine, 10 ani presa a fost sfanta, nici cu o floare n-am atins-o", a adaugat presedintele.

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: Reactia presedintelui Basescu

Traian Basescu a fost intrebat, vineri, ce parere are despre retinerea procurorului-sef al DIICOT, Alina Bica. "Una singura, nimeni nu e mai presus de lege. Nimeni, nici eu", a raspuns Traian Basescu.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata

Judecatorii de la Inalta Curte au decis, sambata dimineata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului procuror-sef DIICOT Alina Bica, urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...