Ziare.com

Basescu lauda Mica reforma in Justitie

de Madalina Mitan
Luni, 25 Octombrie 2010, ora 17:11

   

Basescu lauda Mica reforma in Justitie
Presedintele Traian Basescu a promulgat luni Legea privind masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, cunoscuta ca legea "micii reforme" in justitie.

Seful statului a spus ca noua lege este de natura sa raspunda exigentelor romanilor ca procesele sa se judece mai repede si mai bine. Mai mult, Traian Basescu le-a explicat romanilor, aproape punct cu punct, toate prevederile noii legi promulgate luni.

Ziare.com ti-a prezentat, in format Live Text, declaratiile sefului statului:

- Astazi am promulgat o lege extrem de importanta. Dupa parerea mea este la fel de importanta pentru etapa actuala ca si Codurile care vor intra in vigoare la inceputul anului viitor.

- Exista elemente de noutate in abordarea pe care Justitia o va avea. Odata cu intrarea in vigoare a acestei legi, recurs in interesul legii poate declansa Avocatul Poporului, precum si ICCJ. Recursurile vor fi rapid judecate.

- Prin crearea unui complet specializat, in care sunt precis desemnate persoanele, in mod categoric se elimina arbitrariul din formarea completelor care sa judece in interesul legii.

- Se creeaza institutia "judecatorului delegat", care va prezenta un raport al completului de judecata. Tot el va prezenta si solutii, dupa analiza cauzei. Astfel, se clarifica foarte mult celebrele "recursuri in interesul legii", cu atat mai mult cu cat mai exista o institutie care poate face acest lucru.

- Judecatoriilor li se aplica compententa de a judeca orice cauza care implica plati de pana la maxim 2.000 de lei.

- Noua lege reglementeaza cand, cum si unde pot fi stramutate procesele.

- In momentul de fata, partile nu mai pot reclama ca nu au fost in cunostinta de cauza, daca au fost in sala atunci cand judecatorul a anuntat noul termen. De asemenea, daca una dintre parti a avut avocatul in sala, se considera indeplinita procedura, daca avocatul unei parti incunostiinteaza cealalta parte.

- Noua lege precizeaza foarte clar ca este responsabilitatea celui care participa la actul de justitie faptul ca isi schimba avocatul.

Termene scurte, instiintari prin e-mail si telefon

- Se instituie obligatia judecatorului de a fixa termene scurte, poate chiar de la o zi la alta. Nu se mai pot da termene pentru "anul viitor".

- Noua lege instituie ca modalitate de instiintare a partilor telefonul, mailul sau faxul, nu mai este nevoie de citatii trimise prin posta.

- Legea limiteaza cazurile in care instantele de control pot trimite cauzele spre rejudecare. Instanta de apel are dreptul sa judece eroarea instantei inferioare.

- De asemenea, noua lege reglementeaza un termen scurt, de maxim 5-7 zile, pentru sesizarea instantei de executare. Pana acum exista o hotarare judecatoreasca, executorie, iar executorul judecatoresc trebuia sa primeasca incuviintarea instantei pentru a trece la executare. Partile atacau in instanta decizia de executare, ceea ce prelungea foarte mult acest termen.

- Legea mai instituie interdictia de evacuare din imobile, in intervalul 1 decembrie - 1 martie. Evacuarile programate pentru perioadele de iarna, vor fi amanate.

- Noua lege prevede stimularea partilor de a solutiona conflicte, in afara cadrului judiciar. Foarte multe procese comerciale si divorturi sunt impinse catre un proces de mediere, mai ales daca nu este vorba despre probleme de patrimoniu sau copii. Legea mai instituie divortul pe cale administrativa, deci acestea vor putea fi realizate la notar.

Aceasta ultima prevedere intra in vigoare la 60 de zile dupa publicarea legii in Monitorul Oficial, nu la 30 de zile, cum intra in vigoare restul prevederilor legii.

- Compunerea completului, in prima instanta, pentru solutionarea cauzelor de conflicte de munca sau asigurari sociale, se modifica. Vechea prevedere facea ca oameni nespecializari in a judeca sa se pronunte, uneori chiar si impotriva judecatorului.

Noua lege face ca orice complet care vizeaza astfel de judecati sa fie format dintr-un judecator si doi judecatori asistenti, ceea ce va profesionaliza luarea deciziilor.

- Modificarile aduse la Codul Penal sunt, de asemenea, importante. Posibilitatea tranzactiei, medierii conflictelor civile si solutionarea acestora. Sunt dispute care vor putea fi negociate si rezolvate prin impacarea partilor.

- Noua lege mai prevede eliminarea aleatoriului instantei unde se rejudeca procesele. In momentul de fata, judecatorii trebuie sa tina cont de domiciliul celor implicati si de distanta la care se stramuta procesul.

- O prevedere importanta este solutionarea cererii de eliberare provizorie, care nu se va mai face in complet de trei, ci de asa numitul "judecator de libertati", instanta specializata in solutionarea unor astfel de solicitari.

- Se accepta si alte tipuri de expertiza in materia interceptarii comunicatiilor. Noua lege da dreptul partilor sa se adreseze si unor experti privati sau angajati ai statului, cu conditia sa fie expertizati pentru aceasta actiune.

- Pentru evitarea prelungirii cauzelor in care numarul partilor vatamate este foarte mare, noua lege permite desemnarea unui reprezentant, pentru judecarea cauzei.

- Legea mai prevede eficientizarea institutiei mandatului de aducere, se lasa o marja mai mica pentru cei care nu se prezinta la procese si intarzie actul juridic. In momentul de fata, daca nu te-ai prezentat la un termen, a doua oara vii sigur insotit.

- Va fi foarte dificil, de acum inainte, ca un om sa fie arestat si apoi sa se procedeze la culegerea probelor.

- Noua lege modifica si completeaza dispozitiile legate de plangerea penala si la cererile gresit indreptate. Pana acum, faceai o sesizare, se inregistra dosarul pe rolul instantelor, dupa care, la prima infatisare, judecatorul cerea completarea datelor necesare. In momentul de fata, nu se mai inregistreaza un dosar daca nu are toate elementele necesare trecerii la judecata. La instante va exista intotdeauna un judecator care va verifica dosarele, inainte de inregistrare la instanta.

- Este introdusa o noua institutie: judecarea in cazul recunoasterii vinovatiei. De exemplu, un inculpat de evaziune fiscala, care ajunge in fata judecatorilor si recunoaste ca a facut evaziune fiscala, va avea pedeapsa redusa, cu conditia ca cel care a recunoscut sa acopere imediat si paguba. Mi se pare o abordare inteleapta, pentru ca unul dintre primele obiective ale statului trebuie sa fie recuperarea prejudiciului.

Legea "micii reforme in Justitie"

La inceputul saptamanii trecute, plenul Camerei Deputatilor a adoptat, cu 279 voturi "pentru", trei "impotriva" si patru abtineri proiectul de lege privind mica reforma in Justitie, cu amendamente ale Comisiei juridice fata de varianta Guvernului.

Legea are ca obiect de reglementare adoptarea unor masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, fiind propuse masuri legislative punctuale, ce vizeaza, in principal, simplificarea si sporirea celeritatii solutionarii cauzelor, cu impact direct si asupra executarii hotararilor.

Astfel, avand in vedere termenul preconizat pentru intrarea in vigoare a noilor coduri de procedura, se impune instituirea unor norme procedurale cu efecte imediate - in pregatirea implementarii codurilor si in acord cu solutiile legislative consacrate de acestea, de natura sa faciliteze eficientizarea procedurilor judiciare si solutionarea cu celeritate a proceselor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4754 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
44 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Justitia lui Basescu

Cand veteranii demonstrau in fata la Cotroceni si ardeau portretul unui borfas in libertate,
Un oarecare Basescu se preumbla cu ospatarul Oprea, pe care l-a facut el general cu 4 stele, prin fata unor soldati activi. Ospatarul ajuns "plotoner" de intendenta, apoi general de bocanci, apoi "capul mafiei personale a lui Nastase", apoi coada mafiei personale a lui Basescu, l-a decorat pe Boc cel mic. Pentru ce merite? Pentru ca Boc s-a ascuns un an de incorporare. Si pentru ca a facut cele 6 luni de armata la trupele securitatii.

Iar acum, prezidentul cu portretul ars ne prezinta marile reforme in justitie. Se vede clar ca nu prea le intelege, Sebastian Lazaroiu ii sufla in bluetoothul din ureche.

Astept sa vad daca vorbeste ceva de generalii care i-au ars imaginea in piata Cotrocenilor.

Astept sa-l vad judecat pe Basescu. La EXTREMA URGENTA, fara stramutari de complet. Pana la urma, ar putea servi si modificarile la ceva.

 

Nu se poate reforma justitia romana atat timp cat Mona Pivniceru va continua sa se afle in fruntea AMR...

Mona Pivniceru, tremura de frica urmatoarelor "nenorociri" care li s-ar pregati:
1. Obligarea judecatorilor incompetenti, ale caror decizii definitive au adus grave prejudicii justitiabililor, la plata despagubirilor obtinute de acestia din urma la Strasbourg
2. Legea salarizării unice "ultima modalitate de presiune a politicului asupra magistraturii este elaborarea unei legi unice de salarizare in Romania, in care să fie cuprinsa si justitia"
3. Legea pensiilor...“legea pensiilor stabilita pentru magistrati si prin care li se recunosc anumite drepturi pe care alte categorii sociale le au deja, urmeaza să fie abrogata"
4. Anularea unor sporuri pentru magistrati.

In concluzie, esenta demersului “european" al tovarasei Mona Pivnicerul este BANUL sau RUBLA,daca vreti. Salariul, pensia, sporul, privilegiul etc.
Ea si neamurile ei profesionale din Neamt s-au simtit "jigniti" ca presedintele Basescu si premierul Boc le-au atras atentia, in mod public, ca au “salarii si pensii nesimtite" care trebuie reduse.
Ca este asa, cel putin in privinta salariului, o dovedeste chiar declaratia de avere a judecatorului Mona Pivniceru.
Judecatorul crizat a avut in 2007 un salariu anual de peste 166.000 lei....numai de la Curtea de Apel si de la Tribunalul Iasi, basca 57.860 lei de la Facultatea de Drept din aceeasi localitate.
Asta inseamna exact 186,55 milioane lei vechi lunar!!! Ori, comparativ cu veniturile unui medic, profesor sau orice altă categorie profesionala, salariul doamnei Mona e NESIMŢIRE in stare pură.
In aceste conditii, daca cineva incerca sa te responsabilizeze, sau sa te puna pe craca pe care meriti sa stai, e firesc sa tipi ca ti s-au incalcat drepturile tale de judecător nesatul.
Asadar, atacul Monei Pivniceru la adresa Presedintelui, Premierului, Guvernului, Parlamentului si SRI nu reprezinta decat o incercare disperata de a-si conserva privilegiile, pentru ea si cei de aceeasi teapa.
Iar comunicatul AMR nu a fost atunci decat o dezinformare tipica sistemului depasit pe care-l reprezinta.
ADUCETI-O INAPOI PE MONICA MACOVEI!!!

 

Incearca sa se detaseze de guvernarea Boc

Penibil

 

Va contrazic.

Asta mi se pare o chestie buna. Una dintre putinele.

Tara arde si Basescu se piaptana

.

Nu contraziceti o păpusă. Poate doar pe cel care o manevrează.

.

Jerome asta e setat, nu se poate schimba discheta

Indiferent ce se intampla, el o tine una si buna. Asta e caracteristica postacului.

THEO, cand iti amintesti de procurorul Panait si că i s-a făcut expertiză psihiatrică la un an si jumătate după ce "a fost sinucis", nu ti-e rusine obrazului? Stii că justitia este imbacsită cu ofiteri acoperiti de securitate scolarizati la Bran?

.

@TOM

Nu-l contrazice pe domnul Basescu ca rade avatarul de tine.

FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE PENTRU PROMULGAREA UNEIA DINTRE CELE MAI ASTEPTATE SI RADICALE LEGI IN DOMENIU!

DACA SI DUPA LECTURAREA LEGII CINEVA MAI ARE DE COMENTAT CRITIC,ACELA ESTE N.EBUN CU CERTIFICAT,SAU OBSEDAT PSIHIC,INCA ...NEINTERNAT!
...si culmea,iata ca bolnavii au aparut deja la televiziuni si pe forumuri!

Se apropie ora adevarului pentru Nastase,Mitrea,Vantu,Voiculescu,Patriciu

Cam mult praf s-a depus pe dosarele lor de cand zac ascunse cu grija prin sertarele justitiarilor corupti.

Articolul d.nei Madalinei Mitan este binevenit !

Sunt satisfacut de desfasuratorul acestui articol, de claritatea expuneri. Felicitari autoarei !

Cu legea asta toti coruptii vor fi cercetati,judecati,condamnati si-si vor ispasi pedepsele pana putrezesc in parnaie si li se confisca averile.

Asa?Si nu vreti sa va unga si untul pe paine?
Desteptati-va ca visati prea frumos.Prea frumos pentru Europa de Est si prea idealist pentru Romania.
Daca dupa 5 ani de presedintie scoate fasciculul asta e clara treaba.
Prea putin din partea lui si prea mult cerem de la ceea ce nu poate,nu vrea si nici prin cap nu-i trece.
Pedepsirea coruptilor ascunsi in spatele mandatelor parlamentare sau a coalitiilor sa va intre in tartacuta pentru vesnicie ca nu sunt decat vorbe-n VANT.
Pentru pedespsirea sau cercetarea averilor parlamentarilor si politicienilor nu este timp pentru ca vor da atatea griji pe cap incat sa va isa pe nas ca ati putu gandi asa ceva.
Daca sunteti idealisti lasati-o asa daca sunteti thampi,batuti in cap stati linisttit ca vrabia malai viseeaza.De 2000 de ani.

ERA DE ASTEPTAT!

Basescu nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i pute!

ALTII SUNT DE VINA!

Tanti,! Nu stii ca presedintele....

.... este obligat sa semneze legile votate de parlament ?

NU SUNT TANTI !

....mai multe nu are rost sa-ti spun, ca este degeaba, esti o cauza pierduta IREVERSIBIL!

Dar nici doamna nu sunteti.

A fi domn e lucru mare !
Domn este presedintele Basescu ca a semnat legea mjicii reforme in justitie.
Zii ca Antonescu e domn .

Jerome !

Plutesti in deriva cu ,,penibilul,,tau. Daca si Dr. Strangele nu e de acord cu tine.... se ridica niste semne de intrebare.

Iata ca se mai taie o creanga pe care stateau cocotati unii justitiari

In sfarsit, avem si o parte a justitiei reformata, iar "micii afaceristi" nu vor mai putea aranja prcese pe bani. Avocatii or s-o cam ia in...portofele,judecatorii la fel, deci, trai,nineaca. Ha! Am zis.

Probele se depun direct la dosar de catre justitiabil... Avocatii trebuie angajati pe baza de contract si trebuie sa ia la cunostinta de probele din dosar. Asa nu vor putea "misca" fara sa tina cont de dosar..

Justitiabilul, pentru a nu avea surpriza disparitiei unor documente din dosar... trebuie sa-si faca copii legalizate dupa actele pe care le-a depus la dosar... sau avocatul trebuie finantat sa faca copii legalizate dupa intreg dosarul...
Se elimina astfel "joaca" cu dosarul pe care ar putea sa o practice propriul avocat (care te apara doar pe baza a ceea ce i-ai furnizat ca probe,astfel aveti grija sa dovediti ca i-ati furnizat probele...)
Se elimina grefierii care "se joaca" cu documentele depuse...
Se elimina posibilitatea ca judecatorul sa nu "gaseasca" - "intentionat sau nu" - anumite documente sau probe din dosar...
Succese !

Mare atentie cand depuneti plangeri penale, nu carecumva sa dati documentele=probele originale pe mana judecatorilor odata cu actele din dosarul cu plangerea....

Copii xerox sunt suficiente si reprezinta probe sau dovezi chiar si copiile realizate dupa copia xerox...
Asta ca sa nu aveti surprize cu pierderea documentelor...

Asa, si?

Mai apuc eu oare sa traiesc sa vad vreun mare hot la puscarie? Macar unul, fi si din opozitie, de oriunde, dar macar unul sa vad... Nu plevusca, bineinteles, unul serios, care a furat cel putin 20 milioane de euro.

 

in aceasta privinta exista unanimitate...

doar atunci cand se fac referiri la persoane, apar diferendele. De unde se vede treaba ca avem, fiecare dintre noi , o mica culpa. De asta avem nevoie de JUSTITIE si iar JUSTITIE!

Domnule, dacă vreti să vedeti la puscărie100 de 20 de milioane in unul singur, acel unul singur este..... esteee.... Ghici?

Ca să vă ajut, vă spun doar că are o mare fermă de găini la Cornu, fiecare găină făcand cate 10 ouă de aur/zi a 1Kg/buc.
Să nu credeti că in privinta averii este glumă! Cu găinile poate că da.

Daca ar fi fost la guvernare "Coalitia Rosie - PSD+PNL+PC)" - Legea "micii reforme in Justitie"...

... ar fi aparut fix la Pastele Cailor !

 

Hai sa nu vorbm de pastele cailor

Au mai spus nemtii ca vor fi batuti la pastele cailor, iar asta s-a intamplat pe 9 MAI '45. Este foarte adevarat ca PSD-PC nu ar fi reformat in bine justitia NICIODATA. Am zis.

Felicitari d.lui Presedinte Basescu pentru promulgarea acestei legi.l

Efectele acestei legi sigur se vor rasfrange in bine asupra cetateanului ce-si cauta dreptatea si rezolvarea conflictelor pe cale juridica .

 

@jelu !

Stimate domn JELU !
Trebuie sa observati ca aceasta lege veste doar inceputul in reformarea sistemului judidciar.
NUMAI cand vor fi conditii prielnica se va face si,,MAREA REFORMA IN JUSTITIE,, fara afectarea codurilor de procedura.
Va fi o lege de reformare PE STRUCTURA ORGANIZATORICA A MINISTERULUI si nu pe coduri..

 

DemaGOGU vorbeste de INTERESU' TARII si sacrifica INTERESUL POPORULUI.... CE DREA.CU VREA SA SPUNA ?!?

Poate a-nteles bashtanii portocalii mai mult... sau vre-un doctor ne explica mai mult ?!?

 

Bai de aburi... ala cu note mici... i-ai ascultat di scursu ?... L-am inregistrat si probabil ca va aparea si pe u.tube...

Notele mici si fara comentarii sunt din eroare sau din pro stie ?

 

care lege?

Care reforma, care justitie? A portocaliilor? Hai sa fim seriosi! Nu a zis sluga umil bok ca indiferent de hotararea judecatorilor, legea se aplica? Asa ca, ori pierzi, ori castigi, tot aia e, dreptatea e de partea celor aflati la putere. Ati vazut ce au facut jav.rele ordi.nare cu judecatoarea din Cluj care a dat verdict favorabil celor 4 sau 5 contestatari ai taierii pensiilor? Au bagat-o a 2-a zi in comisia de disciplina a magistratilor, cica submineaza puterea statului. Asa ca...sa nu umble besescu cu cioara vopsita in portocaliu, este prea mincinos ca sa-l mai creada cineva.

 

Cea mai buna modificare a legii...

"daca cel citat nu se prezinta la primul termen de judecata, a 2-a oara va fi adus obligatoriu, insotit, de politie in fata judecatorului. Punct!

Asa ca, Nastase incepe sa tremure deja de furie. De-acum inainte nu mai poate lipsi de la tribunal pe motiv ca isi face concediu la Paris sau pt ca nu stiu ce matusa si-a serbat ziua de nastere!

Restul modificarilor nu fac decat sa adapteze legislatia Romaniei la cea europeana!
Era si timpul!

 

Asa era si pana acum. Nu inteleg.... care-i noutatea ?? Habar n-are despre legile in vigoare ?

Instanta putea aduce cu mandat pe oricine, oricand....

@spirit bolnav

Pana acum nu era deloc la fel. Pana acum, bineinteles ca instanta a avut dreptul de a aduce cu "mascatii" pe oricine, la proces.
Insa asta era decizia judecatorului si a procurorului de caz, fiecare dupa cum avea chef. Il aducem peste 3 luni sau peste 6 luni sau peste 3 ani!

Acum nu mai merge dupa capul lor. De-acum inainte, politia, jandarmii sau mascatii sunt obligati prin lege sa-l aduca pe inculpat la tribunal daca acesta a chiulit la prima infatisare! Iar asta e cu totul altceva decat pana acum!

Vezi ce simplu este?

Si inca o chestie buna

In cazul unui proces cu 1000 de martori (cum e cazul FNI) procesul nu se mai blocheaza pt ca un martor din cei 1000 nu se prezinta la proces.
Sunt obligati sa-si aleaga reprezentanti! Asa ca nu mai merge cu chiulul.

Iar in privinta avocatilor, la fel.
Nastase si-a angajat cate 7 avocati pt fiecare dosar si de fiecare data amana procesul pt ca unul dintre avocati nu se prezenta pt ca avea "treaba" in alta parte.

De-acum incolo, daca avocatul nu se prezinta, e treaba lui, procesul merge mai departe.
Nu poate fi oprit un proces pt ca avocatul X isi fixeaza cate 3 termene in aceeasi zi, la aceeasi ora, in 3 locuri diferite.
Nu mai exista scuza ca "n-am putut sa vin la proces la Timisoara pt ca am avut alt proces la Bucuresti, exact la aceeasi ora"
E treaba avocatilor cum isi fac programul dar justitia nu mai poate fi blocata de fiecare data pe motiv ca unul din avocatii lui Nastase nu s-a putut prezenta la Bucuresti pt ca a avut treaba la Londra, Paris sau la Cuca Macaii!

Se strange latzul!

@ veni-vindi...castraveti... Grupul de interese care interzic propriilor palamentari alesi uninominal sa nu se apropie de urna de vot se nimesc COMPLOTISTI IMPOTRIVA DEMOCRATIEI sau MAFIOTZI ?

Pe astia cu ce lege ii obligi sa voteze ?
Vaz ca legea pentr ca catzei sa fie adusi obligatoriu la cel de-al doilea e binevenita si elimina abuzul judecatorului sau o lege ambigua... Insa in ceea ce priveste influentarea votului unui parlamentar de catre "grupul parlamentar" sau de catre propriul partid se cheama democratie ?
Mafiotii acestia de la Putere care dau public astfel de "decizii amafiote ale grupului..." sunt deasupra legii ?
Golaneala asta o sa-i faca sa si-o fure ... dupa cefele late de comunisti ! Marea Adunare Nationala este la putere in tara lui HOTZILA ?

D+le Spirit civic, uitati ca Poanta si Antonescu au procedat mai rau, neintrand in salile de sedinta, ptr a vota legi?

Cum au motivat acestia neparticiparea la vot, va amintiti? Va spun eu, cu permisiunea d-stra au spus ca, "oricum sant minoritari, iar legile vor fi votate asa cum sant". Daca atunci a fost legal, nu vad de ce u ar fi legal si acum procedeul partidelor de guvernaant. Ca unii ar vrea sa faca aranjamente, este la fel de adevarat, insa NU SE POATE! O fi el iliescu PROFESOR, dar, spre bucuria multora, exista si un Basescu, ce nu poate fi pacalit de oricine. Deci? Sa ai o saptamana frumoasa, d-le. Am zis.

@ koko... nu inteleg ce vreti... eu nu sunt ponta eu sunt un umil alegator ... gresesc daca spun ca din 2004 m-as fi asteptat sa va comportati ca niste eroi portocalii...

Lasilor, sunteti demni doar sa spalati latrine... politice deocamdata. La Cu rrro lu' ba shi nel inhalati ce scoate el...

@ veni-vidi-ciuciu....

Deja a dat bitiielile peste el ,in scurt timp face doua
bolicele pe care nu le-a incercat : un preinfarct si un "atac"cerebral cu urmari Eoliene :trage de amindoua picioarele si de mincat ii da Dana din mila (dupa ce SPP-tul de garda o "lasa libera" din giugiulit) ptr.ca dupa atacul neuronal ..miinile cu care lua mita sau comisioane au paralizat si ele..Urmeaza dupa externare un tratament special si indelungat la JILAVA 5-15 ani!?

*** ORDINARA!

Un stat din care, netrebnicule, ai făcut mosia poftelor tale blonde si a viziunilor tale demente, un stat pe care, mai ai putin, si il imparti intru totul lichelelor care te slugăresc adorandu-ti licuriciul. Ai vrut să ne arăti, Javră ordinară, cat de mult te-au afectat cele cateva caschete pe care, impinsi de dispret si disperare, politistii le-au aruncat..., pentru că tu, nemernicule, din asta trăiesti, din ura pe care o cultivi intre cei pe care trebuie să ii tii in armonie si impăciuire. A fost putin, scursură ordinară... Meritai să ti le infunde, rand pe rand, pe beregata behăitului cu care ne terorizezi. Tu ne vorbesti despre simboluri nationale, bestie? Tu, care ai tocat, precum o moară stricată, onoarea, demnitatea si prestigiul Armatei Romaniei, făcandu-ne mai des decat se stergea la gură, nesimtiti? Tu, care ai aruncat cu stele de general in stanga si-n dreapta pentru mafioti consacrati, borfasi ordinari, lichele si infractori despre care doar tu, Javră ordinară, stiai asta?
Tu, care, intretinand, prin respiratie gură la gură, un impostor la conducerea Statului Major General, mă rog, cel dintai amiral de Bărăgan, ai terminat istoric Armata Romană, ai debusolat-o pană in cea din urmă făramă a puterii ei de a exista?
Tu, care, fără să clipesti, ai declarat elitei militare nationale că militarii trebuie să aibă pensii ocupationale, cum de altfel este in toată lumea, mintind ca un borfas ordinar?
Tu vorbesti, nesimtitule, despre simboluri nationale? Tu, care le calci, zi de zi, in picioare si le terfelesti in mocirla in care ne impingi fără măcar să clipesti a luare aminte? Află, *** sinistră, că toti cetătenii statului pe care il conduci, toti cetătenii pe care ii umilesti pană la degradare, precum intr-un neingrădit lagăr de exterminare, sunt simboluri ale statului.

 

spune-le lor

Bravo !!! Dar spune-i chiorului cele de mai sus, spune-i slugii umil bok, ospatarului cu 4 stele oprea si tuturor pupincuristilor portocalii. Si, mai ales, spune populimii amarate, aduse la stadiul de sclavi, ca daca nu va iesi miercuri in strada si nu va strange de beregata pe besescu si toata sleahta portocalie, maturand cu ei prin capitala miticilor, va fi vai si amar in iarna ce vine.

@titatitica

Vad ca sunteti TRIST !
Onoarea armatei romane a patat-o,,fostii,, ofiteri si generali ce au comandat deschiderea focului contra populatriei civile din TIMISOARA si apoi din toata tara.
Tine cont de acest ADEVAR si nu te agita pe forum caci nu ai dreptate.

D-le Cob, mai usurel cu explicatiile, oricum nu aveti succes

Acesti oameni plini de ura ce le-au inoculat-o sefii lor, sant ca si tonomatele: li s-au bagat fisele si nu trebuie sa mai si gandeasca, ci arunca peste tot cu noroiul pregatit din timp. Un lucru nu inteleg ei: "OFTICA FACE RAU SANATATII". Este expresia unui mare coleg al nostru, despre care nu mai stiu nimic de-o vreme. Deci, asta e, defilam cu ce avem. Am zis.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor