Ziare.com

Basescu: Sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a Sanatatii

de Camelia Badea
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 18:19

   

Basescu: Sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a Sanatatii
Presedintele Traian Basescu a sustinut miercuri o declaratie de presa la Palatul Cotroceni in care a explicat pe larg cateva dintre cele mai importante aspecte ale noii Legi a Sanatatii precum si o parte din tintele pe care aceasta si le propune.

Seful statului a afirmat ca exista "interese gigantice" pentru neadoptarea noii legi a Sanatatii din partea celor care permit acum "scurgerea printre degete" a miliardelor care vin de la buget in sistemul de sanatate.

Totodata, el a criticat dur ineficienta actualului sistem, in special a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si a tinut sa sublinieze apasat ca SMURD-ul este un sistem militarizat, care apartine statului, nu unui singur om, cu trimitere directa la fondatorul acestuia, Raed Arafat, proaspat demisionar de la Ministerul Sanatatii.

De asemenea, presedintele a spus ca diagnosticul pus de raportul comisiei prezidentiale sistemului sanitar a aratat ca principalele probleme ale acestuia sunt monopolul CNAS, politizarea, ineficienta, coruptia si abia apoi subfinantarea.

Traian Basescu a mai spus ca proiectul de lege a fost realizat de un grup de specialisti din intreaga tara, neafiliati politic, si ca el are elemente din legislatia care guverneaza sistemele de sanatate din Olanda si Germania, adaptate la situatia din tara noastra.

De asemenea, el a facut un apel la o dezbatere publica decenta, in cunostinta de cauza, exprimandu-si speranta ca proiectul va fi adoptat de Parlament pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, urmand ca dupa aceea sa se treaca la adoptarea legislatiei secundare, care sa permita implementarea noilor principii.

"Interventia mea publica a fost in momentul in care am considerat ca s-a depasit orice limita in dezinformarea populatiei", a explicat Traian Basescu ce anume l-a facut sa intervina telefonic luni seara la Realitatea TV. La insistentele jurnalistilor, el a spus ca nu doreste sa intre in polemica cu Raed Arafat si a dezvaluit ca, in ciuda afirmatiilor facute, acesta nu a trimis niciun raport la Cotroceni cu observatii personale, iar ministrului Sanatatii i-a inmanat un astfel de document doar dupa disputa televizata cu seful statului de luni seara.Ziare.com a trasmis principalele declaratii ale presedintelui in format LIVE TEXT:

- Am un cadou pentru dumneavoastra si cei din studiouri si redactii: capitolul despre serviciul de urgenta. Cei care vorbesc, sa vorbeasca in cunostinta de cauza. Nu veti gasi nicio referire la privatizarea ambulantei de stat sau a SMURD-ului. Introducerea rautacioasa a fost deja facuta, putem continua.

Un efort de 4 ani

- De ce s-a implicat presedintia? Unul dintre angajamentele mandatului meu a fost legat de modernizarea statului. S-a facut destul in domeniul justitiei, in acest proces a intrat si noul Cod al Muncii, tot in baza unui raport al unei comisii prezidentiale, si noua lege a Educatiei. Am ajuns si la sanatate.

- A existat o comisie prezidentiala formata tot din specialisti. Presedintele comisiei a fost rugat ca impreuna cu un colectiv sa transfere intr-un proiect ceea ce s-a constatat ca diagnostic al sistemului de sanatate. Presedinte si responsabil a fost prof.dr. Cristian Vladescu, unul dintre marii specialisti pe medicina administrativa. Au mai fost prof.univ. din Cluj, Iasi, personalitati neangajate politic. A fost un efort de 4 ani pentru ca aceasta lege sa fie lansata ca proiect in dezbatere publica.

- Mi-e foarte greu sa inteleg furia asupra acestei legi, ea pleaca de la dezinformare.

SMURD nu poate fi privatizat, el este militarizat

- Foarte putini stiu cum functioneaza SMURD. El este parte a ISU, sunt cei cu descarcerarea care au propriile masini si echipamente, si cei cu salvarile, care sunt toti pompieri. Discutam de o unitate militarizata. Cine poate gandi privatizarea capitanilor, maiorilor, si a ofiterilor de pompieri? SMURD e alcatuita din pompieri profesionisti calificati ca paramedici, adica stiu sa dea primul ajutor, nu sa faca interventii complicate.

- Cei care au vorbit de privatizarea SMURD nu au incercat decat sa dezinformeze, sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a sanatatii.

- Nu vreau sa alarmez, dar pompierii de pe salvarile SMURD de tip B sunt si pe masinile de pompieri. Cei 2.300 de pompieri profesionisti care sunt pe salvarile SMURD au facut cursuri de paramedici si actioneaza si pe masinile de pompieri in functie de urgenta ceruta pe 112. Vreau sa intelegeti capcana legata de privatizarea SMURD, structurile militare nu se pot privatiza.

Poate autoritatile locale vor sa investeasca in ambulante, nu in panselute

- Noua lege deschide o usa pentru administratiile locale, daca vor sa cumpere mai putine panselute si sa cumpere salvari. Este o diferenta uriasa intre ce se intampla in Bucuresti si ce se intampla in mediul rural. Legea deschide posibilitatea ca primariile si CJ sa fie parte a sistemului de ambulanta si ea nu face nimic rau.

- Am convigerea ca autoritatile locale isi vor schimba din prioritatile pe cheltuieli si vor achizitiona 5 ambulante, pentru ca sa nu se mai apeleze la cele din capitalele de judet.

- Nu este nimic rau si nu avem de ce sa ne suparam daca autoritatile locale vor accepta sa devina contributori, sa achizitioneze ambulante care sa fie pozitionate direct in mediul rural, cu asistent medical sau cu paramedic. Toata lumea vede la televizor ce e in marile orase, dar cate vieti se pierd in mediul rural pentru ca se intarzie interventia acolo?

SMURD nu a fost creat de un om, SMURD este al statului roman

- SMURD nu a fost creat de un om, statul roman a facut eforturi uriase pentru dotare. Eu stiu de cate ori am vorbit cu bancile pentru finantarea sistemului, ca e BM sau alte banci. Acest sistem a fost creat pe banii romanilor, a fost si este platit, pentru ca este platit din credite. Sistemul SMURD este un sistem creat de statul roman, care poate fi condus de un om sau de altul, dar este pentru cetateni, pentru a-i ajuta cand le este greu.

- Am auzit discutia despre buget, mi s-a parut imorala: cine ia banii? statul? dar nu am auzit discutia cine ajunge primul la OM? Nu pot sa ma fac ca nu vad. Devin un sustinator al acestei legi, nu neaparat in forma in care exista, pot veni si altii cu imbunatatiri si completari.

- in 2000 bugetul sanatatii era de 1 mld de euro, in 2011 a depasit 5 mld de euro., Care a fost rezultatul? Primul a fost lipsa de performanta. Al doilea, lipsa de proceduri. In sfarsit - subfinantarea.

CNAS - un dezastru

- Realitatea ne arata ca principalele probleme pe care le avem sunt monopolul CNAS, care este un dezastru din punct de vedere al eficientei cheltuirii banilor, apoi politizarea sistemului santar, ineficienta, coruptia si abia apoi subfinantarea. Trebuie sa depolitizam, sa eliminam coruptia. Sistemul nu a progresat, desi s-au introdus in el de 5 ori mai multi bani. Asta inseamna ca modul cum administram sistemul e deficitar, iar populatia e nemultumita pe buna dreptate, chiar daca sunt insule de excelenta.

- Sentimentul general in ce priveste siguranta sanitara e indoielnic.

- Obiectivul meu acesta este, nu unul steril si scazut.

- Am insistat ca proiectul sa fie pus pe siteul MS din octombrie.

