Traian Basescu, un lider corupt si arogant - sondaj

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 15:45
7583 citiri
Traian Basescu, un lider corupt si arogant - sondaj

Traian Basescu este un lider corupt, mincinos si cu tendinte dictatoriale, cred o mare parte dintre romani, potrivit unui sondaj realizat la GSS 2000, la comanda PNL.

Intrebati daca liderii marcanti de pe scena politica sunt apropiati de oameni sau aroganti, Traian Basescu si Emil Boc au obtinut cel mai slab scor, in comparatie cu liderii Opozitiei, Crin Antonescu si Victor Ponta, dupa cum arata sondajul remis sambata Ziare.com.

73,6% dintre respondenti considera ca Emil Boc este arogant, iar 66% au raspuns acelasi lucru despre presedintele tarii, Traian Basescu. In ceea ce il priveste pe liderul politic Crin Antonescu, parerile sunt impartite: 42,8% dintre respondenti cred ca este arogant, iar 42,1% sustin ca este apropiat de oameni.

Cel mai bun scor l-a obtinut Victor Ponta, despre care 43% dintre cei chestionati au spus ca este un lider apropiat de oameni.

In plus, Traian Basescu si Emil Boc sunt considerati de catre majoritatea romanilor ca fiind corupti (75,6%, respectiv 71,2% dintre respondenti).

Despre Crin Antonescu, 43,6% dintre respondenti au spus ca este cinstit, iar 33,8% ca este corupt, pe cand despre liderul PSD, Victor Ponta, 43% dintre cei chestionati au spus ca este cinstit, iar 31% corupt.

Majoritatea respondentilor s-au declarat nemultumiti de prestatia presedintelui si a sefului Guvernului, spunand, in proportie de 83%, ca Emil Boc este "incapabil sa conduca tara" si in proportie de 71% ca Traian Basescu nu este capabil sa conduca Romania.

In ceea ce ii priveste pe liderii Opozitiei, Crin Atonescu si Victor Ponta, romanii inca nu sunt convinsi: 42% au raspuns ca liderul PNL ar fi capabil sa conduca tara, iar 42% au spus ca nu, situatia fiind similara in cazul lui Victor Ponta (38% cred ca este capabil, iar 39% ca nu este capabil).

Traian Basescu este puternic, Boc este slab

Cu toate acestea, romanii sunt convinsi ca Traian Basescu este un lider politic puternic, avand cel mai bun scor dintre liderii politici mentionati.

Intrebati daca Traian Basescu este un lider politic puternic, romanii au raspuns afirmativ in proportie de 52,7%, iar 41% au spus ca este slab. Prin comparatie, doar 46% dintre romani au spus despre Crin Antonescu, liderul liberalilor, ca ar avea acest atribut, iar despre Victor Ponta doar 44,3% dintre cei chestionati cred ca este puternic.

Opinia despre Emil Boc pare insa clara: 82,6% dintre respondenti au spus ca este un lider slab.

In plus, Traian Basescu si Emil Boc sunt catalogati drept lideri politici care nu isi respecta promisiunile. 82,7% dintre respondenti au spus ca Traian Basescu este un lider care nu isi respecta promisiunile, iar 85,4% au declarat acelasi lucru despre Emil Boc.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.089 de persoane adulte din mediul urban si rural si are o marja de eroare de +/-3%.

Citeste si:
Băsescu își vrea înapoi indemnizația de fost șef de stat. A dat în judecată Administrația Prezidențială
Băsescu își vrea înapoi indemnizația de fost șef de stat. A dat în judecată Administrația Prezidențială
Traian Băsescu a dat în judecată Administrația Prezidențială. Fostul președinte solicită în instanța de Contencios Administrativ a Curții de Apel București să anuleze ordinul prin care...
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Comentarii
scu
rank 5
ATAT POT SI EI .ARUNCA TOTUL IN LUPTA .STIIND CA PIERD TOTUL DACA NU TRECE MOTIUNEA