- Din toata zbaterea publica am inteles: cel mai interesant este ca sistemul s-a adaptat la cresterea cheltuielilor fara a deveni mai performant.

- Autoritatea MS e totala, nu vor veni privatii sa cumpere ambulante G3, sunt scumpe si stai intr-o comuna, pentru ca obiectivul nostru este mediul rural.

- Actualul sistem al CNAS cu cele 42 de ramificatii in judete trebuie inlocuit cu asiguratori privati. Ce se intampla cu medicii de familie? Isi schimba complet rolul.

- Aici trebuie adusa discutia despre lege, ea trebuie nepersonalizata.

- Interventia mea publica a fost in momentul in care am considerat ca s-a depasit orice limita in dezinformarea populatiei.

- Sunt 2 SMURD-uri, unul al statului si o fundatie care face ce vrea cu banii ei. Sediul fundatiei este la Targu Mures. SMURD_ul statului e detinut de MAI si e condus de un colonel, are in subordine ofiteri si subofiteri, cu medici preluati de la urgenta cind serviciul 112 il impune.

Serviciul de urgenta ramane gratuit si garantat, vom continua sa investim in el

- Nimeni nu va putea face un serviciu de urgenta decat cel al statului. Cine va fi autorizat, primarie, CJ, nu poate lucra decat prin 112, prin STS.

- Eu insumi am probleme sa inteleg toate mecanismele, nu imi propun sa le invat, dar trag un semnal de alarma ca avem sansa sa discutam noua lege plecand de la diagnosticul sistemului de sanatate, si ar fi pacat sa ne indreptam pe piste false.

- Cititi cele 4 pagini, altfel va fi suficienta delatiune, suficienta dezinformare.

- Serviciul de urgenta al statului va continua sa se doteze, independent de ce vor face autoritatile locale. Vom continua sa investim sume foarte mari in serviciul de urgenta, el ramane gratuit si garantat pentru orice cetatean al Romaniei care il solicita.

- Fac un apel la o dezbatere serioasa, care sa puna in centrul ei cetateanul, pentru a ajunge la o imbunatatire a legii. O dezbatere onesta ne duce catre o solutie mai buna decat proiectul de acum.

Sa nu fie impins guvernul sa isi asume raspunderea

- Nu vreau sa fie considerata o amenintare, dar nu as vrea sa se repete experienta Legii educatiei: o lege buna, dar superpolitizata, ceea ce a impins Guvernul sa isi asume raspunderea. Vreau sa cred ca am invatat si de la Codul Muncii si ca vom reusi sa facem o dezbatere decenta, cu legea citita. Ma adresez clientilor televiziunilor, stiu de toate, despre avioane de lupta, despre sanatate, unii se si impopotoneaza cu titluri.

- Legea este puternic inspirata din experienta sistemului olandez si german, nu sunt perfecte, dar populatia celor doua tari nu are nemultumiri ca la noi. Nu au fost preluate mot-a-mot, dar exista elemente de inspiratie.

- Nu considerati ca am devenit primul doctor al tarii, dar sustin ca si sistemul de sanatate trebuie reformat.

Intrebari:

- (UDMR blocheaza reformele? un senator spunea ca 1 an nu e suficient pentru a crea un sistem credibil) Cine spune ca sistemul trebuie creat intr-un an? E ca la educatie, trebuie sa ai legea cadru, apoi legislatia secundara. Va necesita circa 2 ani pana va deveni functionala. Imaginati-va licitatiile pentru asigurarile private, garantiile. Vreau sa stiti ca in lege e mentionat ca niciun cetatean asigurat al Romaniei nu poate fi refuzat la asigurare. Implementarea va dura 1-2 ani si nu se va termina pana la alegeri, iar eu nu privesc prin perspectiva alegerilor, nu pot spune avem solutia, dar sa mai asteptam pana dupa alegeri.

- (i-ati explicat lui Arafat ce ati spus acum? care sunt interesele gigantice despre care ati vorbit?) Toti cei printre degetele carora se scurg miliardele care impiedica performanta, nu voi spune nume, e vorba de achizitii de medicamente, de echipamente. Un asigurator privat va spune avem standarde de cost, va supraveghea, va spune 'pentru apendicita se sta internat 48 de ore', acum se plateste dupa numarul de paturi in spital, se sta cu saptamanile. El nu va mai privi nici la retete, nici la zilele lungi de spitalizare cu indiferenta, pentru ca el pierde. El va indrepta in mod obligatoriu ceea ce este acum deficitar: tratamentul in ambulatoriu. Asiguratorul privat va plati ca omul sa fie tratat acasa, acum CNAS nu ii pasa ca se duce omul cu un furuncul si sta doua saptamani in spital. Va interveni grija pentru bani.

- Cu domnul doctor Arafat am avut o discutie telefonica, nu vreau sa continui aceasta polemica, nu ma intereseaza. Pe mine ma intereseaza ca sistemul de sanatate sa evolueze pozitiv. Daca a trimis la Cotroceni un raport cu numar de inregistrare, il poate face public maine. La ministru a trimis un raport in seara in care am avut interventia telefonica, iar la Cotroceni nu a ajuns niciun raport.

- (ambulante achizitionate in mediul rural?) Daca un presedinte de CJ vrea sa faca ceva? Eu as pune o ambulanta la primarie, as face un paramedic din consiliul local, sau de la pompieri, si ar sta ambulanta tot timpul acolo, iar daca s-ar intampla ceva in sat ambulanta ar fi in 2 minute la poarta omului. Cred ca foarte multi primari si presedinti de CJ ar fi interesati sa aiba un serviciu de ambulanta, in momentul de fata nu au voie. De ce nu? Doar pentru ca vrem sa fie serviciul 'meu', al primului ministru, al ministrului Sanatatii? Cel mai important este sa salvezi viata omului. O administratie locala, intre alternativa de a cumpara lalele si de a cumpara doua ambulante pe care sa le puna in doua comune indepartate, pentru ce credeti ca va opta?

- (angajare raspundere? ce ati discutat cu Ciuhodaru?) Asta-i buna, sunt discutii in biroul meu, pot sa discut cu sefi de stat, de guvern. Despre angajare: ca un semn al evolutiei noastre, vreau sa cred ca macar cu legea Sanatatii am putea sa o dezbatem pana la sfarsitul lui februarie astfel incat sa fie adoptata inainte de vacanta de vara. Urmeaza legislatia secundara - hotarari de guvern. Nu imi doresc o asumare a raspunderii, nu pentru ca am dubii asupra calitatii ei, dar as vrea ca un numar tot mai mare de romani sa ii stie continutul.

- Legea lasa loc sectorului privat, si in domeniul spitalelor si asigurarilor, care pana acum erau tabu, numai ale statului. De ce sa nu ne putem asigura pentru mai multe servicii decat pachetul minim garantat? Aceasta abordare nu face decat sa aduca mai multi bani in sistem, spre exemplu: la o banca unde salariile sunt mai mari, s-ar putea ca sindicatul la pachetul minim garantat prin acel 5,5% sa ceara bancii sa plateasca in plus. Multe multinationale isi vor asigura suplimentar angajatii. Statul nu se poate deroba de responsabilitate, dar acum statul pe buna dreptate e acuzat de slaba calitate, pentru ca numai el este jucator, cand va fi si sectorul privat se creaza conditiile unui management performant si vor fi responsabili impreuna.

- (dezastru CNAS? reformarea ei?) Eu spuneam despre deficitara gestionare a banilor. CNAS nu reuseste sa urmareasca ce se intampla cu medicamentele, cu costurile din spitale. Este clar ca avem o problema de sistem, nu de oameni. Avem 42 de case judetene care nu se ocupa de controlarea banilor, a prescriptiilor, a zilelor de spitalizare. Imaginati-va o casa privata careia i se deconteaza ca pentru o amigdalita sta cineva 2 saptamani in spital. Nu va tolera! orice casa privata va face contracte pe standarde de cost, va introduce reguli si de tratare si de cost, in afara de cele care deviaza de la standard, unde se vor plati sume suplimentare.

- (golanii care pun mana pe spitale?) Acestea au fost expresiile celor din studio,de aceea am intervenit in emisiune, eu am pus ghilimele. Asa spuneau cei autointitulati profesionisti, cu ochii bulbucati.

- S-a dovedit ca "asa cum merge" nu mai merge!

O dezbatere publica transformata in scandal

Noua Lege a Sanatatii a intrat in dezbatere publica pe 28 decembrie, tot la presiunea sefului statului, dupa aproape doua luni de discutii aprinse intre cei din conducerea Ministerului Sanatatii.

In calitate de fondator SMURD, Raed Arafat, care a ocupat pana marti si functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, si-a exprimat public nemultumirea fata de modificarile aduse de noua lege asupra sistemului medical de urgenta, acuzand intruziunea sistemului privat.

In replica, seful statului a intervenit luni seara la Realitatea TV, unde Raed Arafat era prezent in calitate de invitat, respingand acuzatiile aduse noii legi si cerandu-i lui Raed Arafat sa contribuie la imbunatatirea ei prin discutii cu ministrul si cu ceilalti initiatori ai legii, nu prin dezinformarea cetatenilor.

Basescu il mustra pe Arafat si se opune angajarii raspunderii Guvernului pe legea Sanatatii

In aceeasi seara, presedintele a afirmat ca, daca subsecretarul de stat nu este de acord cu ministrul, unul dintre cei doi trebuie sa paraseasca postul detinut. A doua zi, Raed Arafat a demisionat, in locul sau fiind numit miercuri Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar Bucuresti.

Raed Arafat: Inca n-am murit. Distrugem ce avem

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
230 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O clarificare absolut necesara, ca sa contracareze dezinformarea!!!

Dupa cum se vede, d-l presedinte vorbeste cu subiect si predicat,despre motivele ce l-au determinat ca sa intervina in acest scandal. Iar cine are suficienta ratiune, va intelege ca presedintele este cel care are dreptate. Nu contesta nimeni meritele de pana acum ale lui Arafat, merite pentru care chiar a fost decorat de presedinte, insa in acest scandal nu are dreptate. Citez din Evz de azi:,,Majoritatea licitatiilor pentru dotarea cu ambulante si masini de pompieri a SMURD au ajuns apanajul unui furnizor de echipamente medicale, Deltamed SRL Cluj Napoca, al cărui patron, Gogan Vasile, este un apropiat si vechi prieten al lui Raed Arafat, fondatorul si coordonatorul SMURD". Ramane sa iasa si el la rampa si sa demonstreze ca acuztiile ce i se aduc sunt nefondate si ca nu acesta este adevaratul motiv pentru care era deranjat de noua lege.

 
 

 

Basescu o sa anunte ca demisioneaza si el

A inteles de la Raed Arafat cum trebuie sa se comporte un barbat serios, responsabil si cu bun simt si a hotarat sa demisoneze si el.

 

Glumetzule!!

Dar ce bine ar fi sa te ia dictakioru' in serios!!

Abureala

Incepe cu abureala pentru gurile cascate si vrea sa-si impuna pofta ce o pofteste in ceea ce priveste legea lui anti sanatate.

Am ascultat inceputul conferintei

Nu demisioneaza :(

 

 

o sa treaca SMURD la ministerul

lu' udroaka
bolnavii grav si accidentatii vor fi plimbati cu telegondolele, dupa aia vor fi aruncati in piscinele rurale, iar la sfarsit vor fi fugariti prin salile de sport din satele in care scolile au fost desfiintate
cei care mai traiesc vor fi aruncati in fata portilor spitalelor inchise

Cezapaciti sunteti scrieti tot aiurea

nimic din ceea ce spune Basescu nu apare in zoaiele

vostre!

Traian Basescu insulta ,acum ,Institutia Prezidentiala .

Conform Constitutiei Traian Basescu este doar mediator intre puterile statului"...precum si intre stat si societate."(art.80)Cum va mai fi acest individ ,non presedinte constitutional,mediator intre puterile statului,intre stat si societate ,daca in acest moment el este guristul sef al sustinerii criminalei "legi a sanatatii",care este contrara Cartei Sociale Europene si trataTelor ONU in materie de sanatate publica?Ce urmareste Basescu ,prin aceasta interventie pur criminala si tipic stalinistA deoarece el se crede atotstiutor ,un nou Stalin,in Romania?Traian Basescu urmareste ca statul sa devina complicele gruparilor mafiote ,de tip Cocos-Dorin -Udrea care sunt capuse pe banii publici ai sanatatii.Aveti in fata mafiotele "privatizari ale acestui individ care doreste doar distrugerea tarii.Cu ce drept moral vorbeste Basescu despre sanatate daca el este instigatorul arderii de vii a bebelusilor la maternitatea Giulesti si al decesului oamenilor in fata spitalelor inchise peste noapte?

Am inteles acum....

Cand vad comentariile de aici imi dau seama de ce nu este nici Ponta si nici Crin prea des prin parlament... Stau si fac "rank-ing" pe ziare.com si "rating" pe la televiziuni.
De ce trebuie sa luati totul "pe invers" cand vorbeste omul asta?
Doar pentru ca este urat?
Eu vad ca el spune una si voi interpretati alta.
Spune CLAR ca nu se privatizeaza nimic (nu stiu de unde ati scos voi altceva ca nici Arafat nu a zis asta) si voi comentati ca distruge sau vinde SMURDul care mergea bine samd.
Recititi incet, in liniste si cu o cafea tare pe masa poate va luminati un pic.
Deci proiectul asta nu este facut nici de Basescu, nici de Eba nici de Udrea, desi le pomeniti la greu numele in ultimele zile.
Deci nu este proiectul lui Basescu... nu-i asa ca este deja un pic mai bun acum?

 

Basescu - credibilitate zero

Arafat -credibilitate foarte mare - Basescu si pd-l au numai de pierdut din aceste contre

nu este domnule!

nu este deloc mai bun! sa va explic de ce! pentru ca de fiecare data cand s-a privatizat sau externalizat un serviciu, a costat mult mai mult decat inainte si nu a fost deloc mai bun! dealtfel, daca il auziti acum pe dl presedinte, ti se face parul maciuca! in sistemul de sanatate, pe dansul il freaca girja poentru bani, nu pentru sanatatea omului!

A vorbit destul saptamana asta

Ar putea sa se mai menajez dar grija ca mai scapa vre-un roman care sa nu afle cat de mult se gandeste la binele nostru nu-i da pace.

 

Basescu explica de ce vrea Legea Sanatatii

O vrea pentru gangul lui mafiot,clientela politica care va varsa banii de campanie.

Nu mcquin,PSD a luat banii sanatatii pentru clien-

tela politica atunci cind a trecut bugetul sanatatii la bugetul consolidat al statului!

e normal

ultima sursa masiva de bani se afla la bugetul de asigurari de sanatate
imobiliarele au murit, fabricile socialiste au fost vandute de mult, fondurile europene au fost absorbite doar in procent de 3%, resursele minerale si padurile au fost date, investitorii straini si romani nu mai baga nici un leu in economie, deci in concluzie
clientele oranjata tre' sa mai fure si banii de la sanatate
sa traiti dupa cum votati

incredibil

"adever" un somer roman din spania care se afla pe net 24x7x365 (fara concediu fara zi libera) a ajuns sa ne dea lectii!

@ adevar

bai pupacule, asta o ia pe urmele academiciencei analfa-betilor ! numai ca aia era mai desteapta ! hi hi hi !!

Mare politician Basescu asta!

Frumos discurs! Puncte forte:
1. Introducerea privatilor in sistem e benefica pentru ca privatul are interes sa reduca cheltuielile pe care acum casa de sanatate nu e in stare sa le urmareasca, spitalele si policlinicile, prin medicii lor facand furturi uriase in sistem.
2. Conform noii legi, administratiile locale pot avea ambulante care sa deserveasca localitati la care SMURD nu poate ajunge decat in ore. Multi oameni ar putea fi salvati, fiind ajutati in timp util.
3. Exista un SMURD al statului si un SMURD privat, niciunul nu se desfiinteaza.
4. Nu a existat un raport facut de Arafat pe legea sanatatii trimis la Cotroceni asa cum a declarat acesta.
5. Interesele in jurul noii legi a sanatatii sunt colosale, furturile fiind stopate de un control riguros conform noii legi.
6. Toate serviciile medicale raman gratuite.
8. Legea sanatatii trebuie citita si apoi dezbatuta, interesele meschine aruncand totu in derizoriu.
9. Basescu prefera o trecere a legii prin parlament, nu prin asumare, pentru ca toti romanii sa cunoasca prevederile ei.
10. Basescu a refuzat sa vorbeasca despre Arafat, confirmand doar ca a avut o discutie prealabila cu dansul pe tema noii legi.
Cam asa se tine un adevarat discurs, mai putin politic, dar plin de conotatii politice.
Felicitari domnule presedinte!
Vreau voturi de la cei care il felicita pe Traian Basescu care stie sa faca piruete politice de ii lasa pe toti cu gura cascata, mai ales pe USL-asi!

Spumega USLamul!!!!

Spumele, furia si incoerenta USLamistilor de "serviciuri" sunt dovada cea mai clara ca Basescu iar i-a atins in moalele capului ))))
Simplu, clar si la obiect ))))

@M-E & Andrada .. zice Base ..

"principalele probleme ale ...... politizarea, ineficienta, coruptia si abia apoi subfinantarea."
Bahhh agaricilor! Base confunda cauza cu efectu. Ba chiar nici nu stie ce's alea!
Subfinantzarea este cauza. Subfinantzarea produce si ineficientza .. si coruptzie, dupa cum saracia produce la fel si lene si crime si coruptzie.

Mai zice .. " Am ajuns si la sanatate." Mai bine n'ajungea ca ar fi cistigat cu peste 50% alegerile. Acu' o sa le piarda. O eroare strategica monumentala, ce va intra in cursurile de Political Science la capitolu':"Cind si de ce sa propui introducerea de reforme ale sanatatzii (medicare, ori alte reforme) in campania electorala". Adica .. in ce moment ar putea sa fie benefic intr'o campanie electorala ... sa le spui oamenilor .. "Bah ... acu io o sa ma joc cu .. vietzile voastre! Da' pe bune .. nu la figurat".
Bah papagalilor. USL'ul a cistigat fara sa miste un deget. Nu vedetzi ce fac .. stau ... stau ... si nu le vine sa'si creada ochilor. Ce pleasca istorica!

Base reformatorul!

A reformat FLOTA...si uite nu-i!
Acum a pus ochii pe SMURD, dupa ce-l reformeaza o sa trebuiasca sa ne cumparam din nou salvari, sedii de spitale...sa o luam de la zero!
Pe ce pune mana ... distruge!

pe ei

Avram Iancu spunea: "Ori murim, ori ne punem in calea furtunii". Oameni buni, cutitul a ajuns la os, mamaliga e gata sa explodeze. Hai sa terminam odata cu ciuma portocalie. Am mai facut-o odata in decembrie 1989, mai putem s-o facem si acum. Prilejul este pe 24 ianuarie, cand sindicatul celor din aparare, impreuna cu unele sindicate civile, organizeaza un mare miting la Bucuresti. Iesiti in strada si nu va lasati pana nu pica acesti "binefacatori" care ne-au adus la disperare. Nu va luati dupa guvernanti, care ii vor incrimina pe militari ca-si urmaresc pensiile nesimtite. Ei lupta si pentru voi, nu procedati dupa principiul "sa moara capra vecinului". Nu asteptati pana la alegeri, poate va fi prea tarziu!

Pai veniti voi cu solutii

Ce imi place ca nimeni nu vorbeste despre faptul ca ,desi acum se cheltuie cu sanatatea 5 miliarde fata de 1 miliard in 2000, rezultatul e acelasi! Doctorii pleaca, oamenii mor pe capete.Deodata sistemul de sanatate e minunat.CNAS e dezastru, de asta se ocupa reforma.Deasemena, din cate inteleg, sunt doua Smurd-uri, cel de la Targu Mures, privat, de care nu se atinge nimeni, si cel de la Min de Interne.Care e problema?
De asemenea, o tot dai cu flota, dar ce spui de psd-istii implicati, ca de exVacaroiu?

@ioanaiiiiii

- pai si sanatatea cu ce o asiguri , cu molifte ?

Ce vrea sa spuna?

ca il demmite pe iubitul igas la televizor (ca pe marele arafat) pentru prostiile facute de militieni cu o colega sub acoperire
neica, faci pe reporterul , sau pe artistul?
nu astea sunt prerogativele tale !!!!
mai citeste constitutia !!!!!!!!!!!
pe care post apari?
pe realitatea?
iubesti irealitatea tv cum le place sa spuna supusii tai?
inainte de tine romania avea un presedinte.
acum NU !

 

ce tot ameninta asta

"nu vreau sa amenint, dar va spun......
in afara de amenintari si hotarari luate aiurea nu stie sa faca.
sigur a venit iar beat
hi hi hi !

 

@pokl

- nu-i mai bine de ziua lu' ceasca ? ce mai vor cei din aparare , au pensii de peste 3000 de lei ? cine crezi ca vine !

Mai bine nu se putea explica..legea sanatatii

Mai bine nu se putea explica..legea sanatatii..dar mai sint din aceea care nu pot intelege cind se vorbeste clar si pe intelesul tuturor. numai jerome si copilul poNta nu pot intelege. Astia vad numai portocaliu in fata si poate rosu dar confunda culorile..sau buduoarele??
Vor sa fie ca pe timpul lui Ceasca..."Timpul trece leafa merge noi cu drag muncim"

inseamna ca cineva a mintit cu privire la memorii

si la lipsa de acces la elaborarea legii .
nasol momentul , misto coliva .

deci , nu ca ma laud ,dar am inteles bine spiritul legii : va fi ca in Olanda .
iar fiecare va avea cate un felinar rosu la poarta .

frate , dar fac o galagie astia ai lui voiculescu , uslasii , ceva de speriat !
bre , va plateste sau va ameninta cu bataia !?? tare sunt curios ...........

pai daca apar asigurarile private

nimeni nu-i mai trateaza de-a moaca asa cum s-au obisnuit!!

Am impresia ca astia cu dretpuri de latrat isi apara de fapt privilegiile si nu prea ii interseaza ce aduce bun legea sanatatii pentru cei fara privilegii :(( !

@Ghilotina

- si , si !lol.

@ghilotina

auzi, te intreb si eu ceva, poate dai din casa. Cuplul Udrea - Cocos zic de interesele gigantice ? ia zi, numai asa ca vor sa se bage si ei ?

Basescu este mai periculos decat pare,

pentru ca ia nemultumirile poporului, si-le insuseste si le foloseste pentru promovarea si sustinerea propriilor interese. Este un maestru in manipulare si dezinformare si de asta iese primul la atac, acuzand si dand cu barda. Procedand in acest fel, Basescu apare in ochii poporului ca un luptator pentru dreptate si adevar, pentru apararea intereselor legitime ale poporului. Pune o distanta remarcabila intre ei si restul clasei politice si isi aroga o aura de tehnocrat care stie, studiaza si cunoaste. Si-a facut un sistem paralel de conducere si organizare a statului la Cotroceni, are Guvernul subordonat in totalitate, un Parlament slab, fara o opozitie serioasa, asa ca tine in mana statul roman si functionarea lui. Din toata aceasta tarasenie, Basescu va scapa basma curata, va aparea in ochii poporului ca un izbavitor, iar Arafat va fi marele corupt care suge bugetul CNAS. Medicii specialisti in domeniu ar trebui sa ia atitudine publica. Parafrazand un moment celebru din cadrul ceremoniei de casatorie a catolicilor, o sa spun, cei care au ceva de spus in apararea lui Arafat, ar trebui sa spuna, altfel vor fi obligati sa taca pentru todeauna.

Cata pro ST ie pe simpatizantii opozitiei...

...dar si cata ura impotriva presedintelui tarii. Acesti indivizi (ide) nu pot fi numiti patrioti, ptr ca au interese comune cu hotii si devalizatorii, cu manariile acestora, eventual sant atat de incuiati si incapabili de a gandi, incat nu-si dau seama ca-si vor singuri raul lor si copiilor lor. Depunctati, inconstientilor si simtiti-va bine, in inconstienta voastra. Noroc de cei care sant afara si vad altfel sistemele din sanatate, invatamant, comert, agricultura sau alte domenii. In tara asta, batuta de soarta si de neo-comunistii liberali, viitorul apartine copiilor nostri, daca vor intelege, intr-un final, ca adevarul va invinge, in sfarsit, iar caracatita socialist-liberala va claca definitiv, ptr totdeauna. Pana atunci, OFTICATI-VA BINE!

Baselu are in plan afaceri personale in "sanatate"...

eventual folosirea de salvari/ambulante private marca Cocos(Udrea), etc...la cit de multi bani netaxati (inca)a lasat comunistul Boc romanilor, toti ne permitem servicii private in sanatate...dar Baselu vrea si vinzarea spitalelor de stat, la preturi pe care numai baronii PDL isi permit...Iar apoi cladirile spitaelelor vor deveni hoteluri sau apartamente de vinzare, iar terenurile vor fi speculate de aceiasi baroni PDL!...perspicace dictakioru intr-o tara pe care baronii politici au jefuit-o la maxim!

 

un ageamiu!

Nici nu are drept de initziativa legislativa!
Doar minciuni, minciuni, minciuni...SMURD mergea f bine si avea cheltueli minime!

 

Stimate domn

Sunteti primul caruia ii scriu si cu litere mari,( pentru ca bselu ,prin slugile lui, nu ma lasa sa folosesc majuscule la numele proprii)
trebuie sa inteleaga o tara intreaga ca bselu e un Genocid pentru poporul Roman!
Cu mult timp in urma am spus ca se va ajunge la dictatura, dar nimeni nu m-a crezut,
Iata cruda realitate.
Ceausescu nu a aparut aasa des la tv ca reporrteul asta in ultimul timp !!

Minel, devine imprsionat cind vezi cit de multi

romani erau de fapt foarte multumiti de sistemul de sanatate romanesc!! Sau.... de fapt sunt cei din opozitie care s-au infruptat din plin din banii romanilor de asigurari de sanatate si acum se zvarcolesc sa nu-i piarda caci in eventualitatea in care ajung la conducere nu prea mai pot fura asa cum si-au propus???

@minel

- nu stiu cat de des aparea ceusescu ZILNIC da' stiu ca aparea doar el ! asta asa pentru adevaru' istoric !

 

@Maxi

Presedintele stie ce prerogative are si nu se abare de la ele.
Mintea ta imbarligata le percepe ,,pe invers,,.

oferta de privatizare a Baseskului pt sanatate este...

- folositi ambulantele Cocos (Udrea), ca si parcarile
- folositi spitalele Videanu-Berceanu
- folositi farmaciile Sulfina
- folositi cimitirile/crematoriile Vanghele
- folositi laboratoarele Blaga
- folositi asigurarea de sanatate Boagiu-Roberta-Eba
Sa mu-riti bine daca n-aveti bani sa cotizati la gasca mafiota pdl, psd, etc...asta pt ca v-a ntaxat la singe comunistul neinfricat Boc!

O zi fara cuvintarile diuretice ale colonelului

Diaconescu si a fanilor lui chinezi este ca o zi fara motz.

@ Yakoyu Kutawa

But the shovel in not good ?

@Maxi

ce nu e clar omule?
"Nu veti gasi nicio referire la privatizarea ambulantei de stat sau a SMURD-ului."
De unde le scoti???

Raspunsul

lui besel la intrebari concrete si directe este precum cel dat in cazul lovirii copilului. "Jur ca nu am lovit cu pumnul..."
Nu asta era problema. Se vedea si in video, in ciuda pixelului albastru, ca a lovit copilul cu dosul palmei si nu cu pumnul.
La acuzatia ca se doreste privatizarea serviciului medical de urgenta si reanimare, raspunsul chioretelui este ca nu se face referire in lege la privatizarea SMURd sau a ambulantei.
Nu asta era problema. In primul rand dom' prezidel, n-are cum privatiza legal o fundatie precum SMURD-ul, desi daca se forteaza un pic... In al doilea rand reprosurile lui Arafat se refereau la faptul ca se doreste intrarea privatilor in medicina de urgenta, lucru care spune Domnia Sa ar afecta bugetul si asa sarac acordat medicinei de urgenta, cu toate consecintele ce decurg de aici. Experienta statelor europene ne spune ca in afara de doua dintre acestea (una fiind olanda, la care privatizarea caselor de sanatate a condus la o crestere a cotei date catre bugetul de sanantate a cetateanului olandez cu 25% in chiar primul an de la aplicare)in toate tarile europene, medicina de urgenta este in grija statului, si vorbesc aici de tari precum Franta, Marea Britanie, Germania etc.
Sistemul de urgenta UPU, este unul dintre sistemele a caror implementare a reusit, gratie echipei conduse de doctorul Arafat si este dat ca exemplu de implementare a medicinei de urgenta. Recomandarea FMI este ca sistemul de urgenta sa ramana la stat (stiu ei ce stiu).
Americanii au o vorba : If is not broke, don't fix it, adica daca ceva merge (nu este stricat) nu-l repara.
Deci ca de obicei raspunsul dat de matelot nu este la intrebarea concreta, ci raspunde altei intrebari, care are tangential in legatura cu problema in chestiune. Cu alte cuvinte, spune prostii de prostit prosti.

Tov.Penelopa decreteaza:Romanii sunt anti Basescu!

Pentru politruca Penelopa toti romanii fac politica,si sunt in opozitie cu mafiotul Traian Basescu si pentru ca romanii sunt in opozitie cu un criminal international,Traian Basescu,tov.penelopa ii face PROSTI,asa cum reese din comentariul acestei politruce de la: Penelopa Rank user:x4 11.01.2012, 22:36.Sa o anuntam ca nu toti cei care sunt forumisti pe ziare.com sunt "opozitie" politica,ci sunt doar cetateni romani,multi dintre ei si cetateni francezi,sau germani care isi exercita dreptul la libera exprimare.

ia uite, domn Basescu

ne spune cum functioneaza SMURD!sa il ajutam!Conform legislatiei SMURD este un serviciu public fara personalitate juridica, deci nu are buget propriu. In cadrul SMURD lucreaza trei categorii de angajati respectiv personal medical - angajat al spitalelor pentru echipajele de terapie intensiva mobila si salvare aeriana, pompieri - angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Ministerul Administratiei si Internelor si piloti - angajati ai Unitatii Speciale de Aviatie, Ministerul Administratiei si Internelor. Mai exista si un numar mic de pompieri/paramedici angajati ai autoritatilor publice locale.
Astfel activitatea SMURD este finantata din bugetul de stat prin Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor si din donatii si sponsorizari. Unele echipaje SMURD primesc finantare din partea autoritatilor publice locale, prin plata salariilor angajatilor.
Dotarea SMURD este facuta din bugetul de stat si, in unele situatii, din bugetul autoritatilor publice locale precum si din donatii si sponsorizari in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

 

vasesque

se va ruga de Dr. Raed Arafat sa-i dea si lui un elicopter ca sa fuga din tara la traficantii de arme ai lu' fratesu'

Te pui cu domnul Basescu ...

... sunt cativa kosasi ca adevar,teo, next si alti cativa pupinc(#)uristi cu acte in regula pentru care Dumnezeu este un mic pitic in fata Basescului. Ma gandesc cu groaza pe cine vor mai pupa acestia dupa ce nea Base va fi scos din politica. Si titusi exista o rezolvare se muta la pupat alt dos ... asta fiind specialitatea de baza a dumnealor ...

@Costelus

Chiar, unde-o fi Kossasu din Vascauti? Nu l-am mai vazut de cateva zile!

Ei da,

dar asta ar fi prea clar si corect spus. Boborul trebuie amentit, ce mai domnule, "sunt interese mari" (care o fi alea numai Base stie dar suna bine).
Cred ca a luat-o si asta pe ulei, ce enormitati a ajuns sa debiteze, sa nu mai vorbim ca a ajuns sa isi dea cu parerea la toate si peste tot. Mi-e scirba de el.

basescu astora a spus privind cu ochii(????)

spre ziaristi!!! smurdul face parte din pompieri
adica acolo nu sunt doctori si asistente , iar mie imi face perfuzie un pompier???
mai baswe asa te-au tratat si pe tine la Viena?
sau te-au dat afara din spital la trei zile dupa ce te-au taiat?
Nu Uitati Ce a spus basescu in ultima fraza::::::::
Eu tin la bani !!!!!!
- Nu la oameni criminalule??????????

Sa va zic si eu ceva de Arafat

Sotia mea este cadru medical la un spital undeva in centrul tarii.Anul trecut s-au trezit de citeva ori cu Arafat in spital,pe la ora 23,in control.A inceput cu UPU(unitatea de primiri unrgente) si a continuat cu toate sectiile.Il interesa citi bolnavi sint si daca coreaspunde numarul lor cu cel din acte sa nu fie unii numai internati cu numele si ei sa fie bine mersi acasa,daca sint tratati cum trebuie,care sint conditiile din spital,daca sint medicamente,ce doleante are personalul sanitar.Rareori vezi asa ceva,un om care sa se implice cu trup si suflet in activitatea medicala.

 

si inca ceva!

mai facea garzi, se ducea la interventii de urgenta, ca sa nu se deprofesionalizeze! gratis, ca nu avea dreptul sa ia bani!

@yo4kpa

- acelasi lucru l-a spus si arafat !

v-a impresionat Arafat doar pentru ca

romanii fac magarii! Mie mi-ar fi fost jena sa povestessc asa ceva!! Practic d-voastra ne spuneti ca Arafat nu crede ca medicii romani sunt cinstiti si corecti!! O fi o chestie de mandrie nationala sa ne falim ca domn subsecretar verifica onestitatea medicilor??

da! ne putem bucura

si aprecia ca un om isi face treaba, intr-=o tara in care toti fura si iau spaga, terminand cu seful fiscului!auzi ce zice domn Base, sa citim cele 4 pagini de lege! v-am scutit de efort, am postat eu articolele de lege care intereseaza tema de azi!

Domnule Cronos,

stiu cazuri de medici romani care au cerut bani pentru a facilita pensionarea pe caz de boala a unor oameni,care sint bine mersi,muncesc la cimp ori in Italia-Spania.
Globedreamer,nu e vorba de speriat asistente,este vorba ca oamenii trebuie controlati,activitatea lor ar trebui supusa unui audit intern,dar din pacate nu se face asa ceva.Arafat nu a batut cu pumnul in masa,a vrut numai sa vada situatia "reala" nu cea din scripte.

@Cronos

Nu dom-le, nu ne falim. Dimpotriva, ne e rusine ca dr. Arafat e singurul medic care face asta.

Depinde ce face ziua si care-i sunt optiunile ;)

Si la noi da bine sa vii sa dai cu pumnul in masa noaptea si sa sperii asistentele adormite si femeile de serviciu...
Cred ca daca facea asa ceva in alta parte il fluierau aia ;)

S.O.S Parlament,in acest moment Basescu abuzeaza

de ocuparea frauduloasa a Institutiei prezidentiale.In loc sa raspunda intrebarilor ziaristilor vorbeste ca un propagandist stalinist.o grea iontrebare este :de ce sa polteasca romanii bani statului roman,bani care apoi vor ajunge in buzunarile privatilor din neamul mafiotului Cocos Dorin?In lege se spune ca pensionarii cu pensii pana a 740 lei sunt scutiti de coplata ,dar pensionarii cu pensii de 741 lei ce vor face?Personal am asigurare privata de viata,de sanatate la un spital din germania ,de ce sa fiu obligata sa dau bani mafiotului regim al teroristului international traian Basescu?de ce sa fie obligati oamenii sa plateasca ceva ce nu le ste necesar?

ioaniii spagile le rezolva justitia!!

nu Arafat!!

Ulivia, cu o asigurare de germana ar trebui sa ai.

...o sanatate beton.
O ai intr-adevar?

 

 

Pe vremea lui Ceaska,

invatam o poezie de Marcel Breslasu "Partidul e-n toate cele ce sint,
Si-n cele ce miine vor ride la soare"!Asa ca ce te miri??!!

ptr mihnapostol

"In Argentina, vreme de 20 de ani si mai bine nu se pusese pret decat pe export"

Credeti ca se potriveste si Romaniei??

GDP Argentina 10632 $ (pozitia 62) GDP Romania 8666 $ (pozitia 78)
Deci Argentina, dupa toata "modernizarea" este un pic in fata Ro care inca nu este "modernizata" !! De ce am urma-o???

GDP - Gross domestic product

@amenam

- era vorba de partidu' unic ! acum sunt o caruta !

Minel !

Se vede ca ai si ramas in cap cu ce ai invarar cand erai elev.
Nu ai evoluat deloc .
La tine a prins.

AlexP v-ar ruga sa ne spuneti care sunt dupa

dumneavoastra motivele pentru care nu merita sa schimbam sistemul de sanatate din Ro?

Sau... sunteti unul din aceia care isi plateau asigurarile de sanatate din cind in cind si atunci in gand iar acum va panicati ca acum chiar trebuie sa scoateti bani din buzunar?

uite ptr tine

lucrurile sutn simple,,,,in toate tarile serioase si civilizate sistemul de urgenta e exclusiv de stat,iar asistenta medicala e gratuita,ceea ce se intampla la noi,e inca o dovada a iresponsabilitati acestui om,,,,mai era ceva ce nu fusese furat si se rezolva,,,,pai daca banii sunt cei care sunt si abia ajung ptr SMURD,hai sa-i dam la clientela noastra,,,,Sper ca ai inteles si m-as bucura

@Cronos - calitatea umana inainte de "modernizare"

Vă recomad să cititi de pe site DW art "Ascensiunea remarcabilă a Argentinei, la zece ani de la falimentul de stat" scris de către Julio Segador / Ioachim Alexandru. Citez din art:
"Acum 10 ani Argentina era in faliment, economia se afla la pămant iar politicienii, corupti, isi dovediseră incompetenta. Ţara era sugrumată de o datorie externă imensă, de peste 170 de miliarde de dolari.
Roberto Lavagna a fost numit in 2002 ministru al Economiei in Argentina si, impreună cu presedintele de mai tarziu, Nestor Kirchner, a scos tara din dificultate. Kirchner a declarat tara incapabilă de plată, a plătit doar datoria către FMI. Restul datoriilor le-a sters pur si simplu din bilanturi. Prin subevaluarea monedei nationale, Peso, Argentina a redevenit treptat competitivă. Lavagna a explicat:
"In acest proces au existat mai multe decizii fundamentale: mai intai, am stabilit că motorul cresterii economice trebuie să fie consumul. In Argentina, vreme de 20 de ani si mai bine nu se pusese pret decat pe export si pe investitii. Consumul nu era privit decat ca un detaliu agasant. Al doilea lucru fundamental a fost acela că Argentina avea nevoie de un excedent comercial. Al treilea: a trebuit să recunoastem că datoriile au ajuns la un nivel care făcea imposibilă rambursarea. O reesalonare a fost inevitabilă, insotită de stergerea unei mari părti a datoriilor, ceea ce azi se numeste in termeni tehnici "haircut"

@Voodoo

- pai daca arafat e singuru' medic din romania care face asta , mai bine ne spanzuram toti , ca oricum nu rezolva singur problema !

Cel mai gigantic interes la banii sanatatii il au Cocos-Bases

Cum poate acest individ sa acuze medici,asistente medicale ,personal tehnic din sanatate ca au interese gigantice mafiote,cand de fapt Traian Basescu si Udrea Elena Cocos Dorin sunt cei care capuseaza banii publicidin sanatate.Inaite de a fi guristul sef stalinsit al regimului teorist PDL-USP,Basesuc Traian trebuia sa anunte ca toate afacerile oneroas ale lui Cocos Dorin cu spitalele au fost distruse si date pe mana Parchetului General.

http://www.kamikazeonline.ro/2011/02/de-cind-e-udrea-ministru-asociatii-si-cumnatul-lui-cocos-au-luat-50-de-milioane-de-lei-din-spitale/

AlexP puteti fi mai clar ce se fura de la SMURD

in noua lege?? Eu chiar nu am inteles!!!

il ascult dezvinovatindu-se ca oricine se simte cu caciula sub musca

s-a facut de litera a treia actorul, reportwerul caruia ii place sa apara pe sticla de jumate

 

amenam si eu stiu multe cazuri!! dar nu cred ca ministru

sanatatii trebuie sa se ocupe de astfel de probleme!!

Guvernantii ca si Parlamentul ar TREBUI sa gaseasca solutiile legislative care sa impietice/pedepseasca astfel de situatii iar justitia sa pedepseasca tot ce nu este legal!!

MINISTRI nu sunt CIINI de PAZA!!!

@Cronos,

Scuze,dar primul implicat trebuie sa fie ministrul.Asa pot sa zic si eu ca,nu cred ca era treaba lui Basescu sa iasa la rampa sa se certe cu Arafat.Nu asta este treaba unui presedinte.Un presedinte trebuie sa fie un pol al stabilitatii,nu sa introduca zizanie intre oameni,sa-i invrajbeasca.

Minel !

Daca nici acum nu ai inteles acest proiect de lege si efortul presedintelui pentru reformarea sistemului de sanatate, apoi atunci dute unde a dus mutul iapa.

eu sunt Mutu

tu esti iapa

Vai, vai, ORD!

Nici pe astea nu le stii! Se zice "unde-a intarcat mutu iapa!" Cu alde tine nu prea-l vad pe Base pe cai dupa alegeri!

Putina gramatica

langa retorica oranj, n-ar strica. Sau esti simpatizant eba?

Mai sa fie!!!!

Citez:" De ce s-a implicat presedintia? Unul dintre angajamentele mandatului meu a fost legat de modernizarea statului. S-a facut destul in domeniul justitiei....".
Poate-mi explica si mie cineva, ce s-a facut in domeniul justitiei,dar exact,concret.
Personal nu vad sa se fi facut nimic,--exceptind schimbarea citorva judecatori pe la CSM si ICCJ,cu niste oamenii ai puterii--.
Pina mai ieri toti ne plingeam de justitie,acum aflam ca s-a facut suficient si totul merge bine.

 

Din cauza justitziei nu intram in SCHENGEN!

Cata vreme Base se poarta ca un presedinte-pirat tzarile civilizate nici nu vor sa auda de noi!

adica din cauza lui Basescu medicii iau spaga,

Gorbunov se plimba pe strazi, clanurile se dezlantuie, diplomele se vand iar justitia nu gaseste vinovati???

E tare !!

Tu ,Maxi, poti intra, Ai liber !

Pe tine nu te intreaba nimeni nimic, numai tu vorbesti fara inteles pe unde treci.

amenam, deacord cu d-voastra

insa dr Arafat ca reprezentant al Guvernului nu trebuia sa vina la tembeliziuni si sa inceapa sa lacrimeze pentru SMURD-ul lui !!!

Cu regret o spun dar societatea si mass media se pierde intr-un razboi politic in loc sa vada, sa inteleaga si sa dezbata legea!! Legea sanatatii ar trebui sa-i priveasca pe TOTI romanii si pentru aceasta lege ar trebui lasate toate orgoliile politice si slugarnicia mediatica de-o parte. Legea ar trebui dezbatuta in adevaratul sens pentru a deveni cu adevarat optima pentru cetateni. De sanatate avem nevoie TOTI si legea trebuie sa aduca imbunatatiri semnificative sistemului de sanatate care in Ro cu certitudine functioneaza prost!

Draga cronos!

Stii ca si-a folosit puterea ca sa-si protejeze aratzii politici care fura pt PDL!
Uite, Nicolaiciuc e in puscarie dar nimeni nu recupereaza prejudiciu si curand o sa fie facut scapat!
Haissan alt precedent periculos, scapat cu ajutorul serviciilor, evadat chiar din puscarie!
Ritzi, Apostu, Falca, Udrea, Videanu..au dosare de frauda si scapa nepedepsiti, banii nerecuperatzi!
Chiar Base are nenumarate dosare... cu prejudiciu de sute de milioane! Oamenii lui base nu fac justitzie in Ro!

Si tu Maxi mo ri de grija recuperarii pagubei ?

Ce crezi ca fac judecarorii , il cauta-n gura sa vada daca are masele de oltean ?

amenam

- cum facea ilici cu minerii ?

@niculaeda

domnule draga,aia a fost o mare timpenie.Nu am fost si nu voi fi niciodata adeptul politicii facuta cu ghioaga.

uite si articolul controversat!

b) Asistenta integrata de urgenta – asistenta asigurata de institutiile medicale acreditate de catre Ministerului Sanatatii pentru participarea la sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat, institutii ale Ministerului Administratiei si Internelor si/sau din structura autoritatilor publice locale, precum si de Serviciul de Telecomunicatii Speciale prin Directia pentru apel unic de urgenta 1-1-2. Ea include ansamblul de masuri si activitati cu caracter logistic, tehnic si medical, destinate in principal salvarii si pastrarii vietii;
nu spune deloc, cum spune Base, ca este in grija adimniatrstiilor locale, zice: Insititutiile medicale acreditate..." ce treaba au administratiile locale? rusinicaaaa!!!!
ia uite ce mai spune proiectul de lege:
Art. 48
Finantarea structurilor si serviciilor medicale din cadrul sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat se face de la bugetul de stat.
adica pe banii nostri! pai deja trecem de rusinica! cum era vorba aia truceasca?

 

Eu am zis ca minte...

Doamne ce presedinte mincinos... o sa ramana in istorie MADOF de Romania!

Nu vi se pare ca e un pic "luat"...?

... cu chef... cum sa zic?!

Maxi, d-voastra credeti ca politia spaguieste in

Ro din 2009?? Sau ca pina in 2009 nu s-a vandut nicio diploma si niciun medic nu a luat spaga?? Sau considerati ca afacerile celor din PNL si PSD sunt 100% cinstite??
Pe zinele malefice ale justitie cine le-a uns in functii??

Maxi, PDL are si el falitii lui dar cu certitudine nu a facut atita rau Ro cit a facut USL!! Se spune ca este mult mai usor sa previi decit sa tratezi!! Azi NU MAI avem ce preveni iar ce avem de tratat este foarte dificil :(((!!!! USL a imbolnavit cu totul tara asta!!!

 

Ioana, tu intelegi ce citesti(postezi)?

Citeste mai atent ce ai scris si poate nu te mai ambalezi in gol. Mai multa resposabilitate din partea tuturor celor ce comenteaza, nu cred ca strica nimanui. Ma uit cu stupoare la zecile de comentarii: nici un fel de discutii pe marginea articolelor din proiectul de lege (cu o exceptie: Ioana, dar care din pacate nu prea intelege, exemplu: randul trei "si/sau structura autoritatilor locale" si randul 7 "ce treaba au autaritatile locole"). Ne place mereu sa sustinem ca, noi romanii,suntem persoane inteligente, dar nu prea reusim (mai ales unii) sa ne concentram la subiectul discutiei.

stimate domn,

discutia s-a iscat din cauza posibilitatii ca firme private sa isi faca serviciu de ambulanta si sa fie finantate de la buget. In articolul citat, scrie ca va fi asigurat serviciul de urgenta in prima faza, de firme acredtitate, de catre... sse insira autoritatile competente, printre care si autorirtatile locale. Din prima parte a discursului prezidential a rezultat expres, ca nu vor fi frime private, ci autirotatile locale vor infiinta servicii de ambulnata- vezi povestile cu primaria care cumpara o masina si o trimite in 5 minute la bolnva, nu in 20, cat era pana venea SMURDUL, in colturi indepartate ale tarii.Spre sfarsitul discursului, domnul presedinte a spus si ca vor fi acreditate firme particulare, adica exact ce nu prea vrem noi. Observati din ultimul articol pe care l-am citat, ca cheltuieilie sunt platite de la buget. Acum, prin faptul ca in primul articol se spune " unitati medicale acreditate" fara a se face distintcie intre cele de stat si cele private si ca in ultimul se spune ca vor fi platite de la buget, inseamna ca este exact ce nu ne dorim noi. si de ce nu ne dorim. in primul rand pentru cxa banii de la buget sunt oricum putini si vor fi imprastiati , risipiti pe mai multi beneficiari, in loc sa fie concentrati pentru dezvoltarea sistemului SMURD, care S-A DOVEDIT, bun si functional. In al doilea rand, aici mai sunt servicii private de ambulanta, dar pe banii solicitantului. Sunt foarte scumpe si au personal nepregatit. asta o stim pentru ca traim aici. in plus, tot pentru ca traim aici, stim si cum se fac "acreditarile" si cam cat umfla asta costurile.nu in ultimul rand, teoretic, ne dorim un sistem de urgenta de stat, care sa prespuna pe langa responsabilitate si ordine. sistemul de urgenta lucreaza cu ministerul de interne, niste firme private nu pot fi constranse decat prin m,asuri administrative si fiscale, care sunt prin esenta lor de lunga durata. pana ii tragi la raspundere, au murit o gramada de oameni. Noi nu suntem nemti. Trebuie tinut cont si de asta, cand faci legi, le faci tinand cont de oamenii pe care le aplici. asta strict pe proiectul de lege. in ce priveste discurusul domnului Basescu la adresa doctorului Arafat, care se bucura de o foarte buna si binemeritata reputatie, este tot o mostra de moralitate si responsabilitate romaneasca.Adica de nerecunostinta si dispret pentru valoare.comentariile mele au fost faute in timp real, de asta sunt asa imprastiate.

Cu bolnavii cronici ce facem? Dar cu falimentul?

Bolnavii cronici unde se vor trata? Ca nici un privat nu va accepta in sistem vreun bolnav cronic. Vor accepta doar tinerii buni de supt... Deci va fi din rau in mai rau... Cei batrani vor ramane fara nici un ajutor in ce priveste sanatatea.... adica noi toti intr-un final...

PLUS ca in Romania un privat poate da faliment... intentionat mai mult sau mai putin... Iar cum un SRL raspunde doar limitat de ex... Falimentul in Romania nu e ca in Suedia unde platesc toate neamurile pana la gradul 7, sau ca in Anglia unde exista Inchisoarea Datornicilor... Deci legile ce transfera responsabilitati de la stat la privat ar trebui scoase in afara legii in Romania... cat timp orice SRL poate da tunuri si sa nu achite mai apoi decat 200 de lei....

 

westi asa beat ca nu mai stii sa scrii

te tine tatucu base numai pe bautura , cate nnikuri ai betilwe, belitvute, sau cum oi mai scrie de acum pana maine dimeineata, ca de asta te plateste betivul sef

Mai, ORD,

Tu ai limbarita? Sa stii ca-i e rau, nu ti-ar strica nici tie o lumanare pentru iertarea pacatelor si insanatosire grabnica.

Nu-i a buna cu asta

Daca a simtit nevoia sa dezvolte subiectul asta cu smurd-ul si cu proiectul asta aberant de lege, inseamna ca securasii i-au spus ca e groasa, ca toata tara vorbeste nasol despre chestiune si ca pierde procente electorale bune.
Cu cat vorbeste mai mult pe tema asta, cu atat se afunda mai mult.
O sa fie presedintele cu cea mai mica incredere din istoria Romaniei pe cel putin 100 de ani.
Mai prost de atat nu puteau romanii sa aleaga.

 

sekurishtii

i-au spus ca tre' sa le dea banii de la sanatate, daca nu are soarta lu' ceashka
s-a dus la ambasada chinei ca sa ceara azil politic in cazul in care explodeaza mamaligile romanesti

Pare logic ce spui :)))))

Tocmai spune base acum ca vrea sa aiba grija de bani :))
De banii cui? Ah?

daca legea era proasta opozitia era linistita

la cita agitatie creaza opozitia si presa aservita ei, devine indubitabil ca legea este buna!!

De altfel nimeni nu comenteaza legea ci doar hamaie la Basescu si/sau Arafat :)))

@Dumnezeu e portocaliu

Ia tu esti un bidon gol, se suna a paguba si un om ce fuge dupa inteligenta si nu o ajunge .

@andrei27

- pai cel mai prost au ales in '90 !

@ORD

Pai ascunde-te s-o poata prinde omul. Ce mai astepti?

 

 

 

dupa ce a vandur flota

se pregateste sa vanda sanatatea si aurul romaniei. Acest securist din trupele lui Plesita este cel mai mare tradator al neamului romanesc nu i-ar fi rusine - mai ramane sa vanda si ardealul lui Tokes si isi indeplineste misiunea de desfintare a neamului romanesc

 
 

ba ai baut cu basescu

ca nu mai stii sa scrii, cap golit de idei

@andrei27

- vezi ca citit , nu inseamna si inteles !

hai ca a dat-o pe-a buna!

pot fi si firme private cu salvari, pe banii statului!

 
 

betivul ord se tine de cotcarii la ora asta

beat fiind , caci vine de la patrecerea facuta de marele sef
ghici ghicitoare cine e?

bravo @ord,imi place ca esti PE DATORIE,mama lor!!

de USL isti pro.sti ca mine si nu destepti ca tine ...
... iar voi @ghilotina , @cronos ,@penelopa...M.A.I. dispersati Tovarasi , mai dispersati ...

@ORD

Si tu de ce-o imiti? Te crezi la Cotroceni? Trezeste-te ca a trecut demult Craciunul si pana la Pasti mai e!

pt.constantin,mai bine prost decat securist,mai bine prost ,

decat terorist, mai bine prost decat criminal PDL-ist,mai bine prost decat sluga si alcoolic stalinist.


Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor